Profil: evelina27m
Despre
Utilizator: evelina27m
Nivel: Grupa mijlocie
Statistici
A intrat: Wednesday, February 22, 2006
Ultima vizita: Friday, July 2, 2010 11:07 PM
Numarul de postari: 262
[0.02% din toate postarile / 0.04 postari pe zi]
Imagine
Ultimele 10 postari
Subiect: Diversificarea hranei - Bebelusi alimentati artificial
Postat: Thursday, November 2, 2006 9:55 PM
Am inceput si eu diversificarea alimentatiei Cristinei. Acum avem 5 luni si 3 saptamani si papam piure de fructe, supica, piure de legume si mai rar cereale (ca are 8 kg deja, insa e si inaltuta).
Cred ca trebuie sa ma consider o fericita (insa pentru mine e greu!) - fetita mea nu vrea supa la biberon. Cred ca asociaza biberonul cu lapticul, iar mancarea cu lingurita. Si m-am gandit ca, mancand cu lingurita, probabil simte gustul mancarii mai bine. Dar totusi imaginati-va ce inseamna sa-i dai unui bebe cu cea mai micuta lingurita (are gurita mica) 150 - 200 ml de supa!
E adevarat ca e mancacioasa si masa dureaza cam 20-30 minute, insa dupa masa hainele ei si fata si manutele sunt un dezastru de murdarie, de trebuie s-o spal mereu.
Subiect: Miss mami- octombrie
Postat: Monday, October 30, 2006 7:22 AM
Votez cu Taki.
Subiect: Mostenirea genetica a bolilor - cunoaste riscurile la care esti predispus(-a)
Postat: Sunday, October 22, 2006 9:25 PM
Ideea este sa ne facem analize si controale medicale din timp si periodic, pentru a preveni sau inlatura din start bolile.
Bunica a suferit cu inima, si mama are tensiune cam mare. Mama mai are si varice (dar dupa a 3-a nastere i-au aparut, cica de la efortul de la nastere). Pe tata il supara un ulcer, dar cred ca acesta nu se mosteneste, e mai degraba rezultatul unui regim de viata neglijent.
Eu deocamdata nu am nimic, dar mai stii pe viitor?
Subiect: Mostenirea genetica a bolilor - cunoaste riscurile la care esti predispus(-a)
Postat: Saturday, October 21, 2006 8:41 AM
Copiii ne incanta cu ghidusiile lor si inca din primele luni de viata incercam sa descoperim cu cine seamana, cu mami sau cu tati. Are acelasi par ca si mami, aceeasi ochi visatori, acelasi zambet strengar? Cand descoperim aceste asemanari, suntem in al 9-lea cer de fericire. Insa, din pacate, acest copil poate mosteni bolile mamei sau din familia acesteia. La fel si daca seamana cu tati.
Anumite boli, cum sunt: bolile de inima, depresia, osteoporoza se transmit genetic. De asemenea, unul din 10 cancere este rezultatul unor mosteniri ereditare, au demonstrat studiile de specialitate. Femeile sunt mai predispuse de 11 ori sa se imbolnaveasca de anorexie daca sora sau mama lor a avut aceasta boala. Jumatate din cei care sufera de rinita alergica au membrii in familie afectati de aceasta boala.
De asemenea, cercetatorii suedezi au descoperit ca sunt sanse de 300% ca un om sa devina alcoolic daca tatal suferea de aceasta boala.
Un pelvis stramt, preeclampsia si diabetul gestational sunt ereditare. Femeile au o predispozitie genetica pentru boala varicoasa in timpul sarcinii. Daca mama ta a avut varice pe perioada sarcinii, trebuie sa porti ciorapi medicinali in timpul graviditatii, pentru ca riscurile sunt genetic mai mari sa faci si tu varice.
Regula de transmitere genetica este aceea "cu cat este mai apropiata relatia de rudenie, cu atat riscul este mai mare!"
Este important deci sa aflam istoricul medical al parintilor si al familiilor acestora, pentru a putea preveni din timp anumite afectiuni. Intrebarile pe care le putem pune sunt daca exista cazuri de infarct sau de boli de inima in familie, cate dintre rude au avut cancer, daca au fost cazuri de depresie in familie.
Pentru femei, o intrebare extrem de importanta este aceea cand a ajuns mama la menopauza. Varsta medie la care femeile intra la menopauza este de 51 ani. Una din 20 femei ajung la menopauza intre 40 - 44 ani. Studii realizate la Universitatea Medicala Centrala din Utrecht (Olanda) au demonstrat ca momentul in care femeile ajung la menopauza e determinat de ereditate (70 - 87%).
Intreaba-ti mama si cum a nascut: greu, usor? A avut nasteri normale? Exista sanse foarte mari ca si tu sa nasti la fel de greu sau usor.
Este mai usor sa previi o afectiune medicala decat sa tratezi acea afectiune. Prin urmare, aflati-va istoricul medical al familiei si eliminati riscurile!
(Sursa de inspiratie: articolul "Boli mostenite de la parinti", revista "Avantaje" octombrie 2006)
Subiect: Ce mananca bebe azi ? - partea a II-a
Postat: Wednesday, October 18, 2006 1:17 PM
Ieri Cristinuta a papat:
8.00 - 230 ml. lapte
10.00 - 1/2 banana + 1/2 mar + 1 biscuite ras
13.00 - supa de legume cu piept de pui (legumele pasate, carne deocamdata nu mananca) 100 ml.
16.00 - 200 ml lapte
18.30 - 50 ml. piure de banane cu orez (de la nestle)
22.30 - 160 ml. lapte

O fi bine? Mananca mult sau putin? Nici nu stiu. Noi am inceput diversificarea cam de 2 saptamani si ii place foarte mult mancarica, o incanta gusturile noi. Ziua bea cam 100 - 200 ml. ceai de la Milupa (nu e foarte dulce - bea in loc de apa, ca apa nu-i place). Si mai bea cam 50 - 100 ml. suc de fructe, depinde de pofta ei.

Azi a papat:
8.00 - 230 ml. lapte
10.30 - 1 mar ras + 1 biscuite si un sfert ras
12.30 - 75-80 ml. supa de pui

Mai are in program:
16.00 - 200 ml. lapte
18.30 - nu stiu ce-o sa-i dau, cred ca banana cu orez, ca ieri, sau piure de piersica
21.30 sau 22.00 - lapte
Subiect: Epiziotomia
Postat: Tuesday, October 17, 2006 2:13 PM
Eu am nascut cu epiziotomie la ambele nasteri. La prima nastere, nu mi s-a facut anestezie de nici un fel (nici macar local, cu xilina), astfel incat cand m-a cusut am urlat. Au fost cele mai groaznice momente ale nasterii, daca nu ma cosea pe viu ar fi fost cea mai usoara nastere, fara dureri mari, fara chin.
La a doua nastere, m-a taiat pe vechea taietura. Se spune ca se procedeaza astfel pentru a nu fi ciuruit locul acela. Nu m-a durut decat putin (am nascut la 1 ora jumatate dupa ce-mi injectase solutia de anestezie peridurala, insa mi-a facut injectie local cu xilina). La a doua nastere taietura s-a vindecat mai greu, am facut reactie de la un fir in 3 locuri. E normal sa te refaci mai greu si se datoreaza faptului ca taietura noua a fost facuta peste cea veche. De abia la 4 luni jumatate de la nastere m-am simtit refacuta cu adevarat si pot spune ca mai mult m-a speriat reactia organismului la firul acela decat ca am avut dureri (nu m-a durut nimic, insa imi inchipuiam ca se desface operatia).
Imi inchipui insa ca o operatie cezariana e mai grea, mai dureroasa decat o epiziotomie.
Subiect: Ce procent din bugetul casei il alocati NUMAI pentru voi ?
Postat: Wednesday, October 11, 2006 3:40 PM
0%, ca atata-mi permit! angry
Nu e de mirare ca a scazut natalitatea in halul acesta! Statul nu ajuta cu adevarat mamicile si copiii, ci ne arunca praf in ochi cu alocatia.
Si credeti-ma ca sunt intr-un impas. toanerele Trebuie sa ma angajez, azi m-am dus la interviu in blugi si geaca de blugi. De ce? Pai hainele de cand eram gravida nu-mi mai vin bine, iar cele dinainte de-a ramane gravida nu intra pe mine (sau unele-mi scot niste sunci ...), ca am ramas putin mai lata in solduri (stiu c-o sa mai slabesc, dar pana atunci... ce ma fac? ).
Si blugii astia de i-am avut azi pe mine imi pica si trag de ei mereu (sunt de prin luna a 3-a de sarcina).
Subiect: De cati bani avem nevoie lunar pentru bebelus?
Postat: Wednesday, October 11, 2006 3:25 PM
Vin si eu cu cheltuielile noastre lunare:
- lapte praf 5 cutii x 400.000 = 2.000.000 lei
- pampers 2 baxuri de 90 buc. x 580.000 = 1.160.000 lei
- servetele umede 3 pachete (folosim Happy la oferta in en-gros) 150.000 lei
- ceai aproximativ 3 cutii Baby Drink/12 pliculete x 90.000 = 270.000 lei
- fructe si legume pentru supa 300.000/saptamana x 4 = 1.200.000 lei (ce ramane de la fetita papa Marian, ca si el pofteste).

Total lunar 4.780.000 lei fara hainute, jucarii si produse alimentare gata preparate din comert.
Alocatia fetitei acopera toate cheltuielile, iar din salariul de 7.000.000 + bonuri de masa al sotului meu traim regeste! angry
Subiect: Cum combatem febra la un copil de 5 ani ?
Postat: Monday, October 9, 2006 7:25 AM
Adriana, trebuie sa determini inainte de toate de la ce a facut febra Alice.
Eu ii dadeam lui Marian cand era mai mic (acum nu se mai imbolnaveste usor) un antitermic, dar nu stateam sa treaca 6 ore intre administrarea dozelor. Adica daca-i dadeam acum Nurofen (sau Paracetamol), peste 5 ore jumatate ii dadeam urmatoarea doza, sa nu treaca efectul si sa-l prinda fara nimic administrat. In felul acesta nu mai crestea temperatura. Si apoi mergeam neaparat la medic, sa determin cauza febrei.
La febra foarte mare cel mai bun e algocalminul, iar daca are 39 se da neaparat Fenobarbital in functie de varsta si greutatea copilului (scade febra foarte repede si linisteste copilul). Dar Fenobarbitalul nu se da decat in cazuri de febra foarte mare, ii scazi o data temperatura cu el si apoi ai grija sa nu-i mai creasca.
In plus, copilul trebuie sa bea multe lichide, sa stai langa el sa-l stergi si sa-l schimbi cand transpira. Poti sa-i faci si frectii cu apa cu otet la temperatura camerei (ai grija la concentratie, otetul simplu irita pielea) sau cu spirt. Pe langa antitermic, se fac intr-adevar impachetari. Eu ii udam sosetutele cu apa cu otet la temperatura camerei, apoi ii inveleam picioarele intr-un prosop uscat. Daca temperatura e mare, se fac impachetari pana la brau.
Ai fost la doctor, sa vezi de la ce-a facut febra Alice?
Subiect: ANUNT!!!
Postat: Tuesday, October 3, 2006 10:29 AM
Si eu as vrea cursul de engleza, dar am aflat tarziu de el si nu stiam daca ma primesti, Alina.