ENCEFALITA
Subiectul anterior · Subiectul urmator
dya
Scris: Friday, June 27, 2008 9:15 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 5/12/2006
ENCEFALITA

Afectiune inflamatorie a encefalului.

Cauze - Cauzele encefalitelor sunt mai ales infectioase si cu precadere virale. Virusurile rabiei si herpesului pot provoca o polioencefalita, in timp ce o leucoencefalita poate constitui o complicatie a rujeolei, oreionului, gripei, mononucleozei infectioase. Unele encefalite cu arbovirusuri sunt transmise fie prin tantari (encefalita japoneza), fie prin capuse (encefalita de taiga).

Simptome si semne - O encefalita se manifesta printr-o febra asociata cu semne neurologice variate (somnolenta, confuzie, delir, tulburari de comportament, cefalee, convulsii). Anumite semne sunt caracteristice, ca un sindrom infectios clar si semne de localizare temporala in caz de encefalita herpetica. Redoarea cefei se observa in caz de meningita, paralizii si tulburari senzitive in caz de mielita. Aparitia acestor simptome necesita o spitalizare de urgenta.

Diagnostic si evolutie - Diagnosticarea se face pe baza electroencefalogramei (inregistrarea activitatii electrice a creierului), scanografiei cerebrale si examenului lichidului cefalorahidian prelevat prin punctie lombara
Evolutia permite sa se faca distinctia intre encefalitele acute si cele subacute. Encefalitele acute, cu evolutie rapida, cuprind doua grupuri principale de boli: encefalitele virale primitive (de exemplu, encefalitele herpetice), cele mai grave, si leucoencefalitele perivenoase, sau postinfectioase (de exemplu, dupa rujeola la copil), care se vindeca de obicei fara sechele. Encefalitele subacute, care dureaza mai mult, sunt reprezentate mai ales prin boala lui Creutzfeldt-Jacob.

Tratament
- Acesta consta, dupa caz, in reanimare in formele foarte grave, in tratamentul antiviral, care trebuie inceput imediat in caz de encefalita herpetica, corticosteroizi in caz de leucoencefalita perivenoasa.
Cristy
Scris: Friday, June 27, 2008 9:20 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 1/8/2007
Dya multumim pentru lamuriri pupici
dya
Scris: Friday, June 27, 2008 9:21 PM
Nivel

Cristy wrote:
Dya multumim pentru lamuriri pupici

Cu placere angel
Rody
Scris: Friday, June 27, 2008 9:30 PM
Nivel

Inregistrat: 6/10/2006
Dya,asa au zis si ei astazi.Si Solene are aceleasi simtome.Inca mai studiaza so pe urma ne va spune diacnosticul precispupici pupici pupici
dya
Scris: Friday, June 27, 2008 9:44 PM
Nivel

Rody cu toata nebunia asta si stresul provocat de suferitna lui Solene am uitat un lucru...medici , in general cei din afara tarii noastre sunt rezervati in a pune un diagnostic...stau si urmaresc cazul foarte mult pina a pune diagnostticul deoarece nu-si permit sa puna un diagnostic ca apoi sa reiasa ca este gresit.cry
Abia astept sa vedem ce-ti mai spun in continuare.pupici pupici pupici
Cristy
Scris: Friday, June 27, 2008 10:01 PM
Nivel

Inregistrat: 1/8/2007
dya wrote:

Cu placere angel

pupici

t-mihaela
Scris: Friday, June 27, 2008 11:24 PM
Nivel

Inregistrat: 6/20/2008
Asa e cu diagnosticul, nu se pune din prima zi,si pe aici e la fel .Dupa ce ti-au facut 1001 analize si te-au vazut 10 doctori te alegi cu un diagnostic care si ala e dat parca cu frica.oare
Rody
Scris: Friday, June 27, 2008 11:29 PM
Nivel

dya wrote:
Rody cu toata nebunia asta si stresul provocat de suferitna lui Solene am uitat un lucru...medici , in general cei din afara tarii noastre sunt rezervati in a pune un diagnostic...stau si urmaresc cazul foarte mult pina a pune diagnostticul deoarece nu-si permit sa puna un diagnostic ca apoi sa reiasa ca este gresit.cry
Abia astept sa vedem ce-ti mai spun in continuare.pupici pupici pupici

Sa sti ca ai drepptate.ei au zis asta,dar inca nu sunt siguri 100%.Oricum asteptatrea asta ma inebunestebanghead banghead banghead
luli lula
Scris: Saturday, June 28, 2008 11:59 AM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 6/27/2008
Cautand pe net daca exista vreun forum al mamicilor cu copii care sufera de encefalita (dar, din pacate, n-am gasit pana acum), am gasit alte informatii:

Rody spunea, printre randuri, despre encefalita west nile.
Virusul West Nile
A aparut in Africa dar s-a raspandit ca urmare a migratiei pasarilor. Asa a ajuns in Europa, Rusia, India si Oceania si s-au inregistrat unele cazuri chiar si la New York. Verile umede si calduroase constituie un mediu prielnic pentru tantarul responsabil de infectie. Simptomele sunt similare gripei, dar mai accentuate.

Prin cresterea temperaturilor in intreaga lume, o mai mare deplasare a persoanelor dintr-un loc intr-altul si o intensificare a transportului bunurilor, animalelor si produselor agricole, aparitia virusilor care provoaca aceste maladii in noi regiuni pare tot mai probabila", noteaza in aceasta publicatie medicala, doctorii Ernest Gould, de la Centrul de Ecologie si Hidrologie din Oxford si Tom Solomon, de la Universitatea din Liverpool. Ambii experti arata ca schimbarile meteorologice care afecteaza planeta determina insectele - tantarii si capusele - care transmit acesti virusi sa se climatizeze in regiuni pana acum ostile lor. Astfel, va fi posibil ca virusul de pe malul de vest al Nilului sa apara in sudul Europei si chiar in nordul continentului, sau ca encefalita japoneza sa se raspandeasca dincolo de frontierele care i-au dat numele.

Si primul simptom al lui Solene a fost somnul, lung si profund:
Encefalita letargica = boala contagioasa grava, provocata de un virus transmis prin musca tete si manifestata prin somnolenta persistenta si progresiva; boala somnului.

Si am gasit ca si la noi, in 2004, au fost cateva cazuri de tineri care s-au imbolnavit de meningo-encefalita, in partea de vest a tarii.
Si, iata, am gasit pe un alt forum de copii, cateva randuri despre 2-3 copilasi care s-au imbolnavit de meningo-encefalita, iar acum sunt sanatosi si merg la scoala, invata bine.

Si Solene va trece cu bine peste aceasta incercare si nu peste mult timp veti fi toti patru impreuna, fericiti si sanatosi. Va pupam si va dorim multa sanatate! pupici

Rody
Scris: Saturday, June 28, 2008 12:34 PM
Nivel

Bun fetelor,dar ma intreb eu,daca au fost nevoiti sa-i faca transfuzie de sange,cred ca nu are encefalitaoare sau da???? eu incep sa cred ca are altceva!
Alyna
Scris: Saturday, June 28, 2008 12:55 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/15/2006
Rody,eu una nu-mi mai dau cu presupusuluff Cei de acolo au acces la toate investigatiile si stiu cel mai bine cum sta treaba.Tu poti sa-i intrebi de ce i-au facut transfuzie...sa-ti explice clar motivul.si sa-ti spuna si pe ce se bazeaza(ce anume din investigatii confirma diagnosticul)de au zis ca are encefalita.In plus,sa intrebi de ce nu raspunde la tratament,pentru ca deja ar fi trebuit sa nu mai faca convulsii(au ceva timp de cand ii dau anticonvulsivante).REPET-la ora asta,dupa mai mult de o saptamana,ar fi trebuit sa puna un diagnostic exact si sa inceapa tratamentul tintitangry
Noi ne rugam in continuare pentru voiangel angel
lori16ro
Scris: Saturday, June 28, 2008 5:40 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 3/25/2006
eu cunosc o mamica din ro a carui copil a avut asa ceva cind era mic si tot asa doctorii nu stiau ce diagnostic sa -i dea , abia dupa ce au chemat un medic pensionar au stiut , iar la alta mamica au purtat -o cu analize da la ........la Bucuresti unii au zis ca era iar acolo dupa alte analize ca nu e ........a, Rody curaj , ai sa vezi ca o sa fie bine ,eu totusi am incredere in doctorii si tehnica de acolo
shirel
Scris: Saturday, June 28, 2008 6:28 PM
Nivel

Inregistrat: 7/22/2007
Rody wrote:
Bun fetelor,dar ma intreb eu,daca au fost nevoiti sa-i faca transfuzie de sange,cred ca nu are encefalitaoare sau da???? eu incep sa cred ca are altceva!

Encefalita poate produce sangerari ale creierului,desigur i-au facut CT la
creier si au vazut acest lucru ,de aceea au fost nevoiti sa-i faca tranfuzie de sange.

Ce tratament primeste la ora actuala,Rody?
danab
Scris: Sunday, June 29, 2008 6:19 PM
Nivel

Inregistrat: 3/13/2006
Rody, imi pare rau ce citesc despre Solene. Toate gandurile bune catre ea pupici pupici love
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.