Profil: erica32
Despre
Utilizator: erica32
Nivel: Membru
Statistici
A intrat: Friday, November 16, 2018
Ultima vizita: Monday, November 25, 2019 3:01 PM
Numarul de postari: 2
[0.00% din toate postarile / 0.00 postari pe zi]
Imagine
Ultimele 10 postari
Subiect: Cadou pentru botez , ceva mai special ?
Postat: Saturday, November 17, 2018 8:16 PM
Daca sunt ortodocsi, o idee buna de cadou este o icoana pictata manual cu sfantul sau sfanta a carui nume poarta copilasul. Daca nu are un nume de sfant, atunci se poate darui o icoana cu Domnul nostru Iisus Hristos sau cu Maicuta Domnului.

Cautati pe internet numele copilului, s-ar putea sa credeti ca nu exista sfant cu numele bebelusului si de fapt sa fie cum este cazul numelor Yannis, Daria, Darius, Patrick, Cristina, Iulia, Iulian, Xenia, Iustin, etc..
Subiect: Cum alegeti biserica pentru botez?
Postat: Saturday, November 17, 2018 8:09 PM
Prima data ar trebui sa alegi un preot care sa fii sigura ca va face un botez corect bebelusului. Un botez valid presupune afundarea integrala a bebelusului in apa de 3 ori. deci va trebui sa te asiguri ca preotul respectiv nu are alte practici de botez gresite (botez doar prin stropire, turnare, o singura afundare, etc.)

In al doilea rand ar trebui sa-ti placa interiorul bisericii respective, sa fie pictata frumos si preotul si dascalul sa cante frumos, pentru ca veti filma, nu-i asa? Sau cel putin niste fotografii tot veti face.

Si nu in ultimul rand ar trebui sa intrebi daca se percepe vreo taxa de botez si cat este aceasta. Daca percepe - bila neagra. Nu se percepe taxa de botez, asta e o inventie noua, dar daca tii neaparat sa faci botezul la o biserica unde se cere taxa, atunci macar sa fie una de bun simt. Daca taxa e nesimtita, atunci alege pe altcineva.

Inca o mentiune - unii sustin ca prima alegere ar trebui sa fie biserica de care apartineti, la care sunteti arondati, acolo de unde vine preotul cu ajunul Craciunului si agheasma de Boboteaza in caz ca locuiti la bloc, iar daca stati la tara, boserica din sat :)