fenomene specifice noului-nascut
Subiectul anterior · Subiectul urmator
ligiaG
Scris: Thursday, February 16, 2006 2:37 PM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 2/16/2006
AdrianaC
Scris: Thursday, February 16, 2006 3:15 PM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/12/2006
Nu merge linkul
taki
Scris: Friday, February 17, 2006 6:10 AM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 2/13/2006
Icterul fiziologic al nou-nascutului:

In prima saptamana de viata, nou-nascutii au deseori o coloratie galbuie (icterica ) a pielii si ochilor.
Ea se datoreaza faptului ca ficatul lor nu face fata la inceput solicitarilor privind metabolizarea bilirubinei, pigmentul responsabil de coloratia icterica. Maturizarea rapida a ficatului nou-nascutului face ca icterul sa se dimiuneze si sa dispara in cateva zile.
Pentru ca icterul sa nu se agraveze, nu uita sa alimentezi copilul imediat dupa nastere si sa nu-i administrezi suplimente lichide. El va suge astfel mai putin.
Daca nou-nascutul nu doreste sa suga mai mult, da-i un suplimente de lapte matern muls.
Kiki
Scris: Friday, February 17, 2006 7:53 AM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
ligiaG
Scris: Friday, February 17, 2006 9:43 AM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 2/16/2006
multumesc cristina!
ma grabesc sa vad daca asa am facut si la cantecele de nu mergea link-ul
Kiki
Scris: Friday, February 17, 2006 11:04 AM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
ligiaG wrote:
multumesc cristina!
ma grabesc sa vad daca asa am facut si la cantecele de nu mergea link-ul

Cu placere. pupici!
Mirandolina
Scris: Friday, February 17, 2006 5:48 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Mai este si criza genitala care poate aparea si la baietei si la fetite. La baietei testiculele cresc in volum, iar la fetite poate aparea o secretie vaginala abundenta cu mucus, uneori chiar cu sange, ca un fel de mestruatie.
fdianamaria
Scris: Tuesday, August 29, 2006 7:25 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/17/2006
Mirandolina wrote:
Mai este si criza genitala care poate aparea si la baietei si la fetite. La baietei testiculele cresc in volum, iar la fetite poate aparea o secretie vaginala abundenta cu mucus, uneori chiar cu sange, ca un fel de mestruatie.

asta se trateaza cumva???...ma refer la fetite. Finuta mea are si nu prea am experienta decat la baietei sic

PS Inca o intrebare: voi cum ati tratat buricelul pana a "cazut" ?? Eu il spalam cu apa oxigenata si apoi il tamponam cu Baneocin pudra.
Tina
Scris: Wednesday, August 30, 2006 6:28 AM
Nivel: Guest

La buricel am sters locul dupa baitza in fiecare seara cu betadina si dupa am pus baneocin pudra.Acelasi lucru am facut si dupa caderea buricelului pana mi s-a parut ca a inceput sa arate ca un buric normal. Daca nu se inchide si se formeaza un granulom, se mai poate pune nitrat de argint 1%.
delfinasa
Scris: Thursday, August 31, 2006 5:05 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/13/2006
Usoare pete de sange a lasat si fii-mea pe pampers in primele zile dupa nastere, dar au trecut foarte repede de la sine fara sa fac nimic...iar la buric tamponam cu tampoane speciale cu alcool la fiecare schimbat de scutec si a cazut foarte repede, intr-o saptamana...i-a mai curs ceva din el inca vreo saptamana, dar i-am facut baie asa si am tamponat-o in continuare cu alcool pana s-a uscat de tot si restul.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.