Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17829
| Cine stie de la ce pot aparea durerile de rinichi ?
In timpul sarcinii cu Alice am avut dureri de rinichi destul de rele, mai ales la rinichiul drept, si mai ales in ultimul trimestru de sarcina. Dupa ce am nascut nu am mai avut probleme.
Azi dimineata insa vad ca m-am trezit iar cu dureri de rinichi. Deocamdata sunt suportabile, dar totusi ! Si tot rinichiul drept ma doare !
E posibil sa fie vreo piatra la rinichi sau nisip la rinichi? Oare sa ma programez la o echografie ? |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/12/2006 Mesaje: 3527
| Ar fi cel mai indicat, Adriana. Si sa-ti faci si analizele la urina. Eu tot am avut probleme cu rinichii in copilarie (nu ca acum mi-ar fi foarte bine) si am facut si tratament cu MOLDAMIN pentru infectie. Sanatate multa! |
|
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 3/27/2006 Mesaje: 18834
| AdrianaC wrote:Cine stie de la ce pot aparea durerile de rinichi ?
Oare sa ma programez la o echografie ?
Nu ar fi rau sa te programezi, asa pentru linistea ta, dar esti singura ca sunt rinichii si nu coloana? Asa patesc si eu, dar nu sunt rinichii, ci coloana, probat echografic. Sanatate. |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Adriana, ai fost la ecograf sa vezi de la ce au apaut durerile repective? |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 3/2/2006 Mesaje: 5605
| Alina wrote:Nu ar fi rau sa te programezi, asa pentru linistea ta, dar esti singura ca sunt rinichii si nu coloana? Asa patesc si eu, dar nu sunt rinichii, ci coloana, probat echografic. Sanatate.
Da si pe mine m-a durut in ultimul trimestru de sarcina si mi-a zis doctorul ca este normal si acum 2 luni m-a durut rau dupa CM ,am fost la clinica si am facut radiografie si mi-a gasit coloana un pic stramba si mi-a recomandat sa inot si sa stau drepata . |
|
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 5089
| of of of! colicile renale sunt pacatoase rau! unele femei spun ca sunt mai dureroase decat nasterea vaginala! si eu am avut colici renale si am facut eco si tratament insa in timpul sarcinii, pt ca mi-am "pazit spatele", ii multumesc lui Dumnezeu, nu am avut probleme.
eu umblam intr-o vreme, cu seringa si calmantele dupa mine la servici. aveam un coleg care stia sa faca injectii si era pus in "garda" in caz ca ma apucau crizele! din fericire nu a fost nevoie insa cand ma mai apuca cate o durere de rinichi iau un no-spa si un algocalmin si e ok.
Adriana, o ecografie te va ajuta sa vezi despre ce este vorba. eu de ex. am nisip la rinichi insa nu e nimic deosebit asta pt ca toti din zona asta avem...din cauza apei f calcaroase! multa sanatate iti dorim si ...fara colica renala da? trebuie sa te feresti de frig si rece. |
|
Inregistrat: 1/8/2007 Mesaje: 6843
In timpul sarcinii cu Alice am avut dureri de rinichi destul de rele, mai ales la rinichiul drept, si mai ales in ultimul trimestru de sarcina. Dupa ce am nascut nu am mai avut probleme.
In timpul sarcinii organele femeii isi schimba pozita, cele mai afectate organe sunt rinichii, inima si un unele cazuri ficatul. Bineinteles ca si coloana vertebrala sufera datorita presiunii.
Oricum, dureri de rinichi si spate sunt normale ( trebuie totusi de consultat un doctor) de asemenea tensiunea ridicata ( sau scazuta ) pot aparea in ultima perioada de sarcina, TREBUIE sa fie sub observatia periodica a doctorilor.
Cat despre colicile renale Andismom, sunt intradevar groaznice, iti doresc multa sanatate si cat mai putine dureri. |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| azi am inghitit 3 no-spa forte si 1 nurofen. nu mai pot de durere, ma chinuie litiaza renala de ceva vreme, colicile renale sunt din ce in ce mai dese. imi e o frica de operatie |
|
Inregistrat: 2/17/2006 Mesaje: 4933
| Si pe mine m-au chinuit tare durerile la rinichi si dupa analize mi-au dat o mana de antibiotice si mi-au zis ca sunt pe cale sa merg la operatie in curand, daca nu reusesc sa elimin nisipul strans la ambii rinichi. Tot ce va pot spune e - ceai de coada calului' -ceai de cozi de cirese -ceai de par de porumb Daca reusiti zilnic sa beti macar un tip de astfel de ceaiuri, e foarte bine. Plus ganditi-va ca un om are nevoie de 5% din greutatea lui lichide baute zilnic. Iar pe langa lipsa de lichide, majoritatea dintre noi au parte si de stres si oboseala, alt factor ce strica organele noastre interne. |
|
Inregistrat: 3/12/2006 Mesaje: 3527
| Mai puteti incerca si URICOL (antiseptic) pliculete, ceai de macese, ceai de merisor sau ceaiurile diuretice de la diferite firme. Sanatate multa mamicilor bolnavioare, Mariuta si Diana! |
|
| multumim misha! |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
Azi dimineata insa vad ca m-am trezit iar cu dureri de rinichi. Deocamdata sunt suportabile, dar totusi ! Si tot rinichiul drept ma doare !
E posibil sa fie vreo piatra la rinichi sau nisip la rinichi? Oare sa ma programez la o echografie ?
As vrea si eu un raspuns la intrebarea Adrianei...eu nu am nascut si nu am decat 20 de ani, dar am dureri de rinichiul drept si medicul de familie e in concediu pana saptamana viitoare :(...si nu m as duce la alt medic...am inceput sa ma ingrijorez totusi deoarece durerea (suportabila) ma tine de vreo saptamana. Sfaturi? |
|
Inregistrat: 1/10/2007 Mesaje: 5597
| IoanaAr wrote:
As vrea si eu un raspuns la intrebarea Adrianei...eu nu am nascut si nu am decat 20 de ani, dar am dureri de rinichiul drept si medicul de familie e in concediu pana saptamana viitoare :(...si nu m as duce la alt medic...am inceput sa ma ingrijorez totusi deoarece durerea (suportabila) ma tine de vreo saptamana. Sfaturi?
Pana la aparitia medicului de familie , singurul loc unde ai putea merge e sau la Urgenta sau la un cabinet privat de urologie. Daca nu vrei sa mergi la alt medic,atunci mergi la farmacie,cumpara urmatoarele: - un ceai renal,din care sa bei zilnic macar 3 cani - niste pliculete de Uricol,pe care sa le dizolvi in apa sau ceai, 1 pliculet dizolvat intr-o cana cu apa sau ceai de 3 ori pe zi,3 zile - niste tablete de No-Spa,din care sa iei 1 tableta la nevoie sau poti lua 3 zile macar 1 tb x 3 ori/zi,cand bei si pliculetele de Uricol.
Multa sanatate si sa te faci bine! Ceaiul bea-l caldut daca poti,nu fierbinte , dar nici rece! |
|
| In cazul colicelor renale, medicii nu recomanda consumul multor lichide, mai ales a diureticelor. Atentie mare la ceaiul de macese - scade glicemia foarte tare. Dupa o cura zdravana de ceai de macese am facut o criza de hipoglicemie. |
|
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Ioana, in primul rand, bun venit la noi! Ai grija sa nu-ti fie frig la "shale", ai grija sa te hidratezi suficient si sa iei No- spa, cum a zis si Oana! Multa sanatate si asteptam vesti bune! |
|
|