Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 3/24/2006 Mesaje: 103
| Permiteti-mi sa postez cateva poeme dragi, scrise de Ela, un om la fel de drag, contemporan, uimitor prin delicatete, feminitate, nuante.
"Asa m-au învatat sa iubesc - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - de Ela Victoria Luca
ei toti m-au învatat sa iubesc fiecare în felul sau simplu fiecare din lumea lui mama tatalui mama si tatal
eu nu i-am întrebat nimic nu am vrut sa aflu decât ordinea în care vin iubirile
mama tatalui mi-a spus asa de la început privesti oamenii în ochi de trei ori le urmaresti umbletul le atingi palmele si îi iubesti ca si cum ar pleca din tine în fiecare zi
mama însa m-a învatat alta iubire ea mi-a lasat în brate moartea sa o iubesc orbeste fiindca îmi ia tot atunci când sunt împacata mi-a spus fara cuvinte iubeste-o asa cum ma iubesti pe mine în liniste fara sa tremuri într-o zi voi muri tu atunci iubeste-o mai mult fiindca voi fi a ei
tata a fost mereu asezat mi-a spus lucrurile firesti de exemplu sa nu înfrunt soarta sa îl iubesc pe fiecare om asa cum iubeste dumnezeu si lumea si nelumea sa las fiecaruia dupa inima si dupa fapta
eu am ascultat am iubit am murit cu fiecare dintre cei dusi am ramas cu tata sa privim fiecare în stânga lui asa cum îi e scris el înca iubeste intens viata eu astept ziua când nu voi mai iubi moartea.
Zidul - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - de Ela Victoria Luca
aici este spatiul de ceata în care intra numai cei cu ochi nepatati nu nu se intra în gradina de oleandri nici zgomotos nici triumfator aici nu se duce niciun razboi se creste un adevar ca o inima neîmpartita în patru o inima fara camere asa larg deschisa fara timpuri
el adevarul va avea memoria intacta va primi oamenii în ordinea nasterilor le va reda pulsul pentru înca o zi va asculta orga în capela soarelui iar când ne va fi tot mai întuneric ne va încercui în linii prelungi ca lianele
eu sunt de mult un zid fara porti de partea cealalta trec vanitosii iluzionistii si câtiva farseuri au unghiile bine taiate pantofii lacuiti sunt impecabili de jos pâna sus de la stânga la dreapta da sunt minunati îsi scriu numele cu litere aurii peste tot chiar si pe cripta ei nu vad zidul ei nu ating lianele ei nu intra niciodata în inima fara capat
acum hai sa uitam de unde începe ceata si pâna unde se întinde e de ajuns o singura întoarcere a cerului de partea aceasta a zidului.
Viata ca o teama - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - de Ela Victoria Luca
uneori îmi e teama asa verticala ca un cedru si mândra cum sunt
ma tem pentru fiecare sincopa în râsul meu plânge un copil cu ochii închisi
caut întâmplarea care a germinat lanul de floarea soarelui sa fugim de la o margine la cealalta de neputinta de a culege rodul abia copt
nu stiu de ce plâng poate ca ud în mine radacina altor plante câteva seminte necunoscute nu le dau nume nu le dau sens
astept sa treaca barbatul taietor de umbre uscate sa ma priveasca asa întreaga
sa îmi striveasca temerile cu nepasare si încet."
|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Frumoase si cam triste.... |