|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Mai mamicilor , mai intra gravidutze pe aici si le apuca ... gandurile. Eu am nascut natural fara epiziotomie , deci se poate si fara. Au fost dureri zilele urmatoare , de refacere a zonei .... I .... dar e natural . E normal. |

Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/27/2006 Mesaje: 1307
| misha wrote:...Mai rau e ca am facut reactie la toate firele,inclusiv cele resorbabile si m-am chinuit doua luni cu durere, antibiotice, supozitoare, consulturi in fiecare saptamana sau chiar la cateva zile.dupa doua luni am stat si eu in fund.Ma saturasem sa mananc din picioare.nici cu copilul nu puteam sta in brate in picioare.Si acum ma mai doare cand stau prea mult in picioare,dar ce conteaza... Te inteleg perfect! Si eu am patit exact aceeasi chestie! Unde mai pui ca am facut si mastita si a trebuit operata si nu au tinut firele...si a durat alte 2 luni ca sa se inchida singurica operatia... |

Inregistrat: 2/22/2006 Mesaje: 4839
| Aoleu,parca e desprins din filmele de groaza.Eu nu m-am chinuit deloc cu taietura, a trecut repede.Acum, la al doilea, poate nu ma mai taie |

Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6678
| mihaela75 wrote:Acum, la al doilea, poate nu ma mai taie
Daca la prima nastere ti-a fost facuta epiziotomie, la a doua e posibil sa nu mai fie nevoie din ce cauza?Numai pentru ca e posibil ca organismul sa suporte o dilatatie mai mare, sau petnru ca la prima a fost facuta epiziotomia, sau nu are nici o legatura prima epiziotomie cu cea de -a doua? |

Inregistrat: 2/22/2006 Mesaje: 4839
| Asa am auzit si eu la radio sant...ca la primul copil se face , la urmatorii poate locul e mai "uzat".Sa ne zica mamele cu doi copii
|
 Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17814
| Tare asta cu "locul uzat" |

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| mihaela75 wrote:Asa am auzit si eu la radio sant...ca la primul copil se face , la urmatorii poate locul e mai "uzat".Sa ne zica mamele cu doi copii
Asa se face si aici, dilatatie 10 sau nu, la prima sarcina ti se face epiziotomie, dar la a doua sarcina nu te mai taie .
|

Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 5/20/2006 Mesaje: 267
| Mirandolina, se cunoaste ca am avut acelasi medic. La fel a lucrat si la mine, finut, fara durere si cu xilina(la taiat si cusut). Nu am avut complicatii, s-a vindecat ft. frumos, abia se mai cunoaste. Durerea de dupa a fost suportabila si nu am luat calmante. La scosul firelor doar intr-un sigur loc a fost putin dureros. Acasa am folosit doar ceai de musetele si oximed - dupa sfatul doamnei doctor. In spital foloseam sapromed pudra.
Asa ca mamicutele cu burticute nu tb. sa se sperie, nu intotdeauna sunt complicatii si durere. Este adevarat ca se poate si fara epiziotomie.
Apropo de "locul uzat"....... depinde: unele mamici au nevoie de epiziotomie si la a doua nastere. |
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 1855
| Darria wrote:
Apropo de "locul uzat"....... depinde: unele mamici au nevoie de epiziotomie si la a doua nastere.
Eu sunt din aceasta categorie, mi s-a facut epiziotmie la ambele nasteri |

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Eu am facut epiziotomie si m-am vindecat usor si fara probleme. Cand m-au taiat, am simtit o usoara durere ( ca aveam alta mai dureroasa si nu se puteau suprapune ), iar la cusut nu am simtit nimic pentru ca doctorul mi-a facut vreo 3 injectii cu anestezic. 
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 9/28/2006 Mesaje: 581
| Si eu am nascut natural..cu epiziotomie (de fapt, la mine s-a rupt "nautal", nu m-au taiat ei). La coasere....gandurile mele erau cu Christian (care in acel moment era cu tatal lui si cu doctorul...il pusesera la oxigen pt ca nu respira.. )...si nu ma gandeam daca ma doare sua nu ca ma coase..Cat despre urmatoarele zile...eu sunt o fericita si norocoasa (ma consider asa mai ales dupa ce am citit prin ce ati trecut unele dintre voi, mamicilor)....eu nu am avut nevoie de comprese etc...a doua zi mergeam destul de bine..si in final recuperarea nu a durat mai mult de 1 saptamana! |
|
 Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 2/22/2006 Mesaje: 262
| Eu am nascut cu epiziotomie la ambele nasteri. La prima nastere, nu mi s-a facut anestezie de nici un fel (nici macar local, cu xilina), astfel incat cand m-a cusut am urlat. Au fost cele mai groaznice momente ale nasterii, daca nu ma cosea pe viu ar fi fost cea mai usoara nastere, fara dureri mari, fara chin. La a doua nastere, m-a taiat pe vechea taietura. Se spune ca se procedeaza astfel pentru a nu fi ciuruit locul acela. Nu m-a durut decat putin (am nascut la 1 ora jumatate dupa ce-mi injectase solutia de anestezie peridurala, insa mi-a facut injectie local cu xilina). La a doua nastere taietura s-a vindecat mai greu, am facut reactie de la un fir in 3 locuri. E normal sa te refaci mai greu si se datoreaza faptului ca taietura noua a fost facuta peste cea veche. De abia la 4 luni jumatate de la nastere m-am simtit refacuta cu adevarat si pot spune ca mai mult m-a speriat reactia organismului la firul acela decat ca am avut dureri (nu m-a durut nimic, insa imi inchipuiam ca se desface operatia). Imi inchipui insa ca o operatie cezariana e mai grea, mai dureroasa decat o epiziotomie. |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 5089
| Evelina, iti garantez - cel putin din punctul meu de vedere - ca cezariana este groaznica. eu asa cred. citind ce ai scris tu, despre cum s-a refacut a doua taietura a ta, facuta peste prima... imi imaginam cum va fi refacere mea dupa a doua taietura de cezariana... de fapt, cred ca nici nu vreau sa imi imaginez! stiu ca tine de organism dar unde tai de doua ori in acelasi loc... hm! nu cred ca se reface foarte usor. in fine, vom trai si vom vedea! |
|

Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 11/21/2006 Mesaje: 243
| Si eu avut epiziotomie. Problema este ca la intevale de 2,3, luni mi se umfla acolo jos ceva, cat o boaba de mazare, uneori si mai mult, care ma jeneaza. CIcatricea a trecut demult, a tinut cam 6 luni, dar acum nu se mai vede nimic, nimic. NUmai chestia aia care se umfla si se face tare ma jeneaza.Am fost la doctor dar mi-a spus ca el nu vede nimic, ca arata f bine. . Eu stiu insa ca acolo e ceva care nu e OK! |
|
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 1855
| Spezam, e posibil sa fi ramas un firicel in interior care sa fi format un chistulet (la mine asa s-a intamplat si mi l-a scos la cea de-a doua epiziotomie). Du-te la medic imediat ce simti ca a reaparut acel nodulet, poate pana la urma se rezolva problema. |
|
|