Examinari pentru evaluarea competentelor lingvistice
Subiectul anterior · Subiectul urmator
oana_nicole
Scris: Friday, September 12, 2008 2:49 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/14/2006
Prin Universitatea Bucuresti

Examinari europene pentru evaluarea competentelor lingvistice

Invatarea unei limbi straine devine tot mai importanta in zilele noastre, avand in vedere ca dupa integrarea in Uniunea Europeana sansele de a locui si munci intr-o alta tara sunt mult mai mari. In consecinta, cei care au invatat deja o limba straina si vor sa le fie certificate competentele lingvistice pot sustine examen la centrele de examinare ECL din Romania.

Diferenta acestor certificari fata de altele este data de anumite caracteristici, precum: fata de alte tipuri de testari (Cambridge, IELTS, TOEFL, Dalf etc.), certificatele de tip ECL ofera posibilitatea candidatilor de a-si evalua competentele lingvistice in mai multe limbi. Testele sunt concepute uniform pentru toate limbile statelor membre ale Uniunii Europene – romana, engleza, germana, maghiara, italiana, spaniola, poloneza, bulgara, slovaca, ceha. Testele nu contin traduceri si gramatica. Certificatele ECL au valabilitate nelimitata in timp. Fiecare dintre centrele europene afiliate Consortiului au copyright pentru limba tarii de provenienta, astfel ca profesorii corectori sunt vorbitori nativi ai limbii testate, ceea ce face ca rezultatele sa fie credibile si sa asigure recunoasterea certificatelor ECL in tot spatiul european. Testele sunt concepute in asa fel incat sa se evidentieze competenta de folosire a limbii moderne in situatii autentice, cotidiene, acoperind aspecte economice, sociale si culturale care fac parte din mediul in care candidatul traieste si lucreaza.

Acest tip de certificat, la fel ca Pasaportul European al Limbilor, este conceput dupa standardele Cadrului Comun European, evaluand separat competentele comunicative ale candidatului. Avand in vedere ca este recunoscut in toate tarile Consortiului International ECL, acest tip de certificat este parte componenta din pachetul de documente necesar oricarui cetatean al Europei atat pentru a gasi un loc de munca in tara sa, a promova sau accede la noi ocupatii colaterale; in plus, faciliteaza miscarea si integrarea in spatiul european.

Testarile se vor desfasura in baza unui calendar. Informatii privind modul de examinare, datele examinarii, limbile testate, centrele ECL din Romania, Ghidul candidatului, mostre de teste etc. se pot afla de la Centrul National ECL, la adresa www.ecl.org.ro.

Detalii se pot obtine si de la Centrul de Limbi Straine al Universitatii Bucuresti, str. Schitu Magureanu nr. 1, etajul 1, Biroul Contabilitate, tel. 021/206.76.14, www.unibuc.ro.

SURSA
bulibuli
Scris: Tuesday, September 22, 2009 6:16 PM
Nivel: Maestru

Inregistrat: 3/17/2008
Cine imi poate da cateva informatii despre examenul "Cambridge"?

- sunt trei nivele, eu as vrea sa sar peste primul sa dau direct examenul pt nivel avansat, e posibil sau trebuie musai sa ai primul nivel trecut ca sa te inscrii la examenul pt nivelul 2?
- poti sa te prezinti direct la examen sau e obligatoriu sa faci niste cursuri ? cu alte cuvinte pot sa ma pregatesc in particular si sa merg sa dau examenul fara sa fac dovada frecventarii unor cursuri impuse?
- imi recomandati sa ma pregatesc in particular cu un profesor (care stie ce se cere la acest examen si are materialele sau ma poate indruma ce si de unde sa-mi procur) sau sa merg la British Council sa ma inscriu la cursuri?
- cam cat timp e necesar sa ma pun la punct pt examen (aproximativ, un minim necesar si o medie sic)

... cam atat pt moment, sper sa stie cineva sa-mi raspunda.. ras
Lilly of the valley
Scris: Tuesday, September 22, 2009 6:21 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 3/23/2007
Ana, arunca un ochi aici.
Poti merge si la Biblioteca Britanica (la Fundatie) sa intrebi direct la sursa.
bulibuli
Scris: Tuesday, September 22, 2009 6:29 PM

mariuta wrote:
Ana, arunca un ochi aici.
Poti merge si la Biblioteca Britanica (la Fundatie) sa intrebi direct la sursa.

Da, site-ul asta l-am vazut, dar nu spune nicaieri de cursuri, as fi vrut sa aflu niste pareri pana sa ajung acolo, ca am vazut ca urmatoarea evaluare e in decembrie, dar nu stiu daca am timp sa ma pregatesc asa intensiv, sau daca sunt obligata sa fac si niste cursuri... oricum daca nu primesc niciun raspuns de la cunoscatori am sa merg sa ma interesez acolo, dar eu sunt convinsa ca sunt printre noi fete care au sustinut acest examen si ma pot ajuta cu cateva sfaturi practice....
multumesc mult, mariuta draga pupici pupici
(btw, tu cum stai cu acel curs.. l-ai terminat?)
Lilly of the valley
Scris: Tuesday, September 22, 2009 6:32 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 3/23/2007
My English skills are badras
bulibuli
Scris: Tuesday, September 22, 2009 7:35 PM

mariuta wrote:
My English skills are badras

but getting better, right?

Asaaaaa... am mai gasit ceva informatii:

Examenele Cambridge sunt organizate de Cambridge ESOL (un departament al Universitatii Cambridge) si sunt concepute si corectate de experti în predarea limbii engleze. În urma lor obtii o diploma recunoscuta international si cu valabilitate permanenta. Pentru ca sunt mai multe nivele ale acestui examen:

YLE (Young Learners English) – examen pentru copiii intre 7-12ani
KET (Key English Test) – elementar
PET (Preliminary English Test) – intermediar
FCE (First Certificate in English) – intermediar superior
CAE (Certificate in Advanced English) – avansat
CPE (Certificate of Proficiency English) – avansat superior

Fiecare examen corespunde unui nivel al Cadrului Comun European pentru limbi straine al Consiliului Europei. Spre exemplu, daca ai un nivel upper-intermediate (B2) atunci tipul de examen Cambridge potrivit pentru tine e FCE, iar daca esti avansat (C1) cel mai bine ar fi sa sustii CAE-ul!

Ok, cum îl dai? British Council organizeaza examenul în 3 sesiuni pe an (martie,iunie si decembrie) si rezultatul îl primesti peste aproximativ 6 saptamâni. Sistemul de notare este prin calificative: A, B si C înseamna admis, iar D si E respins.

Testul IELTS e organizat de acelasi department ESOL al University of Cambridge, în colaborare cu British Council. Este un examen foarte util pentru a lucra sau studia într-o tara vorbitoare de limba engleza si e recunoscut în peste 120 de tari!

IELTS e disponibil în 2 formate, în functie de scopul sustinerii acestui examen: General si Academic. Toti candidatii sunt testati la probele: Listening, Reading, Writing si Speaking. Probele de Listening si Reading sunt la fel pentru ambele formate, ele fiind diferite numai la testele de Writing si Speaking.

În ierarhia examenelor Cambridge, IELTS ar fi echivalentul examenului CAE. Însa spre deosebire de CAE, care dureaza 4h si 40 minute, testul IELTS dureaza numai 2h si 45 minute.

Examenul îl sustii tot la British Council, iar sesiuni de examen sunt organizate în fiecare luna. Rezultatele le primesti online dupa numai 13 zile. La IELTS rezultatul nu e de tip admis/respins precum la Cambridge exams, ci se da un scor pe o banda de la 1 la 9.

Singurul dezavantaj, fata de examenul Cambridge, care e valabil permanent, testul IELTS e valabil numai 2 ani, dupa aceasta perioada considerându-se ca nivelul tau de limba engleza se schimba si trebuie sa sustii înca o data. Cu toate acestea, IELTS ramâne un test global în adevaratul sens al cuvântului, care te duce oriunde vrei în lume.

Sunt pareri care sustin ca IELTS se bucura de o mai buna recunoastere in lume, si ca la noi Cambridge ar fi supraevaluat.. asa o fi???? scratch

- ca pret, un examen Cambridge costa in jur de 500 iar IELTS in jur de 600 ron.

- am mai aflat ca: nu este necesar sa urmezi un curs. Este la latitudinea candidatului unde si cum se pregateste pentru examen; nu trebuie sa incepi examinarea la limba engleza de la nivelul inferior, este decizia ta sa alegi ce nivel de examinare se potriveste cel mai bine nevoilor si cunostintelor tale; sunt 4 probe: reading, listening, writing, speaking.. contra cronometru (as fi curioasa sa aflu mai multe despre cum se desfasoara aceste examene)... deci.. le-a dat cineva?? thankyou

raly
Scris: Tuesday, September 22, 2009 8:38 PM
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 12/17/2007
Ce planuiesti tu scumpo?ras Vrei sa pleci?

Eu am dat examen IELTS dar chiar in Anglia,acum 13 anisic nu a fost greu deloc,ba din contra mai simplu decat ma asteptam,testu a fost grila din cate imi amintesc eu.Uite aici e scoala unde am facut si cu mai multe detalii!

http://www.studiocambridge.co.uk//index.php?page=124

bulibuli
Scris: Tuesday, September 22, 2009 9:30 PM

raly wrote:
Ce planuiesti tu scumpo?ras Vrei sa pleci?

Eu am dat examen IELTS dar chiar in Anglia,acum 13 anisic nu a fost greu deloc,ba din contra mai simplu decat ma asteptam,testu a fost grila din cate imi amintesc eu.Uite aici e scoala unde am facut si cu mai multe detalii!

http://www.studiocambridge.co.uk//index.php?page=124

chiar vroiam sa te intreb, eram sigura ca tu l-ai dat... cred ca acum 13 ani nu aveai atatea posibilitati sa-l dai la noi... si cum e in UK? care cantareste mai greu, IELTS sau Cambridge?
nu planuiesc nimicsic sic angel doar sa dau examenul deocamdata... ras
parca vad ca am sa fiu cea mai "baba" dintre candidati.... ce sa fac daca in liceu nu a avut cine sa ma indrume, in facultate am avut ocazia dar nu aveam banii, acum am tot, mai putin timpul... maseluta
raly
Scris: Wednesday, September 23, 2009 7:27 AM
Nivel

Nu stiu daca si atunci se dadea la noi,noi am avut o recomandare de la scoala cum ca eram asi la engleza,si ne-au dus direct la sursa.O parte din suma a fost sponsorizata de o mare companie de la noi de aiciras si restul am platit noi.Insa noi am facut si cursuri,nu erau obligatorii dar daca tot ni s-a oferit ocazia de ce sa nu vedem cum este si invatamantul lor.In orice caz nu-mi pare rau ca am asistat la cursuri pentru ca asa ceva in Romania nu o sa vad,cel putin nu in viitorul apropiatsic O comparatie cu testul Cambridge nu as putea face pt ca eu asta nu l-am sustinut,insa stiu ca pt acest test durata cursurilor era mai lunga(cu o luna parca)si costul examenului era mai mare.Intre examene prea mare diferenta nu stiu daca este.Daca ai timpul necesar unui astfel de curs chiar te-as sfatui sa il urmezi,nu numai sa mergi la examene pt ca este super,ei te integreaza in familile din Anglia,te lasa sa te descurci singur in Cambridge,aveti excursii organizate la muzee,etc,aveti si activitati after school,iti spun eu ca ora de educatie fizica e o placere:bazin de inot,tenis(la care iti da chiar si fustitasic )aerobic(desfatare ce mai)iti asigura toate mesele zilei,chiar si sandvich si juice la scoala,sala de clasa misto,de fapt sunt mai multe sali.Este sala de auditie,adica erau niste ore in care iti punea niste casti pe urechi(fiecare cu castile lui)si tu trebuia sa scrii ce auzeai.In orice caz sunt niste cursuri care te ajuta mult in cunoasterea si aprofundare lb engleze.

Uite tot aici pe situl asta ai si preturile

EFL-28
or
EFL-28 with TOEIC
2 to 9 weeks £225 per week
10 to 19 weeks £205 per week
20 to 29 weeks £175 per week
30 and more weeks £145 per week

EFL-20
2 to 9 weeks £180 per week
10 to 19 weeks £170 per week
20 to 29 weeks £160 per week
30 and more weeks £130 per week

Cambridge
Examinations-28
£2,025 for a 9 week course
£2,460 for a 13 week course

IELTS
£1,350 for a 6 week course

CELTA
£1,050 for a 4 week course

bulibuli
Scris: Wednesday, September 23, 2009 7:07 PM

Multumesc de informatii Raly, dar eu nu planuiesc sa ma duc la cursuri in Anglia, ca nu mai sunt la varsta la care sa-mi permit luxul asta din pacate... acum sunt la varsta la care muncesc si incerc sa-mi strecor 1-2 cursuri pe saptamana si sa dau examenul sper eu cat mai curand (aici, in Iasi).. desi timpul nu ma preseaza, dar am tot amanat si nu as mai vrea asta... dupa cum ti-am zis cred ca am sa fiu cea mai baba dintre toti cei care sustin examenul asta.. maseluta
raly
Scris: Wednesday, September 23, 2009 9:10 PM
Nivel

bulibuli wrote:
cred ca am sa fiu cea mai baba dintre toti cei care sustin examenul asta.. maseluta

Eu nu prea cred!Eu cred ca o sa fii cea mai tinerica!(si nelinistitaras )hearts hearts
TeosOf
Scris: Thursday, September 24, 2009 8:20 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/4/2008
Bulibuli, mult succes!computerlove
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.