Of, Adina! Cred ca e tare greu.. Si Cezar desi e in colectivitate de ceva timp, nu am avut asa probleme. Simple raceli dar rare.
Tot vitamina C ii dau si eu. Pediatra ne-a mai spus ca daca intampinam episoade dese de raceli, imbolnaviri etc sa ii dau 10 zile pe luna Virodep.
|
freya, haha.. si Cezar tot asa mi-a zis azi "mami, azi nu la gradi"
Si totusi, el de dimineata: https://ibb.co/sJtmVyr
|
Zee, felicitari pentru fetita! Eu cred ca ar trebui sa il duci in continuare la cresa/gradinita. Adica eu asa as proceda, mai ales ca merge de un an deja este acomodat, plus ca crocobauri poate aduce si de afara, din parc etc. Eu l-as duce in continuare pentru ca asa ai avea si tu putin timp sa te organizezi cu bebe, iar el ar avea activitati specifice, se joaca etc.
|
Vai, freya, desi e tare dragut, sper sa nu imi zica asa vreodata ca eu as vrea sa il obisnuiesc in camera lui si in cazul asta nu as mai putea sa fac schimbarea asta :)) Ai incurcat-o daca alearga dupa fetite de acum ce-i drept si Cezar se joaca mai mult cu fetele decat cu baietii. Fetitele mai mari se joaca mai atent cu ei, ii protejeaza, de aceea cred ca le place lor.
Asa zice si sotul ca am innebunit vecinii, dar oricat incerc sa il calmez cand are tantrumuri, parca mai rau il enervez.
Albert cum e cu mancarea? Eu am un pretentios! Tot ce e carne "nu place".
|
freya, daa, avem si noi baieti de gradinita! Mi-e dor de vremurile cand erau mititei si cate frici aveam! Si sotul imi zice ca e casa goala fara Cezar pana il luam de la gradi :))
Asa e, si noua ne e greu fara ei, dar imi place cand imi povesteste cum se joaca cu copiii.
Tantrumurile sunt la ordinea zilei, in unele zile le potolim repede, alteori... nu stim cum sa reactionam. Am auzit de perioada asta 2-3 ani ca e foaaarte grea, dar nu credeam. Cu rabdare, strangem din dinti si incercam ca atunci cand suntem impreuna sa ii oferim toata atentia noastra pe cat posibil. I-am facut camera lui separat, dar ce sa vezi? Tot cu el dorm :))
Apropo cu "nu vreau". Cezar bate si din picior cand spune ca nu vreau si asa face si la gradinita :))
|
Si Cezar mai plange dimineata. Cand il intreb de ce plange, ce simte sau daca s-a intamplat ceva la gradinita imi spune ca ii e dor de mami. Insa la fel cum spune freya, dupa ce ramane la gradi, se joaca cu ceilalti copii si gata plansul.
Eu i-am spus educatoarei ca daca plange mai rau, sa ma anunte, nu am vrut sa il las acolo sa planga mult dupa mine, sa se simta abandonat. Doar miercuri saptamana trecuta s-a intamplat pana acum sa planga mai mult si la 9 l-am luat acasa. Cred ca o acomodare blanda, treptata are rezultate mai bune decat sa lasam copilul sa planga pt ca se va obisnui.
Facem scenete legate de gradinita, vorbim mereu despre asta. Il intreb de sentimentele lui atunci cand este la gradinita: ce te-a bucurat cel mai mult azi la gradinita? A existat astazi ceva care te-a suparat/intristat/enervat? Etc. Si cred ca asa s-a acomodat mai usor. Si da, sustin ce a zis freya, mereu trebuie sa ii spui copilului cand vii sa il iei si cel mai bine sa ii spui adevarul.
Trebuie aflat motivul pentru care el plange atat de mult la gradinita, posibil sa se fi certat si cu copiii pentru jucarii, sau educatoarea sa fi fost mai aspra cu ei.
Totodata, si pentru mama e grea despartirea de copil, iar smecherii de ei imediat simt si starile noastre.
|
Felicitari, Andreea! Sa fie sanatos micutul si voi sa va acomodati usor! Sunt sigura ca unele zile par un haos, dar ajungem sa adoram haosul asta!!
|
ANDREEA2929A wrote: Așa zic și eu ceva de genul este. Pe mine ma musca mai nou plus tantrumuri la ordinea zilei. La mulți ani sărbătoriților! Sunteți bebei mari toți! Venim și noi din urma. A început sa meargă se chinuie de 1 luna și ceva sa treacă la 1 somn, durere. Oare mai e cn așa? Sa treacă așa greu la 1 somn?
Andreea, eu nu mai tin minte cum a facut trecerea insa stiu ca destul de tarziu a trecut la un singur somn. A fost strict vointa lui. Eu il puneam la primul somn cum stiam ca are programul apoi am vazut ca il refuza pe al doilea. Si i am tot mutat treptat cu cate 30 min ora de la primul somn mai tarziu pana a devenit somnul principal al zilei.
|
Multumesc de sfat, Melina! De ieri, am inceput ceva asemanator si i-am spus ca daca simte nevoia sa ciupeasca, sa il ciupeasca pe Bibo (un catel de plus). Ca pe mine si pe tata ne doare cand ne ciupeste. Nu are el treaba cu Bibo, nu il ciupeste. Insa de cate ori vad ca vrea sa ma ciupeasca, ii amintesc si renunta la idee. La cresa totul pare ok, am fost foarte multumiti de la inceput, el a evoluat foarte frumos. Am avut noroc cu treaba asta. Insa mai cercetez. Cert este ca ieri si astazi am scapat fara ciupituri
|
Irina, esti superba!!
Andreea, m-am gandit si la treaba asta, insa nu pare a fi nimic. Am intors situatia pe toate partile. Eu am impresia ca el crede ca se joaca cu noi, insa ciupeste foarte tare. El si taica-su mereu se joaca cu trantituri, taica-su il mai musca usor in joaca, se arunca amandoi in pat etc. Si am impresia ca zice ca se joaca si el cu noi, dar nu realizeaza cat de tare ciupeste el. Ori o alta varianta ar fi ca nu ii place daca nu ii dau/fac ce vrea el exact in momentul in care vrea el. Am observat ca daca vrea ceva si eu am in acel moment vreo treaba si ii spun "imediat, mami" sau "stai un minut" imediat ma si ciupeste.
Maria, nu merge deloc daca ii spun ca ne doare sau sa plec de langa el ca vine dupa mine si mai tare ciupeste Sper sa se dezvete curand ca am amandoua mainile invinetite.
|