Extractie masea de minte
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Venus
Scris: Friday, May 23, 2008 10:21 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Nu, nu curge nimic. Am fost la medic azi si mi-a zis ca nu e infectie. E o afta presupun eu cum au zis si fetele mai sus. Pentru ca mai am 2, mi-au aparut azi, nu stiu de la ce, si de la aparatul dentar montat ieri cred, e ceva nou in gura.
delfinasa
Scris: Friday, October 16, 2009 5:44 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/13/2006
Off, fetelor, cred ca urmarile extractiilor maselelor de jos sunt mult mai dureroase decat ale celor de sus! Eu ma cam chinui de aproape o saptamana, fara o ameliorare semnificativa a durerii...Am fost nevoita sa-mi scot ambele masele de minte de josmaseluta: cea perpendiculara (pt ca in Ro 2 dentisti fricosi nu s-au incumetat s-o scoata si chiar trebuie pt ca nu-mi pot pune crown la vecina ei) si cealalta pt. ca mi-a facut o carie in profunzime care ma durea cand imi patrundeau mancare si lichide la ea)...buun, ma duc viteaza sambata trecuta sa le extirpez, ce-o fi fost in capatana mea sa le scot pe ambele in aceeasi zi???!!! Anestezii locale, micro-operatii la ambele, cusut cu fire resorbabile...plec de-acolo cu falcile umflate maseluta la farmacie sa-mi iau aamoxicilina, ibuprofenul 800mg si narcoticul vicodin in caz ca nu ma simt bine cu pain killerul...tampoane pe operatii, punga cu gheata alternativ pe obraji, timp de vreo cateva ore bune, ma rog, tratamentul post-operatoriu...narcotic nu iau, ca durerea nu e insuportabila dupa ce iau ibuprofenul, plus ca nu-s pro narcotice si trebuie sa conduc zilnic (minim dus-intors copila de la gradi)...si trec 5 zile si durerea asta amortita nu ma lasa la locul unde-a fost maseaua perpendiculara...maseluta am dificultati sa deschid gura, abia pot sa mananc ceva moale, pasat, taiat marunt, dorm cu capul cat mai elevat, altfel simt ca niste pietroaie in gura, am partea dreapta cam inflamata, chiar ma doare un pic ganglionul...de frica sa nu fie ceva grav, sun la dentist, ma programeaza de urgenta, banuind ca am dry socket...din fericire nu e asta, la atingere nu ma doare mai mult, mi-a facut si xray, concluzia e ca trebuie sa suport pt ca operatia la maseaua aia a fost dificila, a presat nervul si pana se vindeca locul asta e!...daca nu suport durerea asta, sa iau narcotic sa ma ametesc si sa ma culc alcool...a patit vreuna din voi asa ceva? Ati lkuat narcotice? Cand ati putut sa deschideti gura mare, sa mancati ca lumea?

O intrebare pt dl. doctor Mihnea: dvs. recomandati narcotice pacientilor dupa extractii?
marivic
Scris: Friday, October 16, 2009 5:58 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 8/10/2007
WAU,Mihaela,ce-ai patit,...banghead banghead mi-e rau,...si eu am probleme cu o masea de minte la fel,perpendiculara,dar mi-e foarte frica sa ma duc sa o scot,....asa cum ai spus chiar ca MOR de FRICA acum,....Sanatate multa iti doresc si sa ti se termine cosmarul,...pupici computerlove computerlove
praslea_cel_voinic
Scris: Saturday, October 17, 2009 3:06 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 6/19/2009
Delfinasa, ma bag si eu in vorba...in Romania, cel putin cand am plecat eu, nu se dadeau narcotice pentru extractii/mica chirurgie. Si aici evita sa dea narcotice....ei spun ca narcoticele(Vicodin contine Hydromorfon, stii) ar trebui date in dureri cronice....Oricum, sa ai dificultati in deschiderea gurii e normal , in special pentru ca erau la mandibula ambele masele (ce ti-a trebuit sa le scoti pe amandoua o data?????) si e si normala iritarea muschilor. Parerea mea personala....mai bine iei Ibuprofen...antiiflamator si ceva antialgic...
Multa sanatate! computerlove
bereea
Scris: Saturday, October 17, 2009 1:12 PM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Si eu trebuie sa-mi scot o masea de minte care a binevoit sa se carieze.Problema este ca nu pot deschide destul de mult gura pentru ca stomatologul sa ajunga la ea.am incercat asta-vara si nu am reusit.Oare ce sa ma fac?
marivic
Scris: Monday, February 15, 2010 8:41 PM
Nivel

Eu am scapat astazi de extractia molarului de minte,...pt.ca era foarte complicata,in schimb mi-a scos masele resturi.M-a chemat iar lunea viitoare,...Doamne mor de frica,....doctorul meu care ma opereaza este medic chirurg de chirurgie faciala,la urgente.Are o mana foarte usoara,dar eu lesin de frica,...m-a udat pe fata,oxigen,....cand ma gandesc ca mai am de trecut prin asta ,mor.uff uff uff
myha84
Scris: Monday, February 15, 2010 9:00 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/6/2009
Nu cred ca exista vreo persoana care sa nu aiba oroare de stomatologie maseluta , Marivic mult curaj, sa scapi cat mai repede de probleme!
marivic
Scris: Tuesday, February 16, 2010 9:31 AM
Nivel

Multumesc MYHA,....este o vb populara,,curaj gaina,ca te tai!''cam asa si cu mine,...ras
Anelise
Scris: Tuesday, February 16, 2010 10:45 AM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 2/4/2008
Marivic, mult curaj! majoreta pupici pupici Si eu ma pregatesc prin aprilie de lucrari serioase! maseluta
cathy
Scris: Tuesday, February 16, 2010 12:25 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 11/25/2008
Curaj fetelor!
bereea
Scris: Tuesday, February 16, 2010 1:49 PM
Nivel

myha84 wrote:
Nu cred ca exista vreo persoana care sa nu aiba oroare de stomatologie maseluta

ba mai exista cate unasic
danab
Scris: Tuesday, February 16, 2010 2:07 PM
Nivel

Inregistrat: 3/13/2006
Sotul meu s-a operat tot pentru extractia maselei de minte. El nu are alte probleme cu dentitia, asa ca se cam temea de operatie. A avut noroc de doctor profesionist, ca nu a simtit nimic, s-a recuperat repede, fara alte probleme. In acelasi timp cumnata mea a facut aceeasi opertie, la alt medic si i s-a imflamat locul, o durea si sangera mereu, (nu stia de ce nu se mai cicatrizeaza). S-a dus iar la medic si cand colo: i-au uitat un tampon de pansament la locul operatiei. A trebuit sa ii taie iar operatia si sa ii scoata pansamentul. Ghinionul ei a fost ca nu stia ca si Radu a facut aceeasi operatie, ca sa mearga la doctorul nostru.
marivic
Scris: Thursday, February 18, 2010 8:33 PM
Nivel

Fetelor,dupa cum v-am spus,eu am scapat momentan de extractia maselei de minte,dar mi-a scos niste resturi,...nu va spun ca am o durere din aceea enervanta,...si cand ma gandesc ca luni iar ma ciuruie,chiar ca ma apuca cu lesin.Parca nici nu m-as mai duce,...pale pale pale
TeosOf
Scris: Thursday, February 18, 2010 10:35 PM
Nivel

Inregistrat: 3/4/2008
bereea wrote:

ba mai exista cate unasic

Cu siguranta.bounce

Dana,pale groaznic ce i s-a intamplat cumnatei tale.

Marivic, eu zic sa te duci luni, sa nu-ti para rau mai tarziu.
bereea
Scris: Friday, February 19, 2010 8:29 AM
Nivel

Marivic, dar nu iti face anestezie? eu ma doctorita mea ma duc cu mare drag, lucreaza bine , e atenta si nu simt nimic.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.