E normal sa te doara burta ca la menstruatie (aproape)???
Subiectul anterior · Subiectul urmator
danny
Scris: Monday, September 18, 2006 1:02 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Eu sunt in prima luna, de fapt acum intru in cea de-a doua. Insa ma doare burtica iincontinuu aproape, suportabil si, uneori ma dor si picioarele de iimi vine sa le iintind tare poate isi revin si nun ma mai dor.Am fost la doctor si mi-a dat no spa, acid folic si progesteron, si in doua saptamani merg iar, sper sa fie bine. La voi cum a fost? Greturi, slava Domnului nu am, insa mi-a tot spus o amica ca ea a avut asa probl toata sarcina, ca se confundau cu contractiile, dar ca toate prietenele ei care sunt insarcinate s-au tot plans ca le doare burtica ca la menstruatie. Altcineva imi spunea ca acum se formeaza fatul, placenta si astea ar putea fi cauzele. Doctorul mi-a spus ca sarcina se pare ca se fixeaza normal, ca nu sunt probleme, ca este inca mica si ca abia se formeaza placenta.Asa e normal in primele luni? Asa ati avut si voi????Ajutati-maaaplans
Anaida
Scris: Monday, September 18, 2006 1:15 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Mi-amintesc ca si eu am avut dureri abdominale (suportabile) pe parcursul intregii sarcini. Mi s-a spus ca e normal sa doara burtica, pt ca uterul creste si toate tesuturile se intind. Eu aveam o durere specifica daca ma intorceam brusc, mai ales in ultima parte a sarcinii, dar si la inceput, parca mi se intindea ceva in burta.
Stai linistita si ai grija de bebelus! Sa ai o sarcina usoara si un bebe sanatos!!!

Editare ulterioara:
Un articol foarte bun despre cauzele posibile pentru durerile de burta in sarcina poti citi aici.
misha
Scris: Monday, September 18, 2006 2:34 PM
Nivel

Inregistrat: 3/12/2006
Danny, nu stiu ce sa-ti spun...si eu am avut dureri de burta chiar de la inceput. Eu zic sa urmezi tratamentul dat de medic si sa ai grija maaare de tine, sa nu faci efort si cand stai in pat sa stai culcata cu o perna sub fund si putin sub sale ca sa se fixeze sarcina bine. Eu nu am stiut de metoda decat cand m-au internat ca eram sa pierd copilul pe la 6 luni...tot dureri de burta aveam si se pare ca sarcina era foarte jos...ai incredere totala in medicul tau? Eu zic, pentru orice eventualitate sa mai consulti un medic sa vezi daca parerile lor coincid...nu de alta, dar eu am schimbat medicul atunci cand am avut problemele acelea mari, caci daca ma luam dupa primul care m-a trimis acasa fara sa-mi dea nicio explicatie despre durerile pe care le aveam acum nu ma mai bucuram de fetita mea...
Ely
Scris: Monday, September 18, 2006 4:33 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/2/2006
Danny bine ai venit si sa un bebe sanatos si frumos.Eu nu am avut astfel de dureri decat in ultima luna ,in schimb aveam dureri de stomac de la gastrita sau ulcer acuma incerc sa urmez un tratament,ca pe perioada sarcinii m-a durut rau.Eu zic ca in aceasta perioada sa te odihnesti mai mult si sa nu cari nimic pana se fixeaza sarcina cum trebuie ca primele luni sunt cele mai difcile si sa urmezi cu tratamentul care ti l-a dat medicul.Pupici si o sarcina usoarapupici
clara_lara
Scris: Wednesday, March 7, 2007 12:25 PM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 2/1/2007
de dimineata ma doare burta ...mi-a fost putin frig, dar nu f tare. de la asta o fi? ma doare pe orizontala. mi-e cam frica, ce poate fi?
ori am racit, ori se modifica uterul. Contractie nu poate fi atat de lunga (5 ore continuu). ce ziceti?
am sunat dr acum si mi-a recomandat no-spa, una dim, una seara, trei zile. Eu nu am luat pana acum nicio pastila in afara de acid folic. Astept parerile voastre, multumesc.
MNiko
Scris: Wednesday, March 7, 2007 12:43 PM
Nivel: Guest

tot la inceputul sarcinii am avut si eu dureri asemanatoare cu cele de la menstruatie. Initiam nici eu nu am vrut sa iau tratamentul prescris(mie mi-a dat scobutil prima data, apoi no-spa). Doctorita mea mi-a explicat ca durerile sunt normale, deoarece uterul se contracta ca sa elimine "corpul strain" el nefiind inca obisnuit cu starea de gravida. Pana se regleaza hormonii mai apar astfel de dureri. Tratamentul trebuie urmat, pentru ca uterul tot contractandu-se puteti risca desprinderea placentei sau nefixarea ei(in functii de cat de avansata e sarcina).

Mai tarziu apar alte durei cauzate de marirea in volum a uterului(deja el a "inteles" ca poarta o comoara pretioasa si nu se mai contracta). Cresterea asta in volum as sa concomitenta cu urcarea in zona abdominala deranjeaza celelalte organa, de unde apare disconfortul. Prima data o sa observati nevoia de a merge des la baie, pt ca vezica este chiar lipita de uter si aceasta apasa pe el.

Sper ca m-am exprimat destul de bine ca sa ma intelegeti si va doresc sa aveti o sarcina cat mai usoara si fara probleme. A! un sfat: daca aveti aceste dureri si observati vreodata(sper sa nu se intample)cea mai mica sangerare consultati imediat medicul, indiferent de ora care e.
clara_lara
Scris: Wednesday, March 7, 2007 12:57 PM
Nivel

MNiko wrote:
tot la inceputul sarcinii am avut si eu dureri asemanatoare cu cele de la menstruatie. Initiam nici eu nu am vrut sa iau tratamentul prescris(mie mi-a dat scobutil prima data, apoi no-spa). Doctorita mea mi-a explicat ca durerile sunt normale, deoarece uterul se contracta ca sa elimine "corpul strain" el nefiind inca obisnuit cu starea de gravida. Pana se regleaza hormonii mai apar astfel de dureri. Tratamentul trebuie urmat, pentru ca uterul tot contractandu-se puteti risca desprinderea placentei sau nefixarea ei(in functii de cat de avansata e sarcina).

Mai tarziu apar alte durei cauzate de marirea in volum a uterului(deja el a "inteles" ca poarta o comoara pretioasa si nu se mai contracta). Cresterea asta in volum as sa concomitenta cu urcarea in zona abdominala deranjeaza celelalte organa, de unde apare disconfortul. Prima data o sa observati nevoia de a merge des la baie, pt ca vezica este chiar lipita de uter si aceasta apasa pe el.

Sper ca m-am exprimat destul de bine ca sa ma intelegeti si va doresc sa aveti o sarcina cat mai usoara si fara probleme. A! un sfat: daca aveti aceste dureri si observati vreodata(sper sa nu se intample)cea mai mica sangerare consultati imediat medicul, indiferent de ora care e.

ba te-ai exprimat foarte bine. multumesc. ce am subliniat , asta mi-a zis si dr. O sa iau no-spa imediat cum plec de la servici. Poate ma ingrijorez inutil. Nu stiu.
M-am dus pana la cabinet la noi la firma sa intreb de no=spa si dr cum m-a vazut mi-a zis: tu esti gravida?:D cica am ceva din aspectul de gravida...e a doua femeie care imi spune asta...si nu sunt decat in 12 saptamani. M-am bucurat:)
bontocel
Scris: Wednesday, March 7, 2007 1:24 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 3/30/2006
Clara lara sa te bucuri si in continuare de MINUNEA ce creste-n tine si sa ai mare grija mai ales acum in primele 3-4 luni cand riscurile sunt mai mari. cyclops
Nu trata cu indiferenta durerile, iar daca nu iti trec cu no spa, dute iar la doctor sa-ti dea tratament hormonal ( eu am luat Duphastone, iar in cazuri mai grave se face injectabil Gravibinon). Si ai mare grija si la servici sa nu stai mult in picioare sau sa ridici greutate...ca e RISCANT....si nimic pe lumea asta nu merita acest RISC.
Sa fiti sanatosi si tu si bebitza angel flowers
clara_lara
Scris: Wednesday, March 7, 2007 1:34 PM
Nivel

pai efort nu fac, stau mai mult jos, nu riodic greutati, doar la piata cand mai merg, trebuie sa car, desi cumpar mai putine decat inainte.

Ce ma ingrijoreaza e ca ma doare de dimineata, inainte cand ma durea, ma durea seara si ma lasa repede.
Mi-au zis o dr si o asistenta sa nu mai pun mana la burta ca se provoaca contractii. Asa ceva nu am mai auzit. E adevarat?
Roxanel
Scris: Wednesday, March 7, 2007 2:06 PM
Nivel

Inregistrat: 3/13/2006
clara_lara wrote:
Mi-au zis o dr si o asistenta sa nu mai pun mana la burta ca se provoaca contractii. Asa ceva nu am mai auzit. E adevarat?

Nu am auzit de asa ceva.scratch Oricum la cel mai mic dubiu mergi la doctor. Pentru linistea ta.pupici
clara_lara
Scris: Wednesday, March 7, 2007 2:07 PM
Nivel

ma enerveaza ca daca intreb 5 doctori, fiecare o sa imi spuna ceva diferit. Eu nu stiu in cine sa mai cred. De ce ma doare burta? Sper sa fie bine.
bontocel
Scris: Wednesday, March 7, 2007 2:14 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 3/30/2006
Nu te mai enerva ca faci riduri si te doare burtica sic
Si eu am auzit de chestia cu contractiile cand pui mana pe burtica, cica pt ca "corpul nou"(cum spun doctorii) simte caldura si atingerea si incepe sa se contracte uterul.scratch
O fi, n-o fi adevarat...Nu mai pune mana pe burtica pana la 3-4 luni de sarcina, ca ai sa"recuperezi pe urma ...ca atunci va incepe sa miste...si sa vezi atunci ce stare de bucurie nemaiintalnita o sa ai tu si viitorul sot dance
clara_lara
Scris: Wednesday, March 7, 2007 2:23 PM
Nivel

riduri nu fac, ca pun asa un botttttttttttttttt de mi se intinde toata fata.:)
am sa incerc sa nu mai pun mana.
Se pare ca azi e ziua in care sunt panicoasa.
Roxanel
Scris: Wednesday, March 7, 2007 2:27 PM
Nivel

Inregistrat: 3/13/2006
clara_lara wrote:
riduri nu fac, ca pun asa un botttttttttttttttt de mi se intinde toata fata.:)
am sa incerc sa nu mai pun mana.
Se pare ca azi e ziua in care sunt panicoasa.

Stiu ca sunt off topic dar ati aflat ce va fi? mami de fetita boy Poate daca vorbim de altceva te mai destinzi.sic
clara_lara
Scris: Wednesday, March 7, 2007 2:31 PM
Nivel

Roxanel wrote:

Stiu ca sunt off topic dar ati aflat ce va fi? mami de fetita boy Poate daca vorbim de altceva te mai destinzi.sic

inca nu, peste minim o luna. Intr-un fel nici nu as vrea sa stiu ce e; sa fie asa ca in filmele americane: it;s a boy, it's a girl thumleft thumright dance
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.