Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 4/12/2010 Mesaje: 153
| Foi: 400g faina se freaca intre palme cu 150 g margarina (sau unt, sau - nah! la mine in caiet scrie unsoare- eu le-am facut si cu unt, si cu margarina, dar si cu unsoare). Se adauga 120 g zahar , 1 lingurita bicarbonat si 2 galbenusuri . Se "strange" aceasta coca cu 2-3 linguri de smantana, sau cu 100 ml lapte gras. Se fac trei bile, care se invelesc in folie alimentara si se dau la rece. Din acestea se coc 3 foi pe dosul tavii unse si infainate.
Crema: "Se desfac" 5 linguri de faina in 100 ml lapte si apoi se mai aduga inca 400 ml lapte si se da la fiert pana se ingroase ca o budinca. Se pune la rece.Se spumeaza 200 g unt cu 200 g zahar pudra. Peste spuma de unt adaug putin cate putin din budinca. Crema se imparte in doua: intr-o jumate se pune aroma de vanilie, iar in cealata jumatate se pun 2 linguri de cacao .
Glazura: 100 g zahar pudra+2 linguri de cacao se amesteca intr-un castron. Se pun 3 linguri de apa fierbinte si 2 linguri de ulei si se omogenizeaza. Asa fierbinte se intainde peste prajitura. Aranjarea:Foaie + Crema cacao + Foaie + Crema vanilie + Foaie + Glazura. Eu presar si nuca sau alune macinate deasupra glazurii.

|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/16/2009 Mesaje: 1578
| Trebuie sa fie tare buna prajitura ta cu foietaj |

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 11/9/2008 Mesaje: 30045
| |