|
 Nivel: Membru
Inregistrat: 1/18/2013 Mesaje: 1
| As vrea a va propun un subiect,nici macar nu stiu unde sa-l postez. Problema care pe mine ma framanta este ca copilul meu de 1 an i jumatate are niste abilitati pe care eu ca parinte eu vreau sa i le dezvolt.De exemplu as vrea ca si copilul meu sa invete dansul mai bine,in plus nu stiu daca e doar faptul ca e baiat dar are abilitati tehnice,si as vrea sa invete lucruri practice,in plus mi-as dori pentru el eventual o educatie mai degraba religioasa iar limbiile engleza,italiana si altele.La franceza nu as avea cum sa-l ajut. Dar vad ca un parinte in alegerea gradinitei are 3 prioritati: distanta (m-ar interesa si pe mine)nu detin masina programul (scurt,mediu,lung) si financiar (de stat sau particulara). Deocamdata il am doar pe el dar in vara este planificat venirea celui de-al doilea. In acest caz credeti ca pentru dezvoltarea lui ar fi utila inscrierea lui la o gradinita particulara (numai 1 an) daca as face un efort mare dpvd financiar,mi se pare mult 400 RON/luna pentru programul scurt,pentru ca nu ma atrag cresele).Deocamdata are temperament,care trebuie consumat si cred ca e mai bine acolo pentru ceva timp,desi momentan il alaptez,e dependent de mine,desi e un copil sociabil si sper in acomodare.
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 3/2/2011 Mesaje: 5536
| Daca vrei sa dezvolti niste abilitati anume ale copilului, mai bine optezi pentru cursuri vocationale. La gradinita, totul este, oarecum, "la gramada",el va face ceea ce fac si ceilalti, adaptandu-se la ritmul de dezvoltare al majoritatii. Totusi, la 1,5 ani mi se pare prea mic pentru diferite cursuri, el abia se familiarizeaza cu lumea in care traieste |
Inregistrat: 12/3/2014 Mesaje: 1
| Am un copil caruia ii e frica de intuneri si nu se uita la Scooby doo si e in clasa a 4a. Ce ma fac??? |

Nivel: Senior
Inregistrat: 3/2/2011 Mesaje: 5536
| Trebuie sa-l iei usor....daca tratezi relaxat problema si nu faci caz din asta, in timp se va ameliora! Si nu uita sa-i lasi mereu o luminita de veghe! Fiica mea cea mare are 16 ani si tot are fobie de intuneric.....nu e foarte grav, dar mereu simte disconfort si se agita! Pur si simplu, unii oameni asa sunt! Mai incearca sa observi daca nu cumva vizioneaza ceva horror, filme, jocuri, desene.....si asta poate fi o cauza! |
Inregistrat: 2/12/2015 Mesaje: 2
| Buna dragilor,
Intr-adevar vocatia copiilor este un subiect sensibil dar foarte important.
Adevarul este ca uneori parintii omoara vocatia si succesul înainte ca acestea sa prinda contur în personalitatea celui mic. Îi fac un mare deserviciu, fara însa a constientiza acest lucru.
Rolul parintilor este acela de a-l ajuta pe copil sa-si gaseasca pasiunile, indiferent care sunt acelea, chiar daca ele nu corespund proiectiilor lor. |

Inregistrat: 12/26/2014 Mesaje: 5
| invatarea prin joaca este cea mai eficienta :) |
|

Inregistrat: 5/3/2012 Mesaje: 34
| Invatarea prin joaca si prin atentia la dorintele copilului, care uneori (de cele mai multe ori!) nu se pliaza pe aspiratiile noastre. Iar daca la 6 ani vrea sa faca fotbal, nu inseamna neaparat ca va ajunge fotbalist. Lasati-l sa incerce si luati partea buna: face miscare! Sau Karate, sau orice alt sport. Vocatia se va vedea mai tarziu si numai daca ii dati sansa sa incerce cat mai multe lucruri pentru a simti,el singur, care i se potriveste!
Iar gradinita, da, trebuie aleasa in functie de distanta, pret si program. Stiu ei ce fac parintii care aplica aceste criterii, sunt patiti. Vocatia se gaseste altfel, nu la gradi.
|
|
|