|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| Eilat este un port în Israel, pe malul Marii Rosii. Înfiintarea orasului Eilat
În anii 1948-1949 în perioada razboiului de independenta, portul Eilat nu exista si toata regiunea era pustie. Înainte de sfârsitul razboiului, guvernul israelian a hotarât sa trimita soldati acolo ca sa fie prezenta israeliana pe loc. Deoarece nu erau nici un fel de drumuri au fost trimise pe jos, în mars fortat, doua unitati, una a mers pe drumul care a devenit granita cu Egiptul si cealalta pe drumul care a devenit granita cu Iordania. Soldatii israelieni n-au întâlnit ostasi inamici, era numai pustiu. Primii ostasi israelieni care au ajuns la Marea Rosie au vrut sa se fotografieze cu drapelul israelian, dar nu aveau drapel. Au avut o pânza alba si au desenat pe ea cu cerneala albastra drapelul. Drapelul desenat a devenit istoric. A durat înca doi ani pâna s-au construit drumuri si s-a început amenajarea localitatii.
Razboiul de 6 zile a început, partial, din cauza ca egipteni au blocat strâmtoarea maritima care era singurul drum pe care se putea ajunge la portul Eilat.
Astazi Eilatul este un oras turistic care este vizitat anual de mii de turisti din toata lumea si este cunoscuta ca fiind una dintre locatiile hoteliere cele mai bune din lume!Eilat este cea mai de seama statiune climaterica, continând liniste, mare, nisip si pustiu. Însa mai presus de toate acestea, Eilat poseda o prospera cultura spirituala care poate constitui o trambulina cu privire la turismul spiritual. Eilat este cel mai sudic oras al Israelului, in Districtul de Sud al lui Israel. Eilatul este un oras-port, construit pe o fasie ingusta de pamant, intre muntii Sinaiului, desertul Arava si Marea Rosie. Este adiacent cu satul egiptean Taba si portul Aqaba din Iordania. Eilat este situat in nordul Golfului Aqaba, de la Marea Rosie. Orasul este situat la 346 km de Tel Aviv si 309 km de Ierusalim. Este foarte fierbinte si uscat datorita apropierii de deserturile Negev, Sinai, Arabic si Sahara. Temperaturile in timpul verii depasesc 40 de grade Celsius, iar iarna 22 grade Celsius. Eilat are atractii turistice foarte variate, cum ar fi Coral World Underwater Observatory, rezervatie de corali, unul dintre cele mai nordice recifuri de corali din lume.Principala plaja este plaja de nord si cele mai importante hoteluri sunt situate aici. Plaja sudica (Coral Beach) este protejata de autoritatea Rezervatiilor naturale din Israel, si este cel mai bun loc pentru scufundari, snorkeling, windsurfing, si beneficiaza de o perspectiva superba asupra golfului. Alte atractii: Stanca delfinilor, aflata la 3 km sud de oras, Observatorul "What's Up" din Eliat, o atractie educationala.
Si cateva fotografii!
shirel attached the following image(s):

|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/5/2009 Mesaje: 1230
| frumos si interesant |

Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/22/2010 Mesaje: 3091
| Ce minunat e!Si ce panorama .Tare imi doresc sa vizitez Israelul intr-o zi |

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 3/1/2006 Mesaje: 7513
| Foarte frumos orasul . Dar ce cald este acolo ... pfff . Multumim Shirel pentru minunatele poze si info despre orasel. |

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 11/9/2008 Mesaje: 30045
| Frumos,foarte frumos! |

Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22797
| Frumos |
 Nivel: Senior
Inregistrat: 3/4/2008 Mesaje: 7332
| Foarte frumos! Mi-ar placea, iarna, sa-l vizitez. |

Inregistrat: 1/14/2008 Mesaje: 5944
| Cand ma uit ce pot face oamenii dintr-un loc pustiu.... Foarte frumos orasul, insa visul meu este sa vizitez Haifa |

Inregistrat: 11/10/2009 Mesaje: 7238
| Omul sfinteste locul! Mi-ar placea tare mult sa vizitez astfel de orase! Shirel exista vreun topic cu istoria Israelului? Eu nu am gasit. Merci! |

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| Ce ma bucur ca va place este un oras foarte frumos cand nu eram maritata mama ce mi-am mai petrecut vacantele pe acolo.viatza de noapte si festivaluriile sunt ceva de nedescris in Eilat!
Katy,iti voi fi ghidul tau in Haifa ,este orasul unde am locuit de cand am venit in Israel,este orasul meu favorit si unul dintre cel mai frumos oras din Israel dupa Ierusalim as spune!hai ca ma duc sa-ti mai postez poze cu Haifa!
Roxinthya ,da exista un topic cu istoria Israelului deschis de Cristy! |
|

Inregistrat: 11/10/2009 Mesaje: 7238
| Multumesc am sa mai scotocesc! :018: |
|
|