Oana.c wrote: Asa este... in foarte multe locuri chiar si de la medicul pediatru (m-a vazut plangand din senin cand am venit la control cu fetita)am auzit varianta "stiu cum te simti, si eu am trecut prin asta, va trece" ... acum astept momentul potrivit sa imi fac timp o ora sa pot intra online la o prima terapie cu un psiholog.
Eu am început sa plâng la magazinul de unde luam articole pt bebe. Plângeam de nu mai puteam si le spuneam ca mi e frica de copil si ca simt ca nu o sa ma descurc. Se uitau doamnele alea cu o mila la mine … trebuie sa trecem peste. 🥺🥺
|
Oana.c wrote: Am inceput sa iau ceva suplimente de magneziu si pt calmare. As vrea sa incep sa beau o cafea mica fara cofeina si o tigara desi alaptez si stiu ca nu e chiar indicat....simt ca m ar putea ajuta...desi imi doresc sa nu sar de 1 pe zi imi e teama ca odata reapucate nu voi putea sa ma limitez la 1. Ramane de vazut ce varianta voi aborda , o sa va tin la curent cu situatia mea.
Offf Oana. Îmi pare atât de rău ca suntem la asa distanță pt ca sincer mi ar fi plăcut sa ne vedem si sa ti întind o mâna de ajutor. Pt ca știu cum e sa ai probleme de genul acesta. Am simțit pe pielea mea si eu. Si nu doar acum … odată cu tine. Ci si in trecut. Dar eu am încredere ca o sa fii bine. Trebuie doar sa mai treacă timpul si sa se așeze puțin lucrurile. Si acele ședințe de psihoterapie vor conta si ele. 🤗🤗🤗
|
Oana.c wrote: Am inceput sa iau ceva suplimente de magneziu si pt calmare. As vrea sa incep sa beau o cafea mica fara cofeina si o tigara desi alaptez si stiu ca nu e chiar indicat....simt ca m ar putea ajuta...desi imi doresc sa nu sar de 1 pe zi imi e teama ca odata reapucate nu voi putea sa ma limitez la 1. Ramane de vazut ce varianta voi aborda , o sa va tin la curent cu situatia mea.
Oana, dr meu mi a dat Astenor Energy. Cred ca si a dat seama ca sunt cam fragila si sensibilă si mi a prescris asa ceva. Sunt convinsă ca a prevazut ca voi avea o cădere la cum m a citit el pr timpul sarcinii. Si crede ma ca e f posibil sa fi avut ceva efect pt ca de când iau parca nu mai sunt atât de la pământ psihic.
|
simmo wrote:Eva, tu ai fost cea mai harnicuta. Tu ai intrat în concediu prenatal înainte să naști? Sau ai primit concediu din maternitate, după ce ai născut?
Alice, ma bag și eu în grupul de whatsapp, dacă sunt mamici/viitoare mămici care mai vor.
Gaby mai are puțin. Dacă îmi aduc aminte, la 14 a zis ca este programata.
Buna Simo !! Hai in grupul de pe whats app. Sau esti deja acolo ? Sa mi dau numărul sa te înscriu sau sa i dau celui care a deschis grupul.
Eu nu am intrat in concediu prenatal înainte de naștere 😂😂 am fost atât de nebuna încât m am dus pana pe 8 Iunie la munca inclusiv. Iar pe 15 Iunie am născut. Mi am luat concediul in integralitatea lui din ziua nasterii. Adică cele 126 de zile. Practic pana in Octombrie voi fi in concediu maternal si apoi voi intra pe indemnizație.
|
Madalina.d wrote:
Eu din cauza rănilor, și a faptului ca nu reușeam nicicum sa o atașez la san, am avut lapte si tarziu, doar cu protecțiile de silicon am reușit sa o alăptez. Pur și simplu ea știa doar tetina aia și nu puteam sa o pun la san ca făcea scandal maxim și ma chinuiam groaznic. Nu e neapărat o soluție, dar dacă vezi ca nu merge altfel, încearcă și asa. Dacă zici ca iti xurg sânii și te și ard e clar ca laptic e destul acolo. Acum trebuie doar întreținută lactatia. Uite ce bine te-ai descurcat pana acum. Zilele următoare sunt sigura ca tai de pe lista stresul cu laptele și o sa fii și psihic mai bine.
Da Mada. Mi ai dat idee buna cu mameloanele de Silicon poate le accepta mai ușor pe acelea. Sa încerc si asa. Daaa. Sper sa tai de pe lista stesul asta …
|
Oana.c wrote: Da eva, f greu, mie imi era/este si frica sa raman singura cu ea ca daca plangr iar eu nu stiu ce sa ii fac...sau frica ca se va trezi si va incepe sa planga...ma linisteam doar cand vedeam ca adoarme ,apoi urma panica ca se va trezi....inca trec prin astea... e o gandire bolnava evident...copilul e normal sa se trezeasca sau sa planga din moment ce are colici...insa pe mine efectiv ma oboseste si ma simt neputiincioasa sa rezolv situatia ..nu pit accepta ca unele situatii nu se pot rezolva. E f greu.
Oanaaaaa exact aceeași problema o am si eu. 🥺🥺🥺 mi e teama sa nu rămân singura cu el si sa nu știu ce sa fac. Ma îngheață momentul ăla. La un moment dat am rămas singura cu el 2 ore si ma rugam sa nu înceapă sa plângă ca sa nu intru in panica. Deci simțim la fel. 🥺🥺
|
Roser wrote:Eva si noi am avut probleme cu alaptatul la inceput, eram pe punctul de a renunța. Nu prea aveam lapte la inceput, pe mine more milk plus m-a ajutat enorm si berea fără alcool. Si pus bebe la sân cat mai des. Eu cu pompa (dubla) scoteam maxim 20 de ml si eram tare frustrată din cauza asta, credeam ca nu am lapte. Sanii nu imi curgeau deloc, cand sugea copilul nu simțeam nimic prin sân asa cum descriu unele femei. Dar intr-o zi pe mașină a vomitat si m-am speriat cat lapte a putut să scoată afară, era tot de la mine ca nu ii mai dadeam lapte praf, si de atunci m-am liniștit, am văzut cu ochii mei ca am lapte. Dupa primele săptămâni de acomodare va fi floare la ureche ai sa vezi, eu l-am alăptat până la 1 an și două luni.
Mie chiar si acum îmi curg dar nu știu de ce nu a mai vrut ultima oară deloc sa sugă. Încerc acum din nou când se trezește si daca nu voi băga pompa ca încep sa i simt ca ard. Doamne ajuta sa l alăptez si eu cât mai mult. Ma gândesc ca e leneș si pt ca a fost îndopat in maternitate de lapte praf si sa tragă ușor din biberon. M am si mirat ca am reușit sa o conving la san după atâta timp de biberon.
|
Oana.c wrote: Of eva, e cea mai urata si grea perioada din viata mea. Am discutat mult si am primit recomandare de suplimente ajutatoare pe langa ajutorul sustinut din partea parintilor si socrilor. In plus, trebuie sa iti faci rutina ta si eu tot la asta lucrez. Eu am inceput sa beau cateva guri de cafea fara cofeina si vreau sa mai fumez cate 1 heets pe zi (cumva rutina mea dinainte de sarcina) ca sa simt ca am viata de dinainte si nu sunt chiar cu totul prinsa in lanturi. Alicia tu mai fumezi? Alaptezi?
Doamne Oana. Nici nu știi cât de bine pot sa simt cum te simti. Asa ma simteam si eu. Intrasem intr o stare oribila pt ca schimbarea asta m a dat peste cap si eu am căutat sa fac ce făceam înainte astfel încât psihicul sa înțeleagă ca nu voi fi într-un fel de închisoare. Asta pe lângă stresul ca nu voi sti ce sa fac ca nu sunt o mama buna ca nu reușesc noaptea nici acum sa ma ridic din pat decât cu ajutor sau f greu…. Dar trec toate. Ne adaptam. 🤗
|
Madalina.d wrote:
Eva, e foarte bine dacă deja sta la san, ești pe drumul cel bun. Bravoooo! Dacă bebe uda scutece și are scaune înseamnă că se alimentează. E bine sa îl pui mai intai la san la fiecare masa și dacă nu se satura ii dai completare - in felul asta iti stimuleaza si tie lactatia. O sa vezi ca în câteva zile o sa începi sa iti dai seama mai ușor dacă s-a saturat de la san. La cât ești de ambițioasă sunt sigura ca o sa reușești. Dacă mai pompezi între mese sa nu iei ca etalon ce iese cu pompa. De cele mai multe ori pompa nu trage asa cum o face bebe și te induce în eroare. More milk la mine a funcționat bine, sper sa te ajute și pe tine. Dar sa ai grija când îl întrerupi, sa nu il oprești brusc, ci progresiv. Luam cred ca 4 pastile pe zi, sper ca îmi amintesc corect. Ai grija de tine, încearcă sa dormi și tu când doarme ziua sa mai recuperezi din orele pierdute. Chiar și 30 de minute contează sa te recuperezi din toate punctele de vedere. 🤗🤗
Da Mada. Exact asa fac. Mai întâi il pun la san apoi biberon. Dar la prânz a fost un mic căpcăun. Nu a vrut sub nicio forma deși ieșea lapte din san apăsam si ieșea ii simțea gustul si nimic. In mod normal imediat apuca când ii apăsam eu puțin. Nu știu ce a fost cu el ca biberonul l a vrut dar pe mine nu. Si da. Uda destul de multe scutece asa multe ca a dat si pe de lângă si a udat patul. Daaaaa. Am auzit ca bebe are capacitatea de a scoate pana la triplu cât scoatem noi la pompa. Daaaaa. Cu somnul stau prost e adevărat.
|
Oana.c wrote: Eva ma bucur tare ca ai trecut peste ! Eu ma lupt inca. Mi am facut o programare la un psiholog pt niste sedinte online am chemat mama, soacra ,am vb cu sot, prietene, parinti, medic se familie si incerc sa gandesc pozitiv. Este greu, foarte dar tot de noi tine. Te imbratisez, fii tare.
Offf Oana, e crunt cum se simte. Știu … vreau sa zic ca primele zile au fost coșmarul vieții mele. Simteam ca ma scufund cu totul. Eram sufocata de panica si plângeam la fiecare cuvânt. Si a fost greu ca eu nici nu am cu cine vorbi. Adică soacra nu e cazul pt ca ea nu si înțelege si asculta propriul băiat da pe mine, prietene am doar doua care oricum trebuie sa trag de ele sa mai schimbam câteva cuvinte, mama mea mai rău a făcut mai rău m a încurcat si panicat si tot ea făcea pe victima, cu fratii mei nu mai țin legătura din cauza unor conflicte urate si răutăți pe care mi le au făcut … deci gândește te cât de singura am fost in viața de familie / familie extinsă. Însă v am avut pe voi aici si am simțit ca nu sunt singură in toată aventura mea si va mulțumesc la toate pt toate cuvintele pe care mi le ați transmis, putine, multe ele au fost hrana pt starea mea dezastruoasa. Ai încredere in tine ca esti cea mai buna mama, esti exact in locul unde trebuie sa fii si esti o putere :) Te imbratisez si asa mi ar face o bucurie ca intr o zi sa ne vedem toate fetele si in realitate !
|