Ecografie intravaginala
Subiectul anterior · Subiectul urmator
vivy
Scris: Sunday, August 13, 2006 7:27 PM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 8/5/2006
Buna,
Fiind insarcinate, vi s-a facut ecografie intravaginala?oare Merci.
dya
Scris: Sunday, August 13, 2006 7:52 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 5/12/2006
oare Avind uterul in retroversie am facut automat echografie intravaginala dar nu ca ar fi fost o urgenta ci am vrut eu sa vad daca bebelinul este acolo unde trebuie...dar acum privind in urma regret acest lucru banghead banghead banghead pentru ca n-o sa stiu niciodata daca nu chiar aceasta echografie a ajutat la pierderea sarcini ,plans plans plans asa ca acest subiect este cam dureros pentru mine.pupici
vivy
Scris: Sunday, August 13, 2006 8:08 PM
Nivel

dya wrote:
oare Avind uterul in retroversie am facut automat echografie intravaginala dar nu ca ar fi fost o urgenta ci am vrut eu sa vad daca bebelinul este acolo unde trebuie...dar acum privind in urma regret acest lucru banghead banghead banghead pentru ca n-o sa stiu niciodata daca nu chiar aceasta echografie a ajutat la pierderea sarcini ,plans plans plans asa ca acest subiect este cam dureros pentru mine.pupici

Dya, la lucrul acesta m-am gandit si eu, ca poate chiar eco intravaginala,ecogelul a daunat bb-ului, plans , din cate stiu eu contine glicerinaoare.
Eu am facut prima data la 6 saptamani, si apoi peste 2 saptamani si deja nu mai crestea normal.plans si am mai facut cateva pana la dg. final.banghead
misha
Scris: Sunday, August 13, 2006 8:39 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 3/12/2006
...si glicerina dauneaza bblushului cat e in burtica?...si mie mi-a fost facuta echo intravaginala, dar Maria e bine, slava Domnului!...aaaah, dar stati putin, mai fetelor ca peste gel punea un prezervativ, deci nu avea cum sa dauneze, nu-i asa?...pai si cum, la cate paciente veneau intr-o zi la consult era folosit acelasi instrument, fara sa-l protejeze?banghead
dya
Scris: Sunday, August 13, 2006 8:47 PM
Nivel

misha wrote:
...si glicerina dauneaza bblushului cat e in burtica?...si mie mi-a fost facuta echo intravaginala, dar Maria e bine, slava Domnului!...aaaah, dar stati putin, mai fetelor ca peste gel punea un prezervativ, deci nu avea cum sa dauneze, nu-i asa?...pai si cum, la cate paciente veneau intr-o zi la consult era folosit acelasi instrument, fara sa-l protejeze?banghead

La mine s-a folosit un prezervativ , din punctul asta de vedere nu amnu nici o grija insa gelul era pus peste prezervativ nu sub prezervativ , eu asa imi aduc aminte...oare
Andi&Mariuca
Scris: Sunday, August 13, 2006 9:13 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/14/2006
mai fetelor, eu am facut vreo 15 ecografii toata sarcina, la inceput si spre final am facut ecografii vaginale... ce sa va zic... nu e nimic placut in asta nu insa este o metoda de diagnostic foarte sigura si nu cred sincer ca are vreo legatura glicerina din gel cu pierderea sarcinii... va dati seama si voi ca atunci nici un medic normal la cap nu s-ar risca sa iti faca asa ceva... este posibil insa ca metoda in sine de investigare sa declanseze un avort pentru ca si un act sexual poate avea un asemenea efect nedorit! mie imi spunea medicul la fiecare eco ca nu vrea sa ma apese prea tare sau prea mult cu mouse-ul pe burtica ca sa nu imi declanseze contractii...
dya
Scris: Sunday, August 13, 2006 10:09 PM
Nivel

Andismom wrote:
mai fetelor, eu am facut vreo 15 ecografii toata sarcina, la inceput si spre final am facut ecografii vaginale... ce sa va zic... nu e nimic placut in asta nu insa este o metoda de diagnostic foarte sigura si nu cred sincer ca are vreo legatura glicerina din gel cu pierderea sarcinii... va dati seama si voi ca atunci nici un medic normal la cap nu s-ar risca sa iti faca asa ceva... este posibil insa ca metoda in sine de investigare sa declanseze un avort pentru ca si un act sexual poate avea un asemenea efect nedorit! mie imi spunea medicul la fiecare eco ca nu vrea sa ma apese prea tare sau prea mult cu mouse-ul pe burtica ca sa nu imi declanseze contractii...

Eu nu am zis ca ar fi de la gel ci de la manevra in sine.ras
Kiki
Scris: Sunday, August 13, 2006 10:13 PM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Eu am fost prima oara la control cand aveam 4 sau 5 saptamani de sarcina. Ecografii de genul asta am facut destul de multe, tot asa cu prezervativ pus pe instrument si gel deasupra. La inceput nu am avut incotro pentru ca era sarcina prea mica si doctora vroia sa se asigure de la inceput ca e totul ok.
kali
Scris: Sunday, August 13, 2006 10:28 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 5/27/2006
Eu ce sa mai zic... la mine era saptamana si ecografia... deci sincer, nu cred ca dauneaza sanatatii bebelusului...
Andi&Mariuca
Scris: Monday, August 14, 2006 7:20 AM
Nivel
Nivel: Senior

dya wrote:

Eu nu am zis ca ar fi de la gel ci de la manevra in sine.ras

asta da, este posibil si oricum cred ca tine de si de maiestria medicului care "misuna" in zona... sic din pacate si eu cred ca este oarecum invaziva ecografia asta... dar, la inceput, in primele 10-12 saptamani, mai ales in cazul unui uter retroversat (cum e cazul meu, al tau Dya si al multor alte femei!) este singura metoda de a vedea o sarcina mica... eu tin minte ca mie abia de pe 12 saptamani sau chiar mai tarziu (daca nu ma insel) mi-a vazut copilasul cu ecograful abdominal...
AdrianaC
Scris: Monday, August 14, 2006 7:34 AM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/12/2006
Si eu am facut echo transvaginala, dar numai la Andrei, in primele 8 saptamani de sarcina. Am facut cred ca vreo 3 astfel de echografii.
vivy
Scris: Monday, August 14, 2006 8:04 AM
Nivel

Si mie mi-a facut cu prezervativ tras pe sonda, si pe deasupra ecogel.
Am citit undeva ca in primele 12 saptamani nu e prea indicat actul sexualsic , daca o iau asa, se cam aseamana cu mici exceptiihohot
taki
Scris: Monday, August 14, 2006 8:53 PM
Nivel

Inregistrat: 2/13/2006
Pana la 3-4 luni, nu mai tin minte exact, am facut ecografii vaginale si nu am avut nepleceri sau dureri...cateodata tresaream ca era gelul prea rece. ras sic

Vivy, daca sarcina este suspecta de avort spontan, nu se recomanda contactul sexual. Cel putin asa a fost la mine, pana la 3 luni de zile...relaxare din toate punctele de vedere si no sex. sic
Altfel, daca sarcina decurge bine, nu vad de ce s-ar interzice contactul. uff oare
vivy
Scris: Monday, August 14, 2006 9:10 PM
Nivel

taki wrote:
Pana la 3-4 luni, nu mai tin minte exact, am facut ecografii vaginale si nu am avut nepleceri sau dureri...cateodata tresaream ca era gelul prea rece. ras sic

Vivy, daca sarcina este suspecta de avort spontan, nu se recomanda contactul sexual. Cel putin asa a fost la mine, pana la 3 luni de zile...relaxare din toate punctele de vedere si no sex. sic
Altfel, daca sarcina decurge bine, nu vad de ce s-ar interzice contactul. uff oare

Problema e ca era prima sarcina si cum nu mai aveam rabdare sa astept m-am dus la control la 6 saptamani si apoi peste 1 sapt, ca nu era sigura. Nimeni nu mi-a spus ca e suspiciune de avort, abia cand am avut sangerari ( 10 sapt).Chiar atunci ma gandeam ca mai am 2 sapt si trec de perioada critica, candplans Si nici eu nu m-am gandit la asta, tocmai mie sa se intample astaplans Dar acum m-am invatat mintebanghead , nu sex doar in sarcina. Daca sarcina e suspecta de avort, nu e voie sex, atunci nici nu eco intravaginalras yes
kali
Scris: Monday, August 14, 2006 9:18 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 5/27/2006
Si atunci cum vezi daca bebe exista si e bine? Alternativa e controlul local, care e si mai riscant...
Ce sa zic... eu nu cred ca asta e motivul a ceea ce ti s-a intamplat... eu am avut sarcina cu risc si totusi nu mi-a daunat ecograful... ba mai mult, mi s-a facut si cand aveam colul deschis la 25 sapt., deci era risc de nastere prematurauff Si repet: am facut cate o ecografie pe saptamana.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.