Exista viata dupa moarte ?

Options Exista viata dupa moarte ?
Subiectul anterior · Subiectul urmator
vanina
Postat: Tuesday, April 13, 2010 6:26 AM


Nivel: Ambasador

Intrat: 12/19/2008
Postari: 886
Locatia: Iasi
Ca sa ajungi in Rai trebuie neaparat sa crezi in Dumnezeu? Si daca da, de ce?
Ana
Postat: Tuesday, April 13, 2010 7:56 AM


Nivel: TOP TEAM

Intrat: 11/9/2008
Postari: 30045
vanina wrote:
Ca sa ajungi in Rai trebuie neaparat sa crezi in Dumnezeu? Si daca da, de ce?
Vanina topicul se numeste exista viata dupa moarte?:001: ,haide sa terminam cu intrebarile de jenul astacry ...si fiecare sa ne vedem de religia noastra,de starea nostra...si asa mai departe sa nu-L luam pe Dumnezeu in ras ,ca El exista cine crede bine,cine nu tot bine,suntem pe un forum de copii nu de religii si nu are rost sa ajungem atat de departe incat sa ne jignim etc,imi pare rau ca se ajunge pe aici si din cauza asta prietene dragi ale forumului (mai vechi)...se retrag sau nu ne mai viziteaza asa des...uff uff ...cred ca aici ar trebuie sa intre Adriana sa clarifice...in cel mai bun caz sa inchida topicul ca sa nu se mai ivesca asa discutii....ma doare mult ca unii il iau pe Dumnezeu in ras,eu cred in El pentru tot binele care mi l-a facut ,daca tie nu ti-a facut asta e....deci...sa nu mai ajungem asa departe,eu intru aici sa am relaxez sa inpart bune si rele cu voi ,nu sa ma cert de la religii...

am zis si o repet sunt penticostala nu imi este rusine cu religia mea,nu ma feresc ca viata mea o bazez pe Dumnezeu,am zis si de la inceput cine ma place,sa ma placa asa cum sunt...si c-am atat
vanina
Postat: Tuesday, April 13, 2010 8:02 AM


Nivel: Ambasador

Intrat: 12/19/2008
Postari: 886
Locatia: Iasi
Viata de dupa moarte reprezinta Rai sau Iad, nu? Deci nu ma abat de la subiect sic
Nu-ti fa probleme, discutiile in contradictoriu sunt constructive!
Fluturas
Postat: Tuesday, April 13, 2010 8:58 AM

Nivel: Maestru

Intrat: 11/22/2006
Postari: 9778
Locatia: o casa,care nu este facuta de mana,ci este vesnica
anabella,foarte bine zis.am tot citit ce se scrie pe aici,dar am hotarat sa nu ma bag ca doar am mai fost implicata intr-o astfel de "cearta" si oricum nu am rezolvat nimic,asa ca fiecare cu credinta luiclosedtopic closedtopic
madanuta
Postat: Tuesday, April 13, 2010 9:15 AM


Nivel: Senior

Intrat: 6/26/2007
Postari: 6054
Locatia: Romania
Vanina, pentru ca esti foarte interesata de acest subiect, primeste raspunsul biblic la intrebarea "Exista viata dupa moarte?"Acest raspuns biblic il cred fara niiun cuvant adaugat sau luat.
Eu cred ca
Existã un Sanctuar în ceruri, adevãratul tabernacol, ridicat nu de om ci de Domnul. In el, Domnul Hristos slujeste în favoarea nostrã, punând la dispozitia credinciosilor binefacerile jertfei Sale ispãsitoare, aduse o datã pentru totdeauna pe cruce. El a inaugurat activitatea Sa ca Marele nostru Preot si a început lucrarea Sa de mijlocire la data înãltãrii Sale. In 1844, la sfârsitul perioadei profetice de 2300 zile, El a intrat în cea de-a doua si ultima fazã a slujirii Sale ispãsitoare. Ea este o lucrare a judecãtii de cercetare, care este o parte a eliminãrii definitive a tuturor pãcatelor, simbolizatã de cãtre curãtirea sanctuarului ebraic din vechime în Ziua de ispãsire. In acel serviciu simbolic, sanctuarul era curãtit cu sângele animalelor jertfite, dar lucrurile ceresti sunt curãtite cu sacrificiul desãvârsit al sângelui lui Isus Hristos. Judecata de cercetare descoperã fiintelor ceresti care din cei morti dorm în Hristos si astfel, în El, sunt socotiti vrednici de a avea parte de prima înviere. Ea aratã, de asemenea, care dintre cei vii sunt în Hristos, pãzind poruncile lui Dumnezeu si credinta lui Isus Hristos, si în El, deci, sunt gata pentru înãltarea în Impãrãtia Sa cea vesnicã. Aceastã judecatã apãrã dreptatea lui Dumnezeu în salvarea acelora care cred în Isus. Ea declarã cã aceia care au rãmas credinciosi lui Dumnezeu vor primi Impãrãtia. Terminarea acestei lucrãri a Domnului Hristos va marca încheierea timpului de probã al omenirii înaintea celei de-a doua veniri a Domnului Hristos.

A doua venire a Domnului Hristos este binecuvântata nãdejde a bisericii, marele apogeu al Evangheliei. Venirea Mântuitorului va fi literalã, personalã, vizibilã si mondialã. Când El va reveni, mortii neprihãniti vor fi înviati si împreunã cu neprihãnitii cei vii vor fi glorificati si luati la cer, dar cei nelegiuiti vor muri. Implinirea aproape completã a majoritãtii profetiilor, împreunã cu conditiile existente în prezent în lume, aratã faptul cã venirea Domnului Hristos este iminentã. Timpul acestui eveniment nu a fost descoperit, de aceea suntem îndemnati sã fim gata în orice vreme.

Plata pãcatului este moartea. Dar Dumnezeu, care Singur are nemurirea, va da viata vesnicã celor rãscumpãrati ai Sãi. Pânã în ziua aceea însã, moartea este o stare de inconstientã pentru toti oamenii. Când Domnul Hristos, care este viata noastrã. Se va arãta, neprihãnitii înviati si cei neprihãniti în viatã vor fi glorificati si luati ca sã întâmpine pe Domnul lor. A doua înviere, învierea celor nelegiuiti, va avea loc dupã o mie de ani.

Mileniul este domnia de o mie de ani a Domnului Hristos cu sfintii Sãi în ceruri, între prima si a doua înviere. In acest timp, mortii cei nelegiuiti vor fi judecati; pãmântul va fi în totul pustiu, fãrã fiinte omenesti vii, care sã-l locuiascã, ci ocupat doar de Satana si îngerii sãi. La sfârsitul mileniului, Domnul Hristos cu sfintii Sãi si Cetatea cea sfântã, vor coborî din ceruri pe pãmânt. Mortii cei nelegiuiti vor fi atunci înviati si împreunã cu Satana si îngerii lui vor înconjura cetatea; dar foc va coboî de la Dumnezeu si-i va arde si va curãti pãmântul. Universul va fi astfel eliberat pentru totdeauna de pãcat si de pãcãtosi.

Pe noul pãmânt, în care va locui neprihãnirea, Dumnezeu a pregãtit un cãmin vesnic pentru cei rãscumpãrati si un mediu desãvârsit pentru viata vesnicã, pentru iubire, bucurie si pentru a învãta în prezenta Lui. Cãci aici Dumnezeu Insusi va locui cu poporul Sãu, iar moartea si suferinta vor dispãrea. Marea Luptã dintre Hristos si Satana va fi încheiatã si nu va mai fi pãcat. Toate lucrurile însufletite si neînsufletite, vor declara cã Dumnezeu este dragoste; si El va domni vesnic.

Tot ce a fost scris aici se bazeaza pe Sfanta Scriptura. Bineinteles ca, pentru cei care nu au contact cu aceasta "carte", li se pare o frumoasa opera de SF, plina de cuvinte greu de deslusit.
Asta ca sa nu avem dicutii dupa...
Acum Vanina, ti-as zice:"Dumnezeu sa-ti dea lumina!", dar nu stiu cum va fi interpretat...
Stii de unde vine numele Manuel, de la Emanuel din ebraica si stii ce inseamna? Inseamna "Dumnezeu e cu noi"Totul e doar pentru cine CREDE.
shirel
Postat: Tuesday, April 13, 2010 9:51 AM

Nivel: SMARALD

Intrat: 7/22/2007
Postari: 11807
Locatia: israel
Daca intra Adriana pe aici ....se ingrozeste si stiti ceva chiar sa inchida topicul !

Madanutza,frumoasa explicare pentru cine intelege! computerlove computerlove computerlove

Fluturas,daaa imi aduc aminte ce cearta a fost si atuncea! Chiar nu vad nici un rost !

Vanina,gata iubita ce faci hai la curajoase ca orcum meriti un premiu!
Am inteles parerea ta ,nu mai pune si alte intrebari provocatoare,te rog!
Ana
Postat: Tuesday, April 13, 2010 9:53 AM


Nivel: TOP TEAM

Intrat: 11/9/2008
Postari: 30045
shirel wrote:

Am inteles parerea ta ,nu mai pune si alte intrebari provocatoare,te rog!
subscriuthumright
vanina
Postat: Tuesday, April 13, 2010 9:59 AM


Nivel: Ambasador

Intrat: 12/19/2008
Postari: 886
Locatia: Iasi
Imi cer scuze ca va provoc in continuare dar tot nu inteleg DE CE?
Am citit ce ai scris Madanuta. Am citit si Vechiul Testament pe cand aveam 8-9 ani, si o mica parte din Noul Testament.
Quote:
Ea declarã cã aceia care au rãmas credinciosi lui Dumnezeu vor primi Impãrãtia.

Nu stiu cum sa ma exprim...
Am sa revin mai tarziu, acum trebuie sa plec.
Va pup
Ely
Postat: Tuesday, April 13, 2010 11:47 AM


Nivel: Senior

Intrat: 3/2/2006
Postari: 5605
Vanina te rog mult sa nu mai folosesti emoticoane care par a fi utilizate in bataie de joc .Se poate discuta si fara ele asa cum a facut Laura. Se pare ca topicul nu este unul distractiv ci unul destul de serios din cate se vede.Eu zic ca fiecare crede in ce vrea,tu nu ma poti convinge de a nu crede in Domnul oricat ai vrea si nici eu pe tine.Sper sa nu te superi.
TeosOf
Postat: Tuesday, April 13, 2010 1:09 PM

Nivel: Senior

Intrat: 3/4/2008
Postari: 7332
vanina wrote:

Am citit ce ai scris Madanuta. Am citit si Vechiul Testament pe cand aveam 8-9 ani, si o mica parte din Noul Testament.


8-9 ani?scratch
vanina
Postat: Tuesday, April 13, 2010 1:39 PM


Nivel: Ambasador

Intrat: 12/19/2008
Postari: 886
Locatia: Iasi
TeosOf wrote:


8-9 ani?scratch

Nu mai tin minte exact varsta dar sunt sigura ca nu implinisem 10 ani.
roxinthya
Postat: Tuesday, April 13, 2010 1:40 PM


Nivel: Senior

Intrat: 11/10/2009
Postari: 7233
Locatia: Bucuresti
Fetelor pt. ca acest este un topic in care sa ne dam cu parerea - in functie de ce crede fiecare - o voi face si eu. Pt. ca nu exista dovezi palpabile in acest sens - cand spun asta ma refer la dovezi acceptate de stiinta - eu personal cred ca exista o viata dupa moarte chiar daca poate nu se potriveste neaparat cu conceptul de viata asa cum il intelegem acum.
Eu am inceput in ultimul timp sa cred ca am si o viata paralela si anume in vis. Am vise cu o aceeasi lume si personaje numai ca mi se intampla lucruri diferite. Si visele se continua la un anume interval de unde le-am lasat si vreau sa va spun ca ma pot visa in locatii in care nu "am mai fost in vis" de multi ani si pe care in viata reala nu le cunosc.
Imi pare rau ca va certati atata pe niste chestii pe care nu aveti cum sa le controlati. Trebuie sa respectam fiecare persoana asa cum este ea. Problema este simpla : crezi sau nu crezi si gata si nu cred ca trebuie sa ne suparam pe cineva ca o face sau nu si nici sa luam in ras faptul ca o face sau nu. E ca si cum am rade unii de altii ca cineva e blond sau brunet are pielea alba sau maslinie, etc... Dati si voi dovada de un pic de maturitae si haideti sa ne respectam.

Oricum insusi numele topicului incita la discutii in contradictoriu deoarece este iar o chestiune de credinta daca exista sau nu viata dupa moarte. Si daca stam sa analizam o sa vedem ca aceasta credinta difera de la popor la popor. Prin Asia exista credinta in reincarnare de exemplu - deci mai este vorba si de locul unde te nasti. Probabil daca ma nasteam in vreun trib din Africa credeam in idoli de piatra, sau daca eram acum 4000 de ani as fi crezut ca ma reincarnam si m-ar fi mumificat (in caz ca as fi fost o mare faraoanca plina de banet) si ma inchinam zeitatilor cu cap de lup.
In concluzie treaba asta mai este influentata si de spatiul, timpul si cultura in care ne-am nascut.
Va pup si sper ca la randul meu n-am deranjat pe nimeni cu parerea mea! pupici pupici pupici
ingerash
Postat: Tuesday, April 13, 2010 2:20 PM


Nivel: DIAMANT

Intrat: 1/17/2008
Postari: 27681
Locatia: u.k.
vanina wrote:

Nu mai tin minte exact varsta dar sunt sigura ca nu implinisem 10 ani.


Citeste si la aceasta varsta,vei gasi raspunsurile intrebarilor tale.Un copil nu poate sa inteleaga la 9-10 ani ceea ce releva Biblia.

roxinthya,cheastia cu visele mi se intampla si mie.pupici

Cel mai bun raspuns despre existenta vietii dupa moarte(reincarnarii)se gaseste in Grecia antica si Orient.angel
miriam
Postat: Tuesday, April 13, 2010 3:48 PM


Nivel: Avansat

Intrat: 5/17/2009
Postari: 4989
Locatia: bh
vanina, de ce nu mergi duminica urmatoare la biserica, poate asta te ajuta sa iti schimbi parerea, iar de pierdut nu ai ce sa pierzi.
vanina
Postat: Tuesday, April 13, 2010 4:55 PM


Nivel: Ambasador

Intrat: 12/19/2008
Postari: 886
Locatia: Iasi
miriam wrote:
vanina, de ce nu mergi duminica urmatoare la biserica, poate asta te ajuta sa iti schimbi parerea, iar de pierdut nu ai ce sa pierzi.

Pierd timp pretios ;)
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.
Printeaza subiectul
RSS Feed