Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Duminica ....zi plina cu soare....am mers la gratar la voineasa... toate ok...pana cand andy , baietelul meu de 6 ani imi spune k ii vine sa verse... "o fii rau de masina" gandesc eu... in 15 minute de la instalearea noastra...andy zacea lat pe bancheta din spate a masinii acuzand frisoane si somnolentza... evident am strans totul ...accelerand spre camera de urgentza din valcea...spre nedumerirea fetitei mele de 4 ani, lorelay....care ma intreba insistent..."dar ce are andy?"... raspunsul i-l dadeam 45 de min mai tarziu... faringo-amigdalita... temperatura 40... care greu a cedat...antibiotic klacid 8 ml la 12h ...hm... Cu toata carantina pe care am impus-o si izolarea lui andy...marti dimineatza , Lorelay....era diagnosticata asemeni... numai ca ea are tratamentul putin diferit....zinat 7 ml la 12h, nurofen,eurespal... Si ca toate sa fie "bune" , dadaca lor a picat si ea la pat in dimineatza aceasta... Medicul de familie ne-a informat ca este boala momentului...lucru pe care l-am remarcat in sala de asteptare ...unde 4 din 5 copii sufereau de aceleasi simptome "fericite" Asa k mamici...tatici...copii...si dadace aceasta faringo-amigdalita este o boala de care daca puteti...trebuie sa va feriti.... |
|
 Nivel: SMARALD
Inregistrat: 11/19/2006 Mesaje: 13514
| sanatate copiilor tai,Luna!
o prietena din romania sta cu copilul in spital de cateva zile bune tot pentru ceva de genul,e vorba de faringita (sper sa nu gresesc termenul) spunea si ea ca e plin spitalul de copilasi bolnavi |
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 2/7/2008 Mesaje: 659
| Sanatate la pitici ! |
|
| intr-adevar este o boala cam rautacioasa... febra cedeaza greu... medicamentatia n-o poti da pentru ca exista varsaturile... si cum mai toti parintii fug de injectii k dracul de tamaie....insistam cu suspensiile orale... uitasem sa va spun de tusea productiva....care are o sonorizare....de te ia cu fiori reci pe sira spinarii |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 6570
| Cunoastem... Multa sanatate, puiuti! Zynatul ala cand il vedea Rux, bleah... De atunci la orice medicament intreaba: "E tlatamentul lau"? |
|
| comparativ cu klacidul...zinatul e pistolash cu apa... le-am gustat sanatate tuturor puiutilor |
|

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Lun@, sanatate celor mici si celor mari! |
|
| sanatate tuturor...k e mai buna decat toate intrebare la ceas de seara.... la copil de 4 ani...cat anume din dozajul unei fiole de algocalmin i se poate administra pe cale orala ? |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| Lun@ wrote:sanatate tuturor...k e mai buna decat toate intrebare la ceas de seara.... la copil de 4 ani...cat anume din dozajul unei fiole de algocalmin i se poate administra pe cale orala ?
un sfert, dar nu stiu exact concentratia fiolei. asa a primit fetita mea in spital, injectabil tot un sfert de fiola a primit. noi avem experiente triste cu faringo-amigdalita. sanatate multa! |
|
| multumesc frumos , Mariuta . Sanatate tuturor |
|

Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 5089
| sanatate copilasilor! ce urata boala! |
|

Inregistrat: 3/2/2006 Mesaje: 5605
| Multa sanatate le dorim si noi . |
|
|  multumim asemeni |
|

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 11/9/2008 Mesaje: 30045
| multa sanatate Lun@ la copilasi...Doamne ce boala!!! |
|
| mda...este pacatoasa...si eu ink nu v-am sps tot... Andy, baietelul meu, are si epixtasis (sangerari nazale) iar acest simptom de boala se manifesta cu succes la astfel de "raceli"... chiar azinoapte a sangerat puternic... am remediat problema cu comprese cu apa rece intre ochi, 1/2 fiola de fitomenadion(vit k, in termen popular), o tableta de tarosin, o fiola de calciu gluconic, si multa stapanire de sine
am initiat dezbaterea acestui fenomen numit epistaxis la sanatatea pt copii...orl... va pup fetelor, si va multumesc pt sfaturi si incurajari. |
|
|