Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
|
Oricum, datoria mea e sa investighez iar daca nu-i nimic, macar stim pe ce dam vina.
Eu nu tin minte sa fi avut dureri de cap atunci cand eram in crestere deci mi se pare ciudata teoria cu schimbarile hormonale. Insa cum nu sunt 2 oameni la fel... e posibil. |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| Avem copii preadolescenti? ... m-a luat prin surprindere titlul topicului
Kali, din experienta lui Stan patitul , iti recomand sa-i faci un masaj usor pe ceafa, si exercitii cu barbia in piept si stanga-dreapta. O contractura musculara in ceafa determina nu stiu cum o presiune in cap, cu tinta in zona descrisa de tine, in special la schimbari mai bruste de pozitie, sau dupa somn, cand dormi mai stramb. |
|

Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 2/12/2015 Mesaje: 144
| Eu o luam din prima cu "fugi deochi dintre ochi" si cu Tatal nostru de 3 ori.La orce varsta.Nu stiu cum face Tatal nostru,dar functioneaza mereu! |
|

Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22800
| Josefina wrote: Eu o luam din prima cu "fugi deochi dintre ochi" si cu Tatal nostru de 3 ori.La orce varsta.Nu stiu cum face Tatal nostru,dar functioneaza mereu!
Josefina, hai ca m-ai amuzat teribil cu leacul acesta babesco-vrajitoresc |
|

| Este Tatesco-babesco-vrajitoresc!
Una peste alta,constat ca hormonii,cei care aveau rol de echilibru in organism ,sint "acuzati" de multe rele,acum si de dureri de cap la preadolescenti!Si constat ca e de "bonton" sa inventezi boli(apoi sa le denumim si sa punem eticheta pe ala cu bolesnita)si nu remedii,asa cum ne-au crescut parintii.
Eu zic,preadolescentii astia sa isi puna o caciula,ca e prima cauza de durere de cap. Daca,doamne-fereste,n-or fi cauze grave la mijloc!
|
|

| Josefina, nu sunt boli inventate. Ma uit la fiica-mea: dupa 8 ore de scoala vine acasa si are teme si are de studiat. Cum sa nu o doara capul? Cand aproape nu mai are timp nici sa respire si are doar 10 ani. Cat despre remediile sugerate de tine iti spun doar atat: pe mine parintii nu m-au crescut cu prostii babesti , cu descantece si alte minuni. |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| sousourel wrote: Avem copii preadolescenti? ... m-a luat prin surprindere titlul topicului
Pai... nu? Cica oricand intre 8-10 ani incepe perioada asta...
sousourel wrote:Kali, din experienta lui Stan patitul  , iti recomand sa-i faci un masaj usor pe ceafa, si exercitii cu barbia in piept si stanga-dreapta. O contractura musculara in ceafa determina nu stiu cum o presiune in cap, cu tinta in zona descrisa de tine, in special la schimbari mai bruste de pozitie, sau dupa somn, cand dormi mai stramb.
Merci de sfat. Am incercat; domnisoara zice ca fara efect.
Oricum, ieri s-a plans toata ziua si azi iar, de dimineata.
Revin cu detalii atunci cand le am; deocamdata am facut analizele. |
|

Inregistrat: 10/4/2006 Mesaje: 6849
| Of!! Sper sa treaca si sa nu fie ceva grav! Sa ne spui... |
|

Inregistrat: 3/2/2011 Mesaje: 5536
| Josefina wrote: Eu o luam din prima cu "fugi deochi dintre ochi" si cu Tatal nostru de 3 ori.La orce varsta.Nu stiu cum face Tatal nostru,dar functioneaza mereu! La mine a "tinut" faza cu deochiul atata vreme cat am crezut in el Dupa ce am "debarcat" toate superstitiile, nu m-am mai "deocheat" deloc, desi, in copilarie, absolut fiecare durere de cap era "diagnosticata" si "tratata" de bunica asa! |
|

| Ce norocoasa esti,aurishta! Inseamna ca Dumnezeu te preaiubeste si te pazeste mult,daca doar ai vrut sa te "debarci" si ai si reusit!!!
Altfel,se stie,toate bolile incep mai intai la nivel "energetic";asa se zice,nu zic eu asa.
Bereea,la 10 ani copilul nu are decat 4-5 ore la scoala,nu 8.Voi lucrati in plus? Esti indreptatita sa crezi ca pe mine m-ar fi crescut parintii cu descantece pentru ca asa m-am exprimat,cu "fugi deochi dintre ochi". In realitate,mama ma lua in brate si imi spunea Tatal nostru de 3 ori si bunica imi canta cantece bisericesti(daca astea sunt vraji,inseamna ca asta fac si preotii in biserica,vraji ). Asa am facut si eu cu copiii mei.Efectul a fost ca m-am simtit in siguranta si cu multa,multa speranta ca voi fi sanatoasa.Cred ca oamenii au uitat de astea,se trateaza chimic si se cred zmei.
Asta nu inseamna ca nu mai iau si eu pilule,dar nu hranesc migrene,nu. Asa sunt eu,mai "de la tara"! |
|

| Uite ca fetita mea din clasa a cincea sta 8 ore la scoala cu exceptia zilei de joi cand sta 9.15, iar acum are o perioada foarte grea pentru ca se pregateste pentru examenele finale.
Eu nu cred in descantece, nu cred ca o rugaciune , oricare ar fi ea, aruncata acolo ca sa fie, te vindeca.Daca tu crezi si la tine functioneaza bine pentru tine. Nici nu cred ca o durere de cap este vina vreunui descantec. Nimeni n-a zis ca dam repede pastile, la noi functio eaza o plimbare in aer liber |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/12/2006 Mesaje: 3527
| Bereea si Josefina, nu cumva locuiti in tari diferite si de asta au copiii program diferit? Domnisorica mea e in clasa a 4a si sta la scoala aproximativ 7.30 h. Sunt de acord ca dupa atatea ore e prea mult sa mai lucreze acasa la atatea teme. Eu mai insist totusi cu matematica suplimentar, dar nu mai mult de 1 h si nu in fiecare zi. Asta in afara de cartea pe o are de citit pentru scoala.
In alta ordine de idei, si ea mi se plange destul de des de dureri de cap. Am fost la dr si la oftalmolog insa nu au gasit nimic. Asa ca eu le pun pe seama oboselii, prea putine lichide consumate sau fuga de responsabilitatile pe care le mai are cateodata. |
|

| Ba da, Misha, traim in tari diferite....ma gandeam ca se prinde singura
Datorita durerilor de cap domnisoara mea poarta acum ochelari, am facut si noi analize si e totul ok. Ceea ce vrea sa spun este ca nu putem trece chiar asa de usor peste durerile copiilor nostri atribuindu-le deochiului sau mai stiu eu ce.
Josejina, de curiozitate cati ani ai? |
|

| Eu am 50 de ani si copiii mari,in Romania dusi la scoala. Pe vremea cand aveau ei 10 ani atat faceau,4-5 ore si cred ca si acum e la fel la o scoala obisnuita. Nu vreau sa supar pe nimeni,v-am spus doar ce fac si cred eu. Cred ca oboseala,contactul cu oamenii,cu situatiile produc dezechilibre si echilibrul meu e la Dumnezeu si asta imi asigura sanatatea. |
|

Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| Posibil sa fie Paroxysmal Hemicrania,pot aparea 5 episoade/zi,cam asa sant manifestarile.Este un tip de migrena declansata de anxietate,schimari hormonale,congestie nazala. |
|
|