FACTORUL RH
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Jasmine
Scris: Sunday, June 24, 2007 3:14 PM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 6/24/2007
anka78 wrote:
Buna , sunt Anka, unt in 8 saptamani si am Rh negativ si sotul Rh pozitiv. Am avut un avort si nu am facut nici o injectie. Cum se poate aflta acum Rh-ul BB-lui meu?...ce se poate face? Sper ca exista tratamente si va rog sa-mi spuneti sa ma linistesc. si...sunt sanse sa mai am inca un BB dupa asta?....va rog sa-mi spuneti!
Mersi mult!pupici

Depinde la cate saptamani ai facut avortul, daca sarcina era foarte mica, dr. meu mi-a zis ca nu poate afecta cea de-a doua sarcina. Rh la bebele tau il afli la nastere. Pana atunci trebuie sa te duci cu recomandare de la medicul de fam. la Institutul de hematologie pentru a-ti face dozarea de anticorpi. Aveti si incompatibilitate de grupa sau numai de RH?
Ely
Scris: Friday, November 9, 2007 12:40 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/2/2006
Este vreo mamica pe forum cu 2-3 bebei, Rh negativ iar sotul RH pozitiv? Sau aveti cunostinte ?Deoarece mi-a zis o prietena ca ea nu prea ar mai vrea bebe 2 ca este periculos pt bebe ea avand Rh negativ ca si mine .M-a speriat ca eu vreau bebe 2 si as vrea sa stiu mai multe uff
oanalaurisa
Scris: Friday, November 9, 2007 4:33 PM
Nivel

Inregistrat: 1/10/2007
Ely wrote:
Este vreo mamica pe forum cu 2-3 bebei, Rh negativ iar sotul RH pozitiv? Sau aveti cunostinte ?Deoarece mi-a zis o prietena ca ea nu prea ar mai vrea bebe 2 ca este periculos pt bebe ea avand Rh negativ ca si mine .M-a speriat ca eu vreau bebe 2 si as vrea sa stiu mai multe uff

Am o prietena care are Rh negativ,iar sotul ei pozitiv.
Au un baietel mai marisor,iar dupa un timp au dorit al 2-lea copil,chestie care s-a soldat cu cateva sarcini pierdute,pentru ca acum 10 ani medicii nu au fost atat de documentati ca sa stie sa supravegheze sarcina.
Acum cativa ani,prietena mea a ramas insarcinata,iar medicul la care s-a dus a stiut cum sa abordeze problema si are o fetita sanatoasa, fara probleme.
Ma mai documentez si am sa iti dau mai multe detalii.
Lilly of the valley
Scris: Friday, November 9, 2007 5:55 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 3/23/2007
Cumnata mea are Rh negativ, sotul Rh pozitiv. Are 2 fetitze perfect sanatoase. Dupa prima nastere nu a facut vaccinul.
Fluturas
Scris: Friday, November 9, 2007 10:28 PM
Nivel: Maestru

Inregistrat: 11/22/2006
dar vaccinul se face dupa nastere?nu pea stiu multe despre acest subiect,dar sora mea are rh negativ,6 luni de sarcina si acum recent iau facut un vaccin pentru rh
MNiko
Scris: Friday, November 9, 2007 10:51 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
butterfly wrote:
dar vaccinul se face dupa nastere?nu pea stiu multe despre acest subiect,dar sora mea are rh negativ,6 luni de sarcina si acum recent iau facut un vaccin pentru rh

sigur vaccin sau ceva ce popular se spune "anticorpi". Ca stiam ca sunt 2 chestii diferite.
Fluturas
Scris: Friday, November 9, 2007 11:39 PM

Inregistrat: 11/22/2006
MNiko wrote:

sigur vaccin sau ceva ce popular se spune "anticorpi". Ca stiam ca sunt 2 chestii diferite.

ei i s-a spus ca e vaccin
delfinasa
Scris: Saturday, November 10, 2007 6:43 AM
Nivel

Inregistrat: 2/13/2006
Ely, avand rh-ul negativ, la nastere ti-au repetat rhogamul daca Karina il are pozitiv, insa daca-l are negativ ca si tine, nu ti-au mai facut pentru ca nu ai dezvoltat anticorpi care pot pune in pericol urmatoarea sarcina. In cursul urmatoarei sarcini vei repeta injectia cu imunoglobulina rh si la fel se va intampla la nastere (daca bebe 2 are ca si tine, nu-ti mai fac ca organismul tau nu are de ce sa produca anticorpi contra rh-ului pozitiv, daca bebe are rh poz, iti fac neaparat ca organismul tau sa nu dezvolte anticorpi la urmatoarele sarcini). La fel se va intampla si la bebe 3, 4, 5 samd, totul decurgand in regula daca se face dozarea de anticorpi cand e necesara. Sper ca te-am lamurit ca nu ai de ce sa-ti faci probleme, nici tu si nici alte fete. Si mie mi-a trebuit ceva timp sa inteleg care sunt implicatiile rh-ului negativ si cat de importanta e imunizarea cu rhogam. Avand rh-ul negativ, este important ca doctorii sa stie asta si sa va programeze la timp la injectii in timpul sarcinilor, la nastere (daca este cazul) sau in caz de avort sau orice interventie chirurgicala (chiar si la amniocenteza).

Anka, obligatoriu se face rhogamul in caz de avort sau pierdere de sarcina la femeile cu rh negativ. Intreaba doctorul care ti-a facut chiuretajul. Din cate-mi amintesc, rh-ul este prezent la fat inca din prima luna de viata, iar la femeile insarcinate care au rh negativ, rhogamul li se administreaza in saptamana 27-28 parca (asa-mi amintesc ca l-am facut si eu, fiind prima sarcina), pentru ca in ultimile 3 luni de sarcina si apoi la nastere este posibil ca sangele mamei sa ia ia contact cu cel al bebelui si sa produca anticorpi. Insa daca ai deja unul sau mai multe avorturi sau pierderi de sarcina, trebuie obligatoriu sa ti se faca imediat dupa ele, pentru ca urmatoarea sarcina poate fi afectata fatal (daca fatul are rh-ul pozitiv, ceea ce nu poti sa stii, anticorpii tai -daca-i ai formati in urma avortului/sarcinii pierdute/nasterii- ii vor elimina imediat pe ai lui si poti deduce urmarea uff). Cum tu ai facut intrerupere de sarcina, nu stiu daca doctorul i-a testat rh-ul fatului expulzat si, in urma acestei testari, daca il avea ca si tine, sa nu-ti fi facut rhogamul si astfel tu nu ai anticorpi formati contra rh-ului pozitiv. Se poate sa ai anticorpii formati -daca fatul expulzat a avut rh pozitiv- si cred ca din cauza asta este si obligatoriu dupa un chiuretaj, ca nu cred eu ca mai testeaza ei, fac injectia pentru viitor si gata. Trebuie sa vorbesti cu un doctor de asta inainte sa ramai iar insarcinata si, daca sigur nu ti-au facut rhogamul dupa intreruperea de sarcina, sa-ti faca obligatoriu imunoglobulina rh inainte, ca sa fii sigura ca poti pastra sarcina (se poate ca urmatorul fat sa aiba rh negativ si, fara sa ai facut rhogamul, sa decurga totul bine, insa se poate la fel de mult ca fatul sa aiba rh-ul pozitiv si daca nu-l ai facut dinainte, ii va fi fatal). Sper ca m-am facut inteleasa si-ti urez sa ai copii sanatosi.
Ely
Scris: Monday, November 12, 2007 2:03 PM
Nivel

Oanalaurisa,Mariuta,Butterfly,Mniko,Delfinasa va multumesc frumos m-ati mai linistit..pupici.
Si mie mi-a facut acel vaccin cu imunoglobulina parca prin saptamana 27- 28 asa cum a zis si Delfinasa.Si mi-au zis la nastere ca fetita are RH- si nu este nevoie sa-mi faca iar.
Oanalaurisa prima sarcina a prietenei tale a fost normala fara probleme?,ca si la mine a fost bine ,doar unele probleme cu stomacul si ceva greturi in ultimele 3 luni.Te intreb deoarece ai specificat ca dupa primul bebe au fost mai multe sarcini pierdute.uff
Ely
Scris: Monday, June 15, 2009 12:00 PM
Nivel

Revin cu RH-ul meu negativ ca am inceput sa-mi fac ganduri si ganduri.Mai sunt mamici pe forum care au 2 bebei si cu RH negativ ?
Delfinasa am recitit ce ai postat si m-am mai linistit un pic .
bulibuli
Scris: Monday, June 15, 2009 4:36 PM

Inregistrat: 3/17/2008
Ely, daca primul copil are RH - ca si tine, nu va fi problema la al doilea
Doar cand ai un copil cu Rh+ (mostenit de la tata cu rh+), la urmatoarea sarcina sunt deja creati anticorpi, si daca al doilea copil are Rh+ atunci va avea probleme... Sper ca m-am facut inteleasa. Ideea e ca, daca primul copil are Rh- a doua sarcina decurge fara probleme (situatia se schimba daca in perioada asta au mai existat sarcini pierdute sau intrerupte)

Nu-ti mai face atatea probleme, doar spune-i toate astea medicului tau si el stie exact ce aveti de facut. thumright
Ely
Scris: Monday, June 15, 2009 7:21 PM
Nivel

Bulibuli multumesc tare multcomputerlove .Da Karina are RH- ca al meu .Am sa-mi informez medicul sau asistenta medicala ca este prima data aici si nu stiu cine ma preia.pupici floare2
trandafirlaura
Scris: Sunday, January 29, 2012 9:01 PM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 1/29/2012
Buna,

Vroiam sa va intreb daca aveti nevoie de un vaccin pentru rh negativ pentru ca am unul cumparat pentru mine si nu a fost cazul sa il folosesc pentru ca la amniocenteza am aflat ca bebe are rh negativ.
Vaccinul este tinut la frigider, se numeste Rophylac 300, expira in nov 2013 si il dau cu toata inima la jumatate de pret.
Daca va intereseaza ma puteti contacta: 0740087350.

Va doresc tuturor o sarcina si nastere cat mai usoara si bebei sanatosi!
mihamihaela
Scris: Thursday, May 17, 2012 7:27 AM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 3/6/2011
eu am RH-negativ,grupa o1. sotul are AB4 si RH negativ.avem doi copii care au amandoi RH-negativ.
ooanna25
Scris: Monday, August 6, 2012 2:23 PM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 8/6/2012
buna. sunt noua pe aici si am vazut subiectul care chiar ma interseaza si pe mine. eu am hrupa 01 rh- sotul a2 rh+, am un baietel de 5ani cu grupa a2 si rh+. in timpul sarcinii mi-am facut analizel, urmarirea anticorpilor. nu mi s-a facut nici un vaccin in timpul sarcinii insa dupa ce am nascut mi s-a facut vaccinul. am nascut prin cezariana. poate fi un risc la a doua sarcina? am inceput sa=mi pun fel de fel de intrbari. multumesc
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.