Fetelor, salut, sorry de intrebare, stiu ca e jenant si f. personal, dar a avut cineva constipatie dupa transferul de embrioni? Au trecut doar 3 zile de la transfer, dar eu imi stiu corpul, asa ca pot zice ca am constipatie. Daca da, poate aveti vre-un remediu care va ajutat.
|
Alinare wrote: Buna cum te mai simti? A trecut burta? Ai facut transferul? Citi embrioni?
M-am gindit ca pentru cele care ca mine nu si-au putut imagina ca vor trece prin hiperstimularea ovarelor, sa postez putina informatie care m-a ajutat si pe mine. Intii de toate, din multimea de informatie, citita postfactum, pentru ca d. Diana mi-a zis ca hiperstimularea ovarelor e un fenomen mai rar intilnit, va spun ca practica interantionala arata ca asta nu este asa si chiar foarte multe dintre noi pot trece prin asta. Asa deci: -Daca constatati ca aveti hiperstimulare, important e sa nu panicati, ca mine, chestia asta trece in general in 7-10 zile. - Se zice ca dupa citeva zile, situatia se amelioreaza si dupa asta se agraveaza putin, nustiu poate e adevarat. - Sa fiti atente la greutate, pentru ca daca se acumuleaza prea mult lichid in abdomen, va fi nevoie de un fel de drenaj, asta in cazuri mai rare si cind are loc o hiperstimulare mai severa. - Se spune ca femeiele mai slabute sunt mai predispuse, nustiu ce sa zic, eu am 56 kg :) - Cele cu ovare polichiste de asemenea sunt mai predispuse. - Virsta tot conteaza, daca sunteti pina la 35 Cum contribuim: - Consumam lichide care contin sare, de exemplu supe, suc de tomate, eu am baut cite putina moare de castraveti, deoarece sarea ajuta ca lichidul acumulat sa se integreze inapoi in circuit - Cit mai mult lichid in general, dar nu in exces pentru a nu incarca rinichii, stiu ca e dificil sa bei lichid cind si asa ai o burta imensa, dar real ajuta - Mincati putin, dar nu va lipsiti de proteine, pentru o mare parte din vitamine si proteine se contin in lichidul acumulat care nu se absoarbe un timp, eu am baut si electroliti sportivi - Nu ridicati greutati, poate inrautati situatia, in genera cit mai multa odihna - Puteti pune ceva cadldut pe burta, pentru ca initial o sa simtiti durere. Se recomanda sa fie anulat transferul pentru o luna, deoarece daca ramineti insarcinata in aceasta perioada, simptomele se inrautatesc si situatia va dura mai mult, pina la 8-10 saptamini de sarcina. Sper sa va fie de folos, dar mai bine sa nu treceti prin asta. Eu acum dupa 9 zile, ma simt in sfirsit mai bine, desi inca nu total a trecut.
|
Fetelor, dar dupa prelevarea oocitelor cum v-ati simitit? Eu am o burta de parca as fi gravida luna a patra, nici ma pot apleca.
|
Salut! Am dat de acest forum prin google si sunt atit de fericita. Urmaream alt forum, dar atita de negativ, atita de trist si iata dau de voi. Mergem si noi sa incercam. Desi mi-e frica de mor, rezultatul poate fi 50\50, totusi undeva sper ca o sa fie bine. Indiferent de rezultat, am sa va zic, pentru ca stiu cit de important e subiectul. Multi ne spun ca la Kiev cazurile cu succes sunt mai multe la numar, dar, noi am hotarit sa incercam la Medpark.
|