|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Despre extensiile de par...
Parul care se foloseste pentru extensii provine de la donatori si este netratat chimic, de aceea poti sa te vopsesti sau sa te coafezi, ca si cum ar fi parul tau. Mesele sintetice sunt mai usoare si poate ca ti se potrivesc mai bine daca parul tau este intr-o stare buna. Nu este de dorit sa te coafezi cu placa de indreptat sau cu drotul, deoarece risti sa-ti topesti siliconul care prinde mesele, insa poti folosi foehnul.
Iti poti purta parul cum vrei: in coada, coc sau orice alta coafura, insa fii atenta cu agrafele, care nu trebuie sa penetreze siliconul care lipeste mesele de parul tau. Extensiile se ataseaza in randuri orizontale, la baza scalpului. Procesul ia de obicei cateva ore, iar pentru a scapa de mese, este recomandat sa mergi tot la un salon de frumusete.
Cat de lungi pot fi extensiile?
"Teoretic, ii poti oferi parului tau ce lungime vrei, dar de obicei clientela isi doreste parul lung pana la mijloc.", ne spune Nicoleta Iacob, de la salonul Crystal Cosmetics. Insa cu cat sunt mai lungi extensiile, cu atat mai grea este "povara" pentru scalp. Iti va lua cateva zile sa te obisnuiesti cu noua lungime a parului tau.
Cat costa?
Pretul extensiilor de par este relativ. Daca vrei sa ai parul lung, vei avea nevoie de circa 120-140 de extensii, in functie de lungime, iar daca vrei sa-ti sporesti volumul podoabei capilare, 75-80 de extensii iti vor fi suficiente. Pretul aproximativ al unei extensii de par este de 2,5 euro, insa inainte de a te decide asupra unui anumit salon, intereseaza-te in mai multe locuri, deoarece exista atat alternative costisitoare, cat si mai accesibile.
Vei suferi "la frumusete"?
Nu, aplicarea extensiilor nu trebuie sa fie dureroasa si, de asemenea, nu accepta ca extensiile sa fie prinse foarte strans de scalp. In primele nopti vei simti ceva in plus... o mica senzatie de disconfort, care va disparea pe parcursul a cateva zile.
De asemenea, nu te panica daca in momentul in care iti vei scoate mesele vei observa mai multe fire de par (de-ale tale) in silicon. Parul creste si se regenereaza, insa prins in silicon, el nu cade. Extensiile nu iti vor afecta conditia parului, in pofida iluziei de a pierde foarte multe fire la scoaterea lor.
Cum sa-ti ingrijesti extensiile de par
Daca ai investit in extensii de par, probabil ca iti iubesti foarte mult podoaba capilara. De aceea, trebuie sa tii cont de faptul ca noile tale suvite au nevoie de o ingrijire speciala.
• Foloseste o perie din par natural si piaptana-te incepand de la ceafa. • Nu iti pieptana parul ud (acest sfat este valabil si pentru persoanele care nu poarta extensii). Parul semi-uscat se descurca cu un pieptene cu dintii rari, insa nu de la radacina, deoarece risti sa iti smulgi extensiile. • Leaga-ti parul cu o esarfa cand dormi. • Daca vrei sa iti vopsesti mesele, este recomandat sa mergi la un salon de specialitate. • Nu pulveriza baza extensiilor cu fixativ sau alte cosmetice pe baza de silicon.
Recomandari...
Nu iti poti aplica extensii daca ai parul mai scurt de opt centimetri. Acest proces de infrumusetare nu este recomandat nici daca esti insarcinata, daca ai probleme cu scalpul sau daca iti cade mult par.
|
| de multa vreme nu ne mai minunam cand vedem pe cineva, de cele mai multe ori o vedeta care pana de curand afisa o tunsoare destul de scurta a parului, aparand cu un par lung si infoiat.
Daca in anii '70 aceste schimbari erau datorate perucilor, care puteau fi purtate si la tinuta obisnuita, de strada, fara sa oripileze pe nimeni, astazi efectul lor artificial a dus la dezvoltarea altor tehnici de schimbare brusca a lungimii si volumului parului. Aceastea sunt tehnicile de aplicare direct pe parul natural a unor mese tot din par natural, numite "extensii", care pot fi de lungimi incepand cu 10-15 cm pana la 60 cm.
Aceste extensii sunt obtinute prin tratarea parului natural, sanatos, astfel incat el capata o culoare transparenta, de baza: blond, saten sau negru. Cand sunt aplicate, ele sufera si un tratament de vopsire in culoarea identica cu cea de pe firul de par al posesoarei.
Exista multe metode de atasare a extensiilor pe par, dintre care pot sa va spun: lipirea pe firele de par direct a unei suvite de circa 30-50 de fire, cu o substanta invizibila pe baza de ceara sau cheratina, prinderea suvitelor cu ajutorul altor substante ce contin proteine, prin incalzire sau efectuarea unor codite impletite pe pielea capului pe care se cos mesele dorite, zona apoi acoperita cu propriul par.
Daca in cazul primelor doua metode parul adaugat se desprinde in timp, sub actiunea caldurii data de bai fierbinti, uscarii cu foehnul sau a anumitor factori chimici, in cazul ultimei nu exista practic metode de deteriorare, doar cresterea naturala a parului putand influenta prinderea meselor. Asta inseamna mai multe drumuri la coafor pentru refacerea prinderii lor, insa timpul cat le putem purta practic nu are limite, in celelalte cazuri fiind de la 4 luni la maxim 1 an.
Exista si situatii in care nu este recomandata procedura de extensie a parului: cazul caderii parului in cantitati mari (calvitie), tratamente puternice hormonale sau cu citostatice, alergiile la substantele folosite in primele doua metode prezentate.
Este adevarat ca oricare din procedeele expuse sunt relativ costisitoare, implicand mese lungi de par natural si o aplicare laborioasa.Exista si posibilitatea aplicarii meselor de nuante diferite, pentru a crea efectul de par vopsit cu suvite sau realizarea unor accente de culoare pe anumite portiuni ale coafurii.
Daca va decideti sa realizatie o schimbare destul de mare in aspectul dumneavoastra si sa va aplicati extensii de par, fie pentru lungime, fie pentru volum trebuie sa aveti in vedere urmatoarele lucruri:
- mesele aplicate, vor necesita o grija separata din partea dumneavoastra, trebuind sa le descurcati, spalati, uscati si coafati cu multa prudenta si la temperaturile si cu produsele indicate de hair stylistul dumneavoastra;
- trebuie sa faceti vizite periodice la salonul unde le-ati aplicat, pentru intretinerea lor si eventual reaplicarea in cazul in care punctele de aplicare devin vizibile sau prinderea de coditele de pe pielea capului nu mai este fixa;
- trebuie sa aveti permanent grija de sanatatea firelor dumneavoastra de par si de sanatatea pielii capului;
- aveti grija ca atunci cand apar radacinile colorate diferit sau cand culorile parului dumneavoastra se modifica (decolorare), sa readuceti intreaga cantitate de par la aceeasi culoare.
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Am avut extensii de par, intr-adevar super frumoasa podoaba capilara, dar nu recomand nimanui. Dupa ce ca am dat o caruta de bani, in urma cu un am jumate 350 dolari, nu le-am tinut decat 1 saptamana. Nu puteam sa ma pieptam, ma manca capul de simteam ca mor, dupa fiecare spalare pe cap, trebuia sa-l descurc cu un kg de balsam, dupa ce se usca parul trebuia sa-i dau forma dorita ... nu-mi mai trebuie. |
| taki wrote:Am avut extensii de par, intr-adevar super frumoasa podoaba capilara, dar nu recomand nimanui. Dupa ce ca am dat o caruta de bani, in urma cu un am jumate 350 dolari, nu le-am tinut decat 1 saptamana. Nu puteam sa ma pieptam, ma manca capul de simteam ca mor, dupa fiecare spalare pe cap, trebuia sa-l descurc cu un kg de balsam, dupa ce se usca parul trebuia sa-i dau forma dorita ... nu-mi mai trebuie.
De ce nu te puteai pieptana? Aveai parul incalcit sau era o problema de la extensii? |
| Era o problema de la extensii. La 2-3 cm de radacina se prind extensiile, deci imagineaza-ti cum este sa te piepteni |
| taki wrote:Era o problema de la extensii. La 2-3 cm de radacina se prind extensiile, deci imagineaza-ti cum este sa te piepteni
nasol, ca ma batea si pe mine gandul sa imi pun, dar acum m-am razgandit. sa dai o caruta de bani si apoi sa le dai jos ca ti-a ajuns, nu-mi convine. |
| Nici nu te sfatuiesc . Eu am facut greseala asta dar vreau sa o mai repet niciodata. |
|
Nivel: Maestru
Inregistrat: 3/17/2008 Mesaje: 9649
| ce parere aveti despre extensiile clip-on? sunt usor de pus si de scos, de cate ori vrei.. http://images03.olx.ro/ui/2/99/74/24719574_1.jpg
|
|
|