Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17850
| ENTEROVIROZA
Se pare ca Andrei are enteroviroza. Cum s-a manifestat la noi ?
Luni, 28 august, ora 14:00, brusc febra 38.1. I-am pus supozitor cu paracetamol, dar nimic, nu a scazut aproape deloc (37.8).
La ora 18:00, din nou 38.1. De data aceasta am pus Novocalmin si tot nimic.
La ora 22:30, 38.1 si luat 3 ml de Nurofen. Niciun efect. Stat apoi cu comprese si tot tacamul.
Niciun alt simptom, nu diaree, nu varsaturi, doar ceva mai putina pofta de mancare.
Marti, 29 august
9:00 - control la medicul pediatru, fara rosu in gat, fara probleme la plamani, fara probleme la urechi, fara probleme legate de aparitia dintilor desi cica pandesc vreo 4 dintisori sus; temperatura mare in continuare, 38.3, facut injectie 1ml algocalmin si pus diagnosticul de enteroviroza.
Abia la 11:00 i-a scazut de tot febra si nu a mancat toata ziua decat de la san.
19:00 - Nurofen 3ml, desi nu avea febra, dar asa ne-a recomandat pediatra
A avut ceva mai multe scaune, dar de consistenta normala, nu a vomitat, a mancat destul de putin, dimineata numai de la san, la pranz Legume cu orez de la HIPP si seara numai de la san.
Miercuri, 30 august
01:30 - putina febra, 37.5, Nurofen 3ml 07:00 - febra mare, 39.4, Novocalmin 300mg + comprese + impachetare partiala, am scazut febra la 38.7 08:00 - Nurofen 3ml, fara efect 12:00 - Eferalgan 150mg, fara efect 16:00 - Novocalmin 300mg, si-a facut efectul in 2 ore, pe la 18:00 mai avea temperatura, dar 37.5 19:00 - Metoclopramid 3ml + asteptat 15 min dupa care dat san 20:00 - Sumetrolim 5ml 20:15 - Enterol 1/2 pliculet diluat in 10 ml apa plata pe care l-a vomitat 20:30 - supozitor cu eferalgan 150mg, desi nu avea decat 37.6
Azi a avut 5 scaune diareice, si a varsat de 2 ori. In plus, a mancat numai de la san, orice altceva am incercat sa ii dau, inclusiv ceai sau apa, dadea sa vomite.
Urmeaza acum tratament pentru ca se pare ca va mai tine vreo 3-4 zile enteroviroza asta.
Pentru febra, schema de tratament este : - Eferalgan 150mg de 3 ori / zi - Novocalmin 300mg de 2 ori / zi
Pentru alimentatie: - lapte de la san - lapte HN25 - 3 cupe la 90ml - supa de morcovi - glucoza sau saruri de rehidratare
Alta medicatie: - Sumetrolim - 5 ml de 2 ori / zi - Enterol - 1/2 pliculet de 2 ori pe zi - Metoclopramid - 3 picaturi de 3 ori pe zi, cu 15-20 min inainte de masa.
In concluzie, ca si manifestari:
- febra brusca, ridicata, peste 38 grade, care nu raspunde la antitermice (la noi a raspuns numai la algocalmin injectabil) - scaune diareice - varsaturi - lipsa poftei de mancare - stare generala proasta |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/22/2006 Mesaje: 4839
| eu ma asteptam sa fie ceva de genul asta ca parca prea o tinea intr-o febra...mai ales daca nu scade cu nurofen e infectie sigur. |
|
 Nivel: Senior
Inregistrat: 2/15/2006 Mesaje: 6678
| SAracul Andrei...lasa ca se face el bine! Adriana, multumim pentru detaliere, e bine de stiut! Pacat ca vi s-a intamplat! |
|

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Adriana, multa sanatate lui Andrei! sa va treaca repede! |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6678
| Si noi prezentam cateva simptome d'astea (scaune foarte diareice, varsaturi de la mancare bucatele, in spetza legume) si maraiala multa.Dar noua ieri ni s-a spus la medic ca ii ies toti 4 caninii !
Ma mai interesez si eu de enteroviroza asata, ca nu suna deloc bine, mai ales tratamentul (Sumetrolin-ul asta nu e antibiotic, din cate imi amintesc eu?)
Adriana, multa sanatate, si sa treceti cat mai usor peste ! |
|

Inregistrat: 3/12/2006 Mesaje: 3527
| Offf, mai Adriana...multaaaa sanatate lui Andrei!
...si de la ce a facut acesta enteroviroza?care-i treaba cu boala aceasta ca eu nu m-am lamurit de pe net...in afara de manifestari... |
|

Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Muuuuuuuulta sanatate piticului Andrei! Azi cum se simte? |
|

Inregistrat: 2/16/2006 Mesaje: 1390
| multa sanatate lui andrei! astazi e mai bine? |
|
 Nivel: Ambasador
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 504
| multa sanatate micutule Andrei.Adriana, sper ca azi e mult mai bine si scapati cat mai repede de necaz. |
|
 Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17850
| Azi e mai bine, de ieri de la 18:00 nu a mai facut febra deloc, totusi am continuat tratamentul cu antitermice (i-am dat si la 20:30 aseara si la 04:30 azi dimineata si acum la 12:30).
In plus aseara am reusit sa ii dau Sumetrolimul, dar Enterolul l-a vomitat. Am intrebat pediatra si cica e obligatoriu sa ii dau Enterolul ca sa isi restabileasca flora intestinala si sa scape de diaree.
Azi a mancat numai de la san, am incercat sa ii dau lapte din acela special pentru diaree, HN 25 de la Milupa, dar nici nu s-a uitat la el. Am reusit sa ii dau si Enterolul, diluat in foarte putin laptic de la mine, atat cat sa iasa 2 lingurite si nu l-a mai vomitat.
Febra nu are, asteptam sa vedem cum evolueaza si cu restul.
Surprinzator, nu a scazut in greutate, dupa 3 zile de mancat la san.
Multumim pentru griji, fetelor. Sper sa ne facem cat mai repede bine |
|

| Si noi speram sa fiti pe drumul cel bun si sa va faceti bine! |
|

| Adriana, cum se mai simte Andrei? E mai bine? |
|

| Adriana, ati scapta de probleme? Cum e Andrei? A inceput sa manince? |
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 9/18/2008 Mesaje: 968
| ma gandesc la Daria mea sa nu fie tot ceva de genul asta. Marti a facut febra brusc si nu i-a scazut sub 38 decat cu un supozitir cu novocalmin. Miercuri am fost cu ea la medic si a zis ca are rosu in gat si i-a prescris Claritromicina. I-am dat seara si dimineata, dar joi a avut 5 scaune diareice. Am sunat doctora si a zis ca e de la antibiotic. Mi-a zis sa i-l schimb cu amoxicilina si sa-i dau debridat si smecta.Am facut asta, dar ieri a avut 6 scaune diareice si urat mirositoare. Am oprit antibioticul dar de dimineata a facut 3 scaune intr-o singura ora. Nu mananca, zeama de orez nu o vrea defel, ceaiul de menta nu-l bea neindulcit... Ma gandesc la enteroviroza pentru ca nu a avut nici un alt simptom.Doar o zi nasucul un pic infundat, dar atat. Ce ma sfatuiti sa fac? Sa merg cu ea la spital? |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| ae trebui sa-i dai un lapte fara lactoza (Humana HN+, Millupa HN25, si Nestle are o marca si multi alti producatori-intrebi in farmacii, dar primele 2 se gasesc si in supermarketuri la preturi mai bune decat in farmacii) si ceva biotics, ecoflorina. ajuta la echilibrarea florei intestinale, e posibil sa se fi dereglat de la antibiotic. sanatate! |
|
|