Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14389
| 2pitici wrote:Dar daca celuilalt i s-ar intampla ceva, oricate certuri ati fi avut in casa, tot v-ati sacrifica pentru el,ea. Aceasta o consider dovada de iubire maxima. Barbatii se schimba, dar si noi ne schimbam si vai cum!  Niciodata nu am fost de acord cu convingerea unora de a se astepta ca sotul sa fie la fel ca in prima zi, ca in primul an, ca pana la primul copil. Important este sa ne fie alaturi, de prezenta lui noi fiind raspunzatoare si vice-versa. Bineinteles, exceptand cazurile extreme.
Iubirea e iubire si atat, fara unitati de masura. Iar sacrificiul e specific femeilor in general. Nu prea stiu la ce cazuri te referi cand spui ca i s-ar putea intampla ceva celui de langa tine- din punct de vedere fizic vorbesti? Practic, nu stii cum reactionezi intr-o situatie limita pana nu o traiesti.
Nu stiu daca exista cineva care sa se astepte ca cel de langa el sa ramana neschimbat. E logic ca evoluam, ne schimbam prioritatile si modul de gandire iar uneori o facem in directii total opuse- si cu toate astea multe cupluri rezista si asa. Altele nu.
Doar ca nu stiu de ce, cu timpul dispare mare parte din respectul si fascinatia fata de celalalt... ramanem fara masca de la inceput si ne aratam si partea intunecata (si uite, ca ne gasim sa facem asta tocmai cu persoana de langa noi, in care ar trebui sa avem cea mai mare incredere si pe care ar trebui sa o apreciem cel mai mult). Aici vorbesc la modul general.
Concluzia mea personala- si nu e influientata de situatiile prin care am trecut- e ca, indiferent cat de interesanta, frumoasa, inteligenta, ingrijita, etc... e femeia, va veni timpul cand barbatul-pereche nu va mai avea ochi pentru ea. Oricat de surprinzatoare a-i fi, alta va fi mai interesanta numai prin prisma faptului ca-i... alta.
Barbatii sunt mai detasati. Si mai egoisti. Iar greseala suprema e sa fii prea sigura- prea sigura de tine sau prea sigura de el. E indiferent. Pentru ca asta e o slabiciune pe care o prinde din zbor si de care profita. Daca ai impresia ca detii controlul... mai gandeste-te, mai investigheaza putin, mai deschide ochii- s-ar putea sa ai surprize.
Asadar, nu va conditionati fericirea de un barbat. Casnicia perfecta e o iluzie. Tocmai de aceea trebuie sa fim noi pe primul loc mereu. Pentru ca, de altfel, nu suntem primele in ierarhie nici macar in ochii lor.
|
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/8/2007 Mesaje: 14165
| 2pitici,de ce spui ca gatesti pentru sotul tau?Eu gatesc pentru toata familia si de obicei fac ce mi-e pofta mie sa mananc. Kali,aici vreau sa ajung si eu,sa invatam sa ne punem tot timpul pe primul loc si pe al doilea... |
|
 Nivel: Avansat
Inregistrat: 8/8/2006 Mesaje: 2347
| Eu cred ca secretul nostru e acela ca am avut aceeasi tinta, acelasi target. |
|
 Nivel: SAFIR
Inregistrat: 3/27/2006 Mesaje: 18834
| Laura wrote:Eu cred ca secretul nostru e acela ca am avut aceeasi tinta, acelasi target.
Da, cred ca este unul dintre cele mai importante secrete ale unei casnicii. |
|

Inregistrat: 5/12/2006 Mesaje: 12982
| Laura wrote:... Eu cred ca secretul nostru e acela ca am avut aceeasi tinta, acelasi target.... Si eu sunt perfect de acord. Cu o mica adaugare ....din multele cazuri vazute de mine este bine ca tot timpul sa existe noi tinte si idealuri de atins deoarece sunt multe cupluri care dupa ce si-au atins ceea ce si-au propus au trecut printr-o perioada de relaxare si de monotonie , cred eu , si au deviat de pe drumul cel bun si au cautat noutati in alta parte si aici nu ma refer doar la partea masculina . |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14389
| Fetelor, chestia cu idealurile comune se subintelege din start. Nu e niciun secret in asta. Nu-si pot intemeia o familie 2 persoane care nu au in comun modul de gandire, teluri, principii, ambitii, etc. Din pacate viata e mult mai complicata de atat si are o multime de nuante.
Carla, unele femei se pun pe primul loc din instinct... altele invata sa se pretuiasca dupa ce traiesc o deceptie... iar altele nu o fac niciodata. |
|

Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| kali wrote: ... unele femei se pun pe primul loc din instinct... altele invata sa se pretuiasca dupa ce traiesc o deceptie... iar altele nu o fac niciodata.
Oana, este totul atat de adevarat.... Uneori, propriul tau ego poate fi mai puternic decat interesele comune, decat familia sau decat cei din jur....si atunci poate "parjoli" totul in cale....
|
|

Inregistrat: 2/8/2007 Mesaje: 14165
| kali wrote:
Carla, unele femei se pun pe primul loc din instinct... altele invata sa se pretuiasca dupa ce traiesc o deceptie... iar altele nu o fac niciodata.
ai dreptate,eu fac parte dintre cele care trebuie sa invete zilnic sa se puna pe primul loc,mi-as dori si eu acel instinct |
|
 Nivel: Senior
Inregistrat: 6/20/2008 Mesaje: 5142
| Eu nu m-am pus niciodata pe primul loc cred ca nici n-as putea trai asa ...doar pentru mine.Sunt situatii in care chiar pe ultimul loc ajung ...parca o vad pe maica-mea cu farfuriuta de mancarica statea in picioare rezemata de chiuveta iar noi totui familion -gascalion in jurul mesei ca eram multi si abia incapeam Asta era bucuria ei sa stea acolo sa ne priveasca pe toti .Am presentimentul ca asa o sa ajung si eu .Nu ma deranjeaza sa stau pe locul 2-3 daca se merita. |
|
 Nivel: Maestru
Inregistrat: 3/17/2008 Mesaje: 9649
| t-mihaela wrote: Eu nu m-am pus niciodata pe primul loc  cred ca nici n-as putea trai asa ...doar pentru mine.Sunt situatii in care chiar pe ultimul loc ajung ...parca o vad pe maica-mea cu farfuriuta de mancarica statea in picioare rezemata de chiuveta iar noi totui familion -gascalion in jurul mesei ca eram multi si abia incapeam  Asta era bucuria ei sa stea acolo sa ne priveasca pe toti .Am presentimentul ca asa o sa ajung si eu .Nu ma deranjeaza sa stau pe locul 2-3 daca se merita.
Ma duc sa o sun pe mama.. |
|
 Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| Are dreptate Miha...comportamentul femeii in familie este in mare masura influentat de comportamentul mamei ei in familia din care a facut parte...modelele de femei si mame pe care le-a vazut in copilarie si adolescenta si cu care s-a identificat si-au pus bine amprenta in subconstientul ei, astfel ca, cu toata vointa de a se schimba, nu prea va avea succes...odata ce o femeie nu a fost invatata sa se puna pe primul loc, nu o va face niciodata, chiar daca va trece prin incercari care o vor determina sa-si doreasca si sa puna in aplicare planuri pentru satisfacerea prioritara a propriului ego; aceste dorinte si realizari sunt temporare, pana la urma negresit se va intoarce la esenta ei, pentru ca a fost construita dupa un anumit tipar si a trait o viata care nu e compatibila cu ceea ce face sau ceea ce vrea sa para. |
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 10/5/2008 Mesaje: 766
| si tot din categoria "femei care iubesc prea mult" ..dedicatie...
|
|

Nivel: Membru
Inregistrat: 7/2/2009 Mesaje: 79
| fdianamaria wrote:Fara a mai sari la extreme, pentru ca nu e cazul, mi-am amintit de o carte pe care v-o recomand cu caldura: "De ce barbatii se insoara cu scorpii?" de Sherry Argov. Nu va divulg prea mult pentru a putea pastra misterul, placerea cititului, doar mentionez cateva idei din cele 75 de sfaturi de la finele cartuliei: - Barbatii se insoara cu femeile care nu accepta sa fie calcate in picioare. - Barbatii nu se casatoresc cu femei perfecte. Ei se casatoresc cu femei interesante. - Nimic nu este mai de pret pentru un barbat decit un lucru pe care, pentru a-l capata, trebuie sa astepte, sa se agite, sau sa se lupte. - Barbatii aud ceea ce vad. - Formula magica este sa oferi un pic… si apoi sa te opresti. Ofera un pic… si apoi opreste-te. - Barbatii nu-si doresc sa se insoare cu o fetita neajutorata de care vor trebui sa aiba grija toata viata. - Cind un barbat iti ofera un lucru, arata-I intotdeauna ca ii esti recunoascatoare pentru bunatatea care a stat la baza gestului sau, si nu neaparat pentru valoarea materiala a lucrului in sine. La fel cum femeile nu se satura niciodata de complimente, barbatii nu se satura niciodata sa le fie apreciata generozitatea.
Sau ar trebui sa rasfoiti si "Barbatii sunt de pe Marte, femeile sunt de pe Venus" de John Gray, o alta carte superba despre barbati si femei, modul lor de reactie si chiar cateva solutii de comunicare. Macar pentru amuzament, ar fi dragut sa parcurgeti cele 13 capitole. Pe mine ma bufnea rasul si plansul in acelasi timp la unele tipare, modele comportamentale. N-am acum carticica la indemana, dar cele care au citit-o deja poate ne zic ce le-a placut si ce-au gasit chiar in realitatea din jurul lor.
Am frunzarit si eu cateva carti de acest gen, dar sincera sa fiu, nu stiu cat sunt de tangente cu realitatea mea sau cu cea a prietenelor mele.
|
|

Nivel: RUBIN
Inregistrat: 4/22/2009 Mesaje: 20813
| Tot la capitolul carti de rasfoit recomand Fetele bune ajung in rai ,fetele rele ajung unde vor! |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 12/1/2008 Mesaje: 3113
| in categoria asta "femei care iubesc prea mult" ma incadrez foarte bine si eu. nu stiu daca fac bine dar asta sunt.poate asta m-a ajutat sa am o casnicie reusita si o relatie de prietenie cu copiii.nu a fost usor ,cateodata chiar foarte greu ,daca el a cazut l-am ajutat sa se ridice ,daca eu am cazut m-a ajutat sa ma ridic ,cred ca relatia noastra daca nu ar fi fost bazata pe iubire nu am fi reusit in viata la fel ca mihaela eu nu m-am pus niciodata pe primul loc .pe primul loc au fost copiii si pe locul 2 noi |
|
|