Nivel: Ambasador
Inregistrat: 3/25/2006 Mesaje: 995
| mihaela75 wrote:Te duci seara la culcare si inainte vrei sa spui rugaciunea dar ramai pe ganduri ca nu stii ce sa ceri si-ti dai seama ca nu ai nici o dorinta ..atunci iti dai seama ca de fapt esti fericit si nu mai ceri nimic ci doar Ii multumesti ca ti-a dat FERICIREA. Testat, probat, experimentat
Mihaela ai har la scris cel putin mie imi place poate intr-o zi vei publica ceva si sa nu uiti sa mi trimit si mie din Canada cartea cu "autograf" |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/22/2006 Mesaje: 4839
| ma ,tu faci misto de mine? |
|

Inregistrat: 3/25/2006 Mesaje: 995
| nu sincer incearca
|
|

Inregistrat: 2/22/2006 Mesaje: 4839
| Am rar momente dinastea, poate o s-o termin la batranete si o publica daria dupa ce crap Mersi de compliment |
|

Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Fericirea in sapte pasi
1. Aflati ce va face fericiti. In primul rand, trebuie sa vreti sa fiti fericiti si sa adoptati comportamente adecvate: lectura unei carti bune, iesiri cu prietenii, plimbari, excursii, timp petrecut cu familia.
„Conteaza felul in care va gestionati relatiile cu ceilalti. Invatati sa aveti relatii bune cu cei din jur - prieteni ori colegi de serviciu”, spune profesorul John Haidt, de la Universitatea Virginia.
El ne sfatuieste sa fim mai ingaduitori cu cei din jur si recunoscatori pentru ceea ce avem. Identificarea comportamentelor care aduc nefericirea este la fel de importanta.
2. Fiti recunoscatori. Un om vesnic nemultumit nu va fi fericit, spun psihologii americani. Ei va indeamna sa intocmiti liste cu lucruri care va fac fericiti. Asa veti intelege mai bine ca nu sunteti nedreptatit de soarta si ca aveti de ce sa va bucurati, inclusiv de lucrurile marunte. „Aceste tactici va tin departe de sentimentele de disperare si de amaraciune”, afirma psihologul Martin Seligman.
3. Invatati sa iertati. Cei care se simt mereu nedreptatiti si acumuleaza sentimente de suparare pot suferi tulburari psihice. „Un mod de a indeparta furia si supararea este sa iertati”, afirma cercetatorii Michael McCullough si Robert Emmons”, autorii cartii „Psihologia fericirii”. Cel mai bun mod de a ierta este sa comunicati cu persoana care v-a suparat si sa va straduiti sa intelegeti si punctul ei de vedere. Ca sa va eliberati mai usor, va puteti exprima iertarea in cuvinte.
Scrisorile sau chiar un jurnal va pot fi de folos. „Nu tineti in suflet sentimente precum furia si dorinta de razbunare. Daca nu veti ierta cu adevarat si sentimentele de furie vor „mocni”, nu este exclus sa dezvoltati stres cronic”, spune psihologul Everett Worthington. Acumularea de sentimente negative poate duce la aparitia anxietatii si chiar a unor boli de piele.
4. Autocontrolati-va! Exista metode prin care puteti invata sa va autocontrolati si va recomanda sa meditati, sa invatati respiratia ritmica, sa practicati yoga ori tehnici de relaxare. Acestea pot reduce anxietatea si pot reda calmul si increderea de sine.
5. Nu alergati dupa bani. Un nivel de trai bun va asigura fericirea, insa incercati sa stabiliti un punct in care sa va opriti. Cu cat veti incerca sa acumulati mai mult, cu atat veti avea mai putin timp pentru a va bucura de lucrurile marunte si de ceea ce castigati.
6. Amintiti-va de prieteni. Cei care au prieteni traiesc mai mult si sunt mai fericiti. Nu va uitati prietenii din copilarie, liceu sau facultate si intalniti-va cu ei. Legaturile improvizate social pot provoca depresii, intrucat nu sunt la fel de profunde ca prieteniile vechi.
7. Fiti activi. Cand aveti timp liber, nu stati in fata televizorului. Este o modalitate artificiala de recreere. Mult mai bine va veti simti practicand sport ori petrecand timpul in aer liber.
evenimentul zilei |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| Punctele 4, 5, 6, 7 - ok, 1, 2 - nu sunt ok, 3 se imparte in jumatate o parte e ok, cealalta nu. Nu cred ca ma pot declara o persoana fericita....decat arar si pentru foarte scurt timp. |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| Sunt fericita atunci cand e pace si liniste in lume, cand vad copii razand. Fericirea nu are culoare |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Pentru mine, fericirea e de cele mai multe ori alba. Pura, fara griji si probleme. Uneori e doar liniste si echilibrul si senin in suflet. Sau poate e doar o stare de bine calduta aceasta liniste, iar fericirea e ceva mai intens, care insa dureaza mai putin. Fericirea e, alteori, focul din ochii caprui, caldura unor brate si raspunsul calm si cald la cuvintele mele nabadaioase. Fericire e, poate, atunci cand ii ceri timpului macar o secunda in plus.. |
|
 Nivel: Senior
Inregistrat: 1/10/2007 Mesaje: 5597
|
Fericirea e pentru mine acum lumina din ochisorii fetitei mele scumpe,cand ma priveste in ochi,lumina din ochii taticului ei cand o priveste cu drag,lumina din ochii bunicii cand o soarbe din priviri...tot ce are legatura cu mica mea bucatica de rai,Mira |
|

Inregistrat: 1/29/2007 Mesaje: 782
| Fericirea e sa stii sa îti doresti ceea ce ai deja!
|
|

Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 12/17/2007 Mesaje: 25891
| Fericirea o gasim in orice lucru marunt care ne face sa zambim, sa ne bucuram. Fericirea este orice lucru de care ma bucur; nu stiu exact ce este fericirea pentru mine, dar este cu siguranta un motiv de a zambi, de a fi optimist, de a fi bucuros si vesel mereu, un motiv in plus sa realizez ce frumoasa e viata. Fericirea poate fi o idee, un context, o notiune, un sentiment sau un simplu cuvant ce ne aduce zambetul pe buze.
Ce putem face daca vrem sa fim fericiti?
1.Sa luam decizia de a fi fericiti si sa facem ceva in acest sens, sa nu ramanem in pozitia spectatorului impartial. 2.Sa depunem eforturi, sa nu dam inapoi in fata oricarui lucru dificil; fericirea se cultiva si se construieste in timp, putin cate putin. 3.Sa savuram toate formele de fericire: fericirea ca traim, ca avem cele necesare traiului, ca apartinem unei familii, colectivitati si ca putem face multe activitati. 4.Sa nu ne lasam prada mahnirii, oferindu-ne mici momente de fericire si detasare, cat mai des posibil. 5.Sa facem din fericire un scop, nu o obsesie. 6.Sa" gradinarim" fericirea, pentru ca ea presupune eforturi si timp, fara sa simtim dezamagirea daca ea nu apare imediat. 7.Sa cultivam o constiinta a fericirii, sa tinem ochii deschisi spre ea. 8.Sa nu acceptam nici o fericire care se castiga in detrimentul celor mai multi. 9.Sa fim optimisti, sa presupunem in fata incertitudinii ca exista o solutie favorabila si sa actionam pentru a o pune in practica. 10.Sa-i observam pe oamenii fericiti si sa invatam de la ei cum sa ne comportam. 11.Sa fim fericiti cand totul merge bine si sa sa nu ratam nici un moment in care putem fi fericiti.
|
|

Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| Fericirea o regasesc in privirea copiilor mei si a sotului meu care ma priveste ca la inceput . Fericirea o gasesc si atunci cand fac o mancare simpla si manaca toti cu pofta . Fericirea este atunci cand fiica mea ia o scama de pe mocheta si o arunca la cos . |
|

Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Fericirea...e in noi! |
|

Inregistrat: 2/17/2006 Mesaje: 4933
| Fericirea?? E atunci cand iubesti si esti iubit, cand esti multumit cu ce ai, cand visezi, cand iti vezi prima data copilul, cand te saruta iubitul... E prezenta in multe din lucrurile pe care le facem. |
|
 Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17850
| Fericirea este ceva foarte greu de descris in cuvinte pentru mine. Cand eram mai mica, prin liceu parca, incercam sa aflu sensul multor lucruri aparent putin palpabile si fara inteles. Atunci am scris o poezioara, puerila, normal , dar pe care culmea, o mai stiu si azi:
http://forum.7p.ro/Default.aspx?g=posts&t=831
Si mai scrisesem apoi alta, cica mai gandita, prin facultate:
Fericirea ! Ce e fericirea oare? Te-ntrebi, dar nu gasesti raspuns La aceasta intrebare.
Sa fie-o floare ce-o primesti In dar de la prieteni? Sa fie noptile de vis Cu luna si Luceferi?
Sa fie-un zambet de copil Ce-ti umple viata toata Si care cu gurita lui Iti spune "Mami, iarta!"
Sa fie chipul tau suav Pe care il visez? Sau noptile in care tu Vrei sa ma-mbratisezi?
Un zambet, o floare, O zi cu soare, O strangere calda de mana Sa stiu ca mereu vom fi impreuna?
Stau adesea si ma-ntreb Ce e fericirea oare? Ma-ntreb, dar nu gasesc raspuns La-aceasta intrebare!
Sau poate ca raspunsul e Mai simplu decat pare! Traieste si fii fericit Si uita de-ntrebare !
Cam atat cu poeziile.
Acum, revenind in zilele noastre, pot spune ca sunt cea mai fericita atunci cand imi vad familia aproape, cand suntem toti, impreuna, sanatosi, veseli, pentru mine aceasta e fericirea. Sa ma uit in ochii lor si sa citesc iubire, fericire, veselie si sa nu vad nicio umbra de tristete.
Ce culoare are fericirea mea? Verde-albastrui, precum ochii copiilor si ai sotului. Ochii - poarta sufletului - daca imi zambesc, sunt fericita si simt ca traiesc |
|
|