Exercitii practice de AUTOSUGESTIE

Options Exercitii practice de AUTOSUGESTIE
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Lilly of the valley
Postat: Sunday, March 15, 2009 2:54 PM


Nivel: SMARALD

Intrat: 3/23/2007
Postari: 12042
Interesant, Teo!
De multe ori fac eforturi supraomenesti in a spune ca sunt macar "bine" sau "asa si asa", cate o grimasa tot ma tradeaza, dar oricum celor din jur "binele" li se pare "extraordinar", iar cei cu ganduri rele sunt usor de dezarmat in acest fel. Chiar functioneaza! Si chiar am senzatia ca energii bune vin spre mine. Ma mai revigoreaza.
TeosOf
Postat: Sunday, March 15, 2009 4:13 PM

Nivel: Senior

Intrat: 3/4/2008
Postari: 7332
Ma bucut, Mariuta.
Mi-as dori ca tot mai multa lume sa aiba siguranta ca functioneaza.
shirel
Postat: Sunday, March 15, 2009 6:49 PM

Nivel: SMARALD

Intrat: 7/22/2007
Postari: 11807
Locatia: israel
Teo,daca ai stii cum arata exercitiile astea si in ebraica .alcool alcooldar eu nu ma las si incerc tot timpul sa foloseasc tot ce este pozitiv.Se mirau toti la servici cand ma intrebam ce fac ca de fiecare data la mine era totul excelent sic
mommy
Postat: Sunday, March 15, 2009 7:28 PM

Nivel: Avansat

Intrat: 11/18/2006
Postari: 3674
Eu cred cu tarie in autosugestie si sunt convinsa si in ziua de azi ca m-a ajutat sa intru la facultate (in 92 cand am dat eu inca se intra destul de greu la stat, eram vreo 4 si ceva pe loc). Procedam cum a descris Teo in primul post: imi relaxam gradual tot trupul (surprinzator, dar capul este cel mai greu de relaxat) si incercam sa imi golesc mintea de ganduri, apoi imi repetam in cap: "Intru la facultate la zi" de n ori. Pentru mine era foarte important sa intru la zi (nu la seral sau FF), pentru ca eram disperata sa plec de acasa si numai daca intram la zi, puteam sa ma mut la Bucuresti la camin. angel Si uite ca de cand am vazut topicul asta ma tot intreb de ce nu am mai practicat autosugestia de atunci... asa ca m-am hotarat sa incep din nou. Mai ales ca m-am schimbat foarte mult, am devenit un om cam stresat si pesimist, eu care am un fond vesel si optimist, uneori nu ma recunosc si pe deasupra de cele mai multe ori le tin pe toate in mine.
TeosOf
Postat: Sunday, March 15, 2009 10:09 PM

Nivel: Senior

Intrat: 3/4/2008
Postari: 7332
Shirel, Miru, bravo fetelor!coeur
katy_lumika
Postat: Sunday, March 15, 2009 10:19 PM


Nivel: Senior

Intrat: 1/14/2008
Postari: 5944
Locatia: Constanta
De vreo cateva zile imi repet "am sa castig la loto" zilele care urmeaza am sa-mi spun "de data asta cumpar bilet"ras

Si eu cred cu tarie in autosugestiefirstprize
TeosOf
Postat: Monday, March 16, 2009 12:23 AM

Nivel: Senior

Intrat: 3/4/2008
Postari: 7332
Katy, poti sa castigi la loto, dar daca vor fi 2000ron, ce faci cu ei? Mai bine scrii ce iti doresti, de exemplu un yaht, il desenezi sau faci o poza si-ti spui "acesta este yahtul meu". Pui poza pe birou, sau undeva unde sa o vezi de cat mai multe ori pe zi si, cand o vezi, imediat iti vine ideea, "acesta este yahtul meu". La fel poti sa procedezi cu orice altceva. Iar daca iti doresti neaparat bani, te vizualizezi ca fiind posesoarea unui cont de 3 milioane euro, sau cat vrei tu.
Scriind acum aici, mi-a venit si mie ideea sa incerc.topai
Lilly of the valley
Postat: Monday, March 16, 2009 5:36 AM


Nivel: SMARALD

Intrat: 3/23/2007
Postari: 12042
faza cu "am sa castig la loto" e a sotului, dar nu joaca in veci.chitara

eu am icercat in zorii zilei sa ma visez intr-un baldachin, ca nu urmeaza luni dimineata si trebuie sa plec la lucru, dar linistea mi-a fost tulburata de 2 vecini nervosi.rambo

TeosOf
Postat: Monday, March 16, 2009 2:59 PM

Nivel: Senior

Intrat: 3/4/2008
Postari: 7332
Inteligenta si transformare - C. Trandafir, I. Bontas

Caracteristicile oamenilor de succes - fragmente

Pasiunea - Toti "invingatorii" au avut un motiv, o energie sustinatoare, un scop aproape obsesiv care le-a permis sa realizeze un anumit lucru, sa creasca si chiar sa obtina mereu mai mult. El a constituit combustibilul care a dat forta succesului lor si a facut posibil ca ei sa-si foloseasca la adevarata lor valoare, potentialitatile. Pasiunea este cea care sustine, confera putere si face ca oamenii sa ramana pana noaptea tarziu si apoi sa se trezeasca dimineata devreme. Pasiunea confera vietii putere, nectar si sens.

Credinta - Fiecare carte religioasa importanta de pe aceasta planeta, vorbeste despre puterea si efectul credintei asupra umanitatii. Convingerile noastre despre ceea ce suntem si despre ceea ce putem deveni, determina ceea ce noi vom fi. Daca credem in magie, vom trai o viata magica. Daca credem cu tarie in fericire, vom trai o viata fericita. Daca credem in schimb ca viata noastra este definita de limite inguste, aceste limite vor deveni cu adevarat reale pt noi. Ceea ce noi consideram ca este posibil, devine cu adevarat real, devine cu adevarat posibil. Multi oameni sunt plini de pasiune, dar datorita convigerilor lor limitate cu privire la ceea ce sunt si la ceea ce pot sa realizeze, ei nu abordeaza niciodata acele actiuni care ar putea face ca visul lor sa devina realitate.

Strategia - O strategie reprezinta o modalitate de a ne organiza resursele. Fiecare mare artist, om de afaceri, etc stie ca nu e suficient sa ai resurse pt a dobandi succesul. Trebuie, de asemenea, sa utilizezi aceste resurse in cel mai eficient mod. O strategie este o recunoastere a faptului ca cele mai bune talente si ambitii au, de asemenea, nevoie sa-si gaseasca o cale potrivita spre manifestare. Poti sa deschizi o usa sfaramand-o sau poti sa gasesti cheia care o deschide fara forta, lasand-o intacta.

Claritatea valorilor - Valorile se refera intotdeauna la ceea ce este important, la ceea ce conteaza cu adevarat, la ceea ce este fundamental, etic si practic in tot ceea ce realizam. Valorile sunt de fapt judecatile pe care noi le realizam cu privire la ceea ce face ca viata sa merite a fi traita. Multi oameni nu au o idee clara cu privire la ceea ce este cel mai important pt ei. Adesea ei realizeaza anumite lucruri, dupa care sunt nefericiti si neimpacati cu ei insisi, pur si simplu pt ca nu le este clar ceea ce ei considera in mod subconstient a fi corect sau potrivit pt ei si pt cei de langa ei. In cazul marilor succese, aproape intotdeauna astfel de oameni au un sens fundamental clar cu privire la ceea ce merita cu adevarat sa fie realizat.

Toate aceste trasaturi se sustin si interactioneaza permanent una cu cealalta. Pasiunea este afectata de credinta; cu cat credinta noastra de a realiza ceva este mai puternica, cu atat mai multa vointa investim in realizarea acelui lucru. La randul sau, credinta nu este suficienta prin ea insasi, pt a atinge performante uimitoare. Daca strategiile noastre vizand succesul necesita sa facem lucruri care nu sunt in acord cu convingerile noastre subconstiente despre ceea ce este bine sau ceea ce este gresit pt noi in viata, atunci chiar si cea mai buna strategie nu va functiona. Aceasta poate fi adesea observat in cazul indivizilor care incep sa aiba succes, dar care sfarsesc insa prin a-si sabota propriul succes. Problema este in acest caz, un conflict interior intre valorile individuale si strategiile de dobandire a telurilor dorite.

Energia - Energia poate fi fulgeratoare, vesela, plina de viata si de bucurie, de dinamism si vitalitate. Fiind lenes, este aproape imposibil sa te indrepti catre performante. Oamenii de exceptie profita de oportunitati si se adapteaza in functie de acestea. Ei traiesc ca si cum ar fi asaltati de sanse uimitoare in fiecare zi si recunosc faptul ca singurul lucru care nu le este suficient este timpul. Exista multi oameni care au o pasiune in care cred. Ei cunosc strategia care le-ar putea asigura dobandirea telului propus si valorile lor sunt in mod corect structurate, dar ei nu au vitalitatea fizica necesara de a realiza actiunea respectiva. Succesul este, asadar, inseparabil de energia fizica, intelectuala si spirituala, care, cumulate, ne permit sa obtinem ceea ce ne dorim cu adevarat.

Stapanirea comunicarii - Oamenii care au succes in viata sunt aceia care au invatat cum sa foloseasca orice sansa pe care viata le-o ofera si cum sa-si comunice aceasta experienta lor insisi, intr-un mod care sa genereze o schimbare de succes. Oamenii care au esuat au acceptata adversitatile vietii considerandu-le limitari. Cei care insa si-au modelat cu succes viata si cultura sunt totodata adevaratii maestri ai comunicarii cu ceilalti. Ceea ce ei au in comun este abilitatea de a comunica o viziune, o cautare, o bucurie sau o misiune. Arta comunicarii si comunicarea sunt cele care creeaza un mare artist, un mare politician sau un mare invatator.
TeosOf
Postat: Sunday, April 12, 2009 11:34 PM

Nivel: Senior

Intrat: 3/4/2008
Postari: 7332
Teoria hermetica despre cauzele bolilor - Manly P. Hall


Potrivit filosofilor hermetici, existau sapte cauze principale ale bolilor.
Prima era cea a spiritelor rele. Se credea ca aceste creaturi s-au nascut din actiuni degenerate si ca traiau cu energiile vitale ale celor de care se atasau.
O alta cauza era deranjarea naturii spirituale si a naturii materiale; daca acestea doua nu reuseau sa se coordoneze, ele produceau boli.
Cea de-a treia cauza era atitudinea mentala anormala sau nesanatoasa. Melancolia, emotiile morbide, excesul de sentimente, cum ar fi pasiunile, dorintele, ura, aveau consecinte in corpul fizic. Aici ele se manifesta sub forma de ulcer, tumori, cancer, febra si tuberculoza.
Cea de-a patra cauza a bolilor era, ceea ce orientalii numeau karma, adica legea compensarii care cerea ca individul sa plateasca pt indiscretiile si delictele pe care le-a savarsit in trecut.
Doctorii trebuiau sa fie foarte atenti atunci cand interveneau in aceasta lege, ca sa nu stea impotriva planului dreptatii divine.
A cincea cauza era reprezentata de miscarea si aspectele corpurilor celeste. Stelele nu opreau boala, ci mai degraba ii dadeau un impuls. Hermeticii considerau ca un om puternic si intelept isi poate conduce stelele, dar o persoana slaba si negativa se lasa mai degraba condusa de acestea.
Toate aceste cinci cauze ale bolii sunt de natura suprafizica. Ele trebuie tratate si analizate prin rationament inductiv si deductiv; doctorul trebuie sa ia in considerare si viata si temperamentul pacientului.
A sasea cauza a bolii consta in abuzarea de facultati, organe si functii, ca in cazul intinderii unui membru sau suprasolicitarii nervilor.
A saptea cauza se refera la prezenta in sistem a unor substante straine, impuritati si obstructii. Aici sunt incluse dietele, aerul, lumina soarelui si prezenta unor corpuri straine.
Lista nu contine si accidentarile intamplatoare, caci acestea nu sunt considerate boli.
TeosOf
Postat: Monday, April 13, 2009 10:44 PM

Nivel: Senior

Intrat: 3/4/2008
Postari: 7332
Teoria hermetica despre cauzele bolilor (continuare)

Potrivit hermeticilor, boala poate fi prevenita sau combatuta, cu success, in sapte moduri.

In primul rand, cu ajutorul vrajilor si invocatiilor, medicul poruncindu-i spiritului malefic care a provocat boala, sa plece din corpul pacientului. Aceasta procedura se baza pe relatarile biblice referitoare la omul posedat de demoni, om pe care Iisus l-a vindecat ordonandu-i demonului sa iasa din persoana respectiva si sa intre intr-o turma de porci. Se poate intampla ca spiritele malefice sa intre in corpul pacientului la cererea unor finite care doresc sa-i faca rau. In acest caz, medicul trebuie sa porunceasca spiritului sa se intoarca la cel care l-a trimis.

A doua metoda de vindecare este cu ajutorul vibratiilor. Dezechilibrele din cadrul corpului sunt neutralizate prin rostirea unor vraji si intonarea numelor sacre sau prin cantatul la niste instrumente muzicale si acompanierea vocala. Uneori pacientului i se arata diverse obiecte de culori diferite, deoarece anticii cunosteau principiul terapeuticii culorilor.

Vindecarea mai poate avea loc cu ajutorul talismanelor, farmecelor si amuletelor. Anticii credeau ca planetele controleaza functiile corpului omului si ca facand farmece cu ajutorul diferitelor metale puteau combate influentele malefice ale diverselor stele.
Daca o persoana anemica suferea de lipsa de fier, cunoscandu-se ca fierul este controlat de planeta Marte, pentru ca pacientul sa fie influentat de aceasta planeta, in jurul gatului sau, medicul lega un talisman facut din fier. Acest talisman avea pe el si niste instructiuni secrete despre care se spunea ca au puterea de a invoca spiritul lui Marte.

A patra metoda de vindecare consta in folosirea diferitelor ierburi. Medicii din antichitate nu erau de acord, sub nicio forma, cu intrebuintarea medicinii minerale cu uz intern. Remediile lor preferate erau ierburile si plantele. La fel ca metalele, fiecare planta era atribuita uneia dintre planete. Dupa ce diagnosticau, cu ajutorul stelelor, boala si cauza sa, medicii ii administrau pacientului un antidot din plante.

Rugaciunea reprezinta cea de-a cincea metoda de tamaduire a bolilor. Toate popoarele din antichitate considerau ca zeitatii i se face mila de bolnavi si aceasta intervine pt a le usura suferinta. Paracelsus sustinea ca credinta poate vindeca orice boala. Persoanele care poseda un grad suficient de credinta sunt destul de putine.

A sasea metoda este, mai degraba, o metoda care previne decat de vindecare. Aceasta se bazeaza pe un regim si o dieta fizica zilnice, adecvate organismului. Individul nu se poate imbolnavi atat timp cat evita lucrurile care-i pot provoca diverse boli.
Anticii considerau ca in mod normal, toti oamenii sunt sanatosi si ca boala este consecinta faptului ca oamenii nu respecta legile naturii.

A saptea metoda se refera la “medicina practica”; aceasta consta din sangerari, curatari si alte tratamente de acest gen. Aceste proceduri erau folosite numai daca erau intrebuintate moderat; folosite in exces, ele puteau fi foarte daunatoare.

Paracelsus folosea toate cele sapte metode de vindecare si pana si cei mai inversunati dusmani ai sai recunosteau ca acesta obtinea rezultate remarcabile.
Filosofii din toate timpurile au afirmat ca Universul vizibil nu reprezinta decat o parte neinsemnata din intreg si ca prin analogie, corpul fizic al omului este cea mai putin importanta parte din structura sa complexa.
Majoritatea sistemelor medicale din zilele noastre ignora cu desavarsire partea suprafizica a omului. Acestia nu acorda decat foarte putina atentie cauzelor si isi concentreaza eforturile in vederea imbunatatirii efectelor.
Boala nu este o stare normala, ci o dovada a faptului ca exista niste inadaptabilitati la nivelul organelor si tesuturilor. Sanatatea permanenta poate fi obtinuta doar o data cu restaurarea armoniei.
Principala calitate a medicinii hermetice consta in faptul ca aceasta recunoaste ca dezechilibrele spirituale si psihofizice sunt responsabile in principal pt conditia numita “boala fizica”.
shirel
Postat: Wednesday, April 15, 2009 8:50 PM

Nivel: SMARALD

Intrat: 7/22/2007
Postari: 11807
Locatia: israel
Foarte interesant Teo si ma bucur ca scrii despre toate acestea .Sunt ideii pe care cu totii am trebuii sa le urmam.Imi place foarte tare topicul pacat ca tot ce am si eu este in ebraica ca as avea foarte multe de adaugat si in privinta vindecarii prin autosugestii.
Teo newclap newclap
bereea
Postat: Wednesday, April 15, 2009 9:51 PM


Nivel: RUBIN

Intrat: 3/29/2007
Postari: 22765
Foarte interesant ce spuneti voi aici.Cand am fost bolnava am gandit tot timpul pozitiv si -mi spuneam "eu ma vindec".Asa a si fost , iar doctorii mi-au spus ca vindecarea mea s-a datorat in mare parte faptului ca am crezut in ea.Daca ar sti ei cat mi-am repetat lucrul acesta.
TeosOf
Postat: Wednesday, April 15, 2009 10:03 PM

Nivel: Senior

Intrat: 3/4/2008
Postari: 7332
Shirel, bereea, ma bucur ca impartasim aceleasi convingericomputerlove hearts

Shirel, poate incerci sa traduci cate ceva. topai
Mela
Postat: Thursday, April 16, 2009 12:10 AM

Nivel: SMARALD

Intrat: 11/19/2006
Postari: 13514
Locatia: belgia
eu sunt convinsa ca prin autosugestie poti reusi multe,ori atragi binele si sanatatea daca gandesti pozitiv ori atragi necazuri daca te plangi mereu,daca ti se pare ca esti nedreptatit,daca te inconjuri de ganduri negre.

stiu din experienta,daca ma supar pentru ceva parca necazurile se tin lant,trebuie sa fac un efort de autosugestie ca sa ies din ele,dar si cand reusesc o tin in stare pink zile intregi innori am ceva de muncit la capitolul "intretinerea starii pink pentru cat mai mult timp",dar reusesc eu pana la urma bis
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.
Printeaza subiectul
RSS Feed