Profil: Ella30
Despre
Utilizator: Ella30
Nivel: Avansat
Statistici
A intrat: Thursday, February 21, 2019
Ultima vizita: Wednesday, August 18, 2021 7:48 PM
Numarul de postari: 1,779
[0.17% din toate postarile / 0.88 postari pe zi]
Imagine
Ultimele 10 postari
Subiect: Clubul mamicilor incepatoare - 15
Postat: Wednesday, June 2, 2021 9:24 AM
Anitta76 wrote:

Acum ca va citesc, iar am impresia ca e a mea defecta:))) Eu ma laud cu un copil cuminte momentan. Are si ea momente cand vrea numai ,,pa" sau in masina dar in rest e cuminte. Isi face tot timpul de lucru cu jucarii, cutii, sticle, etc. si cand are momente de arunca cu ele ii spun ca nu e voie si se opreste. Ea dupa varsta de 5 luni a inceput sa fie foarte cuminte, pana la 5 luni numai a urlatpale Probabil se adevereste vorba ca daca sunt rai bebelusi, sunt ok cand cresc.
Ai vostrii cam ce cuvinte spun? Noi avem in vocabular vreo 20 de cuvinte si mi se par putine....încearca ea sa repete dupa mine dar mai rar si nu tot timpul ii iese. Stiam totusi ca pe la 1 an jumate ar trebui sa repete...dar...acum nu sunt toti la fel...Hainute de pe ce site-uri le mai comandati? Ce achizitii de jucarii/masinute ati mai facut? A mea s-a tot plimbat cu o masinuta d-aia mica la care se impingea singura cu picioarele cred ca vreo 1 luna, chiar 2, dupa care nici nu a mai vrut sa o vada...
Problema noastra eterna e cu mancarea...daca o pun la masa la pranz, ma asez si eu, imi pun si eu sa mananc cu ea...si daca am pus paine pe masa pai nu mai mananca nimic pana nu ii dau paine...se intampla sa ceara de multe ori, arata cu degetul la dulapul cu paine si striga pe limba ei, daca i-am dat pai nu se mai atinge de altceva...Nu prea mananca cine stie ce...dimineata mananca ok dar in rest e chin la fiecare masa...Ce noroc am e ca pana acum cateva zile nu accepta oul in nicio combina?ie si de cand i-l dau cu paine il mananca pe tot, dar la cum o cunosc nu o sa dureze prea mult. Si daca are o mancare preferata i se ia in 2 saptamani de ea...e jale si din cauza asta e si fff slaba...dar are toate analizele bune...nu stiu ce sa ii mai fac...
Va îmbra?i?ez!

A mea a fost fan puzzleuri incastre. In rest, nu s a jucat cu nimic. Acum e fan fotbal,ar juca 24 ore din 24, si baloane cu sapun. Pe la 18 luni avea jocuri de stivuit, carticele de joc de la editura gama, cu care a si invatat foarte multe cuvinte, pe la 20 luni a inceput sa coloreze. Joaca cu faina/malai/apa a ramas de mica activitatea ei draga, nu o refuza decat in cazul in care poate juca fotbal cu ceva.
Legat de cuvinte nu te pot ajuta pt ca Sofia a vb mult de la inceput, dar eu nu as sta sa numar cuvintele spuse. Are timp destul sa vorbeasca. Important e ca rosteste unele cuvinte. Oricum la 22-24 luni au 2 salturi care te lasa mut, dupa primul teoretic va spune fraze scurte iar dupa al doilea mici cantecele/poezioare. Le confirm pe amandoua, asa ca linisteste teDistanceKiss
Daca are analizele bune, nu te stresa. Paine unsa cu diverse nu functioneaza ? Sau sa pui altceva in dulapul cu paine, sa vada ca nu mai e ? Diverse briose/ checuri nu accepta ? Ma gandesc ca tot spre fainoase duc ca gust/ textura.

img
Postat: Wednesday, June 2, 2021 9:11 AM
IoanaOlo wrote:
Mamici de copilasi mai maricei ma ajuta?i cu un sfat? Bebe din dotare face ce face ?i se tot love?te la cap. Ba aluneca mana de sub el cand e in 4 labe si da de parchet. Azi s-a lovit de usa destul de grav. Era în genunchi în fata usii ?i dadea cu mainile in ea(usa era închisa) i-a alunecat ?i a dat cu arcada si fruntea de u?a. Ce sa mai ?tiu sa fac cu el, ca tot în locuri periculoase trage? Oricum sfat e bine venit. Multumesc

este o casca antilovituri , nu stiu cum se numeste. Eu ma gandeam f serios sa ii comand pt ca la orice cazatura se lovea la cap. S-a rezolvat de la sine, de vreo 3-4 luni cred. Am stat permanent langa ea si incercam sa ii atenuez caderile, daca era cazul.

img
Postat: Sunday, May 30, 2021 8:51 PM
Adina Mariana wrote:
Nu stiu cum sunt mamicile care au bebei de varsta cu Luca meu dar eu nu mai am timp deloc,deloc.De o luna incoace ma tine in priza toata ziua si noaptea pic lata de oboseala si nu mai am chef sa citesc nici macar pe forum de oboseala.Toata ziua merge,vine,se catara,vrea atentie...citisem in fuga un articol pus de Maria parca cum ca baieteii au nevoie de mai multa atentie..sincer confirm 100%.De jucarii nu se mai atinge de mai bine de o luna..tot calare pe mama si tata toata ziua si se cere intruna afara iar cand nu il las sa mearga unde vrea el incep tantrumurile.Grea tare perioada astaBig Surprise
Daca mai citesc mamici cu bebei dupa 1 an jumate spuneti-mi daca este ceva normal ca mie mi se pare ca este mult prea energic si ma lasa afis alcool

Simmo cum esti,cum e mama ta?

E normal, de acum apare si anxietatea de separare si va dura un pic. Fa cu el ce ii place, daca ii place sa exploreze lasa l sa o faca , stai cat mai mult cu el afara. O sa fie mai bine acusi, o sa vezi. Odata ce va vorbi o sa te poti intelege cu el si va fi muuult mai bine. Eu acum vb cu Sofia ca si cum mi ar fi prietena, nu fiica Lol

Simmo, multa putere iti doresc !

img
Postat: Thursday, May 27, 2021 12:21 PM
MirelaD wrote:

Mersi EllaCheek Kiss
Da,între timp am mai vb cu o colega de la serviciu ?i mi-a zis acela?i lucru,ca ?i ea s-a întors din ccc. In iunie o sa îmi între stimulentul doar pt o luna,cea pt luna mai. Ca pt aprilie o sa primeasca so?ul indemniza?ie.
Bine ca mie ca mi-a intrat indemniza?ia doar pt câteva zile în aprilie,eficien?i a?tia de la Piatra Neam?Lol nu de alta,dar în a?a o criza de bani sunt ,ca eu calculam stimulent pt 2 luniLol
Sper ca sunte?i bine cu to?iiCheek Kiss DistanceKiss

Suntem bine Cheek Kiss ne am adaptat foarte repede toti. Acum dorm mai putin decat inainte, dar e bine, #rezistLol
Stii ca poti conta pe mine pt orice Cheek Kiss

img
Postat: Thursday, May 27, 2021 5:15 AM
Irinan wrote:

Si mie mi a intrat toata, dar deja am primit instiintare acasa ca trebuie sa restitui 583 ron. Eu am inceput munca pe 16 aprilie

Eu inca o astept..le-am trimis mail si am de restituit aproape 1800 ron..

Mirela, daca te mai ajuta cu ceva : aprilie e luna tatalui, deci primii banuti intra in iunie. E raspunsul lor.

img
Postat: Monday, May 10, 2021 9:34 PM
Roxana14 wrote:
Ma bucur pentru tine! Mie doctorita care mi-a facut morfologia mi-a recomandat sa fac test genetic ca cica ar fi marker de trisomia 21.:(
Doctorita care imi supravegheaza sarcina a zis ca a mai intalnit cazuri si a fost totul ok. Iti multumesc pentru raspuns!

Da, este marker pt trisomie. Da, exista cazuri fericite. Eu sunt unul dintre ele.
Tu decizi ce e mai bine pentru tine. Eu personal as mai cere o parere, dar daca dublul/triplul test au iesit bine, daca translucenta nucala si ceilalti markeri au iesit bine eu nu mi-as face griji.

La mine situatia a stat cam asa:dublu test cu risc, dr mea a zis ca ea e sigura ca e bine dar daca vreau pot sa fac amnio pt linistea mea, am ales sa fac amnio, medicul care mi-a facut-o i-a gasit 2 markeri pt down la echo dinaintea procedurii, dr mea (care a stat langa mine) imi tot repeta ca ea crede 99% ca e bine. Si asa a fost. Daca as da timpul inapoi la fel as proceda. Tu alegi ce e mai bine pt tine si bebe .
Dr mea a zis ca arsa nu e de ingrijorat. Trebuie doar sa spun la nastere, ca sa stie sa o consultr pe cea mica. Si ca in majoritatea cazurilor nu se mai vede nimic la nastere. Din nou, a avut dreptate.

img
Postat: Monday, May 10, 2021 8:18 PM
Roxana14 wrote:
Buna Ela! Ce ti-a mai zis medicul despre acea Arsa? La morfologie si la bebe al meu a vazut a?a ceva ?i sunt îngrijorata.

Pt mine e intrebarea ?
La mine s-a descoperit la amniocenteza, in sapt 15. S-a vazut apoi la morfo din trim 2..si cam asta a fost. Nu am mai auzit nimic de ea. Bebe sanatoasa tun, multumim lui Dumnezeu.
Intreaba medicul, cu siguranta te va indruma.

img
Postat: Sunday, May 9, 2021 10:04 PM
maria2013 wrote:
Fetelor, stie cineva daca Alle.p este ok? Nu mai stim nimic de ea...

Stiu doar ca ultima data spunea ca nu stie cand va mai avea timp sa intre..

img
Postat: Sunday, May 9, 2021 4:21 PM
MirelaD wrote:

Înca nu am intrat în pâine cu jobul,se întoarce luni o colega tot din ccc ?i vedem atunci cum împar?im sarcinileLol am mai ciupit pe ici pe colo despre ce voi face,dar clar saptamâna viitoare clarificam totul.
Sper ca ?i ?ie î?i e mai bine ?i v-a?i intrat în ritmCheek Kiss

PS: la noi a fost nebunie ?i cu mutatul,daca ne ajuta Dumnezeu terminam azi. Nu de alta,dar ne expira ?i timpulLol daca am fi avut amândoi zile libere ar fi mers mai ok dar a?a,faceam ce reu?eam seara dupa program. Nu îmi vine sa cred cate lucruri s-au adunatCrazy

Cu siguranta va veti linisti curand. E bine ca se aseaza toate usor usor Cheek Kiss te cred cu lucrurile adunateLol
Da, sunt mult mai bine dpdv psihic in primul rand. Restul a venit de la sine, e ca si cum asa am fost dintotdeauna. Singura diferenta e ca daca inainte nu aveam timp, acum nu imi ajunge nici timpul pe care nu il aveam Lol sunt toata ziua pe fuga si pe drumuri. Dar e bine, ma mentin fit in felul acesta Lol

img
Postat: Sunday, May 9, 2021 1:50 PM
MirelaD wrote:
Maria,Ella30 m-am acomodat mult mai u?or decât am crezut,prima zi a fost cea mai dificila,ca am fost tot timpul cu gândul la eva,dar în rest cum zicea ?i Ella,parca nici nu am fost in ccc. Credeam ca am uitat multe ,dar de fapt m-am inselatLol
Eva s-a acomodat f bine cât a stat cu tati,in luna lui,?i acum de o saptamâna sta cu bunica,?i la fel e foarte ok. Cred ca mai mult e frica mea..de schimbare
Legat de indemniza?ie a intrat pe data de 7, împreuna cu aloca?ia,dar cum am calculat,mi-a intrat doar pentru cele 4-5 zile din aprilie,eu începând pe 5 aprilie. Deci nu întreaga. Oricum am primit ?i hârtie acasa cum ca începând de pe 6 parca mi se sisteaza indemniza?ia. Acum a?tept stimulentulLol

Deci eu sunt buna de plata , daca a intrat toataLol eu nu am primit niciodata acasa decizii, nici cea de acordare a ccc nici cea de incetare a lui.
Ma bucur ca sunteti bine, stiu ca erai stresata mai ales cu noua provocare de la jobCheek Kiss

img