Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 2034
| cum sa curat robotul de bucatarie de "culoarea" capatata dupa ce am taiat morcovi? voi ce metode aveti? |
|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| codruta wrote:cum sa curat robotul de bucatarie de "culoarea" capatata dupa ce am taiat morcovi? voi ce metode aveti? Eu il las la inmuiat cu apa fierbinte (presupun ca te referi la vasul acela de la robot). Nu il curat cu Cif pentru ca se zgarie. |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Incercati cu o carpa umeda imbibata in zeama de lamaie. |
|
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 3898
| Sau poti sa renunti sa mai speri ca va iesi culoarea! Eu m-am calmat dupa ce facandu-i zilnic mancare fetei s-a patat de la legume de nu-l mai scoate nici o solutie magica de curatat. Stai sa vezi cand incepi diversificarea ce putere au morcoveii! |
|
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 2034
| g_nicoleta2000 wrote:Sau poti sa renunti sa mai speri ca va iesi culoarea! Eu m-am calmat dupa ce facandu-i zilnic mancare fetei s-a patat de la legume de nu-l mai scoate nici o solutie magica de curatat. Stai sa vezi cand incepi diversificarea ce putere au morcoveii!
de asta mi-era teama, nicoleta si tot cu gandul la diversificare v-am intrebat ca, dupa ce am "aranjat" robotul, va veni randul storcatorului de fructe ...
taki, am incercat cu lamaie , fairy, cilit bang... degeaba |
|
Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17840
| Incearca si cu detergent de rufe, dar ai grija sa clatesti foarte, foarte, foarte bine dupa aceea. |
|
Inregistrat: 2/22/2006 Mesaje: 4839
| Vorba lui Nico...nu mai incercatiIl schimbati cand bebele termina cu morcovii. |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| Ce sa te mai chinui sa-l cureti bec? il speli si tu bine si asta e...la noi, si robotul si storcatorul de fructe si blenderul au urme portocalii, ca sa nu mai spun ca mor de ciuda ca si unele hainute ale delfinasei s-au patat si ma chinui sa le scot petele...le-am pus si Oxy, un praf de curatat pentru haine si bleach for colors in masina de spalat si nimic, s-au mai dus, dar tot se vad...poate ca la mai multer spalari se vor mai duce...o sa mai incerc si cu alte solutii de curatat pete si cu zeama de lamaie, poate-poate...sper eu ca se vor duce . |
|
| pentru razatoare atunci cand se rad morcovii sau citricele se pune o folie de plastic pe ea, apoi se dau si legumele sau fructele pe razatoae, ele ramanand deaspura foliei. Dar pentru robot, deocamdata nu stiu |
|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| delfinasa wrote:Ce sa te mai chinui sa-l cureti bec? il speli si tu bine si asta e...la noi, si robotul si storcatorul de fructe si blenderul au urme portocalii, ca sa nu mai spun ca mor de ciuda ca si unele hainute ale delfinasei s-au patat si ma chinui sa le scot petele...le-am pus si Oxy, un praf de curatat pentru haine si bleach for colors in masina de spalat si nimic, s-au mai dus, dar tot se vad...poate ca la mai multer spalari se vor mai duce...o sa mai incerc si cu alte solutii de curatat pete si cu zeama de lamaie, poate-poate...sper eu ca se vor duce . Nu cred c-o sa se mai duca...poate doar cu zeama de foarfeca |
|
Inregistrat: 3/2/2006 Mesaje: 3065
| Fetelor si eu patasem blander-ul de la mocovi , dar am depistat ca a iesit cu rosii , adica atunci cand i-am facut supica de rosii , am vazut ca s-a mai curatat , drept urmare cand au vrut socrii sa faca suc de rosii , "i-am ajutat un pic cu blander-ul " si s-a curatat . Pana sa depistez si eu , la fel eram disperata nu reuseam cu nimik .
despre lucrusoare ...... ....adio .... |
|
| Eu am capata o doza de nesimtire maxima in ultima vreme in ceea ce priveste petele . Eram teribil de complexata ca hainutele mai ramaneau cu cate o pata fixata strategic in fata bineanteles pe alb nu pe ceva colorat. Apoi linguritzele de cauciuc care de la prima folosire se fac portocalii, bavetelele care pot sa le spal de le innebunesc ca se subtiaza si pata tot acolo-i dragalasa. Acum am ajuns la faza de biscuiti mancati in masina si pe scaunele din spate tot timpul troneaza biscuiti molfaiti pe care cei de la caratatorie cand ii vad boscorodesc. Dar asta-i viata cu copil. Unele lucruri se pateaza de nu mai ies ani la rand. Stati sa vedeti cand descopera cariocile si culorile cat sunt de bune de desenat pe pereti! Atunci petele de pe robot o sa ni se pare o nimica toata. |
|
| Petele de legume si fructe
Am gasit ceva, incerca poate totusi reusesti.
Petele de zarzavat de pe maini (sfecla, morcovi, cartofi) se curata frecand degetele cu pudra de amidon amestecata cu glicerina. Petele de fructe de pe degete se scot usor cu putin otet.
|
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6678
| Eu si storcatorul de fructe si robotul de bucatarie nu le strerg cu nimic altceva decat...servetele umede fara alcool, de bebe, dar din cele ieftine.Strocatorul nu e patat de morcovi, desi si acum mai fac suculet.Am grija ca imediat dupa ce am facut sucul sa nu las nimic nesters.Doar discul din interior e galbui si sunt convinsa ca numai altul ii va inlocui culoarea .
Robotul de bucatarie iarasi nu e patat, am si noroc ca asta e bej si nici nu s-ar vedea...si apoi, daca le folosesti, nu prea au cum sa ramana ca noi...La mine functionalitatea primeaza, apoi esteticul.Important e sa mearga si sa fie in permanenta curate, dar impecabile nu mai sunt de mult |
|
| Daca tot discutam de pete sa va spun patania noastra ca sa nu faceti ca noi. Dimineata la trezire ii schimbam pampersul fetei si o lasam cateva minutele cu putulica goala. Din graba nu i-am mai pus sub fund paturica speciala si uite asa a facut pipi in pat. Gospodina de mine a facut un pic de spuma de biocarpet si a udat salteaua mai rau decat o facuse pipicul. Am tot asteptat sa se usuce o zi intreaga dar spre marea mea surpriza a ramas o pata imensa de zici sa s-a pisat un adult. Cand schimb cersaful de pat mor de ciuda cand vad pata aia imensa care troneaza pe saltea.
Stie cineva daca mai pot resuscita pacientul? |
|
|