Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/8/2007 Mesaje: 14165
| "A iubi prea mult inseamna,in realitate sa fii obsedata de un barbat si sa numesti asta dragoste,sa lasi aceasta obsesie sa-ti controleze sentimentele si comportamentul,sa-ti dai seama ca are o influenta negativa asupra sanatatii si linistii tale si totusi sa nu te poti elibera de sub puterea ei.Inseamna sa cantaresti iubirea in functie de dimensiunile suferintei. Familia disfunctionala este cea in care membrii ei joaca roluri foarte rigide,iar comunicarea este sever limitata la conversatiile care se potrivesc rolului.Cand nimeni nu vrea sa discute despre ceea ce afecteaza familia,invatam sa nu avem incredere in propriile perceptii si sentimente.Din cauza faptului ca familia neaga realitatea incepem s-o neglijam si noi.Iar aceasta diminueaza drastic evolutia,mijloacele care ne ajuta sa ne ducem viata si sa ne apropiem de oameni si situatii.Devenim incapabile sa discernem ce e bun sau nu pentru noi.Nu ne repugna situatiile sau persoanele pe care altii le-ar evita ca fiind periculoase,incomode sau nesanatoase pentru ca ne lipsesc instrumentele de a le evalua realist si autoprotector.Nu avem incredere in propriile noastre sentimente si nici nu le lasam sa ne conduca.In schimb ne lasam atrasi de acele pericole,intrigi,drame si provocari pe care altii,cu un trecut mai sanatos si mai echilibrat,le-ar evita.Iar aceasta atractie nu face decat sa ne uzeze si mai mult,caci o parte din lucrurile care ne atrag nu sunt decat o replica a ceea ce am trait in copilarie.TRaim din nou aceleasi sentimente deprimante si suntem raniti din nou. Desi ne pricepem foarte bine sa intuim ce simte alta persoana,sau sa ne dam seama de ce are nevoiealtcineva,nu suntem conectate la propriile noastre sentimente si nu suntem capabile sa luam decizii intelepte in legatura cu problemele importante ale vietii noastre,care ne tulbura.De multe ori nu stim cine suntem noi insine iar implicarea in problemele critice ne impiedica sa stam si sa ne gandim in liniste la ele.Suntem incapabile sa ne folosim emotiile pentru a ne calauzi in alegerea a ceea ce este cu adevarat important si necesar pentru viata noastra" Este un citat,o introducere in cartea cu acelasi nume.Cartea contine cei 10 pasi pentru recuperare. Am deschis acest subiect citind la Stare de spirit problemele multora dintre noi.Va propun sa incepem aici un grup de intrajutorare,un grup in care sa scriem despre problemele ce ne macina ca si femei,sotii,mame,un grup unde sa ne identificam unele cu altele si sa ne acceptam defectele si greselile,ca sa ajungem sa le identificam si sa le acceptam si pe ale noastre Bine ar fi sa-l putem face cu acces limitat ca nu e neaparat nevoie sa ne stie tota lumea care intra pe forum problemele. Daca sunteti de acord cu un astfel de grup si daca aveti nevoie (eu am)primul pas spre recuperare este: 1.Cauta Ajutor,(adica ceea ce facem noi aici) -sa faci ceva,sa intinzi o mana -sa nu cauti alinare de scurta durata Daca urmati cele 10 etape,perspectiva de a ramane sau a te desparti se modifica.A fi cu el inceteaza sa mai fie Problema,iar a-l parasi inceteaza sa mai fie Solutia |
|

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Carla, super ideea! Va doresc fiecareia sa gasiti Solutia problemei! |
|
 Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/31/2008 Mesaje: 3374
| Foarte buna ideea! |
|

Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| carla felicitari,buna idee! |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 1/14/2008 Mesaje: 5944
| Cartea imi pare a fi buna insa nu prea mi-as pune pe tava anumite intamplari din viata de cuplu ca sa ajung subiect de barfa:018: Plus ca as simti ca-i tradez increderea fostului partener de viata, astea sunt ale noastre intamplari, trairi, decizii, etc. Cred ca fiecare din noi, dupa un episod urat gaseste o cale benefica pentru a merge mai departe. |
|

| Katy,n-am deschis acest subiect ca sa barfim ci ca sa ne ajutam.Pe masura ce apar unele subiecte,unele stari asemanatoare cu ce am trait le putem comenta, intelege,ne putem identifica cu probemele si trairile altor persoane.Iar despre noi scriem numai ce vrem sa scriem intr-o situatie data,mai exista PM pentru altele,dar pe masura ce grupul se dezvolta si capatam incredere unele in altele,lucrul cel mai important,ne vom simti bine aici si ne putem ajuta sa ne regasim. De ce e necesar sa cauti ajutor?Pentru ca exista inca o cantitate de negare care opereaza in fiecare dintre noi si nu suntem poate constiente de gravitatea situatiei.Grupul ne poate ajuta sa ne deschidem Reactia ta am mai intalnit-o,e normala la primul contact cu grupul(eu am facut parte dintr-un grup),ne-ar fi de mare folos un psiholog sa ne indrume dar deocamdata sa vedem cum ne putem ajuta singure. Meriti mai mult decat ce ai in prezent?.Ce esti dispusa sa faci ca sa imbunatatesti relatia pentru tine?Incepe cu inceputul si cauta ajutorul. Deci,cine are nevoie,se poate inscrie in grup |
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 10/5/2008 Mesaje: 766
| katy_lumika wrote:Cartea imi pare a fi buna insa nu prea mi-as pune pe tava anumite intamplari din viata de cuplu ca sa ajung subiect de barfa:018: Plus ca as simti ca-i tradez increderea fostului partener de viata, astea sunt ale noastre intamplari, trairi, decizii, etc. Cred ca fiecare din noi, dupa un episod urat gaseste o cale benefica pentru a merge mai departe.
subscriu |
|

Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11813
| Eu una sunt in total deacord cu Carla in momentul in care avem probleme pe care putem sa le rezolvam intre noi din propia experienta sau din alte cazuri nu mai ai nevoie de psiholog fiindca incerci sa vezi si sa cunosti ceea ce te favorizeaza. Dar nu toti sunt pregatiti sa scrie amanunte din viata lor intima si chiar nu sunt pregatiti sa vorbeasca despre asta.Sa spunem ca barbatul uneia dintre noi o inseala ,sau chiar ea a fost aceea care a calcat schimb nu prea vad pe nimeni sa fie asa de sincera si sa recunoasca asta fara sa creada ce cineva o barfeste.La astfel de persoane care se gandesc la barfa lumi le va fi foarte greu sa faca parte dintr-un asa grup temandu-se de ceea ce se va intampla dupa aceea si tot timpul ar crede ca toti sunt impotriva ei.Ca sa poti sa -ti intelegi bine situatia in primul rand trebuie sa fii deschisa cu tine ,cu sotul si cu cei din jurul tau.De multe ori se ascund multe probleme in cupluri fiindca unul ascunde de celalt ce simpte cu adevarat si asa traiesc ca doi straini inchisi intr-o colivie dornici fiecare de a zbura cat mai departe. Este ceva foarte interesant de facut si pacat ca nu sinteti in stare de a va deschide cu adevarat inima ,mai este si altceva eu intr-o problema de cuplu trebuie sa ascult amandoua parti cred ca asta este cel mai corect asa ca nu stiu daca sotii ar fi de acord sa se alature si ei grupului?Intrebatii nu aveti ce pierde dar nu ascundeti asta fata de ei. |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 1/14/2008 Mesaje: 5944
| Sunt de acord cu un grup unde sa-ti impartasesti anumite experiente, insa nu pe un forum public si imi mentin ideea. Tine totusi si de pregatirea celui care organizeaza un astfel de grup. Altfel, astfel de discutii pe un forum public poate degenera in altele, cum s-a mai intamplat... Nu poti sti unde ajung astfel de informatii. Ca iti mai scapa una alta se intampla insa sa incepi sa-ti povestesti cu lux si amanunte...this is not for me. Plus ca sunt destul de multumita de psihologul meu, imi da el destule exemple fara sa mentioneze nume |
|

| Eu una am nevoie de un grup in care sa ma simt bine,acceptata si bineinteles,in siguranta.Daca punem in balanta ajutorul pe care-l putem primi de la persoane care au trecut prin situatii similare si barfa pe care o putem isca,putem alege ce povestim si ce nu,daca suntem in avantaj sau daca nu... Un preot,nu spun ce religie impartea relatiile in felul urmator: 1.Eu nu sunt OK.Ceilalti nu sunt OK 2.Eu nu sunt OK.Ceilalti sunt OK 3.Eu sunt OK.Ceilalti nu sunt OK 4.Eu sunt OK.Ceilalti sunt OK. Daca faceti parte din a 4-a categorie n-aveti nevoie de ajutor dar puteti ajuta pe altele cu modelele voastre de viata |
|
 Nivel: Maestru
Inregistrat: 3/17/2008 Mesaje: 9649
| de, perfect de acord, am mai avut surpriza sa vad ca la "pozitia saptamanii" intra necunoscuti, pai nu prea-ti vine sa dai detalii despre una alta in cazul asta.. eu am colegi de munca de exemplu, care stiu ca intru pe forum, daca si-ar da silinta ar gasi tot ce vor despre mine, si nu cred ca vreau asta.. daca vroiam le povesteam chiar eu la o cafea, nu?? |
|

| Eu nu am spus sa ne povestim aici viata privata,am vazut doar ca multe dintre noi sunt nefericite si nu vad nici o rezolvare la problemele lor (sau s-a stins luminita de la capatul tunelului cu criza economica)Primul pas pentru recuperare este cautarea ajutorului si-l putem gasi cred eu intr-un grup unde ne petrecem aproape toate zilele,adica aici pe forum.Se poate face si privat subiectul,dar cred ca este. Daca unele au gasit ajutor in alta parte si sunt OK,ma bucur pentru ele,inseamna ca nu mai au probleme
Pasul 2.Recuperarea sa fie prioritatea nr.1 din viata ta. Ce inseamna?-folositi-va puterea in folosul propriei voastre vieti! Ganditi-va o clipa pana unde ati merge ca sa-l schimbati pe EL,ca sa-l ajutati pe EL sa se insanatoseasca.Energia pierduta pentru a-l schimba pe el poate fi cheltuita sa va schimbati pe voi. Revin,Cristian vrea desene |
|

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 11/9/2008 Mesaje: 30045
| Carla te felicit si iti sunt alaturi imi place!!!1 |
|

Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 12/17/2007 Mesaje: 25890
| Carla e super ideea!Insa si Katy are dreptate!Poate s-ar putea face acest topic privat ! |
|

| Ai dreptate,dar nu stiu de ce va e atat de frica din moment ce inca nu s-a discutat de nimic din viata particulara a cuiva.Am sa fac referire la topicul deschis de Shirel cu increderea in sine pentru ca si aici tot de asa ceva e vorba,adica de intarirea noastra ca femei,de obtinerea Fericirii independent de persoanele din viata noastra.Parerea mea este ca atunci cand esti puternica si fericita,tu cu tine,nimic din ceea ce pot spune sau face altii nu mai poate sa te doboare.Dar cand doar pretinzi ca esti puternic,ti-e frica de slabiciunile care ar putea sa ti le descopere altii.Deci hai sa ne ajutam sa fim fericite |
|
|