Febra, nasuc infundat si tuse
Subiectul anterior · Subiectul urmator
alexandrabogdan
Scris: Saturday, July 7, 2012 12:34 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 4/17/2008
chestia ii ca eu nu i-am dat Sarei nimic rece si totusi a facut rosu in gat. zicea doctora noastra ca colcaie virusii cu tot felul de bunatati prin aer si uite asa gata treaba.
azi nu mai are febra .... vedem pana diseara
aurishta
Scris: Saturday, July 7, 2012 12:39 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/2/2011
Eu nu cred ca are legatura cu recele, viroza este viroza, sunt implicati virusi care colcaie, cum zicea doctorita Alexandrei
marmita
Scris: Wednesday, July 11, 2012 3:20 PM
Nivel

Inregistrat: 9/11/2007
Nici noi nu i-am dat inghetata, iar suc nu bea, doar apa plata si aia nu de la frigider. Oricum, suntem bine, sper doar sa nu se mai repete.
Mami_de_gemeni
Scris: Wednesday, July 11, 2012 9:11 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Mie anul trecut mi-au facut in fiecare luna cate o raceala mai simpla sau mai grava. In perioada eruptiei de dinti exista predispozie catre nas infundat, tuse.
Multumesc lui
Dumnezeu pana acum nu mi-au racit deloc, doar 2-3 zile nasuc infundat si atat.
Sanatate maxima tuturor puiutilor bolnaviori.computerlove computerlove
ligia27
Scris: Thursday, July 12, 2012 6:02 AM
Nivel

Inregistrat: 3/13/2010
noi anul acesta am cam pacalit racelile si tot restul dar ne-am pricopsit cu varsatul de vant.

sanatate picilor
alexandrabogdan
Scris: Saturday, November 17, 2012 12:41 PM
Nivel

fetele despre Koflet ce stiti? ati folosit? e eficient? noi tusim de luni, avem muci, nas infundat ....fara febra. a mers f f bine siropul Ketof, in sensul ca tusea aproape non stop iar acum doar de vreo 10 ori pe zi,+ Stodal. pediatra e in concediu si zicea ca dupa 7 zile de Stodal dc nu s-a vindecat sa trecem pe Koflet.
alexandrabogdan
Scris: Thursday, January 17, 2013 8:14 PM
Nivel

alexandrabogdan wrote:
fetele despre Koflet ce stiti? ati folosit? e eficient? noi tusim de luni, avem muci, nas infundat ....fara febra. a mers f f bine siropul Ketof, in sensul ca tusea aproape non stop iar acum doar de vreo 10 ori pe zi,+ Stodal. pediatra e in concediu si zicea ca dupa 7 zile de Stodal dc nu s-a vindecat sa trecem pe Koflet.

si tot eu revin .....e f f bun!!!!
CasandraE
Scris: Tuesday, April 9, 2013 12:50 PM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 2/17/2012
Un articol foarte interesant despre ingredientele active din antitermice :

Quote:
Daca ii administrati copilului mai mult de un medicament in acelasi timp, ar putea exista consecinte periculoase pentru sanatate in cazul in care aceste medicamente au acelasi ingredient activ, conform medicului pediatru Hari Cheryl Sachs.

Un medicament este format din mai multe componente. Unele sunt “inactive” si doar ii ofera un gust mai bun sau il fac sa se dizolve mai repede, in timp ce altele sunt active. Un ingredient activ dintr-un medicament este componenta care il face activ din punct de vedere farmaceutic, adica eficient impotriva bolii pe care o trateaza.

Ingredientele active sunt mentionate in primul rand pe eticheta sau enumerate intr-o prospect furnizat de farmacist odata cu medicamentul.

Multe medicamente au doar un singur ingredient activ. Dar medicamentele combinate, cum ar fi cele pentru alergii, tuse, febra si congestie nazala, pot avea mai mult de unul.

Sa luam cazul medicamentelor pentru alergii. “Prea mult antihistaminic poate provoca sedare si, paradoxal, agitatie. In cazuri rare, poate provoca probleme respiratorii, inclusiv un nivel scazut de oxigen si o concentratie crescuta de dioxid de carbon in sange ....

Sursa : http://medlive.hotnews.ro/cunoaste-ingredientele-active-din-medicamentele-pentru-copii-ce-se-intampla-daca-ii-dai-copilului-prea-mult-nurofen-sau-paracetamol.html
magduta
Scris: Tuesday, May 7, 2013 10:22 PM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 10/6/2012
Dna Crisan , medicul pediatru al copiilor,de la prima vizita la dansa, la Medsana, mi-a spus asa: ii dai panadol si nurofen alternativ, niciodata impreuna! asa ca am avut grija cu acest lucru si la febra le-am dat alternativ, si, din fericire, au fost eficiente de fiecare data.
Ana_Maria
Scris: Wednesday, April 2, 2014 9:57 AM
Nivel

Inregistrat: 4/2/2014
Buna ziua, sunt mamica unei fetite de 1 an si 4 luni si de vreo saptamana ne confruntam cu prima raceala din viata noastra (raceala ma refer la nas infundat, tuse, febra... ca rosu in gat tot am avut ras ).Am fost la doctor si mi-a prescris o lista de medicamente:
- Tantum Verde 2puf x 2/zi
- Isoprinosine 3ml x 3/zi
- Ibalgin 4ml la 8 ore
- Panadol 5ml la temp>38.5 (doar daca face febra in intervalul de 8 ore in care ii administrez Ibalginul)
- Fluimucil 2.5ml x 2/zi
- Sumetrolim 5.4ml la 12 ore
- Vibrocil 1pic x 2/zi

Astazi e a 7 zi...si am cam treminat cu medicamentele de administrat, doar ca inafara de febra de altceva nu am scapat.....nasucul tot infundat e, tusa si ea e prezenta (nu la fel ca zilele trecute, dar isi face simtita prezenta). Doctorita a zis ca dupa 7 zile de Fluimucil daca nu ii trece dam altceva, dar e plecata in vacanta si la tel nu raspunde.
Nu stiu ce sa fac NuStiu ? Stie cineva vre-un remediu pentru desfundat nasucul (am incercat si cu ceapa, si cu baie cu aburi, cu apa cu sare pe calorifer), poate ma panichez eu prea tare si nu am rabdare....cam cat dureaza un nasuc infundat?
Pentru tuse, as incerca aerosoli cu dexametazona, acc si ser....dar nu stiu ce cantitate se pune din fiecare.
Astept pareriHands

Multa sanatate la toti pitici.
alexandrabogdan
Scris: Wednesday, April 2, 2014 10:15 AM
Nivel

iauuuuuu cate medicamente .....

revin ....dc ai dat fluimucil si acuma vrei sa faci aerosoli cu Acc nu o sa faci decat sa inneci copilul cu secretii. ambele sunt mucolitice. ai dat 7 zile fluimucil , acum lasa copilul sa elimine. parerea mea. toate trec mai greu , trebuie rabdare multa
monica irimia
Scris: Wednesday, April 2, 2014 10:26 AM
Nivel

Inregistrat: 7/3/2010
Sanatate multa! DistanceKiss Mergi din nou la pediatru pentru alt consult. Sau mergi la alt medic.
kali
Scris: Wednesday, April 2, 2014 10:42 AM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 5/27/2006
Si mie mi se par multe medicamente.

ACC = fluimucil, deci... nu prea mai vad rostul...
Atata timp cat ii dai Flumucil, va tusi in continuare.

Parerea mea e ca a fost - si este - o viroza. Daca nu a trecut raceala dupa 7 zile de Sumetrolim - care e antibiotic - din punctul meu de vedere e clar. Cu asta as fi asteptat; nu l-as fi dat din prima.

As continua, deci, cu simptomatice. Adica Isoprinosine pentru dat in cap la virusi, Vibrocil, aerosoli cu ser fiziologic de cate ori este nevoie, apa de mare pentru curatat nasul pentru a nu face otita de la muci si cam atat. Depinde si ce fel de tuse este... uscata, " plina "... si ce fel de muci - clari, verzi, vascosi, etc. Mucii ii cauzeaza tusea?... sau e localizata mai jos? In functie de asta as decide daca introduc sau nu Eurespal.

Insa, un medic e cel mai in masura sa va recomande ce faceti mai departe. Din ce povestesti e o " raceala " banala; nu ar trebui sa te panichezi.

Ana_Maria
Scris: Wednesday, April 2, 2014 11:58 AM
Nivel

Inregistrat: 4/2/2014
kali wrote:
Si mie mi se par multe medicamente.

ACC = fluimucil, deci... nu prea mai vad rostul...
Atata timp cat ii dai Flumucil, va tusi in continuare.

Parerea mea e ca a fost - si este - o viroza. Daca nu a trecut raceala dupa 7 zile de Sumetrolim - care e antibiotic - din punctul meu de vedere e clar. Cu asta as fi asteptat; nu l-as fi dat din prima.

As continua, deci, cu simptomatice. Adica Isoprinosine pentru dat in cap la virusi, Vibrocil, aerosoli cu ser fiziologic de cate ori este nevoie, apa de mare pentru curatat nasul pentru a nu face otita de la muci si cam atat. Depinde si ce fel de tuse este... uscata, " plina "... si ce fel de muci - clari, verzi, vascosi, etc. Mucii ii cauzeaza tusea?... sau e localizata mai jos? In functie de asta as decide daca introduc sau nu Eurespal.

Insa, un medic e cel mai in masura sa va recomande ce faceti mai departe. Din ce povestesti e o " raceala " banala; nu ar trebui sa te panichezi.

Stiu ca sunt multe medicamente sorry , dar probabil sunt una din mamele panicate boing2 , care la fiecare stranut ma ingrijorez si stiu ca nu e bine si incerc sa schimb lucrul asta. Dar cand am vazut ca incepe sa faca 39.9 temperatura, ochii ii erau rosii si ii curgeau, tusea....am cedat si am inceput tratamentul cu toate medicamentele.
Acum nu ii mai administrez decat Isoprinosin, mai avem cateva zile....iar pentru desfundat nasucul Sterimar....
Vibrocilul l-am administrat 5 zile si nu as mai vrea sa mai continui cu el....
Tusea a fost la inceput uscata, dupa Fluimucil a devenit plina si dupa cate se aude ar fi mai mult din gat, decat din piept. Iar muci sunt clari si lichizi asa au fost de la inceput.

Deja i-am facut programare, maine mergem la alt doctor sa o vada.

Multumesc foarte mult pentru mesaje computerlove si sanatate tuturor in special piticilor copilas
AdrianaC
Scris: Friday, April 4, 2014 2:55 PM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/12/2006
Ana_Maria wrote:
Buna ziua, sunt mamica unei fetite de 1 an si 4 luni si de vreo saptamana ne confruntam cu prima raceala din viata noastra (raceala ma refer la nas infundat, tuse, febra... ca rosu in gat tot am avut ras ).Am fost la doctor si mi-a prescris o lista de medicamente:
- Tantum Verde 2puf x 2/zi
- Isoprinosine 3ml x 3/zi
- Ibalgin 4ml la 8 ore
- Panadol 5ml la temp>38.5 (doar daca face febra in intervalul de 8 ore in care ii administrez Ibalginul)
- Fluimucil 2.5ml x 2/zi
- Sumetrolim 5.4ml la 12 ore
- Vibrocil 1pic x 2/zi

Astazi e a 7 zi...si am cam treminat cu medicamentele de administrat, doar ca inafara de febra de altceva nu am scapat.....nasucul tot infundat e, tusa si ea e prezenta (nu la fel ca zilele trecute, dar isi face simtita prezenta). Doctorita a zis ca dupa 7 zile de Fluimucil daca nu ii trece dam altceva, dar e plecata in vacanta si la tel nu raspunde.
Nu stiu ce sa fac NuStiu ? Stie cineva vre-un remediu pentru desfundat nasucul (am incercat si cu ceapa, si cu baie cu aburi, cu apa cu sare pe calorifer), poate ma panichez eu prea tare si nu am rabdare....cam cat dureaza un nasuc infundat?

Pentru nas infundat eu le puneam (si le mai pun si acum, desi sunt mari, Sterimar sau apa de mare, Marplus, sau daca nu ai nimic din astea, merge si cu ser fiziologic.
Vibrocilul nu este bine sa il dai mai mult de 1 saptamana.

Ana_Maria wrote:

Pentru tuse, as incerca aerosoli cu dexametazona, acc si ser....dar nu stiu ce cantitate se pune din fiecare.

Eu una nu m-as juca atat de usor cu dexametazona pentru ca este un cortizon si nu cred ca e cazul...
In functie de tuse, poti opta pentru chestii mai usoare, eventual din plante, pentru ca tusea de obicei e ultima care trece. La inceput este o tuse seaca, apoi se transforma in productiva, pentru ca in final, spre vindecare sa se transforme din nou in tuse seaca si aceasta din urma poate sa tina mai mult, uneori chiar si 2-3 saptamani. Depinde, repet, ce tuse este si daca este tuse seaca, cat de deasa este.

Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.