Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17850
| Nu merge linkul |

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Icterul fiziologic al nou-nascutului:
In prima saptamana de viata, nou-nascutii au deseori o coloratie galbuie (icterica ) a pielii si ochilor. Ea se datoreaza faptului ca ficatul lor nu face fata la inceput solicitarilor privind metabolizarea bilirubinei, pigmentul responsabil de coloratia icterica. Maturizarea rapida a ficatului nou-nascutului face ca icterul sa se dimiuneze si sa dispara in cateva zile. Pentru ca icterul sa nu se agraveze, nu uita sa alimentezi copilul imediat dupa nastere si sa nu-i administrezi suplimente lichide. El va suge astfel mai putin. Daca nou-nascutul nu doreste sa suga mai mult, da-i un suplimente de lapte matern muls. |

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| linkul de la Ligia are www in plus si de asta nu merge.
http://romedic.ro/medicina/pediatrie/modificari_fiziologice.htm |

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| ligiaG wrote:multumesc cristina! ma grabesc sa vad daca asa am facut si la cantecele de nu mergea link-ul Cu placere. pupici! |

Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/17/2006 Mesaje: 4933
| Mirandolina wrote:Mai este si criza genitala care poate aparea si la baietei si la fetite. La baietei testiculele cresc in volum, iar la fetite poate aparea o secretie vaginala abundenta cu mucus, uneori chiar cu sange, ca un fel de mestruatie.
asta se trateaza cumva???...ma refer la fetite. Finuta mea are si nu prea am experienta decat la baietei
PS Inca o intrebare: voi cum ati tratat buricelul pana a "cazut" ?? Eu il spalam cu apa oxigenata si apoi il tamponam cu Baneocin pudra. |
 Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| Usoare pete de sange a lasat si fii-mea pe pampers in primele zile dupa nastere, dar au trecut foarte repede de la sine fara sa fac nimic...iar la buric tamponam cu tampoane speciale cu alcool la fiecare schimbat de scutec si a cazut foarte repede, intr-o saptamana...i-a mai curs ceva din el inca vreo saptamana, dar i-am facut baie asa si am tamponat-o in continuare cu alcool pana s-a uscat de tot si restul. |