Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17822
| Cine a trecut prin asa ceva, sa imi spuna si mie cum s-a simtit, cat dureaza pana se vindeca rana, curge mult timp sange? Eu am tinut niste tampoane acolo vreo 3 ore, cu gura inclestata bine de ma dureau si falcile, dupa care le-am dat jos, mi-a mai curs putin sange si acum nu reusesc sa scap de mirosul / gustul de "dentist" din gura.
Mi s-a spus sa nu mananc acolo vreo cateva zile pana se inchide bine, sa nu beau prea cald sau prea rece, numai de la temperatura camerei, sa nu beau lactate, sa nu mananc branzeturi si sa nu beau nici un fel de bautura.
I-am spus ca alaptez si mi-a facut o anestezie mai slaba, de fapt doar o jumatate de doza. Mi-a spus sa nu ii dau sa manance la masa imediata laptic, ci sa ii dau ceai, si apoi pot sa ii dau lapte.
Nu am intrebat insa daca trebuie sa mulg laptele respectiv si sa il arunc sau cum se procedeaza. Eu am reusit sa mulg putin lapte, am asteptat vreo 3 ore si jumatate de la anestezie si i-am dat sa pape lui Andrei ca era mort de foame de tzitzi. La nici 10 min a vomitat cred ca tot in jet, la distanta. A trebuit sa il bag la baita, dar acum problema mea e ce fac cu Andrei? Ii mai dau sa suga? Daca a vomitat de la anestezic? |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/22/2006 Mesaje: 4839
| Eu am scos-o cand eram gravida.S-a vindecat f. greu si m-a durut locul ala cateva zile,4-5 poate o sa ai mai mult noroc ca mine.Urata treaba cu maselele astea |
|
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 3/27/2006 Mesaje: 18834
| Eu nu cred ca poate fi de la anestezic, sunt mame, care dupa nastere (naturala) si dupa o epidurala alapteaza imediat si copiii suntOK. Eu pe Tudor l-am alaptatat foarte repede (dupa cezariana), a doua zi si nu a fost nimic, dar ai putea sa-l intrebi pe medic.
Si, by the way, Alina attached the following image(s):
|
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Ajutor! Eu mi-am scos acum o saptamana o masea de minte. Le-am spus ca alaptez si mi-au facut o anestezie..problema e ca nu a tinut si a trebuit sa mai imi faca una. La o ora jumatate de chinuit maseaua..a trecut anestezia si a trebuit sa imi faca alta...deci in total trei anestezii. Mi-a spus sa sar un alaptat si apoi sa dau sa suga normal. La fel mi-a spus si mie sa nu mananc lapte si branzeturi, sa beau la temperatura camerei...Problema mea nu este de alaptare..ci de durere. Pentru ca de atunci am niste dureri insuportabile. Precizez ca ma si cusut si miercuri acuma am fost sa imi scoata firele. Nu pot bea decat foarte putin si atunci sunt numai supe, iar de mancat nu prea se pune problema, avand in vedere ca atunci cand inghit simt ca mor de durere. Ma doare ca si cum as fi foarte rosie in gat Nici macar gura nu o pot deschide. Cand vorbesc e un chin. De spalat pe dinti nu prea pot...ca de nu pot deschide gura asa de mult incat sa intre periuta de dinti. Nu stiu ce sa mai fac. As lua niste antibiotice, poate o fi facut puroi...dar nu stiu daca am voie daca alaptez. Precizez de asemenea ca fetita mea are 6 luni. Va rog daca puteti sa ma ajutati cu vreun sfat .... |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 5/12/2006 Mesaje: 12982
| Cam nasol cu maseaua ta , parerea mea este sa mergi sa-ti faci un film la maxilar si unul pentu maseaua respectiva...poate a mai ramas ceva coltisor si de aia te doare cit despre deschisul guri se poate sa-ti fi facut o luxatie. Eu zic sa iti faci filmele respective si sa cauti un alt dentist.
Apropo bine ai venit la noi. |
|
| Alex, nu poti lua antibiotic daca alaptezi, decat daca vorbesti cu pediatrul si iti recomanda el ceva. Orice antibiotic trece prin lapte la copil si nu e in regula.
Pentru durere poti sa mai iei algocalmin, eu asa am facut si asa fac si acum ori de cate ori ma doare ceva.
Este posibil cum zicea si Dya sa iti mai fi ramas vreun coltisor acolo. O radiografie ar fi buna. Pe mine nu m-a mai durut chiar din a 2-a zi, desi de inchis s-a inchis mai greu, pentru ca nu m-a cusut, ci a lasat asa, sa se inchida singur.
Apeleaza oricum la pediatru inainte de a lua orice medicament ca sa fii sigura ca nu ii faci rau lui bebe.
Eu intre timp am intrebat pediatrul, dupa patania cu maseaua de minte, doar ca sa stiu de principiu ce trebuie facut.
Depinde de ce anestezie ti se face. Daca spui ca alaptezi, iti fac o anestezie mai usoara si fara adrenalina (din cate am inteles), dar indiferent de anestezia pe care o primesti, trebuie sa lasi sa treaca minim 4 ore pana la alaptat si in orice caz, trebuie sa mulgi si sa arunci primul lapte de dupa anestezie.
Sanatate multa si sa scapi de dureri !
Si nu in ultimul rand, bine ai venit la noi ! Sper sa te simti bine si sa iti placa in familia 7 PiTiCi ! |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Mai fetelor, m-ati speriat. Eu am patit alta trasnaie. Cand eram copil mi-a cazut un premolar... si nu a mai crescut altul... in schimb vad ca si-a gasit acum. Bine ca nu vine Zana la fiica-mea, ci la mine. Na, daca tot ma rog de ea, ce si-a zis... ia-ti femeie sa te saturi Nu va mai spun ca-mi creste si o masea de minte. Problema e ca intre timp s-a micsorat spatiul dintre dinti si nu mai are loc; creste aiurea si-mi deplaseaza o masea spre interior. Stomatologul imi recomanda sa scot premolarul nou, alb si lucios dar, citind ce ati scris aici mor de frica. Oare ce are daca raman cu el asa, stramb?! |
|
| Cred ca poti sa porti aparat ca sa ii faci loc
Eu zic sa nu scoti nimic, ca de scos e usor, dar ia sa vezi cand o sa ai nevoie mai tarziu sa faci o punte... |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 2691
| kali wrote:Oare ce are daca raman cu el asa, stramb?!
Pai poate iti pui proteza dentara si se indreapta. Eu nu l-as scoate. Alb si lucios Mi-as pune proteza, sarma, ca sa-l indrept. |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Proteza? Eu si copiii din fata blocului E o idee bune; uite ca nu m-am gandit la asta. Astept sa termine cu crescutul si "atac" problema pe toate partile. Saru'mana pentru idee. |
|
| Buna fetelor. Multumesc pentru sfaturi. Bine v-am gasit si eu. Va citeam de mai mult timp, dar nu am curajul sa scriu. Din fire sunt un pic mai timida dar stiti cum se spune...prima oara mai greu...ca dupa aia.... Am descoperit intre timp problema mea. Nu ma doare locul de unde mi-a scos maseaua decat f putin, in schimb (sa nu ramaneti socate) ma doare limba. Si in plus ma gandesc ca daca aveam puroi sau ceva rau acolo vedeau cand mi-au scos firele. Teoria mea in privinta durerii de limba e ca stand pe scaun doua ore , cu limba intr-o parte, in sus, mi se pare logic si normal sa ma doara. Serios...aseara cand am pipait aja cum am putut cu degetul, am observat ca de cate ori ating limba, cam in locul unde a fost scoasa maseaua ma doare foarte rau. Asa se explica poate si faptul ca nu pot inghiti. Miscarea pe care o face limba pe cerul gurii...da durerea aceasta. Oricum, am renuntat la ideea de antibiotice. Iau in continuare o fiola de algocalmin pe zi care ma ajuta sa mananc cana de supa. O sa astept sa vad ce se intampla. Daca tot rau o sa ma simt o sa ma duc la un doctor...sa intreb. kali in conditii normale sa spun aja ...ti-as recomanda sa iti scoti premolarul ca sa nu deranjeze alte masele sa iti faci mai rau...dar avand in vedere cat de rau e sa iti scoti o masea...mai bine stai cuminte. Sau go to a doctor si vezi ce spune....ce te sfatuieste..... Fetelor aveti aja niste copii frumosi..ma uit la poze si ii admir. Poate o sa invat si eu in viitor sa pun poze si varsta copilului meu. Sau poate ma ajutati si voi. Va pup si ne mai auzim. |
|
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Kali, eu zic sa nu iti scoti niciun dinte, daca e sanatos... Alex,la sectiunea de "Administrare"gasesti solutia la problemele ce te intereseaza... Daca ai nelamuriri, intreaba si sigur vei primi raspuns! |
|
Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 11/21/2006 Mesaje: 243
| Mai... si pe ine m-a chinuit o masea de minte care imi crestea de vreo 3 ani (dar nu prea avea unde) de am murit. Chiar si inluna de miere, eram in Spania si in loc sa vizitez muzee si alte-alea eu eram la spital cu niste dureri ingrozitoare de masea (asa cum povestea Alex, cu imposibilitate de a deschide gura nici macar pt periuta de dinti - nu o sa va vina sa credeti dar asa e!! si niste dureri la inghitit...). MA rog, ideea e ca am scos-o acum vreo luna si dupa ce 8 zile m-a durut lcul ala de iar am innebunit si am stat numai cu Advil, acum e totul OK. Gaura care a ramas se inchide simt usor-usor, si sper sa fie bine. Nu m-a durut cand mi-a scos-o, dar m-a durut dupa aia... |
|
| Miri multumesc pentru sfaturi. Sa imi cer scuze ca nu am mai intrat dar mi-am refacut calculatorul ca mergea f f prost..imi expirase antivirusul..etc..ma rog..am revenit. Sa va spun cum mai ma simt...foarte bine...dupa aproape 2 saptamani...mi-a mai revenit si mie pofta de mancare...pot sa inghit...sa beau si eu linistita..apa...sau orice... spezam nu sti ce ma bucur ca ti-a trecut...stiu prin ce ai trecut...sti cum se spune.."e bine cand totul se termina cu bine" Va pup si ne reintalnim curand. |
|
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Alex, ma bucur daca ti-am putut fi de ajutor si ma bucur si mai mult ca esti bine si ai revenit printre noi! |
|
|