Dulciurile
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Maria & Mario
Scris: Thursday, January 25, 2007 12:01 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 2/13/2006
Acum, dupa 1 an , ce dulciuri le dam copiilor ? De care si in ce cantitati ?

Am observat ca aici le dau ciocolata , napolitane, inghetata ...... cam orice.
oare

Eu ii dau Mariei placinte cu branza sau cu mere, de casa, un fel de batoane de fructe si cereale de la Organyx, un fel de prajitura de morcov si Muffins simple sau cu fulgi de ciocolata si fructe de padure. Voi ?

Napolitane , ciocolata, bomboane, jeleuri , inghetata ..... ???
Cris-DL
Scris: Thursday, January 25, 2007 12:12 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 10/4/2006
Eu i-am dat Deei din toate prajiturele facute in casa, dar nu-i plac alcool tot cioco e mai buna

Si ii dau ciocolata Kinder, ou Kinder, Kinder Bueno, Pingui....toata gama Kinder, toate i le-am dat dupa 1 an jumatate ..... bombonici M&M, jeleuri i-am dat dupa 2 ani, iar inghetata nu i-am dat deloc..... aaaa, i-am dat o data putina, dar topita

Toate dulciurile incerc sa i le dau mai rarut, dar pe mine ma dispera bunicii toanerele care ii dau pe furis cioco, dar saracuta mereu ii paraste ras
stele_pe_cer
Scris: Thursday, January 25, 2007 2:56 PM
Nivel

Eu pana acum, la 1 an si 10 luni nu i-am dat niciodata lui Matei ceva dulce, in afara mierii pe care nu o accepta cu prea mare entuziasm decat in combinatie cu unele fructe.

Nu vad de ce i-as da dulciuri, sanatoase nu sunt, asta e clar, strica dintii, scad pofta de mancare, maresc sau accentueaza dorinta de a consuma dulciuri in detrimentul mancarii sanatoase.

Eu ma gandesc ca dulciuri oricum va manca si la cresa, si la gradinita si in vizite pe unde vom merge cand si cand.Dulciurile le gasesti pe oricunde si copiii le vor consuma oricand cu placare, asa ca nu e cazul sa il obisnuiesc inca de pe acum cu ele, daca oricum nu le va refuza mai tarziu.

Fie ca sunt facute in casa, fie ca sunt de cumparat, ele tot dulciuri raman.E-urile oricum exista si ele in orice este de cumparat...in skimb nici o zi fara fructe si cerealesic !
Cristy
Scris: Thursday, January 25, 2007 4:24 PM
Nivel

Inregistrat: 1/8/2007
Maria & mami wrote:
Acum, dupa 1 an , ce dulciuri le dam copiilor ? De care si in ce cantitati ?

Am observat ca aici le dau ciocolata , napolitane, inghetata ...... cam orice.
oare

Eu ii dau Mariei placinte cu branza sau cu mere, de casa, un fel de batoane de fructe si cereale de la Organyx, un fel de prajitura de morcov si Muffins simple sau cu fulgi de ciocolata si fructe de padure. Voi ?

Napolitane , ciocolata, bomboane, jeleuri , inghetata ..... ???

Maria, eu nu sunt de acord cu dulciurile sub nici o forma.....

La primul copil, Eden nu i-am dat duciuri pana la varsta de 3 ani, mai ales ultimile numerotate. Iar bomboanele si gumele de mestecat le-am dat pe la varta de 6 ani, intotdeuna mi-a fost frica ca s-ar putea ineca cu ele.
Fata cea mica, Shahar, nu mananca dulciuri deloc, doar putina ciocolata (un cubulet), bisciuti, batoane cu cereale( pe care le impart in doua) si un fel de pufuleti cu crema de alune din faina integrala si vitaminizate.
La un an eu cred ca este OK ceea ce-i dai, fereste-o cat poti de toate acele dulciuri care i-ar strica dintii ( napolitanele, bomboanele, jeleuri).

Cu ce inveti copilul cu aia se obisnuieste si cu cat creste situatia poate sa fie si mai rea, unii copii ajungand sa refuze mancarea si prefera dulciurile.

Inghetata nu l-am refuzat-o nicidata, m-a straduit sa nu fie mai mult de 1 pe zi. Vara in Israel este foarte cald - temperaturile ajungand pana la 40 C iar in aceasta situatie - imi este foarte greu sa le refuz o inghetata....

flowers flowers
katy
Scris: Thursday, January 25, 2007 4:53 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Subscriu: fara dulciuri cat mai mult timp posibil, doar nitica miere in ceai, pe o felie de paine cu unt. Asa am procedat cu Luana si acum nu cere dulciuri decat rar, ii plac in mod deosebit alea cu surprize, ghiciti din ce motivras Ea opreste surpriza si mami papa ciocolata, ca doar e pacat sa o arunce, si asa mai pun nitica sunculita pe fundhohot
papi
Scris: Sunday, January 28, 2007 10:08 AM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 1/12/2007
si eu sunt de parere ca dulciurile ar trebui introduse cat mai tarziu, desi dupa 1 an ar merge o budinca, o placinta cu branza sau cu mere, un chec facute in casa indulcite cu miere si fara amoniac sau praf de copt. dar, la cat de antitalent sunt eu in bucatarie, bietul copil nu stiu cand va vedea prajituri facute de mine.
in ceea ce priveste ciocolata, nu am incredere nici macar in kinder pt ca si asta contine lecitina de soia, emulgatori etc.
cand eram mici, mama ne facea o ciocolata din mult lapte praf, putina cacao, un pliculet cu vanilie si indulcita cu miere si ne placea la nebunie.
sousourel
Scris: Sunday, January 28, 2007 1:10 PM
Nivel

Inregistrat: 2/18/2006
Dulciuri?oare Uneori ne vede pe noi si ii trebuie, alterori le scuipa...am facut vineri pudding, i-am dat si lui putin, a si scuipat, dar ieri cand ornam tortul a vrut sa guste si el putina frisca...sa vedem azi cum ii va placea sic
delfinasa
Scris: Monday, January 29, 2007 4:58 AM
Nivel

Nu prea...papa fructe, iaurturi cu fructe, batoane de cereale cu fructe...dulciuri nu prea fac decat la ocazii si nici nu cumpar, asa ca stam departe de ele deocamdata.
Andi&Mariuca
Scris: Monday, February 12, 2007 3:20 PM
Nivel

Inregistrat: 2/14/2006
eu chiar nu ii voi da ciocolata... este un puternic energizant si contine zahar rafinat... deci NU!

i-am dat cozonac (coji si putin miez dar fara nuci sau mac), chec facut de mine. alte prajituri nu. dar ii mai dau biscuiti si iaurturi in care ii pun eu fructe. mai nou i-am dat si Danonino dar cred ca nu ii voi mai da. sigur are ceva conservanti in el...Thumb down

cred ca dulciurile din comert trebuie date cu discernamant si masura si oricum mult dupa 2 ani.

mai bine ii pun dulceata sau miere de paine si are ceva dulce!ras
sousourel
Scris: Monday, February 12, 2007 8:57 PM
Nivel

Inregistrat: 2/18/2006
Se pare ca dulciurile din comert contin extrem de multi alergeni, colorantii, aromatizanti...vanilina!!!Nici macar biscuitii nu sunt "curati". Al meu prefera seara, la cina, un biscuite sau doi...dar...si mai contin si acid citric, care se pare ca e cancerigen...ce mai, la copt de biscuiti cu mineuff
Cristy
Scris: Tuesday, February 13, 2007 1:56 PM
Nivel

sousourel wrote:
Se pare ca dulciurile din comert contin extrem de multi alergeni, colorantii, aromatizanti...vanilina!!!Nici macar biscuitii nu sunt "curati". Al meu prefera seara, la cina, un biscuite sau doi...dar...si mai contin si acid citric, care se pare ca e cancerigen...ce mai, la copt de biscuiti cu mineuff

Nu se gasesc in Romania biscuiti din faina integrala, fara acide si nu mai stiu eu ce? Poate la magazinele naturiste...

flowers flowers flowers flowers flowers
Andi&Mariuca
Scris: Tuesday, February 13, 2007 2:49 PM
Nivel

Inregistrat: 2/14/2006
eu am cautat la niste magazine naturiste cand era Andrei pana in 6 luni biscuiti fara gluten... nici macar din aia nu se gasesc darmite ceva mai "pasnic" pt ei...

si pe mine ma bate serios gandul sa ii fac biscuiti si paine in casa...oare
Cristy
Scris: Tuesday, February 13, 2007 4:04 PM
Nivel

Andismom wrote:
eu am cautat la niste magazine naturiste cand era Andrei pana in 6 luni biscuiti fara gluten... nici macar din aia nu se gasesc darmite ceva mai "pasnic" pt ei...

si pe mine ma bate serios gandul sa ii fac biscuiti si paine in casa...oare

In Israel in ultima perioada au bombardat cu astfel de produse, in ziua de astazi in majoritatea superelor mari au facut stand cu produse naturiste, produse organice si tot felul de produse fara glutein - de la bisciuti, prajituri, cereale, inlocuitori de ciocolata si pana la delikat, condimente si tot felul de produse.....

Doar ca preturile sunt cu 60-120% mai mari decat cele normale. Cu toate ca sunt preturile mari mie imi convine sa cumpar.

Vor aparea si in Rom doar ca personal cred ca va mai dura putin...
Pacat, pentru ca atata timp cat aceste produse naturiste sunt mai sanatoase, nu pre inteleg de ce nu s-ar gasi. Economia de piata, nu-i cerinta- nu-i ofertacry

flowers flowers flowers flowers flowers
taki
Scris: Wednesday, March 28, 2007 11:12 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Eu i-am dat prajitura de mere, de dovleac si checuri facute in casa, de mine.
carla
Scris: Thursday, January 17, 2008 8:01 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 2/8/2007
Eu nu sunt de acord cu dulciurile si cu sucurile din comert.Dar ce sa fac daca tati ii da cate o ciocolata ,o napolitana sau un pahar de suc?Daca nu-i dau cand le vede se tranteste pe jos si urla.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.