Exercitii practice de AUTOSUGESTIE

Options Exercitii practice de AUTOSUGESTIE
Subiectul anterior · Subiectul urmator
bulibuli
Postat: Thursday, April 16, 2009 5:36 AM

Nivel: Maestru

Intrat: 3/17/2008
Postari: 9649
apropos de poza cu yachtul, am o poza din anul 2 de facultate cand am aratat cel mai bine din toata existenta mea (deh... dragostea), am sa pun poza aia pe frigider sau undeva si am sa-mi repet la nesfarsit "asta sunt eu!!!"ras
TeosOf
Postat: Wednesday, May 13, 2009 8:40 PM

Nivel: Senior

Intrat: 3/4/2008
Postari: 7332
Sami, ai dreptatepupici
bulibuli, succes mult!majoreta

Cauzele spirituale ale bolilor:

conform invataturii Maestrului Hilarion

Picioarele : reprezinta ancorarea, conexiunea cu Terra si cu manifestarea; problemele la picioare simbolizeaza un refuz de a avansa, de a evolua sau teama de a stagna in viata.

Gambele : reprezinta personalitatea, Eul inferior. Gleznele reprezinta capacitatea de a lua noi directii. Fiinta incarnata este duala, dispunand de parte masculina si parte feminina. Este deci natural ca gamba, ce reprezinta tocmai personalitatea, sa aiba doua oase: tibia in fata si peroneul in spate. Pentru o femeie, tibia o reprezinta ca femeie si peroneul simbolizeaza partea sa masculina, inconstienta. Pentru barbat, tibia il reprezinta ca barbat, in timp ce peroneul indica partea sa feminina, inconstienta. Exemple: daca un barbat isi rupe tibia stanga, aceasta inseamna ca el are ceva de inteles in raport cu o femeie (stanga = femeia, mama, sotia, etc.) si cu masculinitatea sa, cu afirmarea de sine sau cu puterea de decizie si de actiune. Daca o femeie isi rupe peroneul stang, aceasta inseamna ca ea are ceva de inteles in raport cu o femeie (stanga = mama, prietena, rivala, etc.) si cu partea sa masculina, inconstienta. Ea se poate lasa manevrata de catre o prietena sau colega.

Coapsele : reprezinta Eul superior, sufletul. Sufletul simbolizeaza principiul unitatii si nu exista decat un os in coapsa: femurul. Daca individul isi rupe femurul, aceasta inseamna ca el nu si-a ascultat fiinta sa interioara, sufletul sau. Daca fisura are loc aproape de capul femurului, aceasta inseamna ca el trebuie sa devina din ce in ce mai creativ si ca personalitatea sa trebuie sa se integreze din ce in ce mai mult legilor spirituale, pentru autoperfectionare. Daca problema este situata aproape de genunchi, inseamna ca posibilitatea sufletului de a comunica (intuitia) este scazuta.

Genunchii : simbolizeaza legatura intre suflet si personalitate si calitatea acestei legaturi. O problema la genunchi indica o indepartare de scopul sau din aceasta incarnare si un refuz de a evolua. Ego-ul sau doreste sa intrerupa comunicarea dintre suflet si personalitate. Cu acest simbolism, putem intelege actul ingenunchierii: gambele (personalitatea) se estompeaza pentru a pune in evidenta coapsele (sufletul). Actul indica faptul ca individul se pune in serviciul sufletului sau.


Soldurile : reprezinta utilizarea liberului arbitru, pentru a-si gasi propria sa cale in planul material. O problema in aceasta zona inseamna o slaba sau lipsa a utilizarii propriului liber arbitru sau faptul de a nu avea un scop in viata.

Bazinul : reprezinta aspectele creatoare si procreatoare ale individului. O problema a bazinului subliniaza ca chakra radacina (Muladhara) nu functioneaza corect. In general, disfunctia se datoreaza schemelor negative privind sexualitatea.

Spatele : blocajele in partea de jos a spatelui indica teama de viitor si lipsa de sustinere financiara. Durerile /blocajele in partea de mijloc indica un sentiment de culpabilitate (la stanga fata de o femeie, la dreapta fata de un barbat), dificultati de detasare fata de trecut. Durerile sau blocajele in partea de sus a spatelui indica neintelegere de catre anturaj, lipsa de sustinere afectiva, impresia unor responsabilitati prea grele pentru acel moment. O sciatica, de exemplu, indica teama de viitor si de problemele banesti, nesustinere din partea anturajului.

Sistemul de reproducere : probleme ale acestuia apar datorita unei proaste utilizari a sexualitatii in aceasta viata sau in cea precedenta sau legate de creativitate. Culpabilitatea sexuala aduce boli transmise pe cale sexuala, precum SIDA. Problemele de ovare sau testicule: rejectia feminitatii / masculinitatii (dupa caz). Problemele legate de organele sexuale in caz de infectie urinara: manie fata de partenerul sexual. Pentru a permite unui suflet evoluat sa se incarneze, este necesara multa iubire intre doi parteneri in momentul actului sexual. In actul sexual, cei doi parteneri schimba energie intre chakrele radacina: barbatul fiind emisiv, femeia primeste energii subtile, mai mult sau mai putin poluate, in functie de starea de constiinta.

Sistemul digestiv : Stomacul reprezinta facultatea de a digera experientele existentei si de a accepta cele invatate. Resentimentul, aversiunea, nelinistea sunt principalele cauze ale ulcerelor. Indigestiile, gazele, hiperaciditatea, reprezinta resentimente, manie refulata. Cauza acestora este faptul ca individul se interfereaza cu scopul vietii sale, ca refuza sa inteleaga si sa mearga inainte, ceea ce impiedica sufletul sau sa progreseze. Intestinele, reprezinta facultatea de a asimila experientele vietii si in cazul existentei unor probleme intestinale, mesajul consta in condamnarea refuzului de a intelege unele lectii de viata din punct de vedere evolutiv.
Cei mai multi medici stiu ca astazi, cauza aparenta a cancerului vine din faptul ca persoana a suferit un grav soc emotional, cativa ani sau cateva luni inainte si nu si-a exteriorizat emotiile la acea data. Cancerul reprezinta o autodistrugere, ceea ce face vindecarea dificila. Cauza spirituala a cancerului consta in faptul ca individul nu a asimilat cel putin jumatate din lectiile karmice ce i-au fost propuse in aceasta viata, refuzand astfel evolutia (chiar daca aceasta atitudine este inconstienta) .

Pancreasul : are rolul de a echilibra contributia de glucoza in sange. Daca individul consuma prea mult zahar, aceasta provoaca dezordine in organismul sau si o hipersecretie de insulina, care duce la hipoglicemie. Daca pancreasul este slab la nastere, vine un moment cand nu mai poate furniza insulina si de aici rezulta diabetul. Diabetul care se declara in copilarie sau in tinerete este karmic: este datorat unei vieti trecute in care individul nu si-a refuzat nimic; excese senzuale, pasionale sau violente si toate formele negative ale expresiei de sine. Datorita acestora, in viata actuala el se vede deasupra unei rigori extreme si unei discipline severe, prin diabet. Diabetul declarat la maturitate/batranete va fi cauzat, mai curand, de problemele relationale ale pacientului cu partenerul sau.

Ficatul : este sediul celor mai negative emotii (ura, manie). Problemele de ficat vin, in general, dintr-o manie indreptata impotriva propriei persoane disimulata intr-o manie fata de altcineva, rezultat al unui conflict intre suflet si mental. Daca la nastere ficatul este slab, acesta arata ca, intr-o viata anterioara, a existat un dezacord intre suflet si mental (uneori chiar si un dezechilibru) . Icterul ar avea aceasta cauza. Daca in viata actuala individul sufera un prejudiciu si el nu va sti sa-l indrepte, icterul poate sa se declanseze. Ficatul este legat de credinta; credinta in univers permite emotiilor negative sa curga, pentru a curata ficatul. Probleme cu vezica biliara arata ingustime de spirit (sau oboseala excesiva ori suparare)

Inima : este legata direct de chakra inimii (Anahata) si reprezinta contrapartea fizica a acesteia. Daca nu-si exprima deschis sentimentele, individul isi inchide chakra inimii si risca sa aiba probleme cardiace. Datorita reprimarii emotiilor si sentimentelor, multe persoane au probleme cardiace. Slabiciunile cardiace congenitale semnifica acelasi lucru, dar cu radacini in alta existenta. Neregularitatea ritmului cardiac indica inconstanta in manifestarea naturii sentimentale. Un atac cardiac arata ca persoana nu transmite suficienta energie iubirii. Ea va trebui sa invete sa-si exprime si sa-si manifeste iubirea in toate relatiile sale.

Sangele : reprezinta energia si simbolizeaza circulatia emotiilor si a sentimentelor in corp.

Hipertensiunea : subliniaza o facultate de a iubi prea limitata si o lipsa de compasiune. Persoana trebuie sa-si exprime iubirea pentru tot ceea ce intalneste si pentru tot ceea ce vede.
Hipotensiunea : arata, de asemenea, o iubire limitata, dar in sensul ca aceasta persoana a fost foarte negativa, necrezand in iubire, ea a avut antecedente in viata actuala sau intr-una anterioara, care au facut-o sa creada ca are dreptate.

Anemia : reprezinta o utilizare necorespunzatoare a oxigenului la nivelul globulelor rosii si este consecinta unui refuz de a-si utiliza talentele in serviciul aproapelui sau. Un anemic de inalt nivel spiritual va trebui sa accepte sa-si iubeasca semenii, sa serveasca omenirea si sa devina un ghid spiritual.

Colesterolul : corespunde inaspririi naturii sentimentale, rigiditatii, duritatii persoanelor care-si creeaza o carapace crezand astfel ca se protejeaza. Individul va trebui sa devina mai suplu, mai deschis, lasand sa curga firesc emotiile si energia iubirii prin fiinta sa. Pentru toate problemele sangelui este util un regim vegetarian.

Splina : reprezinta un depozit de sange, deci de energie. Problemele splinei arata o incapacitate de exprimare a iubirii sau o obsesie; in acest ultim caz e necesara o purificare prin eliminarea sentimentelor negative.

Sistemul respirator : aerul continand energia intra in plamani si asigura functionarea corpului. Problemele respiratorii provin din refuzul de a exista, de a lasa viata sa intre in corp. De asemenea, ele pot fi rezultatul unei utilizari necorespunzatoare a energiei intr-o exisenta precedenta (violenta de exemplu). Tuberculoza arata ca, intr-o viata anterioara, persoana respectiva a trait numai pentru valorile materiale.

Sistemul limfatic : este strans legat de mental si facultatile intelectuale (comunicare), idei, ganduri, expresia de sine. Bolile nervoase arata o utilizare defectuoasa a cunostintelor sau a calitatilor intelectuale sau ganduri prea negative, in aceasta viata sau intr-una anterioara. Ele indica o utilizare prea dogmatica, prea critica si prea rigida a mentalului. Este necesar sa se lucreze asupra tolerantei si deschiderii spirituale.

Pielea : reprezinta un aspect structural si unul estetic. Problema subliniaza teama individului de a se exprima total, de a fi el insusi, de a se deschide complet. Psoriazisul si alte boli de piele reprezinta o lipsa de iubire pentru sine si o respingere a tot ceea ce viata ii ofera individului. Cauza karmica consta in cruzimea fata de animale intr-o existenta precedenta. In viata actuala, aceste persoane fie au teama fata de aceste animale, fie le adora. Alergiile provin adesea dintr-o defectuoasa utilizare a unei energii particulare sau sunt rezultatul unei experiente traumatizante in aceasta viata ori intr-o existenta anterioara.

Zona zoster : indica teama de viitor antrenand ganduri negative.

Anorexie nervoasa : intr-o existenta anterioara, individul a manifestat lacomie, urmata de obezitate si de moarte precoce.

Autism : intr-o existenta anterioara individul a avut parte de un refuz al societatii (mizantropie) ducand o viata marginala. Acum singura solutie este iubirea pe care apropiatii sai trebuie sa i-o daruiasca.

Tabagism : este legat de o problema de intarcare; ar trebui cultivata detasarea fata de mama sa. In unele cazuri poate fi legat de tatal sau.

Alcoolism : implica probleme cu tatal; trebuie cultivata detasarea fata de acesta.

Angina : reprezinta teama de a se exprima sau de a cere ceva parintilor ori partenerului.

Artrita : spirit prea critic si rigid; rigiditate provenita din mental.

Coma : fuga de cineva sau ceva.

Conjuctivita : manie neexprimata, frustrare.

Constipatia : atasament, posesivitate, refuz de a se debarasa de vechile scheme devenite inutile.

Diaree, Hemoroizi, Retentie de apa : refuz, teama de a slabi incordarea.

Herpes : culpabilitate sexuala.

Insomnie : culpabilitate.

Rau in mijloace de transport : teama de a pierde controlul; raul de mare e in legatura cu teama de moarte.

Greata, varsaturi : respingerea unei idei, a unei persoane sau a unei experiente. Pentru o femeie insarcinata, aceeasi interpretare: nu a dorit cu adevarat sa aiba copilul.

Prostata : problemele de prostata sunt legate de culpabilitate sexuala ori teama de a imbatrani.

Reumatism : resentiment, slabirea iubirii fata de aproapele sau, rigiditate, asprime.

Guturai : se declanseaza intr-o perioada de confuzie a individului sau in urma unei temeri ori culpabilitati. Nasul care curge reprezinta lacrimi si o purificare necesara. Nasul reprezinta intuitia si cunoasterea de sine, fiind legat de chakra frontala (Ajna).

Tiroida : problemele cu tiroida subliniaza faptul ca persoana respectiva nu se poate exprima cum doreste si poate incerca umilinta.

Miopia : indica teama de viitor si faptul ca intr-o experienta precedenta individul nu a dorit sa vada adevarul si nici sa-i ajute pe apropiatii sai. Adesea parintii inspira teama copilului, ceea ce declanseaza un proces retinier provocand putin cate putin miopia.

Dureri de cap : rezistenta la curentul vietii sau la scopul incarnarii sale, la schimbare; uneori autocritica si denigrare de sine; lipsa de iubire de sine.

Ceafa intepenita : refuz de a se schimba, teama de noutate.

Dintii : dificultati in a lua decizii.

Gatul : orice problema legata de gat corespunde temerii de a intreba si de a se exprima sau chiar blocaj al creativitatii inspirate.

Urechile : problemele corespund refuzului de a intelege ceva ori pe cineva.

Inaltime mica : intr-o viata anterioara individul nu a dat importanta expresiei sufletului sau, ori a avut tendinta de a se limita in mai multe domenii. Uneori este o karma rezultand dintr-o utilizare necorespunzatoare a fortei fizice (violenta) intr-o existenta anterioara
shirel
Postat: Wednesday, May 13, 2009 11:20 PM

Nivel: SMARALD

Intrat: 7/22/2007
Postari: 11807
Locatia: israel
Teo,foarte interesant tot ceea ce scrii!Vai daca ma intalnesc cu tine despre cate avem de vorbit!ras Am si eu ceva foarte asemanator de adaugat dar las acuma pe maine!

newclap newclap
ingerash
Postat: Wednesday, May 13, 2009 11:35 PM


Nivel: DIAMANT

Intrat: 1/17/2008
Postari: 27681
Locatia: u.k.
Teo bravo bravo bravo computerlove iloveyou iloveyou iloveyou iloveyou

shirel abia astept sa aflu topai topai topai pupici pupici
TeosOf
Postat: Wednesday, May 13, 2009 11:48 PM

Nivel: Senior

Intrat: 3/4/2008
Postari: 7332
Shirel, si eu abia astepttopai computerlove Cine stie cand si unde ne vom vedea?! grup

Ingeraspupici stii ca si eu te iubesc! iloveyou coeur
ingerash
Postat: Wednesday, May 13, 2009 11:58 PM


Nivel: DIAMANT

Intrat: 1/17/2008
Postari: 27681
Locatia: u.k.
TeosOf wrote:
Shirel, si eu abia astepttopai computerlove Cine stie cand si unde ne vom vedea?! grup

Ingeraspupici stii ca si eu te iubesc! iloveyou coeurcomputerlove coeur coeur

Voi relata si eu maine un exercitiu de autosugestiehearts
TeosOf
Postat: Thursday, May 14, 2009 2:20 PM

Nivel: Senior

Intrat: 3/4/2008
Postari: 7332
Hai ingeras ca s-a facut mainetopai topai
shirel
Postat: Thursday, May 14, 2009 2:30 PM

Nivel: SMARALD

Intrat: 7/22/2007
Postari: 11807
Locatia: israel
De multe ori am incercat sa dezvalui legatura dintre bolile si cauzurile boliilor de care suferim sau am suferit si starea noastra sufleteasca,de aceia am facut un curs special legatura dintre corp si suflet in care am gasit aproape toate raspunsuriile.stati si va ganditi de multe ori cand nu va simtiti bine care este cauza care a produs aceasta boala .Ce ganduri din mine mi-au produs aceasta stare?
Incerc sa va dau cateva exemple ca sa intelegeti mai bine cum am putea sa ne schimbam gandirea si totodata sa fim sanatosi,perfecti si cu o gandire pozitiva:
-pierderea vocei(raguseala)-sunt plina de nervi incat nu mai pot nici sa vorbesc,imi este frica chiar sa-mi aud vocea de tot ce am putut sa scot din gura sau am o problema din care trebuie sa ma scot imediat dar as prefera sa nu vorbesc despre asta,ganduri imprastiate.
Cum puteti sa va schimbati totul prin autosugestie intr-o gandire pozitiva:Sunt libera sa gandesc si sa-mi spun pareriile exact cand eu vreau.Totul este in regula cunosc situatia si sunt stapana pe ea.In vita mea totul este perfect si toate sunt asa cum imi doresc.
-dureri de urechi lipsa dorintei noastre de a auzi ,nervozitate,multe certuri in jurul nostru.Dureri de urechi la copii de multe ori apar brusc certuri intre parinti si multa nervozitate in jur.
Sunt pregatita sa primesc viatza asa cum este ,sunt puternica sa infrunt totul si totul din jurul meu este plin de dragoste si iubire.
Sa mai dau un exemplu chiar am auzit zilele astea vorbindu-se despre anorexia.Cum se ajunge la o asemenea boala toate stim dar ce simpte bolnavul in sufletul lui este cu totul altceva nu valorez nimc asa cum sunt,imi este frica de tot ce ma inconjoara si nu am incredere in nimeni,imi este frica de mine si ma urasc.Cum trebuie sa-si schimbe gandirea si sa se invete sa gandesca pozitiv:Asa sunt eu si ma primesc si accept,sunt minunata,am facut alegrea de a ramane in viatza ,iubesc viatza si aleg fericirea si iubirea de sine.
Sper ca m-am facut cat de cat inteleasa,am foarte multe exemple si cine vrea poate sa ma intrebe daca este interesata de vreo boala specifica.
oana_nicole
Postat: Thursday, May 14, 2009 2:43 PM


Nivel: Senior

Intrat: 2/14/2006
Postari: 6570
Locatia: end of the rainbow
Teo, shirel, asa multa liniste aduceti voi prin topicul asta. newclap Foarte interesant de urmarit! pupici
TeosOf
Postat: Thursday, May 14, 2009 2:54 PM

Nivel: Senior

Intrat: 3/4/2008
Postari: 7332
Shirel, Oanacomputerlove computerlove

Shirel, sigur ca ne intereseza. Despre bulimie sau reumatism? hearts
ingerash
Postat: Thursday, May 14, 2009 6:18 PM


Nivel: DIAMANT

Intrat: 1/17/2008
Postari: 27681
Locatia: u.k.
TeosOf wrote:
Hai ingeras ca s-a facut mainetopai topai:018: sorry Deja uitasemsorry1

Este o metoda foarte simpla si perseverenta{se face zilnic} de autosugestie.Autosugestie prin aura.Aura ne inconjoara corpul,mintea,spiritul.Ea este cea care ne poate proteja,poate fi un gardian,care sa verifice "intrusii"{gandurile} si sa le respinga si "lumina care sa atraga lumina".
Exercitiul:Deconectati-va mintea de la diferitele framantari pe care le aveti.Vizualizati corpul pe care il aveti,aura ce va inconjoara;faceti autosugestia ca :
-aura va arde surplusu de grasime,sau ce vi se pare inestetic{celulite,vergeturi...}si ca aura va atrage in corp;frumusete,sanatate.angel
shirel
Postat: Thursday, May 14, 2009 9:12 PM

Nivel: SMARALD

Intrat: 7/22/2007
Postari: 11807
Locatia: israel
[quote=inger7]


:018: sorry Deja uitasemsorry1

Este o metoda foarte simpla si perseverenta{se face zilnic} de autosugestie.Autosugestie prin aura.Aura ne inconjoara corpul,mintea,spiritul.Ea este cea care ne poate proteja,poate fi un gardian,care sa verifice "intrusii"{gandurile} si sa le respinga si "lumina care sa atraga lumina".
Exercitiul:Deconectati-va mintea de la diferitele framantari pe care le aveti.Vizualizati corpul pe care il aveti,aura ce va inconjoara;faceti autosugestia ca :
-aura va arde surplusu de grasime,sau ce vi se pare inestetic{celulite,vergeturi...}si ca aura va atrage in corp;frumusete,sanatate.angelInteresant ,Ingeras si as mai adauga ca energia totala a acestei aure se gaseste deasupra capului pe undeva in mijlocul fruntii putin mai sus de ochiul mintii deci merita sa ne concentram mult la acest punct.

Teo,computerlove computerlove

Reumatism:
-Duc lipsa de iubire ,toti m-au parasit nu am pe nimeni am o stare de amaraciune cronica.Ma simpt o victima in toate.
Gandire pozitiva:Imi creez propiile experiente.Pe masura ce ma iubesc si ma aprob,experientele mele in viatza sunt din ce in ce mai bune!

Bulimie
-Ma aflu tot timpul sub o teroare fara sperantza.In fiecare zi creste si intra in mine o cantitate mare de ura ,o ura de mine .(de aceea de multe ori chiar sunt si simptome de greatza)
-Autosugestie :sunt iubita ,hranita si sprijinita de viatza insusi.Este foarte bine sa-mi pot trai sentimentele si simpt o sigurantza in asta.

Am vazut pe aici un topic despre Psoriazisasa ca scriu si despre aceasta.
-Imi este frica sa nu fiu ranita si incerc sa omor sensul sinelui.Refuz de a accepta responsabilitatea propiilor sentimente.
-Autosugestia :traiesc pentru si prin bucuria vietii.Merit si accept tot ce-i bun in viata mea.Ma iubesc si ma aprob mereu.
TeosOf
Postat: Friday, May 15, 2009 8:06 PM

Nivel: Senior

Intrat: 3/4/2008
Postari: 7332
Ingeraspupici si eu cand ma intalnesc cu cineva de care nu-mi prea place, sau cand ma duc intr-un loc care nu-mi convine, vizualizez mental, un zid in jurul meu si-mi spun ca nicio energie negativa nu ma va atinge (sau virus, asa am reusit sa scap hohot) computerlove

Shirel, multumesc multpupici pupici Mama are mari probleme cu reumatismul.
Cunosc pe cineva care are psoriazis si intr-adevar isi ascunde sentimentele, ii e rusine sa le arate sau poate ca nu stie sa le exprime. computerlove
ingerash
Postat: Friday, May 15, 2009 9:56 PM


Nivel: DIAMANT

Intrat: 1/17/2008
Postari: 27681
Locatia: u.k.
TeosOf wrote:
Ingeraspupici si eu cand ma intalnesc cu cineva de care nu-mi prea place, sau cand ma duc intr-un loc care nu-mi convine, vizualizez mental, un zid in jurul meu si-mi spun ca nicio energie negativa nu ma va atinge (sau virus, asa am reusit sa scap hohot) computerlove

Shirel, multumesc multpupici pupici Mama are mari probleme cu reumatismul.
Cunosc pe cineva care are psoriazis si intr-adevar isi ascunde sentimentele, ii e rusine sa le arate sau poate ca nu stie sa le exprime. computerlove:018: Asa procedez si eu,la fel si cu mancarea care o mananc la persoane la care sant nevoita sa merg din politereuff
TeosOf
Postat: Friday, May 15, 2009 10:29 PM

Nivel: Senior

Intrat: 3/4/2008
Postari: 7332
inger7 wrote::018: Asa procedez si eu,la fel si cu mancarea care o mananc la persoane la care sant nevoita sa merg din politereuff


Foarte bine, ingerasangel Daca mananci de la cineva, sau in alt loc, mancare care nu e facuta de tine, e bine sa ai foarte activat plexul solar (chakra inimii). Sau te mai poti proteja si cu cristale sau diverse pietre semi sau pretioase.
Imi place ca avem/vom avea ce sa discutam computerlove hearts
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.
Printeaza subiectul
RSS Feed