Nivel: Membru
Inregistrat: 7/2/2009 Mesaje: 79
| Sotul meu m-a intrebat odata daca mi-as da un rinichi sau inima de transplant pentru el, ca dovada de dragoste. Doamne fereste, i-am spus, si Doamne fereste sa ajung sa te iubesc pana la sacrificiu! Un strop pentru noi insele tot pastram... Dar daca celuilalt i s-ar intampla ceva, oricate certuri ati fi avut in casa, tot v-ati sacrifica pentru el,ea. Aceasta o consider dovada de iubire maxima.
Barbatii se schimba, dar si noi ne schimbam si vai cum! Niciodata nu am fost de acord cu convingerea unora de a se astepta ca sotul sa fie la fel ca in prima zi, ca in primul an, ca pana la primul copil. Important este sa ne fie alaturi, de prezenta lui noi fiind raspunzatoare si vice-versa. Bineinteles, exceptand cazurile extreme. |
|
 Nivel: Maestru
Inregistrat: 3/17/2008 Mesaje: 9649
| Eu un rinichi as da... de ce Doamne fereste? Nu e un sacrificiu, cand stii ca poti salva viata celui drag.. as da cum as da si pentru copilul meu, fratele meu (chiar fratele cu care nu prea ma impac, nu ne vorbbim cu anii, daca ar pati ceva as innebuni de durere..), parintii mei.. dar organe vitale.. nu prea e posibil decat daca deja esti leguma, caz in care le-as da pe toate si unui strain... |
|
 Nivel: Maestru
Inregistrat: 3/17/2008 Mesaje: 9649
|
Saptamana asta sunt singura, mi-a plecat pacostea la Viena, ma astept sa se intoarca acasa cu un cadou maaaare, altfel doarme pe pres la usa |
|
 Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/31/2008 Mesaje: 3374
| Un rinichi si trei sferturi din ficat i-as da si eu ca pot trai si fara ele Al meu are un obicei tare urat de cateva luni incoace. Bombane frate mai ceva ca o femeie cicalitoare. Daca si bunica-sa i-a spus sa mai taca (cea mai cicalitoare femeie de pe planeta) |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 5/12/2006 Mesaje: 12982
| petro wrote: Un rinichi si trei sferturi din ficat i-as da si eu ca pot trai si fara ele  Al meu are un obicei tare urat de cateva luni incoace. Bombane frate mai ceva ca o femeie cicalitoare. Daca si bunica-sa i-a spus sa mai taca (cea mai cicalitoare femeie de pe planeta) Pai Petro draga gena isi spune cuvintul...are pe cine semana iar bunica devine geloasa ca este intrecuta. |
|

Inregistrat: 2/17/2006 Mesaje: 4933
| Petro, of, al meu bombane (de fapt comenteaza ) la orice, oricand. Asa e decand lumea. Mariuta, ai atata dreptate !! Totul se trage de la bagajul cu care vine. E imposibil sa-l mai schimbi cand in casa la el totul era intr-un fel anume...Singurul lucru posibil e sa ne educam copii altfel decat am crescut noi, mai bine si decat mine si decat el, nu? Cel putin sotul meu recunoaste ca nu e bine ce face si ca nu isi doreste sa faca si micii nostrii la fel. 2pitici, e frumos sa gandesti asa si te admir pentru multumirea pe care o ai ca-l ai aproape si atat. Dar oare el si-ar da organele pentru tine? Daca te iubeste asa mult, cum de si-a mai pus problema? Eu personal imi doresc mai mult decat doar sa fie langa mine (am patit-o de n ori cand am avut nevoie de el, a fost langa mine fizic, dar ce folos ???) Reciprocitatea, chiar daca nu in totala masura, mi se pare un minim necesar, vital. Doar cine n-a trait fara tata nu-si poate imagina viata fara un barbat langa...e nasol, dar nu imposibil de trait (uneori stiu sigur ca e chiar mai bine !!!)
Mie mi se pare ca multe lucruri femeile le iau prea in serios si pun muuuuuuult prea mult suflet, prea multe sentimente. Pana la urma, copii mei si eventual sora mea sunt singurele fiinte din lume pentru care mi-as da viata oricand. In rest, sincer, sunt mult mai "folositoare" decatr soata sau alte rude mai varstnice. E adevarat ca fiecare poate muri chiar azi, chiar maine sau chiar acum, dar nu m-am gandit niciodata sa-mi intreb soata daca si-ar da un rinichi pentru mine sau altceva. Mi se pare oribil si sa-mi pun problema. Plus ca nu o consider dovada de dragoste pentru jumatatea ta, ci iubire de semeni.
Am ajuns sa gandesc mult mai "la rece" de-o vreme, dupa ce am trecut prin cateva (destule...) nopti de plans in hohote, suferinta, fara ca celui de langa sa-i pese cumva. Nu, nu am probleme psihice (am verificat deja la psiholog ) Citisem undeva (sincer nu mai stiu unde..) ca cel mai rau e cand te simti singur, dar nu esti singur. Adica esti tu si atat intr-un cuplu. Am ajuns sa nu cred in ziua de maine, poate nici chiar in cea de azi si sa ma astept oricand la acel moment x cand va trebui sa ma descurc singura cu casa si copii. Si??? Am pentru ce trai !! Sunt femeie, sunt mama...si sotie, daca se doreste De ce credeti ca societatea de azi isi arunca portelanurile la gunoi si nu mai vrea sa le aiba in casa ? Pentru ca s-a saturat de lucruri invechite, de "obiecte" care doar stau si aduna praf, de idea ca apartamentul, casa in care stai va arata mai bine cu el acolo, chiar daca nu are nici o utilitate practica. Probabil ca tocmai din acest motiv exista atatea divorturi, atata suferinta. Oamenii incep sa deschida ochii si nu mai vor sa se lase calcati in picioare, nu mai vor sa stea sa astepte ca celalalt sa se schimbe, nu mai vor sa fie mintiti doar de dragul copiilor. S-a ajuns la EL, EA si un copil, nu la EI si un copil. |
|

| Nu m-ati inteles! Deci nici nu se pune problema donarii unui rinichi, dar "Doamne fereste" sa ajungem la boli. Mai bine sa ne acordam dragoste reciproc cat cuprinde, cat ne permite timpul, mai mult in momente grele, sa nu ne cantarim cat de mult ne iubeste celalalt uitandu-ne chioras daca el da mai putin cand am eu chef de mai mult. Sus spuneam ca sacrificiul e iubirea maxima, nu maruntisuri.
Fdianamaria, sa nu te superi dar fetita care avea nevoie de tata a...crescut. Lasand deoparte definitiile acelea din psihologie cu dezvoltarea psihica din copilarie (pe care le consider limitate si care sunt bune ustensile de manipulare pentru psihologii care nu prea vor sa faca... bine-- imi doresc sa nu supar pe nimeni, dar varul meu e psiholog si el sustine teoria aceasta), tu ca individa nu ai nevoie de sotul tau ca sa tina locul tatalui absent, ai nevoie sa fi mai sigura pe el.
|
|

| Sunt in completa ceata ...care fetita ??? Care sot ce trebuie sa tina locul tatalui absent ???? Probabil incerci sa-mi faci profilul psihologic si sa-mi gasesti explicatii pentru care cer minimul de la al meu sot. Sau de la orice alt sot al fiecarei femei din lume. Nu trebuie sa-ti lipseasca un tata ca sa ai un sot si nu trebuie sa treci printr-un divort ca sa te simti singur. So... |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Diana , fetita esti tu .... si teoretic incerci sa regasesti in sot calitatile pe care ti le-ai dorit la tatal tau ! Parca asa ceva .... |
|
 Nivel: Senior
Inregistrat: 3/4/2008 Mesaje: 7332
| Uau! Uau! Unde s-a ajuns! Nu mi-am pus niciodata intrebarea daca i-as dona vreun organ sotului sau altui membru al familiei (pt copilul meu as face orice). Poate ca i-as dona si sotului, dar numai atunci cand fiica mea va fi pe propriile picioare. Nu mi-as dori ca sotul, sau oricine altcineva sa-mi doneze organe, am invatat sa-mi accept destinul, iar pt altcineva nu as dona - scuze de off topic.
Poate ca ar fi bine sa nu mai generalizam. Nu toti barbatii sunt la fel, cum nici toate femeile nu sunt la fel. Daca ar aparea vreun barbat pe aici, inselat de sotie, si ar sustine ca toate femeile nu vor decat bani, plimbari si distractii, ati fi de acord?
|
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/8/2007 Mesaje: 14165
| Da,s-a cam deviat de la subiect,nu neaparat trebuie sa donezi organe ca sa arati cat de mult iubesti,poti sa te sacrifici si altfel pentru sot si copii,uitand de tine si de nevoile tale zi de zi,tinand cont doar de ale lor. Eu pentru asta am deschis acest subiect,sa ne amintim de noi ca femei,de nevoile noastre, si sa "uitam" putin de cei dragi,nu renuntand la ei,ci ocupandu-ne si de noi "Nimeni nu e obligat sa se schimbe pentru a ne simti noi bine" |
|

| Diana, nu vreau sa-ti fac niciun profil, stai linistita. Iti doresc multa fericire, nu conteaza ce situatie ai, ce lipsuri ai avut sau multe altele! Daca sotul nu iti acorda atentia cuvenita, spune-i. Eu asa procedez, desi recunosc, nu apuc sa ma simt singura langa el prea mult timp. Scuzati devierea de la subiect. Acum merg sa-mi scot ojele, lacul si pilele din sertar sa ma fac superba. N-am chef de gatit pe vremea asta pentru sotul pofticios! |
|
 Nivel: SAFIR
Inregistrat: 3/27/2006 Mesaje: 18834
| Doamnelor, va rog sa se revina la subiect. Multumesc. |
|

Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
|
|
|

| Fara a mai sari la extreme, pentru ca nu e cazul, mi-am amintit de o carte pe care v-o recomand cu caldura: "De ce barbatii se insoara cu scorpii?" de Sherry Argov. Nu va divulg prea mult pentru a putea pastra misterul, placerea cititului, doar mentionez cateva idei din cele 75 de sfaturi de la finele cartuliei: - Barbatii se insoara cu femeile care nu accepta sa fie calcate in picioare. - Barbatii nu se casatoresc cu femei perfecte. Ei se casatoresc cu femei interesante. - Nimic nu este mai de pret pentru un barbat decit un lucru pe care, pentru a-l capata, trebuie sa astepte, sa se agite, sau sa se lupte. - Barbatii aud ceea ce vad. - Formula magica este sa oferi un pic… si apoi sa te opresti. Ofera un pic… si apoi opreste-te. - Barbatii nu-si doresc sa se insoare cu o fetita neajutorata de care vor trebui sa aiba grija toata viata. - Cind un barbat iti ofera un lucru, arata-I intotdeauna ca ii esti recunoascatoare pentru bunatatea care a stat la baza gestului sau, si nu neaparat pentru valoarea materiala a lucrului in sine. La fel cum femeile nu se satura niciodata de complimente, barbatii nu se satura niciodata sa le fie apreciata generozitatea.
Sau ar trebui sa rasfoiti si "Barbatii sunt de pe Marte, femeile sunt de pe Venus" de John Gray, o alta carte superba despre barbati si femei, modul lor de reactie si chiar cateva solutii de comunicare. Macar pentru amuzament, ar fi dragut sa parcurgeti cele 13 capitole. Pe mine ma bufnea rasul si plansul in acelasi timp la unele tipare, modele comportamentale. N-am acum carticica la indemana, dar cele care au citit-o deja poate ne zic ce le-a placut si ce-au gasit chiar in realitatea din jurul lor. |
|
|