Femei care iubesc prea mult
Subiectul anterior · Subiectul urmator
cristinaflorina
Scris: Saturday, August 15, 2009 10:40 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 1/12/2008
Si la mine la fel este pe primul loc este copilul si pe locul 2 noi. Nici eu nu cred ca as putea sa ma gindesc in primul rind la mine de ex ce bluza sa imi mai cumpar ca mai bine ma gindesc ce sa ii mai cumpar lui Edy ce cadou sa ii fac sotului (ce e drept si el imi face cadouri orice in afara de flori). Sau sa mai dau un exemplu in porimul rind ma gindesc ce maninca Edy azi apoi ce maninca sotul cind vine de la munca pt ca munceste si numai de noapte si apoi ce maninc eu care sunt toata ziua acasa si pot minca oricind. Am dat niste exemple minore dar oricum nu m-as putea gindi intai la mine si apoi la ei. Mi s-ar parea ca sunt egoista.
petro
Scris: Saturday, August 15, 2009 4:48 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 1/31/2008
Ei bine uite cum am descoperit cat sunt de egoista... Eu dimineata ma gandesc prima data la mine: sa-mi fac toaleta, siesta, sa-mi beau cafeaua linistita si abia apoi am energie pentru cei din jur. Nu fac nimic pentru nimeni pana nu termin cu mine. Dupa acest episod de rutina zilnica fac orice pentru oricine sic Dar si asa tot ma gandesc la amiaza daca plec la cumparaturi cu sora-mea sau cu vreo prietena sau stau acasa si-l astept pe sot cu masa pusa. Pana la urma in oale stie si el sa caute si poate manca ceva pana ma intorc eu. El a fost invatat ca femeia face totul in casa si la bucatarie, iar barbatul este cu treburile de langa casa. Cele barbatesti, stiti voi. Daca lasam dupa el si invatatura primita de acasa probabil eram o gospodina cu multi copii si multe oale in jurul meu. De 3 ani ma pot mandri ca am un sot care da cu aspiratorul, sterge praful si ia paienjenii atunci cand eu n-am chef, imbraca copilul cand eu trebuie sa ma machiez, imi serveste felul doi daca el a terminat inaintea mea felul intai si imi lustruieste si mie pantofii cand ii lustruieste pe ai lui. Si face totul cu mare placere. Suntem parteneri in viata si ca atare totul se imparte la 2. Indiferent ca e bun sau rau. Intr-un parteneriat fiecare partener depune la fel de mult efort. Ceea ce avem nevoie gandim impreuna si grijile sunt pentru amandoi nu doar pentru mine. Consider toate acestea ca fiind si o nuanta de respect a unuia fata de celalalt. Iubirea insa vine mai presus de toate aceste lucruri rudimentare. Iubirea e cireasa de pe tort cum s-ar spune. Ea ne face sa ne impartasim cele mai ascunse ganduri unul celuilalt, Ea ne da incredere in celalalt.

Si imi amintesc o intamplare haioasa. Cand ne-am casatorit, maica-mea mi-a spus sa-l calc pe Marius pe picior in biserica in timpul slujbei de cununie ca sa-l domin eu in casnicie. Bineinteles ca am uitat si chiar daca imi aminteam nu faceam acest lucru. In noaptea nuntii, povestind cu ea si cu bunica sotului, m-a intrebat cea din urma daca l-am calcat pe picior sau m-a calcat el pe mine. La care sotul i-a raspuns raspicat ca noi suntem egali si cu acest gand ne-am casatorit. Ba mai mult eu sunt mai speciala ca sunt fata si sunt mai sensibila decat un barbat sic Ce pot sa spun, ma trateaza la fel si acum si sper sa o faca si peste 20 de ani sau 30.
carla
Scris: Saturday, August 15, 2009 4:57 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 2/8/2007
Felicitari,Petro,imi place de voipupici coeur
Lilly of the valley
Scris: Saturday, February 14, 2015 8:31 AM
Nivel

Inregistrat: 3/23/2007
Prima data am citit cartea din curiozitate, coincidenta ... casnicia mea era cutremurata.
Acum, dupa furtuna, am recitit-o. De ce naiba ai vrea sa schimbi pe cineva pe care iubesti? Asta in cazul in care iubirea nu e o boala.
Autoarea face referire la persoanele cu comportamente obsesiv-compulsive. Persoanele pe care face le exemplifica oricum provin dintr-o alta societate, alta cultura si e greu sa poti aplica pasii propusi. Nicio terapie nu te poate ajuta in cuplu daca nu se doreste ajutorul, chiar si asa iti trebuie timp, iar o relatie destabilizata e in criza de timp.
carla
Scris: Sunday, February 15, 2015 11:01 AM
Nivel

Inregistrat: 2/8/2007
Lilly of the valley wrote:
Prima data am citit cartea din curiozitate, coincidenta ... casnicia mea era cutremurata.
Acum, dupa furtuna, am recitit-o. De ce naiba ai vrea sa schimbi pe cineva pe care iubesti? Asta in cazul in care iubirea nu e o boala.
Autoarea face referire la persoanele cu comportamente obsesiv-compulsive. Persoanele pe care face le exemplifica oricum provin dintr-o alta societate, alta cultura si e greu sa poti aplica pasii propusi. Nicio terapie nu te poate ajuta in cuplu daca nu se doreste ajutorul, chiar si asa iti trebuie timp, iar o relatie destabilizata e in criza de timp.

In carte este vorba de femei care s-au imbolnavit de iubire pentru altii iar terapia este ca sa sa se schimbe ele nu persoanele pe care le iubesc
Lilly of the valley
Scris: Sunday, February 15, 2015 11:21 AM
Nivel

Inregistrat: 3/23/2007
carla wrote:

In carte este vorba de femei care s-au imbolnavit de iubire pentru altii iar terapia este ca sa sa se schimbe ele nu persoanele pe care le iubesc

Lilly of the valley wrote:
... Asta in cazul in care iubirea nu e o boala....

si ele "iubesc" persoane bolnave (dependente de drog, alcoolici ....)
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.