ECZEMA SUGARILOR
Subiectul anterior · Subiectul urmator
taki
Scris: Wednesday, March 1, 2006 1:34 AM
Avatar
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 2/13/2006
Mesaje: 13501
Se localizeaza mai ales la cap: pe pometi, pe frunte, pe barbie. Se poate intinde pe brate, pe dosul mainilor, pe piept.
Pielea este rosie, apoi apar mici vezicule. Copilul simte nevoia sa se scarpine, tipa, se agita, isi freaca obrajii de asternut. Din vezicule curge un lichid care se coaguleaza in cruste. Apoi eruptia se usuca si se atenueaza, dar pielea ramane rosie si iritata. In starea generala nu se observa schimbari.
Un sugar poate avea puseuri de eczema in primul an de viata la intervale mai lungi sau mai scurte. Tratamentul poate parea ineficace, dar eczema dispare, cel mai frecvent pe la 18 luni. Uneori, ca urmare a eczemei, copilul va fi susceptibil de astm. Eczemele supun sugarul infectiilor si deshidratarii.
Tratamentul este complex. Unele cazuri mai grave necesita tratamentul cu cortizon. Regimul alimentar nu se schimba, cu exceptia indicatiilor contrare ale medicului. Nu expuneti copilul la soare. Pe perioada in care copilul are eczema, trebuie evitat orice vaccin cu exceptia BCG-ului si trebuie tinut departe de copii care au facut de curand vaccin antivariolic. Complicatiile ce pot apare sunt grave. Atentie si la contactul cu un bolnav de varicela: evolutia ei la un sugar cu eczema va fi grava.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.