|
 Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17854
| Voi ce credeti, este recomandat pentru un adolescent sa tina regim alimentar, dat fiind faptul ca este in crestere si are nevoie de energie si vitamine ca sa invete? |

Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22800
| Da, dar sub supravegherea unui medic nutritionalist.Nici un regim alimentar nu exclude legumele sau fructele sau o bucatica de carne...dar depinde in ce cantitate si cum le combini. |
 Nivel: Senior
Inregistrat: 6/20/2008 Mesaje: 5142
| Adriana, asta cu nevoia de vitamine si energie e pentru cine vrea sa se pacaleasca singur ...ca femeia gravida ca cica tre sa manance pentru doi.Un copil supraponderal trebuie scape de grasime si cu asta basta ,nu-i face bine nici fizic nici psihic.Sunt regimuri care nu fac rabat de la vitamine si energia provine din surse nebanuite de exemplu scazi concentratia de Na din alimente si alte tricuri dinastea pe care ti le poate da un nutritionistNu te teme sa incepi regim fiepentru copii fie pentru adolescent dar neaparat asistat de un nutritionist sau fii tu acela, informeaza-te ,fa cursuri online etc .Eu trec acum printr-un curs dat de la munca Diana face ca optional la scoala ,e foarte important sa stii ce bagi in stomac . |
 Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17854
| Foarte tare, Miha ! Poate ne mai impartasesti si noua din trucuri.
Si eu sunt de parere ca un copil sau un adolescent care a depasit greutatea normala pentru varsta si inaltimea lui trebuie sa tina regim.
Acest regim trebuie sa excluda, din punctul meu de vedere, pastele, fainoasele, cartofii, fasolea, dulciurile. |
Inregistrat: 6/20/2008 Mesaje: 5142
| Nici eu nu stiu prea multe abia am inceput luna asta.Mi-e frica de obezitate , nu pentru mine ca eu poate nu mai am timp si varsta sa devin dar pemtru copii,mai ales Arti si Diana vad ca sunt cam pufosi |

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| Si eu am votat depinde fiindca aici trebuie luate in considerare cateva elemente.In primul rand inainte de a ajunge la un nutritionist trebuie facute toate analizele chiar si cele genetice ,de multe ori copilul nici nu mananca prea mult si este destul de plin poate are glanda sau altceva care-i provoaca ingrasarea sau chiar pofta de mancare exagerata.acuma sunt fetele care la varsta adolescentei incep sa manance mai mult deci au tendintza de a se ingrasa hormonal sau chiar de la anumite pastile pe care le iau. Deci daCA TOATE ANALIZELE AU IESIT totusi ok trebuie sa mergem cu copilul la nutritionist.Sa va spun ca mai mereu ajuta nu ,copii de multe ori si vorbesc despre adolescenti nu se pot abtine de la anumite mancaruri si este foarte greu sa stai cu ochii pe ei mai tot timpul.Iesind cu prieteni in anturaj au tendintza de a manca tot ce se mananca si-i este chiar lui interzis.Aceasta educatie trebuie sa fie facuta inca de la o varsta mica si in care exemplu sa fie chiar parinti .Daca ceea ce vede in casa ca se mananca sanatos si echilibrat acest copil mai putin va avea tendintza sa ajunga un copil obez.Acuma nu totul depinde numai de alimentatia lui ci si de activitatea lui fizica diversa.Adolescentii cat si noi maturi ne ingrasam fiindca stam mai tot timpul in fatza unui calculator ,televizor si mai putin punem baza iesirilor si petrecerea timpului liber prin diverse activitati sportive de exemplu .Un copil gras este un copil si care nu prea face miscare multa.Sunt foarte multe de adaugat in privintza regimului alimentar ptr adolescent si nu cred ca trebuie scos din meniul lui ceva fara a ne afla sub controlul nutritionistului .El va stii si va hotara ptr fiecare copil individual ce nu are voie sa manance sau cat are voie sa manance .Este interzis sa scoti totalmente unele produse alimentare din meniu .chiar si dulciuri pot fi folosite dar depinde de care de exemplu o bucata de ciocolata amarie este chiar foarte indicata intr-o dieta ,sau o felie de cozonac mancat la o masa de la ora 5 nu dauneaza si nu te ingrasa nici macar un gram .Trebuie sa stim cum mancam ,cat mancam,ce mancam si cum mestecam chiar ,asta trebuie sa fie reusita noastra cu copii nostri ,ba chiar si cu noi. |

Inregistrat: 10/4/2006 Mesaje: 6849
| t-mihaela wrote:Un copil supraponderal trebuie scape de grasime si cu asta basta Exact!!
Eu am un mare sres cu grasimea; atat la mine, cat si la copiii mei, in special la Deea, fiind d-soara! Are 2 colege care -cred- ca sunt cat mine la greutate, insa mult mai mici in inaltime, evident. Dar, dimineata le vad mai mereu, cu mama sau bunica, la chioscul din curtea scolii cumparand covrigi, cornuri, etc...
Si ea, sarise calul binisor in decembrie, avea vreo 33 kg... tot timpul ii repet sa-si controleze poftele si chiar o opresc de la rontait si chiar de la portii suplimentare de mancare. Acum, a revenit la 31 kg, cu un meniu sanatos, ore de masa cat de cat regulate, fara a o priva de la ceva, insa cu limite.
Avem si regula: mic dejun consistent, pranz normal si cina delicata/usoara + miscare -dans in casa; patinoar si bazin.
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Da! Bineinteles, regim nu inseamna infometare ci o alimentatie echilibrata, cu de toate, in portii ajustate dupa nevoi si in combinatiile care trebuie.
Si asa e aiurea sa fii adolescent cu toate schimbarile hormonale si de dispozitie, d'apai unul supraponderal. Cred ca afecteaza perceptia asupra propriei persoane si a increderii in sine, plus ca din copilarie se formeaza obiceiurile viitorului adult.
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| Da, doar la recomandarea medicului nutritionist. Urmarit si echilibrat meniul si eliminat toate alimentele procesate industrial. Atentie deosebita la carbohidrati. La provenienta alimentelor. Lui Andrei ii placeau in mod deosebit aripioarele si rosiile. Total daunatoare in acest sezon, datorita horminilor de crestere. La 13 ani si 1,60 inaltime avea 60 kg , la aproape 16 ani, 1, 72 inaltime are aceeasi greutate, fara a afecta cantitatea de hrana ci doar calitatea. Nu mezelurilor si preparatelor de carne! Nu branzeturilor si lactatelor grase! Nu alimente procesate industrial! E destul de greu cu un adolescent care trebuie sa faca fata grupului, care are oricum tulburari hormonale. Nu i-am interzis in totalitate dulciurile si nici sucurile. L-am constientizat treptat, mai ales ca avea si tulburari hormonale anormale varstei, datorate alimentatiei. E problema delicata, nu trebuie exagerata aceasta problema, exista riscul celeilalte extreme si anorexia reprezinta tot o problema intre adolescenti si nu numai.
|

Nivel: Membru
Inregistrat: 2/27/2012 Mesaje: 38
| t-mihaela wrote:Adriana, asta cu nevoia de vitamine si energie e pentru cine vrea sa se pacaleasca singur ...ca femeia gravida ca cica tre sa manance pentru doi.Un copil supraponderal trebuie scape de grasime si cu asta basta ,nu-i face bine nici fizic nici psihic.Sunt regimuri care nu fac rabat de la vitamine si energia provine din surse nebanuite de exemplu scazi concentratia de Na din alimente si alte tricuri dinastea pe care ti le poate da un nutritionistNu te teme sa incepi regim fiepentru copii fie pentru adolescent dar neaparat asistat de un nutritionist sau fii tu acela, informeaza-te ,fa cursuri online etc .Eu trec acum printr-un curs dat de la munca Diana face ca optional la scoala ,e foarte important sa stii ce bagi in stomac .
sunt de acord cu tot ce ai spus. este f.important ca adolescentul sa fie constient de ceea ce mananca. |

Nivel: Membru
Inregistrat: 2/27/2012 Mesaje: 38
| AdrianaC wrote:Foarte tare, Miha ! Poate ne mai impartasesti si noua din trucuri.
Si eu sunt de parere ca un copil sau un adolescent care a depasit greutatea normala pentru varsta si inaltimea lui trebuie sa tina regim.
Acest regim trebuie sa excluda, din punctul meu de vedere, pastele, fainoasele, cartofii, fasolea, dulciurile.
degeaba tine regim, daca nu face si miscare. este foarte important sportul. chiar si mersul cu bicicleta sau o partida de fotbal in fata blocului cu vecii are un efect benefic asupra copilului. |

Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/17/2006 Mesaje: 4933
| dieta, asa cum spuneati si voi anterior, este de fapt modul in care combinam alimentele, fara a ne priva de ceva sanatos. Si e valabil si la copii, si la adolescenti, si la adulti. Daca eliminam grasimile "rele", daca consumam mai putini carbohidrati si daca punem accent pe proteine si celebrele fibre, inseamna ca tinem dieta? Nu neaparat...inseamna ca avem un stil de hranire sanatos. |

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Votat Da ! Aici chiar e o campanie " copil supraponderal - adult supraponderal ! "
Cred ca o dezvoltare armonioasa si echilibrata ajuta la formarea unui adult echilibrat ! Exercitiul fizic si un stil de viata sanatos pot reduce tesutul adipos si echilibra metabolismul unui organism tanar ! Nu cred ca privarea de X alimente pot schimba perceptia adolescentului asupra stilului de viata ! Ei sunt rebeli de felul lor ! Dar o educatie , o motivatie aferenta , un exemplu apropiat - de urmat ..... pot ghida un copil !
Eu am doua aschii de plozi, asa ca nu ma pot exprima decat ipotetic ! Stiu mamici care iau masuri incisive ..... rezultatele se vad in timp ! |
|

Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22800
| Si Ale era aschie pana vara aceasta cand a mancat aiurea si pe unde apuca ( ca sa nu mai spun de sistemul soacrei cu cartofi prajiti la micul dejun )si se vede:doua kg in plus.Nu sunt foarte ingrijorata, e departe de a fi grasa, dar parca a inceput sa-i placa sa manance un pic cam mult.Asa ca aseara cand mi-a cerut ceva de ros (se referea la patatinele pe care i le-a cumparat tata-su pe ascuns )a primit un morcov.Deci este la "dieta". |
|
|