Nivel: Senior
Inregistrat: 3/4/2008 Mesaje: 7332
| raly wrote:Shirel,foarte frumos!Fara cuvinte!
Subscriu |
|
 Nivel: Membru
Inregistrat: 6/10/2011 Mesaje: 38
| AdrianaC wrote:Oare totul se termina cand murim ? Exista viata dupa moarte ? Exista altceva dupa moarte ? exista o teorie care spune ca atunci cand murim ne reincarnam intr-un om nou-nascut si ca nu ne mai amintim nimic din viata noastra anterioara :018: |
|

Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22797
| e doar o teorie...Biblia ne spune cu totul altceva |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/22/2010 Mesaje: 3091
| Pt cei care cred in Dumnezeu aceasta teorie nu exista... |
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 1/22/2010 Mesaje: 923
| mi se pare extraordinar de trist sa crezi ca te reincarnezi si nu mai stii nimic din viata asta. |
|

Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| Irinuca wrote:mi se pare extraordinar de trist sa crezi ca te reincarnezi si nu mai stii nimic din viata asta.
Dar sunt tehnici de regresie,prin care este posibil sa revezi anumite evenimente...Vasi a facut-o. |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| Vreau sa va spun ca reincarnarea este un subiect adesea abordat in mistica iudaica clasica. Una din lucrarile de baza ale Kabalei, Zoharul, mentioneaza faptul ca fiecare suflet are o misiune de indeplinit in aceasta lume si ca "atata timp cat un suflet nu reuseste sa isi indeplineasca misiunea, Dumnezeu il ia la Sine si il replanteaza in aceasta lume, iarasi si iarasi" (Zohar I:186b). Conform traditiei evreiesti, dupa moarte, sufletul unui om trece printr-o perioada de purificare inainte de a intra in Lumea Viitoare (Olam Haba). Aceasta perioada, pe care sufletul o petrece in "compania" divinitatii, in apropierea Scaunului Gloriei Divine (Kise Hacavod), este urmata apoi de intrarea eterna in Lumea Viitoare, asociata de traditia iudaica cu Paradisul, in care sufletele celor drepti invata Tora impreuna cu sufletele marilor invatati ai tuturor timpurilor. Iudaismul are de asemenea si un concept similar celui de reincarnare (ghilgul neshamot), care presupune o judecata a sufletului pentru ceea ce a facut in lumea aceasta. Conceptul nu este mentionat explicit in Biblie, deoarece, au interpretat inteleptii, Dumnezeu doreste ca sufletul omului sa fie liber sa aleaga intre bine si rau (liberul arbitru). Perioada de ghilgul neshamot (evaluare si judecata a sufletului) dureaza in principiu un an de zile. Dupa trecerea unui an de la deces, sufletul intra in Gan Eden (Paradis). Din punct de vedere kabalistic, sufletul fiecarui om contine o scanteie divina. Conform acestei interpretari, dupa moarte, scanteile divine se reintorc la Creator. Exista de asemenea si o opinie conform careia un suflet care nu si-a indeplinit misiunea in intervalul unei vieti umane poate reveni intr-o alta viata pentru a o indeplini. |
|

Inregistrat: 7/3/2010 Mesaje: 1948
| bereea wrote:e doar o teorie...Biblia ne spune cu totul altceva
Exact! Sigur ca exista viata dupa moarte, doar nu suntem ai nimanui pe acest Pamant. Nu cred in reincarnare. |
|
| bereea wrote:e doar o teorie...Biblia ne spune cu totul altceva dupa toate lucrurile care mi s-au intamplat...mi s-a cam zdruncinat credinta... dar inca mai cred in Dumnezeu. |
|
| astea sunt lucruri care ma depasesc...stiu doar ca...nimic nu e cea ce pare... poate Dumnezeu exista ...poate nu... |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| dragos wrote: dupa toate lucrurile care mi s-au intamplat...mi s-a cam zdruncinat credinta... dar inca mai cred in Dumnezeu.
Poti sa ne impartaseti si noua ceva din ceea ce ti s-a intamplat? |
|
| shirel wrote:
Poti sa ne impartaseti si noua ceva din ceea ce ti s-a intamplat?
ei bine... cred ca stiti ca m-am mutat in delta Dunarii si ca langa casa in care stau(locuiesc)eu este un hotel abandonat.acolo am descoperit inscriptii sataniste si chiar rugaciuni sataniste.de ceva timp in casa mea se intampla evenimente ciudate... m-am rugat si am mers la biserica dar ghiciti ce?acele evenimebte s-au intamplat in continuare si chiar de mai multe ori... parca mereu cand ma rog acele evenimemte sporesc... dar eu inca mai am credinta si ma mai rog...oare procedez corect? |
|

Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22797
| dragos wrote:astea sunt lucruri care ma depasesc...stiu doar ca...nimic nu e cea ce pare... poate Dumnezeu exista ...poate nu...
dupa toate lucrurile care mi sa-u intamplat sunt mai convinsa ca oricand ca exista dumnezeu si viata dupa moarte.
nu vreau sa ma intelegi gresit, dar poate nu te-ai rugat cui si cum trebuie.Nu stiu ce evenimente ti s-au intamplat, chiar m-ai facut curioasa |
|
| bereea wrote:
dupa toate lucrurile care mi sa-u intamplat sunt mai convinsa ca oricand ca exista dumnezeu si viata dupa moarte.
nu vreau sa ma intelegi gresit, dar poate nu te-ai rugat cui si cum trebuie.Nu stiu ce evenimente ti s-au intamplat, chiar m-ai facut curioasa
ok poate CHIAR nu m-am rugat cum trebuie...e nu pot spune tot ce se intampla dar hai sa zic ceva ciudat:in ultimul timp am impresia ca vad o silueta neagra care se plimba prin casa dar cand ma apropi de ea dispare...am incercat sa comunic cu ea si am obtinut niste mici rezultate...nu vreau sa va tin in suspans asa ca am aflat ca acea silueta e o ea. |
|

Inregistrat: 3/12/2006 Mesaje: 3527
| Pai tocmai ca celui rau nu-i place rugaciunea! Dar nu-i de-ajuns rugaciunea ta, cheama preotul acasa sa-ti faca o sfestanie, eventual sa sfinteasca si casa daca nu e sfintita deja. Mergi si te spovedeste, poate sunt pacate care intretin starea aceasta de lucruri. Numai un preot bun te poate lamuri si ajuta sa solutionezi problema cu ajutorul lui Dumnezeu. Si daca nu si nu, muta-te!
Aaaa, si inca ceva. Vad ca esti pasionat/a de lucruri paranormale si prea 'il cauti' peste tot pe cel rau. Si asta poate l-a adus asa aproape de tine... |
|
|