Eclere,Choaux a la Creme!
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Fluturas
Scris: Sunday, October 3, 2010 10:00 PM
Nivel: Maestru

Inregistrat: 11/22/2006
Anabella wrote:
Vai Mikaela cum aratalove love love love love

imi place setul alacool

subscriu...
dar cred ca trebuie sa fac si eu.de cand a actualizat anabella topicul sunt tot la eclere cu gandul
Ana
Scris: Sunday, October 3, 2010 11:55 PM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 11/9/2008
Fluturas wrote:

subscriu...
dar cred ca trebuie sa fac si eu.de cand a actualizat anabella topicul sunt tot la eclere cu gandul
hai Helga ca nu e greu si ce bune is(banuiesc ca ai mai facut)pupici
AlinaC
Scris: Monday, October 4, 2010 7:07 AM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 1/8/2010
Foarte frumoase prajiturelele!
Am incercat si eu sa fac eclere si pana la partea cu pusul in tava totul a fost ok.
Si dupa a urmat dezastrul.... Nu au crescut deloc...deasupra au ramas la fel si din jos s-au maronit bine...
Pe cat de incantata am fost de ele cand le-am pus in cuptor cred k am de 5 ori mai dezamagita cand le-am scos.....
Intrebare pentru fetele carora le ies eclerele: nu trebuie pus un praf de copt sa creasca?
Aluatul meu a fost mai fluid nu l-am putut modela cu mana.... Ai pus mai multa faina Anabela?
Va multumesc si va doresc o saptamana cu multe reusite!
Va puphearts
mikaela
Scris: Tuesday, October 5, 2010 2:12 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 8/11/2010
AlinaC, si eu cred ca ar trebui pus praf de copt. Le-am facut, au iesit foarte bune, dar crema si frisca face tot deliciul. Aluatul mi-a iesit si mie moale, si pentru ca nu scria nimic in reteta de temperatura si timpul de coacere, am incercat cu 3 eclere si le-am copt separat si su crescut frumos in cuptor dar s-au lasat cand le-am scos. Si m-am bucurat ca nu le-am facut toate odata. Am adaugat mai multa faina si le-am facut cu mana asa cum a spus Anabella si au iesit, dar nu au crescut cum m-am asteptat. Data viitoare sunt sigura ca vor fi mult mai bune, dar nici acum nu ma pot plange. Le-am umplut cu crema de banane si crema de vanilie, le-am pus ciocolata deasupra si frisca si le-am decorat cu bucatele de ciocolata si bombonele mici, pentru deliciul piticutei.
Daca incerci cu praf de copt, te rog zi-mi si mie cum ies, daca ies mai bine.
flori1972
Scris: Tuesday, October 5, 2010 8:41 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 11/20/2009
Alyna
Scris: Tuesday, October 5, 2010 9:27 AM
Nivel

Inregistrat: 2/15/2006
Nu trebuie pus praf de copt.In aluaturile cu faina oparita(cum e cel de la eclere)nu prea are rost praful, ca minuni nu face..Consistenta se regleaza din numarul de oua nu din faina.De aceea se pune cate un singur ou,se amesteca bine si tot asa...ca sa te poti opri atunci cand consistenta e perfecta.Daca pui oualele toate o data,nu mai ai ce face si aluatul e prea moale.Noroc data viitoarecomputerlove .Sunt gustoase si merita efortul.
mikaela
Scris: Tuesday, October 5, 2010 11:47 AM
Nivel

Eheheeee, exact asta am facut eu!pale Am tuflit 4 oua odata si am dat cu mixerul si nu am stiut ce consistenta trebuie sa aiba pentru ca am avut doua variante, si turnate si facute cu mana. Lasa, ca data viitoare vor fi mai bune, eu oricum nu sunt profesionista si oricum au fost delicioase si apreciate. Si sotul mi-a zis ca am facut prajituri ca la cofetariile romanesti, ca parca el stia ca am dat gres hohot
Filmuletul e bun, acum am vazut cum trebuie sa fie coca si cum se toarna.
delfinasa
Scris: Tuesday, October 5, 2010 6:42 PM
Nivel

Inregistrat: 2/13/2006
Mamaaaa, ce-mi faceti voi mieeeeeessen...Mikaela, bravo, ma benoclez la eclerele tale de-mi ies ochii din orbite si limba de-un cot ras...abia astept sa ajung acasa sa bucatarim vreo 2-3 tavi ras. Cam cate ies din cantitatile retetei? ca sa stiu de cate ori multiplic ras
miriam
Scris: Tuesday, October 5, 2010 6:52 PM
Nivel

Inregistrat: 5/17/2009
MikaelaWow sa va fie de bine!pupici
Sambata si eu facChef
Anelise
Scris: Tuesday, October 5, 2010 9:56 PM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 2/4/2008
Gata! Maine facem si noi, desi imi propusesem pentru seara asta. Chef Eram si eu curioasa, asa cum a intrebat si Delfinasa, cam cate ies din compozitie? angel
mikaela
Scris: Tuesday, October 5, 2010 9:57 PM
Nivel

Multumesc fetelor!
Daca lasi coca dupa reteta originala, fiind mai lichida, ies cred mai mult. Mie nu mi-au iesit prea multe pentru ca am adaugat faina si le-am facut cu mana. Cred ca in jur de 25-30? Cine le-a numarat Delfinasa, cum ornam una cum si disparea de pe tava. O sa incerc cred de Craciun sau poate de Thanksgiving sa fac iar sa le fac o surpriza socrilor si o sa le numar. Dar nu cred ca aveti voi rabadare pana atunciras
Liz, Delfinasa,urmariti filmuletul dat de flori si ce zice Alyna ca sa va iasa binepupici Si asteptam si noi pozici sa vedem cum au iesithearts
delfinasa
Scris: Thursday, November 4, 2010 7:57 PM
Nivel

Inregistrat: 2/13/2006
Am facut de 3 ori eclereras, ca s-a cerut tare si in cor "Repetiiiiiiiiiiir"! ras.
Le-am facut dupa filmuletul de pe youtube pus de Floripupici. Prima data n-au iesit prea estetice, dar la fel de gustoase ca urmatoarele. Am turnat coca exact ca in filmulet si mi-au iesit mai subtirele si abia te-am taiat capacele...am avut choco chips si s-au topit cu brobonele, nu prea au iesit estetice. Dar a doua si ultima data au iesit perfect, am turnat mai multa compozitie si am topit un bar de cioco Hershey mare si au iesit vreo 20-22 de eclere, nu mai stiu exact ca primele au disparut imediat cum le terminam de asamblat (numarul asta a rezultat din coca facuta cu dublul ingredientelor, ce credeati ca ne saturam doar cu cate 2 ecleresic?). Au fost foarte apreciate si de prieteni, de fapt de ce sa nu recunosc, s-au cam "batut" pe ele sic. Cand mai invit prieteni, o sa fac triplul sau cvadruplul cantitatilor, sa plece acasa fericiti, cu burtile multumite pe deplin hohot.
Revin si cu poze zilele astea...cred ca am reusit sa fotografiez ceva.
mikaela
Scris: Tuesday, November 9, 2010 5:05 AM
Nivel

Ana
Scris: Tuesday, November 9, 2010 9:10 AM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 11/9/2008
Tre sa fac si eu zilele astea neaparat ca m-a luat o poftaaaaaaaaaras ras
mikaela
Scris: Tuesday, November 9, 2010 12:31 PM
Nivel

Anabella, daca faci, mananca si pentru mine cateva, ca eu zac lata de raceala si n-am chef de gatit. Raman doar cu privitul si salivatul pe aici pentru o perioadaangel
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.