Profil: elala
Despre
Utilizator: elala
Nivel: Grupa mijlocie
Statistici
A intrat: Friday, November 13, 2009
Ultima vizita: Friday, May 4, 2018 9:11 PM
Numarul de postari: 485
[0.05% din toate postarile / 0.09 postari pe zi]
Imagine
Ultimele 10 postari
Subiect: Bebe 1 an ?i 3 luni nu manânca
Postat: Friday, November 4, 2016 4:33 PM
Mie mi se pare ca mananca exagerat de mult la pranz pentru varsta ei..sigur ai vrut sa scrii 400 grame?? Baietelul meu de 2 ani si 5 luni nu a mancat niciodata atat de mult la o masa si eu consider ca mananca foarte bine. La varsta fetitei tale manca foarte foarte putin in comparatie cu ce spui tu acolo. Incearca sa ii dai mai putin la fiecare masa si sa introduci si gustarile. Si nu ar fi rau sa treceti incet incet si la bucati.
Subiect: Gravidutzele noastre dragi - 36
Postat: Saturday, September 24, 2016 3:40 PM
emanicole wrote:
Sarcini usoare tuturor gravidutelor! Eu nu va cunosc pe toate ca am nascut acum 2 ani, insa revin cu test pozitiv aziyes alcool
eileen computerlove

Vai , Ema, ce veste frumoasa!!! Felicitari! love love love Va avea Stefanut o surioara sau un fratiormajoreta majoreta majoreta
SArcina usoara si pupici de la Ericut! pupici pupici pupici
Postat: Tuesday, September 6, 2016 2:30 PM
anasstasia wrote:
Anca, doctorita mea lucreaza doar la Medlife.
Elala, imi pare rau ca ati trecut prin momente grele, ma bucur ca puiul a recuperat repede.

anasstasia , ai PM pupici
Postat: Tuesday, September 6, 2016 1:47 PM
anyta88 wrote:

La cate saptamani ai nascut? Ne am bucura daca ne ai da mai multe detalii sa stim la ce sa ne asteptam

Am nascut la 33 sapt si 5z. Sarcina a fost una cu probleme de la inceput, cu sangerari abundente in primul trimestru, stat doar in pat.
Trimestrul doi a fost super, fara mari problem, doar ca nu aveam voie sa ma obosesc prea tare. am avut ceva contractii dar am tot zis ca e bebe si ca se impinge.
Trimestrul trei a inceput iar cu probleme: tensiune pe arterele uterine(fara restrictie de crestere, bebe se dezvolta foarte bine)si medicul a decis sa iau aspenter. Apoi tensiunea arterial marita si tahicardie pt care am luat dopegit dar fara prea mari imbunatatiri. REtineri mari de apa, aveam picioarele ca din jeleu. Asa le simteam cand mergeam.
Pe la 32-33 sapt am inceput sa pierd din dop..putin cate putin in fiecare zi pana cand mi s-a rupt apa, la 33s si 4z. Intr-o ora eram deja in sala de travaliu. Am primit perfuzii cu nu mai stiu exact ce sa il mai tinem pe bebe in burtica cat de mult posibil. mi s-au facut si injectii pt maturarea olamanilor lui bebe.
Am nascut natural dupa 21 de ore de la ruperea membranelor un baietel de 2350g si 50 cm cu scor apgar 8. A stat aproximativ 24 ore la TI pt observatii. In acest timp a primit oxigen pt ca nu putea sa respire singurel. Au urmat 2 zile in care a stat in incubator apoi a trecut la patut normal. Prima saptamana a fost alimentat doar prin gavaj cu lp si lm apoi incet incet a inceput sa traga si din biberon, dar nu prea avea putere din cauza prematuritatii si a icrerului. A stat si la lampa de vreo 2-3 ori pt icter. Ne-am externat dupa 12 zile, sanatosi si frumosi :))). A recuperate foarte repede( fizic in 2 luni si neurologic in trei). Acum are 2 ani si aproape trei luni si e un copil sanatos, vesel si jucaus. Nu a fost deloc un copil bolnavicios.
Desi am fost un caz fericit si totul a decurs normal, nu a fost deloc usor. Am fost luati prin surprindere si mi-a fost teama din prima clipa pentru puiul meu. In spital am intalnit oameni minunati care m-au incurajat tot timpul si un medic neonatolog de nota 100. Ma incurajat ca o mama cand trebuia sa mergem acasa si mi-a spus ca are increde in mine si ca e convinsa ca ma voi descurca.Mi-a dat multa putere si incredere in mine ca voi reusi sa imi cresc frumos puiul.
Postat: Tuesday, September 6, 2016 9:07 AM
anasstasia wrote:

Astfel, desi am ajuns la aproape 25 de saptaani de sarcina sunt in dubiu daca sa mai continui sau nu cu ei. Clar nu-mi permit asemenea costuri daca se va ajunge intr-o situatie precum cea prezentata mai sus si nu stiu ce sa fac. Si costul nasterii in sine era un efort foarte mare...

La dublutest mi-a iesit risc de nastere prematura si preeclamsie cu tensiune marita pe arterele uteriene. Ulterior tensiuna pe arterele uterine s-a reglat. Totusi, exista un risc pentru fiecare femeie sa nasca un copil prematur.

Asa ca intreb:

1. Ce spital are sectie de terapie intensiva pentru prematuri?

2. Ce doctor ma mai ia in evidenta la saptamana asta de sarcina?

3. Ce Dumnezeu ii explic, de ce m-a luat in evidenta atat de tarziu?

Asta am avut si eu in vedere, tensiune marita pe arterele uterine, tensiune arteriala maricica si tahicardie..Am simtit ca voi naste prematur desi medicul nu mi-a zis direct asta, sa nu ma sperie banuiesc. Am nascut la stat, prematur, evident. Din cauza problemelor din primul trimestru ne-am muatat in bucuresti si medicul m-a luat in evidenta la 14 sapt. Ii spui adevarul, nu cred ca e o problema. Daca vrei detalii( medic, spital si ce presupune nasterea prematura), iti dau in privat sa nu zapacim fetele. Sarcina usoara si bebe sa stea cuminte pana la termen :*
Subiect: Cat costa o nastere
Postat: Monday, September 5, 2016 11:38 AM
AdrianaC wrote:
Elala, unde ai nascut in Romania la stat gratuit?

La Giulesti
Subiect: Cat costa o nastere
Postat: Sunday, September 4, 2016 2:19 PM
Nasterea la stat este gratuita. Acum 2 ani cand am nascut eu, nu am dat 1 leu cat am stat in spital. Sunt impotriva "atentiilor" si pur si simplu nu pot da...mi-e cumva rusine de rusinea lor. Totul a fost perfect, nimeni nu s-a purtat urat cu mine ci dimpotriva, tot personalul m-a servit cand a fost nevoie. O mamica din salon chiar mi-a ras in nas cand a auzit ca nu am dat bani..mi-a zis ceva de genul: "Tu chiar crezi ca in Romania nasterea e gratuita?! ". Da, cred, si am demonstrate asta.
Subiect: Detergenti pentru hainutele bebelusilor
Postat: Wednesday, August 24, 2016 12:27 PM
Eu spuneam la modul general. Voi trebuie sa aveti putina grija, dar nici intr-un bol de sticla nu e bine sa fie tinuti. Si in diversificare noile recomandari sunt introducerea alimentelor cu potential alergen pana intr-un an tocmai pt ca s-a demonstrat ca astfel sunt mai putin predispusi sa faca alergii in viitor. Desigur ca cei cu fond allergic au putin mai multa grija(introducerea pe rand a alimentelor cu potential alergen si in cantitate foarte mica la inceput).
Subiect: Detergenti pentru hainutele bebelusilor
Postat: Wednesday, August 24, 2016 11:41 AM
Eu am folosit de la inceput detergentul nostru obisnuit(ariel, persil lichid sau capsule), fara balsam, cu clatire suplimentara. Degeaba ii speli hainele cu ceva special daca se atinge de ale voastre..Parerea mea e ca se senzibilizeaza mai tare daca ii ferim atat. 1-2 clatiri in plus si e ok :)
Postat: Wednesday, August 24, 2016 11:37 AM
A nascut Capsunicaaa!!!
http://forum.7p.ro/nastere-usoara-capsunica.aspx?g=posts&t=17734