Etapele inscrierii la liceu
Subiectul anterior · Subiectul urmator
AdrianaC
Scris: Thursday, April 14, 2016 11:29 AM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/12/2006
Pentru cei care au deja copii in clasa a VIII-a, care se pregatesc de admiterea la liceu, pe portalul nostru www.info-invatamant.ro veti gasi o multime de informatii utile.

Etapele inscrierii la liceu pot fi accesate AICI.
bereea
Scris: Wednesday, December 20, 2017 12:59 PM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
In luna ianuarie, trebuie sa o inscriu pe Alessandra la liceu.Sunt intr-o negura totala, sistemul e atat de diferit. Mergem la open days, vizitam licee si incercam sa ne hotaram. In ianuarie vom avea o intalnire si cu profesorii , intalnire in care ni se va recomanda pe ce sectiune ar fi indicat sa mearga: stiintific, clasic, lingvistic, sportiv, muzical, naval, aeronautic...oare cum sa fac sa fie bine?
Andreea0196
Scris: Wednesday, December 20, 2017 5:48 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 8/26/2017
Parerea mea este ca ar trebui sa isi aleaga ceva ce ii place, bazandu-se pe skill-urile pe care le-a dobandit in scoala generala. In orice tara ai fi..tot dai examene care sunt foarte importante si daca te duci pe ceva la care nu te pricepi este foarte nasol. Intreab-o ce ii place si la ce se descurca cel mai bine, si hotarati in functie de asta. Colegiul conteaza cel mai mult..dar asta nu inseamna ca trebuie sa fii praf la liceu.
Ti-am spus opinia mea pentru ca nu demult am terminat si eu liceul si am dat bac-ul si stiu ce m-a avantajat si cum am ales. Si la facultate la fel. Mult succes pe viitor! DistanceKiss
bereea
Scris: Thursday, December 21, 2017 3:04 PM
Nivel

In ziua de azi nu poti alege doar ce-ti place, trebuie sa fii practic si sa alegi ce se cere. Tocmai de aceea e atat de importanta alegerea liceului, trebuie sa "vezi" cam ce se va cere peste 5 ani cand va trebui sa aleaga facultatea. Anumite facultati nu pot fi urmate daca nu ai facut liceul care trebuie.
mamadematei
Scris: Friday, December 22, 2017 12:19 AM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 5/3/2012
bereea wrote:
In ziua de azi nu poti alege doar ce-ti place, trebuie sa fii practic si sa alegi ce se cere. Tocmai de aceea e atat de importanta alegerea liceului, trebuie sa "vezi" cam ce se va cere peste 5 ani cand va trebui sa aleaga facultatea. Anumite facultati nu pot fi urmate daca nu ai facut liceul care trebuie.

Da, dar tot plecand de la ce i-ar placea copilului - sau ma rog, catre ce are inclinatie. Pentru ca este ingrozitor sa te pregatesti sa faci ceva toata viata, ceva ce te plictiseste si nu-ti ofera nici o satisfactie. Exemplu concret: prietena mea a terminat medicina la presiunile parintilor, a profesat trei ani, nu avea probleme cu banii, pt ca provine din familie de chirurgi, dar, la n moment dat a spus stop la tot, pentru ca ura medicina si....acum este un bijutier de succes pentru ca face ce ii plae si ce i-a plact toata viata
Andreea0196
Scris: Friday, December 22, 2017 11:12 AM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 8/26/2017
Exact asta spun si eu. Tu nu iti poti obliga copilul sa faca "ce se cere". Si o sa iti spun si de ce. Pentru ca s-ar putea doamne fereste sa se loveasca de esecuri. Ai vrea sa fii responsabila de ele? Nu cred. Si nu stiu ce asa mare legatura are liceul cu facultatea..cel putin la noi aici nu au nicio legatura. Copilul trebuie sa se duca acolo unde se descurca si unde ii si place pentru a dobandi rezultate bune si pentru a si invata ceva, a ramane cu ceva. Nu faci ceva pentru ca "se cere". Scuze ca poate am fost taioasa, dar crede-ma ca eu sunt mai tanara si nu demult am trecut prin liceu si stiu multe persoane care au ales prost si au esuat. Daca ai intrebat de pareri..sper sa nu te supere nici a mea. Oricum tu stii mai bine ce vei face, eu ii urez fetei tale un drum presarat cu fericire si reusite pe orice plan in viata Cheek Kiss
kali
Scris: Friday, December 22, 2017 11:39 AM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 5/27/2006
Bereea, asa cum pana acum ati luat cele mai bune decizii pentru Ale, nu am niciun dubiu ca si in acest caz va fi la fel.
E firesc sa cantaresti lucrurile, insa ai un copil capabil care-ti permite sa alegi dintr-un numar mare de optiuni. Totusi, da, trebuie tinut cont si de pasiunile ei - desi impresia mea e ca tot ce a facut ea pana acum, a fost cu pasiune - pentru ca e vital sa iubesti profesia pe care o alegi.

Pe de alta parte, cu siguranta peste 10 ani vor fi alte cerinte si vor aparea profesii care nici nu exista acum... asa cum isi poate gasi calea oricand, la orice varsta si total neasteptat, atunci cand se vor alinia astrele in sensul asta.
Fiecare copil e nascut sub o stea norocoasa si stii ca noi nu le putem influienta destinul decat intr-o proportie foarte mica.

bereea
Scris: Friday, December 22, 2017 12:13 PM
Nivel

Andreea0196 wrote:
Exact asta spun si eu. Tu nu iti poti obliga copilul sa faca "ce se cere". Si o sa iti spun si de ce. Pentru ca s-ar putea doamne fereste sa se loveasca de esecuri. Ai vrea sa fii responsabila de ele? Nu cred. Si nu stiu ce asa mare legatura are liceul cu facultatea..cel putin la noi aici nu au nicio legatura. Copilul trebuie sa se duca acolo unde se descurca si unde ii si place pentru a dobandi rezultate bune si pentru a si invata ceva, a ramane cu ceva. Nu faci ceva pentru ca "se cere". Scuze ca poate am fost taioasa, dar crede-ma ca eu sunt mai tanara si nu demult am trecut prin liceu si stiu multe persoane care au ales prost si au esuat. Daca ai intrebat de pareri..sper sa nu te supere nici a mea. Oricum tu stii mai bine ce vei face, eu ii urez fetei tale un drum presarat cu fericire si reusite pe orice plan in viata Cheek Kiss

Draga mea, inteleg perfect ce vrei sa spui, dar experienta mea de viata ma face sa-mi pun unele intrebari.Sunt de acord ca trebuie sa faca ce-i place, dar combinat cu ce se cere, nu stiu daca ma fac inteleasa.
Noi locuim in Italia si aici trebuie sa ai grija ce liceu alegi: de exemplu, nu poti face medicina sau informatica daca alegi liceul lingvistic.Fetita mea prefera matematica, dar e buna la toate obiectele.Are 13 ani, nu poate fi lasata sa aleaga doar cu inima.De fapt ea vroia liceul nauticLol , pentru ca a fost incantata de cum a fost prezentat acest liceu.
Multumesc de urari!
bereea
Scris: Friday, December 22, 2017 12:17 PM
Nivel

kali wrote:
Bereea, asa cum pana acum ati luat cele mai bune decizii pentru Ale, nu am niciun dubiu ca si in acest caz va fi la fel.
E firesc sa cantaresti lucrurile, insa ai un copil capabil care-ti permite sa alegi dintr-un numar mare de optiuni. Totusi, da, trebuie tinut cont si de pasiunile ei - desi impresia mea e ca tot ce a facut ea pana acum, a fost cu pasiune - pentru ca e vital sa iubesti profesia pe care o alegi.

Pe de alta parte, cu siguranta peste 10 ani vor fi alte cerinte si vor aparea profesii care nici nu exista acum... asa cum isi poate gasi calea oricand, la orice varsta si total neasteptat, atunci cand se vor alinia astrele in sensul asta.
Fiecare copil e nascut sub o stea norocoasa si stii ca noi nu le putem influienta destinul decat intr-o proportie foarte mica.

Off, Kali! Acum vrea sa se faca "capitan de nava"pentru ca a fost incantata de cum au prezentat liceul si "viitorul"ce le sta in fata.
Marea ei pasiune e matematica si cred ca vom merge pe liceul stiintific, ofera multe oportunitati .
bereea
Scris: Friday, December 22, 2017 12:20 PM
Nivel

mamadematei wrote:

Da, dar tot plecand de la ce i-ar placea copilului - sau ma rog, catre ce are inclinatie. Pentru ca este ingrozitor sa te pregatesti sa faci ceva toata viata, ceva ce te plictiseste si nu-ti ofera nici o satisfactie. Exemplu concret: prietena mea a terminat medicina la presiunile parintilor, a profesat trei ani, nu avea probleme cu banii, pt ca provine din familie de chirurgi, dar, la n moment dat a spus stop la tot, pentru ca ura medicina si....acum este un bijutier de succes pentru ca face ce ii plae si ce i-a plact toata viata

Deci sa-ti spun spre ce are inclinatie: matematica(si tot ce inseamna stiinta exacta), italiana, muzica (canta la 3 instrumente), engleza si sport.Nu-i place geografia si istoria.Pentru ca are multe inclinatii, e greu de luat o decizie.
kali
Scris: Friday, December 22, 2017 12:27 PM
Nivel

bereea wrote:
Marea ei pasiune e matematica si cred ca vom merge pe liceul stiintific, ofera multe oportunitati .

Deci ati luat decizia, felicitari!firstprize
Noi mai avem 2 ani deci sunt relaxata.Lol
bereea
Scris: Friday, December 22, 2017 12:39 PM
Nivel

Suntem in tratativehainoroc De fapt trebuie sa alegem macar doua licee in caz ca nu este acceptata la cel preferat, sper sa nu fie cazul pentru ca in oras avem doar un liceu stiinfific.Asteptam si recomnadarea profesorilor, vizitam scoli si participam la cursuri de orientament...ma rog, am dureri de cap.
bereea
Scris: Monday, February 19, 2018 10:24 AM
Nivel

A fost acceptata la liceul stiintific, sectiunea matematica yes
kali
Scris: Monday, February 19, 2018 11:23 AM
Nivel

Felicitari!!!Clap firstprize hainoroc newclap majoreta
Succes mai departe!
bereea
Scris: Monday, February 19, 2018 2:10 PM
Nivel

Multumim!hearts
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.