Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17850
| Andreiutul meu a avut zilele trecute, mai precis luni dimineata, febra, ii curgea nasul sau era infundat si tusea.
Eu suspectez ca ar fi fost vorba de o viroza respiratorie. Nu am mai mers cu el la medic pentru ca febra nu a persistat.
Pentru febra (37.8) i-am dat un supozitor cu Paracetamol (125mg - pentru ca are 6 luni si jumatate).
Pentru nasucul infundat din pacate nu am reusit decat sa ii pun niste ser fiziologic in nas, cam 1 ml.
Pentru tuse - nimic.
Acum febra nu mai are, de tusit tuseste dar mai rar, insa tot ii mai curge nasucul.
Daca v-ati confruntat cu simptomele acestea, si ati apucat sa mergeti la medic, spuneti-mi si mie ce vi s-a recomandat (macar sa stiu daca i-am dat bine ce i-am dat sau m-am aberat). |
|

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Noi am trecut prin doua raceli in ultima luna, cu aceleasi simptome, pe care le-a avut si Andrei.
Pentru febra: eferralgan conform kilogramelor sau Nurofen daca e febra pana in 38.5, peste 38.5 novocalmin. Pentru nasuc infundat: ser fiziologic si picaturi Vibrocil. Ii puneam numai cand era infundat, cam de 2-3 ori pe zi. mai des de atat nu e bine caci este stimulata secretia nazala si ii curge nasul intr-una. Pentru tuse: Ambroxol. |
|

Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Sara a avut zilele trecute nasul infundat si am folosit: -pentru febra:paracetamol supozitoare(nu a depasit 38 grade); -pentru nas:ser fiziologic si Nazomer,plus Karvol,cum m-a invatat Kiki,Dumnezeu sa-i dea sanatate ei si puiutului ei |
|

| miri_haluca wrote:Sara a avut zilele trecute nasul infundat si am folosit: -pentru febra:paracetamol supozitoare(nu a depasit 38 grade); -pentru nas:ser fiziologic si Nazomer,plus Karvol,cum m-a invatat Kiki,Dumnezeu sa-i dea sanatate ei si puiutului ei
Si voua draga mea si tuturor copilasilor si parintilor lor |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/16/2006 Mesaje: 1390
| kiki am vrut sa cumpar vibrocil dar nu era recomandat copiilor sub 6 ani noi ne confruntam cu nasucul..vad ca la ai mei nu mai are nimic..sper sa fie asa |
|

| Miraa,pot sa te asigura ca gelulele de Karvol au facut minuni pe durata somnului,a putut sa doarma linistita |
|

| miraa wrote:kiki am vrut sa cumpar vibrocil dar nu era recomandat copiilor sub 6 ani noi ne confruntam cu nasucul..vad ca la ai mei nu mai are nimic..sper sa fie asa
La indicatia pediatrului se poate da. Ca si eu l-am sunat panicata sa ii zic treaba asta si mi-a spus ca scrie asa pe prospect tocmai pt a nu se administra pt copii mai mici de 6 ani fara acordul medicului. |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Hai sa ne laudam si noi cu ultima viroza respiratorie existenta. Simptome : Nasucul curgator, temperatura 37:8 , tuse de la seaca pana urata rau , ( expectoreaza). Am incercat Panadol Baby ( vomitat si cu si fara papa ), Calpol pentru febra ( singurul tolerat) , am schimbat doua doctoritze pana acum, luam antibiotic Cexyl 250 mg ( 1.5 ml la 12 ore ) si avem in casa si Metaclopramid pentru varsaturi , dar s-a linistit si nu i-am mai dat. Asa ca distractie mare cu noi. Nu avem pofta de mancare deloc , deloc, ( se poate asocia si cu aparitia dintzucilor) , scaune moi si 2 , 3 pe zi. Distractie , ce mai ..... Am luat azi dimineata exudat , luni asteptam rezultatele , plus un set complet de analize.
Sanatate va dorim tuturor. |
|

| Maria & mami wrote:Hai sa ne laudam si noi cu ultima viroza respiratorie existenta. Simptome : Nasucul curgator, temperatura 37:8 , tuse de la seaca pana urata rau , ( expectoreaza). Am incercat Panadol Baby ( vomitat si cu si fara papa ), Calpol pentru febra ( singurul tolerat) , am schimbat doua doctoritze pana acum, luam antibiotic Cexyl 250 mg ( 1.5 ml la 12 ore ) si avem in casa si Metaclopramid pentru varsaturi , dar s-a linistit si nu i-am mai dat. Asa ca distractie mare cu noi. Nu avem pofta de mancare deloc , deloc, ( se poate asocia si cu aparitia dintzucilor) , scaune moi si 2 , 3 pe zi. Distractie , ce mai .....  Am luat azi dimineata exudat , luni asteptam rezultatele , plus un set complet de analize. Sanatate va dorim tuturor.
Imi pare rau sa aud ca sunteti bolnavioare! Multa sanatate! Ai incercat sa mergi cu ea la o clinica privata? ca poate sunt mai buni doctorii...nu stiu ce sa te sfatuiesc, dar mi se pare ca prea repede i-au dat antibiotic... |
|

Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Insanatosire grabnica Maria!
|
|

| Sa ne "laudam" si noi la capitolul asta! De doua zile Sara a inceput sa tuseasca umed, nu stie sa expectoreze asa ca avem de suferit, mai ales noaptea, cand se agita si mai tare decat o face de obicei!Azi a avut si scaunul plin de mucus, ca sa fie "tacamul" complet. Bine macar ca nu face febra, nu ii curge nasul doar ca e mai maraita decat de obicei. Dar trecem noi si peste asta, nu? |
|

Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Sara, sanatate multa, printeso ! Pupici de la Mariuca ! |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| Multa sanatate Sara, ne pare tare rau ca esti bolnvioara si uite, de la noi sa te laini putin, pana trece raceala
Mami, inhalatii cu plante aromatice nu ar ajuta-o sa expectoreze? |
|

| Sara, sanatate maxima, pui! Pupici de la noi! |
|

| Oana, multumim de urari!Sanatate maxima va dorim si voua!
Sousourel, Sara nu e deloc deranjata de faptul ca tuseste, e la fel de "bombonica atomica" .Iar inhalatiile cu plante aromatice, daca le face mami, ajuta?
Kiki, multumim si va pupam! |
|
|