Profil: Elena_lia
Despre
Utilizator: Elena_lia
Nivel: Membru
Statistici
A intrat: Sunday, March 27, 2016
Ultima vizita: Tuesday, March 14, 2017 9:50 PM
Numarul de postari: 11
[0.00% din toate postarile / 0.00 postari pe zi]
Imagine
Ultimele 10 postari
Subiect: FIV la Spitalul International Medpark din Chisinau - 4
Postat: Friday, January 27, 2017 8:01 PM
Fetelor, multumesc pentru sustinere si intelegere. Probabil va mai trece ceva timp si am sa prind curaj pentru o noua incercare. Adevarat spuneti voi, doar cel ce trece prin asta il poate intelege pe un semen de-al sau. Atat de mult imi doresc ca rindurile celora ce le ies testele cu o liniuta sa se micsoreze...
Olesea, cand am scris mesajul anteror, te incurcasem cu Natalica. Te invidiez (cu invidie albă) pentru că nu te-ai dat batuta si fericirea ta a venit totusi, fara medici.
Si urez tuturor succes si puteri noi, mai ales celora care nu mai stiu de unde sa le ia. Cheek Kiss
Postat: Wednesday, January 25, 2017 9:42 PM
Multumesc, natalica. Sa-ti dea Dumnezeu un copilas sanatos si iti doresc sa fii intotdeauna fericita alaturi de el. Familia mea nu ma sustine pentru un alt FIV si nici bani nu avem pentru el. Dupa 4 ani de cautari a motivului ca nu prind sarcina eram convinsa ca FIV-ul va reusi.Dna doctor mi-a zis sa fac o analiza CARIOTIP, caci cu asa rezultate ale analizelor trebuia sa iasa bine. Informatii despre aceasta analiza nu prea sunt pe internet. Am aflat doar costul ei. Poate ca cineva de a facut CARIOTIP?
Postat: Sunday, January 22, 2017 8:38 PM
Draga Inga,
Am scris de citeva ori aici pe forum, dar foarte putin. Anul trecut, chiar de pe 24 ianuarie, am facut prima vizita la Medpark. Emotii, ginduri, vorbe, cautari pe internet, lecturi de pe site-uri si cite si mai cite... Toata povestea a durat pina pe la sfirsitul lui octombrie, caci daca stiu data si ora concreta pentru fiecare vizita, de la inceput, atunci sfirsitul nu-l tin minte in date. Pentru ca e fara niciun rezultat. Doream atunci sa-mi scriu pasul, dar uitasem parola si m-am concentrat la altceva, ca sa nu-mi ies din minti. Am avut 6 embrioni congelati, analizele nu erau tare bune si au fost inghetati toti. Pentru prima data mi s-au transferat 2 embrioni. Am facut intocmai cum a zis dna doctor. Totusi, dupa o saptamina mi-au iesit multe cosuri pe spate, pe git, pe fata. Simteam ceva in burta - durere ca de ciclu, sinii, la fel, ca a ciclu. Si primul rezultat - negativ. Am intrat in camera mea si am plins in hohote 2 zile. Cel mai greu e ca la serviciu si acasa stiau citeva persoane si trebuia apoi sa le explic ce s-a intimplat si de ce.Vara am petrecut-o de minune: am avut parte si de mare, si de munte, de emotii positive, dupa care transferul 2. Nu stiu cum s-au simtit alte fete dupa primul esec, dar eu am venit la al doilean tratament pentru transfer cu ciuda. Am facut, la fel, cum mi-a zis medicul. Dar sa stii cele mai grele si mai dureroase au fost cele 2 saptamine de dupa transfer. De asta data mi s-au transferat 3 embrioni, al patrulea nu a fost recongelat dupa primul transfer. Sa stii ca imediat ce trecut o saptamina, am facut teste de sarcina, cite 2 pe zi. Imagineaza-ti cit stres pentru fiecare liniuta. Citeam si cautam pe site-uri orice informatie despre FIV, cautam semne pe corpul meu, e pozam, le cmparam. Si asta nu spuneam nimanui, caci stiam ca sunt nebuna de legat. Scriu astazi, deja linistita si trecuta de soc, pentru ca am invatat 2 lucruri din acest FIV cu 2 transferuri: 1.Sarcina, daca este, o simti (mai ales daca ai urmarit cu atentie corpul tau inainte si dupa cicul menstrual). Mai bine zis simti daca vei avea ciclu in zilele apropiate sau nu simti nimica, daca embrionul s-a prins de endometru. Si 2. daca esti in primele zile de dupa transfer, inchide totul si bucura-te ca maar aceste 2 saptamini vei avea emotia sarcinii. Departeaza-te de tot ce FIV si sarcina. Traieste. Eu nu am sa am niciodata copii, nici sarcina ?i nici tratamente FIV. Iti doresc din toata inima 2 liniute.
Postat: Friday, June 24, 2016 12:15 PM
Draga Madalina,
e tare greu sa consolezi pe cineva in asemenea situatii... tare greu... Nu cred ca cineva dintre noi ti-ar putea scrie cuvintele potrivite care sa iti dea consolare si putere sa mergi mai departe. Totusi, eu cred ca esti foarte puternica si curajoasa, daca ai incercat de atitea ori...
Postat: Monday, June 20, 2016 6:54 PM
Multumesc mult, Andriana.
Nu prea ma cred o pesimista, dar trebuie sa ma pling undeva, trebuie sa-mi vars amarul, gindurile plingacioase, durerea ce-mi apasa sufletul. Nu prea am cu cine discuta despre temerile mele. Sotul munceste mult, vine acasa obosit si eu nu vreau sa-l înnebunesc vorbind neincetat despre problema noastra, depsre dorinta nebuna de a avea copii. Asta nu inseamna ca nu vorbim deloc, dar intre toate trebuie sa existe o masura. În plus, am decis sa nu spun nimanui ca vrem sa incercam din nou. E tare greu sa explici celora care stiu ce nu a mers, de ce si cum...
Mai am timp la dispozitie pina la CM ?i mi-am propus sa incep tratamentul (transferul) cu ginduri bune, in liniste si odihna. Nu stiu care e formula ideala care duce la succes în acest caz, insa sint sigura ca eu voi face totul asa cum se cere.
Multe fete vorbesc aici si despre Dumnezeu. Chiar inainte de a incepe FIV-ul, cineva mi-a spus ca e mare pacat ceea ce vreau sa fac, de aceea mi-e frica sa ma rog, sa cer, sa ma duc la o manastire... Desi cred ca e mai pacat sa faci avort sau sa arunci copilasul caruia i-ai dat viata in urna de gunoi.
PS: Va multumesc din suflet ca imi sunteti alaturi si ma ascultati. Asta imi da puteri si incredere.
Postat: Monday, June 20, 2016 1:48 PM
Oly, Irinka, multumesc mult pentru incurajare.
M-am decis deja pentru transfer. Astept urmatorul ciclu menstrual, preventiv o voi suna pe dna Diana, pentru a afla cind au concediul. Mie mi se pare ca, cu cit trece mai mult timp, cu atit te deprinzi cu situatia si cu incetul renunti. Cel putin asa sint eu, imi doresc ceva foarte mult, dar daca nu obtin foarte curind, ma focusez in alta parte.
Postat: Saturday, June 18, 2016 11:59 PM
Buna ziua. Am scris mai inainte de citeva ori, dar apoi am renuntat tocmai de aceea ca sa nu supar pe nimeni din cauza ca nu am avut rezultate pozitive. Am 29 de ani si de mai mult de 5 ani ne luptam cu infertilitatea. Am fost la mai multi medici si toti au avut acelasi verdict: doat FIV-ul ne poate ajuta. Anul acesta, din ianuarie,am inceput procedurile la Medpark. A durat pina la 13 aprilie, cind m-a sunat dna Diana sa ma anunte ca rezultatul este 0. Bineinteles ca am plins. Ma-am inchis in casa si am plins ore in sir. Si acum pling, cind imi amintesc de durerea imensa si de goliciunea din suflet pe care am simtit-o atunci. M-am simtit o tradatoare fata de familia mea, pentru ca totul a fost facut corect (sint sigura de asta!), dar organismul meu a ales sa-si duca viata din totdeauna. Dupa ciclul menstrual am fost la control la dna Diana, am vorbit mult. Cel mai greu a fost sa stau pe coridoare, sa trec prin acele locuri unde adineaori treceam cu speranta.
Mi-am revenit, ca a trecut ceva timp, dar (fara sa va fie cu suparare mamiceor fericite), urasc sa vad plimbindu-se pe drum grupuri de mamici cu carucioare, urasc sa ascult discutii despre cum cineva a nascut, cum s-a dus la maternitate si despre cum maninca copilasii mici, sau dorm desi pe fiecare in parte (si copii, si mamici) ii iubesc nespus de mult, vorbesc cu ei, ma joc, rid, glumesc, ma simt copil. Sint profesoara si nu cred ca am suparat vreodata vreun copil numai din simplul motiv ca eu nu am copii.
Aici, pe forum, s-a discutat mult saptamina asta. Cind am deschis azi, m-au mirat foarte mult ca sint atitea pagini scrise. Eu cu familia mea ne-am odihnit saptamina asta la mare. Aici, fiind deja in concediu, am deschis cutiuta cu gindurile despre FIV si am decis ca vreau luna urmatoare sa mai incerc odata. Mai am trei embrioni inghetati ?i vroiam sa fac pauza pina in august sau septembrie, dar in august medicii de la Medpark sint in concediu, iar in septembrie incepe munca si zbuciumul la scoala. M-am gindit ca luna iulie e cea optima. Fetele care au facut transfer cu embrioni conghelati, ce credeti? Cite luni ati facut pauza? Ce ati schimbat? Cum a trecut? Cea mai mare problema este ca sotul vrea sa renunte la alte FIV-uri. Zice ca daca nu ne reuseste nici al doilea transfer, nu mai incercam. Nu este impotriva unui copil infiat. Atit de mut as vrea sa fie cu succes...
Subiect: FIV la Spitalul International Medpark din Chisinau - 3
Postat: Friday, April 1, 2016 6:01 PM
Salutare tuturor!!! Azi a fost forfota mare la Medpark. Sarmana dna Diana, a muncit ca o albinuta! Înainte noastra era o pereche care au avut opera?ia de extragere a oocitelor. II URAM MULT SUCCES!!!! Am urmat ?i eu cu TRANSFERUL!!!! Doi embrioni. Mi-au mai ramas citiva congelati. Spre mirarea mea sînt foarte lini?tita. Si sotul pare linistit.
Ma bucur enorm pentru toate cumplurile care au reusite ?i FELICITARI!!!Bravoo
Iara, noua, celora aflati in asteparea testului pozitiv, ne urez succes. coeur coeur coeur coeur
Postat: Wednesday, March 30, 2016 5:22 PM
Rodixon, Va multumesc mult pentru incurajare. Sint înconjurata zilnic de catre copii, de diferite vîrste si de mame care vorbesc de placerea si bucuria de a-ti tine pruncul in brate.Nu am avut niciodata un stfel de sentiment, pentru mine este nou si de aceea am mari emotii. Am fost ieri la spital pentru ultima consultatie inainte de transfer. Mi s-a dat o multime de medicamente, si, desi mi s-a explicat clar cum sa le iau, cind le-am desfacut, am ramas derutata. Le-am aranjat conform recomandarilor si parca-parca m-am lamurit. Cel mai mult ma deranjeaza Climara. Cum le-ai suportat pe burta? Eu acuma am 5 si trebuie sa le tin pina vineri, dar is exact acolo unde haina e mai strinsa si la dezbracat-imbracat imi pare mereu ca se iau din urma. Ne mai desparte o zi de marele eveniment!!!!! Atît de mult sper sa fie cu doua liniute...
Apropo, asteptindu-mi cuminte rindul pentru a intra la medic, am vazut pe ecranul din coridor povestea voastra (asa cred, pentru ca pe fetita tot Miriam o chema ?i era deja marisoara ?i foarte draguta).
Si inca o intrebare: Eu stiu ca medicii zic sa nu ne complicam si sa fim linistite in timpul cit asteptam testul, dar dupa tranfer ar trebui sa stau culcata citeva zile, sa ies la plimbare sau sa ma comport obisnuit si sa-mi continui activitatile zilnice? La fel si mincarea: Ai tinut un regim alimentar special (ceva e bine de mincat ?i ceva nu)?
Postat: Monday, March 28, 2016 8:55 PM
Rodixon, ai dreptate. Atunci cînd am citit raspunsul dlui doctor, m-am sim?it o bucata de carne care aduce bani, indiferent de care va fi rezultatul. Însa nu am avut niciodata dubii fa?a de profesionalismul oricaruia dintre medicii la care am fost sau despre care am auzit. Fiecare dintre ei are rezultate bune, dar ?i esecuri. ?i fiecare dintre ei au pacien?i care, atunci cînd î?i tin odoarele în brate, le spune în gînd multumesc. La noi, mul?i moldoveni se tem sa mearga la Medpark pentru ca cred ca este foarte costisitor. Eu am ales sa fac FIV-ul aici pentru ca imi este foarte comod atunci cind merg de acasa spre spital. Sunt profesoara ?i dna Diana mi-a promis ca va ?ine cont de orarul meu, a?a ca sa nu am probleme la serviciu. Ma anun?a din timp despre consulta?ii, ca sa pot fi schimbata la ore. Si chiar din prima clipa am avut incredere in ea, am ascultat-o ?i am facut totul intocmai. Saptamina asta va fi transferul si am mari emotii. Nu am avut niciodata o sarcina, nu stiu cum sa ma comport, cum sa-mi tin in friu sentimentele. Si tare mi-e frica de esec. Am vazut atitea testuri negative...
?i, fetelor, va multumesc pentru sustinere. Mi-e frica sa vorbesc de toate acestea cu sotul. Nu pentru ca nu m-ar intelege sau nu m-ar sustine...