|

Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 11/16/2010 Mesaje: 310
| Buna fetelor,
De cand eram copil, de pe la 8-9 ani au inceput sa ma doara picioarele, mai mult incheieturile de la laba piciorului. Mama lucra la farmacia spitalului si va dati seama cate analize si investigatii mi-a facut, cat ulei de peste si nu mai stiu cate alte vitamine posibile si imposibile mi-a dat (eram si foarte slabuta, raceam destul de repede).. Nu ma dureau tot timpul, nu erau dureri insuportabile ci doar enervante, durau doar cateva zile in anumite perioade si m-au tinut asa pana pe la 15 ani; atunci cand ma dureau luam doar cate o jumatate de aspirina sau paracetamol si mi-era mult mai bine. Am aflat ca erau dureri de crestere hat incoace, pe atunci ma suspectau de multe boli din cauza asta, dar analizele ieseau perfecte de fiecare data si nu intelegeau de ce..
Pentru copilutii vostri va sfatuiesc sa mergeti la mai multi medici daca simtiti ca ceva nu va convine la medicul vostru, nu va fie jena, e sanatatea micutzilor vostri in joc si voi stiti cel mai bine ce trebuie sa faceti.. poate un masaj local cu o crema antiinflamatoare pe baza de plante le remediaza durerile, zic si eu ce m-a ajutat pe mine.. Sanatate multa! |

Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/12/2006 Mesaje: 3527
| Serarg, unde anume se plange ca-l doare?
Si fetita mea incepuse acum vreo 2 saptamani sa se planga de dureri, mai ales in calcai si in zona talpii. M-am gandit initial ca poate a calcat stramb, apoi ca poate din cauza incaltarilor sau vreun carcel. Culmea ca nu o durea doar ziua ci se trezea si noaptea sa-mi spuna ca o doare. Acum vad ca a trecut, si nu i-am facut nimic in mod special. De fapt spune ca o mai doare foarte putin, dar la cat topaie toata ziua nici nu ma mir.
Foarte interesant ce-am citit aici despre durerile de crestere. Eu gasisem pe net cateva articole destul de ingrijoratoare, care ma pusesera serios pe ganduri.Oricum, buna idee cu vitaminele si calciul. Incercam si mai observam daca reapar.
Sanatate multa puiului, Serarg! |

Inregistrat: 3/9/2010 Mesaje: 3457
| Si noi am trecut prin aceste dureri la nivelul picioarelor si nu a fost reumatism ci doar dureri de crestere.Am scapat o perioada de ele dar au reaparut si acum s-au generalizat.Acum il dor toate oasele (cum zice el),chiar si coloana . Am repetat,zilele trecute, ASLO si e 24,deci nici un pericol. Cand sunt mai puternice ii dau Nurofen. Si cred ca imi seamana si e meteosensibil.Cu 2-3 zile inaintea unei modificari serioase a presiunii atmosferice ,ne dor oasele iar apoi,dupa ce organismul s-a acomodat cat de cat cu noua presiune atmosferica, durerea dispare de la sine . S-a constatat ca numarul persoanelor meteosensibile a crescut in ultimii ani si procentul cel mai mare este in randul copiilor pana in sase ani,care prezinta dureri osteo-musculare fara o cauza medicala. |

Inregistrat: 1/9/2011 Mesaje: 1590
| Si baiatul meu mi-a zis ca il doare calcaiul chiar ieri,dar astazi nu-l mai doare...Sa fie de la crestere??? Parca imi amintesc ca mi-a mai zis si vara trecuta ca il doare calcaiul,dar la fel ca si acum, durerile au trecut in scurt timp fara sa facem ceva. |

Inregistrat: 9/10/2010 Mesaje: 3227
| il dor mai mult noaptea si nu mereu,ni se intampla a doua oara astept ziua de maine sa mergem iar la dr,oricum sunt super ingrijorata as vrea sa fie,cum spuneti ,aceste dureri de crestere si sa nu aiba nimic i-am masat picioarele cu un gel cu eucalipt si s-a calmat,dimineata nici nu-si aducea aminte sper sa nu fie ceva grav,de ieri noapte numai la tampenii ma gandesc....am mai citit si pe net posibile cauze,,,in fine va multumesc,nu pot spune c-am scapat de griji,dar sper sa fie aceste dureri de crestere,cu toate ca nici astea nu-mi par normale |

Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 10/29/2010 Mesaje: 279
| Si Emi a mea se plinge de dureri de picioare ,mai ales seara dupa multa zbenguiala si am pus asta tot pe seama cresterii. |
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| "Si noi am trecut prin aceste dureri la nivelul picioarelor si nu a fost reumatism ci doar dureri de crestere.Am scapat o perioada de ele dar au reaparut si acum s-au generalizat.Acum il dor toate oasele (cum zice el),chiar si coloana . Am repetat,zilele trecute, ASLO si e 24,deci nici un pericol. Cand sunt mai puternice ii dau Nurofen. Si cred ca imi seamana si e meteosensibil.Cu 2-3 zile inaintea unei modificari serioase a presiunii atmosferice ,ne dor oasele iar apoi,dupa ce organismul s-a acomodat cat de cat cu noua presiune atmosferica, durerea dispare de la sine . S-a constatat ca numarul persoanelor meteosensibile a crescut in ultimii ani si procentul cel mai mare este in randul copiilor pana in sase ani,care prezinta dureri osteo-musculare fara o cauza medicala."
Perfect adevarat. Am dat copy/paste pentru ca si noi am trecut printr-o situatie identica. |
|

Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 2691
| Si noi mai avem din cand in cand dar ii dau calciu sirop Osteocare si o lingurita de Calpol si gata. Sanatate la pitici. |
|
 Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 11/25/2006 Mesaje: 137
| buna tuturor, alex, baiatul nostru se plinge de durere la un picior, de la genunchi in sus! A aparut dintr-o data, nu mi-a zis sa fi cazut. Nu are nimic la incheietura, nici un ganglion umflat, ce sa fie oare?
|
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 3/2/2011 Mesaje: 5536
| Cel mai probabil, dureri de crestere! Daca totusi ai alte suspiciuni, mai bine vorbesti cu medicul de familie. |
|
 Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 11/25/2006 Mesaje: 137
| o fi ceva in acest sens (desi spunea ca il doar doar la un picior). Spre seara... i-a trecut!!! |
|

Inregistrat: 3/13/2010 Mesaje: 1340
| FLAVIUS AL MEU ARE BOALA perthes legg calve DE VREO 2 ANI SI MAI AVEM TREABA INCA VREUN AN. LA PICIORUL STANG. E URATA BOALE. E FISURAREA CAPULUI FEMURAL. DAR ACUM DE CATEVA ZILE SE PLANGE DE DURERE LA AMBELE PICIOARE. CND LA LABA ,,GAMBA PULPA...., CAND LA STANGU CAND LA DREPTU. OARE O FI DE LA CRESTERE.?
|
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 8/10/2007 Mesaje: 13449
| Si Victor avea aceste dureri chinuitoare ,in mod special noaptea.Ii dadeam Nurofen sirop si il calmau.Dr de familie mi-a spus ca sunt dureri de crestere,..... |
|
 Nivel: Membru
Inregistrat: 5/21/2012 Mesaje: 1
| Si fetita mea se plange de dureri la picioare, in special la articulatiile de la glezna mai precis la rotula, dar nu pe fata ci pe spate, am fost cu ea si la ortoped la Grigore, concluzia :dureri de crestere", si nu este singura opinie. De curand insa au reaparut durerile dupa ce o perioada de 1 luna au stagnat, si m-a pus iar pe ganduri, am vorbit insa cu o mamica din clasa unde invata fetita, care mi-a spus ca si ea are aceeasi problema cu fetita ei si a fost inspirata sa ii faca un ASLO, si i-a iesit marit, si acum este pe injectii cu moldamin. Simplu: Aslo inseamna infectie cu un streptococ (nu neaparat faringiana) care necesita antibioterapie (Moldamin, penicilina etc)+consult cardiologic deoarece infectia cu streptococ iti poate da cardita (inflamatia miocardului) reumatismala si afectarea valvei mitrale cu stenoza mitrala + consult reumatologic pentru tratarea unui eventual reumatism articular acut (vad ca ai ceva simptome articulare) + consult nefrologic (poate da si glomerulonefrita cronica si insuficienta renala in final), si daca mai caut poate mai gasesc si alte afectari. Asa ca daca aveti cu copii asemenea pobleme nu strica sa faceti niste analize. noi am facut azi si abia astept raspunsul. |
|
|