Dulciuri pentru silueta
Subiectul anterior · Subiectul urmator
taki
Scris: Tuesday, October 16, 2007 1:07 PM
Avatar
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 2/13/2006
Mesaje: 13501
Daca esti o dependenta de dulciuri sau doar iti place sa te rasfeti din cand in cand cu ceva bun , de ce sa nu alegi cu discernamant, astfel incat sa fie bine si pentru silueta ta (si nu doar pentru papilele gustative)!

1. Ciocolata neagra
Ciocolata neagra este desertul perfect! Cu mai putine calorii decat sora sa, ciocolata cu lapte, si o redusa cantitate de carbohidrati, are in plus si avantajul continerii de anti-oxidanti, necesari pentru un corp sanatos.

2. Iaurt
Iaurtul simplu, degresat este probabil cea mai buna optiune, dar daca el nu se incadreaza in standardele tale de deserturi delicioase, poti opta si pentru cele cu arome cu fructe. Desi contine si zahar, nu va avea mai mult de 10 glucide la 100g, ceea ce reprezinta o cantitate infima (comparand de exemplu cu procente de 60-70% o prajitura are).

3. Crema de ricotta - RETETA AICI
Ricotta este un soi de branza foarte interesant, si cu un topping potrivit poate deveni cel mai atragator desert. Si cand te gandesti ca iti va aduce si un aport de calciu, atat de necesar pentru osatura ta, nu te gandi de doua ori si opteaza pentru un astfel de desert delicios!

4. Crema de ciocolata
Un alt desert crema delicios si cu putine glucide (maxim 25%): crema de ciocolata. Cu cat mai neagra este ciocolata care ii sta la baza, cu atat mai bine!

5. Inghetata
Ei bine, daca nici una din sugestiile noastre anterioare nu au fost pe placul tau, poti recurge la inghetata, perfecta pentru zilele toride de vara, si nu atat de daunatoare pe cat se poate crede pentru silueta ta. Cele mai putin calorice sunt cele pe baza de fructe, insa oricum, in general, inghetatele nu depasesc 30% cantitate de glucide.
fdianamaria
Scris: Tuesday, January 1, 2008 9:09 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/17/2006
Mesaje: 4933
Eu sunt innebunita dupa ciocolata neagra, dar totusi nu prea da bine cu dieta mea...ras
felyy
Scris: Tuesday, January 1, 2008 9:36 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 10/16/2007
Mesaje: 318
fdianamaria wrote:
Eu sunt innebunita dupa ciocolata neagra, dar totusi nu prea da bine cu dieta mea...ras

Ce dieta urmezi?
fdianamaria
Scris: Tuesday, January 1, 2008 9:48 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/17/2006
Mesaje: 4933
una fara rezultat....hohot ...cel putin deocamdata, pentru ca e pe termen lung
Am renuntat la mai multe chestii si mananc cat de putin si de sanatos cu putinta, cat mai multe lichide. E de fapt un nou mod de viata, daca ii pot zice asa sic
carla
Scris: Monday, February 11, 2008 10:23 PM
Avatar
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 2/8/2007
Mesaje: 14165
Ajutor!M-am dat la dulciuri!La o luna dupa nastere am momente in care nu ma pot opri din mancatul ciocolatii de toate felurile.
Lilly of the valley
Scris: Tuesday, February 12, 2008 7:31 AM
Avatar
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 3/23/2007
Mesaje: 12042
Cum stai cu glicemia?
mommy
Scris: Tuesday, February 12, 2008 8:28 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 11/18/2006
Mesaje: 3674
carla wrote:
Ajutor!M-am dat la dulciuri!La o luna dupa nastere am momente in care nu ma pot opri din mancatul ciocolatii de toate felurile.

Asa am patit si eu, alaptam si ma luase o pofta de toate bunatatile. Dar trece dupa primele 3 luni, incearca doar sa pastrezi o limita, ca sa nu te ingrasi (prea tare). pupici
carla
Scris: Tuesday, February 12, 2008 9:19 PM
Avatar
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 2/8/2007
Mesaje: 14165
mariuta wrote:
Cum stai cu glicemia?
Doctorita m-a intrebat acelasi lucru,dar mi-e tare pofta.
MNiko
Scris: Friday, February 22, 2008 5:46 AM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Mesaje: 14
Stevia - controleaza apetitul si pofta de dulciuri



Stevia este o planta dulce, mult mai dulce decat zaharul - dar nu gustul este motivul pentru care este clasificata ca fiind un supraaliment. Aceasta are capacitatea de a regla nivelul zaharului in sange (glicemia), de a infrana pofta de dulciuri si a tempera senzatia acuta de foame, fiind eficienta pentru cei care sufera de diabet sau hipoglicemie. Stevia este excelenta pentru stimularea energiei mentale si fizice si poate chiar opri bacteriile care determina cariile dentare. Mai presus de toate, stevia nu contine calorii. Toate aceste calitati sunt sustinute de cercetari de laborator si de studii clinice demne de incredere.

Substante nutritive dulci

Stevia contine substante dulci (glicozide) care nu sunt metabolizate de organismul uman, fiind astfel eliminate fara ca vreo calorie sa fie absorbita. In afara de glicozide, stevia mai contine si proteine, fibre, carbohidrati, fosfor, zinc, calciu, potasiu, magneziu si vitaminele A si C.

Este un aliment vegetal cu o impresionanata reputatie de vindecator pentru organism. Nu numai ca nu mareste nivelul zaharului din sange, ba chiar determina scaderea acestuia daca este prea mare. Sper deosebire de zahar, nu favorizeaza inmultirea bacteriilor nesanatoase si a ciupercilor, care pot infecta organismul cauzand probleme serioase.

Stevia scade pofta de dulciuri, echilibrand nivelul zaharului din sange si evitand oscilatiile hipoglicemiei. Astfel, stevia poate micsora dorinta de a consuma alimente grase si poate controla apetitul. Unii oameni au descoperit ca pofta lor de mancare scade daca iau drajeuri din stevia cu 15-20 de minute inainte de masa.

Dupa cum a fost publicat in Journal of Medicinal Plant Research, oamenii de stiinta americani au descoperit ca stevia actioneaza ca un diuretic natural, ajutand organismul sa scape de fluidele in exces, scade oboseala mentala si fizica, armonizeaza digestia, regleaza presiunea sangelui si ajuta la pierderea in greutate.

Alti indulcitori naturali

Zaharul alb, fructoza si siropul de porumb sunt si ei indulcitori naturali, dar niciunul nu este lipsit de calorii. Spre deosebire de stevie, aceste zaharuri naturale pot cauza cresterea in greutate, carii dentare si hipoglicemie.

Zaharurile obisnuite contribuie la aparitia indigetiei, tulburarilor intestinale, iar la copii da boli cu deficit de atentie si hiperactivitate. Spre deosebire de acestea, stevia nu determina niciun astfel de efect advers.

Stevia nu produce nici mucus in organism, cum face zaharul, si nici nu favorizeaza infectiile cu fungi sau bacterii, care sunt determinate de zahar. Dar cel mai important este faptul ca stevia ajuta la scaderea poftei de dulciuri, echilibrand nivelul de zahar din sange. Astfel, stevia are un efect opus zaharului chiar daca este mai dulce decat zaharurile naturale.

Hipoglicemia si diabetul

Zaharul in sine este ca un drog daca il folosesti in exces. Si nu va amagiti singuri: majoritatea oamenilor zilelor noastre consuma mult prea mult zahar rafinat. Organismele noastre pur si simplu nu sunt facute pentru a suporta cantitati enorme de zahar rafinat, care sunt incluse in dietele occidentale actuale.

Multi dintre pacientii mei sunt predispusi la hipoglicemie si diabet, formele cele mai importante pe care le iau tulburarile legate de cantitatea de zahar din sange si care pot fi numite pe buna dreptate epidemii ale vietii moderne.

De fapt, din propria practica clinica, am descoperit ca unul din doi pacienti fie a avut simptome de hipoglicemie la un moment dat, fie chiar a fost diagnosticat cu hipoglicemie. "Supra-zaharisirea" populatiei a determinat o situatie in care cel putin 50% dintre indivizi sunt in pericol de a suferi de hipoglicemie.

Aceasta afectiune poate cauza schimbari de dispozitie, iritabilitate, depresie, oboseala, moleseala, tremuraturi, dureri de cap, ameteala, atacuri de panica, indigestie, transpiratii reci, chiar alcoolism si lesinuri. Creierul are nevoie de anumite cantitati de zahar pentru a functiona asa cum trebuie; dar daca nivelurile de zahar din sange sunt fluctuante, acest lucru poate duce la nenumarate simptome adverse.

Multe studii au fost efectuate pentru evaluarea mecanismului fiziologic al extractelor de stevia. Reactiile biochimice produse de stevia stopau activitatea compusilor negativi. Aceste efecte specifice au determinat o imbunatatire a utilizarii si administrarii glucozei de catre organism, ameliorand astfel reactiile hipoglicemice.

Hipoglicemia este termenul medical pentru un nivel scazut al zaharului in sange. Cand nivelul zaharului din sange scade prea mult, determina o nevoie disperata de a ingera carbohidrati rafinati. Pentru a satisface aceasta nevoie, sunt devorate din ce in ce mai multe alimente care contin zahar, cauzand o oscilare a nivelurilor de zahar din sange. Acesta este motivul pentru care, daca veti consuma doar un baton de ciocolata, sunteti predispusi sa vreti mai mult.

Zaharul va da acest avant (ca sa nu mai vorbim despre efectul produs de cacao sau de cofeina), iar cedarea nu este departe. Cea mai buna metoda de a combate dorinta de zahar este de a va "dezintoxica", de exemplu, nu consumati alimente zaharoase sau dulciuri timp de o luna. Este ca si cum ati incerca sa scapati de dependenta de un drog. Nu spun ca nu puteti sa va oferiti niste alimente zaharoase din cand in cand, dar trebuie sa faceti urmatoarele:
evitati zaharurile obisnuite si dulciurile pe cat posibil;
ajutati-va organismul cu supra alimente bogate in substante nutritive care sa va refaca echilibrul;
utilizati stevia pentru a echilibra nivelul de zahar din sange si pentru a impiedica poftele.



Daca va confruntati cu pofte alimentare in mod constant este foarte posibil sa va alimentati incorect. Poftele alimentare necontrolate sunt un semn ca organismul este dezeechilibrat. Nivelul zaharului din sange este prea mic. Prea multe alimente rafinate, bogate in sare sau zahar va vor determina sa aveti pofte de si mai mult zahar.
Extinderea ciupercilor va determina pofte alimentare, intrucat astfel de organisme se hranesc cu zahar.

Alimentele rafinate sunt procesate in asa fel incat vitaminele, mineralele si fibrele - cheie sunt indepartate. Astfel, compusul in exces de alimente rafinate va duce la intensificarea poftelor alimentare. De exemplu, o deficienta de crom va va determina o nevoie nestapanita de zahar. Mai mult de 80% din crom este distrus in cadrul procesarii alimentelor. Si, apropo, pofta de ciocolata este deseori un semn al deficientei de mangan.

Stevia satisface poftele de carbohidrati sau zahar ajutand la reglarea nivelului de zahar din sange. Scopul acestei argumentatii este de a sublinia ca stevia ar putea reduce serios riscul de a dezvolta tulburari determinate de nivelul zaharului din sange, in special hipoglicemie si diabet.

Pentru pacientii suferinzi de hipoglicemie, as putea folosi suplimente de aminoacizi, biotina, acid pantotenic si crom, zinc si mangan. Toti acesti nutrienti se gasesc in germeni si in alimentele vii.

Alte beneficii

Stevia are si alte utilizari medicale. Un studiu efectuat de Scoala de Stomatologie din Hiroshima a aratat ca stevia impiedica dezvoltarea bacteriilor dentare. Cu alte cuvinte, stevia este benefica in lupta cu cariile si alte afectiuni dentare.

Zaharul obisnuit, pe de alta parte, hraneste bacteriile dentare si deseori cauzeaza carii. Folosita pentru clatirea gurii, stevia poate preveni gingivita si alte boli ale gingiilor. Intra in componenta anumitor produse dentare si este recomandata de multi dentisti brazilieni pentru a intarzia formarea placii dentare. Brazilienii cunosc de ceva vreme beneficiile aceste plante; stevia are o istorie lunga de utilizare ca tonic gastrointestinal, cu mult inaintea acestor studii stomatologice.

Testele au aratat ca stevia impiedica dezvoltarea bacteriei Streotococcus mutas. Aceasta explica folosirea sa cu succes in tratarea ranilor, iritatiilor si afectiunilor gingiilor, dar demonstreaza si motivul pentru care este benefica celor susceptibili de infectii cu fungi. Studii japoneze, inclusiv probe extinse care urmareau toxicitatea, nu au gasit nicio anomalie in celule, anzime, cromozomi sau alte efecte secundare semnificative cauzate de stevie, dupa cum declara Rita Elkins in cartea sa: Stevia, Nature's Sweetener (Stevia, indulcitorul naturii).

In concluzie cel mai important aspect legat de stevie este capacitatea sa dovedita de a regla nivelul zaharului din sange, de a impiedica pofta de dulciuri si de a micsora senzatia de foame.

Stevia este, astfel, benefica mai ales pentru oamenii care sunt supusi riscului de hipoglicemie sau diabet.

Chestionarul "Stevia"

Este valabil in cazul dumneavoastra?

Daca una sau mai multe dintre urmatoarele situatii se aplica in cazul dumneavoastra, este posibil ca aveti nivelul de zahar din sange dezechilibrat sau hipoglicemie, asadar, sa aveti nevoie de stevie.

Dieta bogata in zahar
Pilule contraceptive
Doua mai mai multe bauturi alcoolice pe zi
Petreceri cu alcool - o data pe saptamana sau mai des
Dureri frecvente de cap
Furie
Accese de furie
Schimbari de dispozitie
Epuizare
Tremurat inainte de masa
Foame continua
Excese alimentare
Indigestii frecvente
Greata ocazionala
Privire incetosata
Insomnie
Pofta de ciocolata
Pofta de dulciuri
Dieta bogata in mancare nesanatoasa
Afectiuni ale ficatului
Confuzie sau pierderi de memorie
Depresie
Sindron premenstrual
Scaderea energiei
Tremuraturi
Pofta de mancare exagerata
Oboseala dupa masa
Anxietate
Transpiraii reci
Picioare slabite
Iritabilitate


Daca manifestati intre 1 si 10 dintre simptomele de mai sus, este posibil sa aveti un dezechilibru SLAB ale nivelului zaharului din sange.
Daca manifestati intre 11 si 21 dintre simptomele de mai sus, este posibil sa aveti un dezechilibru MODERAT ale nivelului de zahar din sange.
Daca manifestati intre 22 si 31 dintre simptomele de mai sus, este posibil sa aveti un dezechilibru SEVER al nivelului de zahar din sange.
Sfefania_Johansson
Scris: Friday, April 18, 2008 10:39 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 10/24/2007
Mesaje: 2267
fdianamaria wrote:
Eu sunt innebunita dupa ciocolata neagra, dar totusi nu prea da bine cu dieta mea...ras

ciocolata neagra mancata cu bun simtsic este indicata si in cure de slabire!! 10-20 grame de ciocolata sunt indicate zilnic tuturor, pt ca scad nivelul colesterolului!!
eu si sotul mancam zilnic 20 gr..10 e prea putin pt pofta noastra hahah
carla
Scris: Friday, April 18, 2008 11:17 PM
Avatar
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 2/8/2007
Mesaje: 14165
Am pofta de dulciuri numai noaptea,cand ma trezesc la alaptat,si nu ma pot opri doar ca adorm...uneori ma trezesc dimineata cu biscuiti in mana sau prin pat.
Sfefania_Johansson
Scris: Tuesday, May 20, 2008 2:59 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 10/24/2007
Mesaje: 2267
reteta de inghetata dietetica si f buna la gust

2 portii

0,5 dl apa
zeama de la jumatate de lamaie
1 lingurita coaja de lamaie rasa (doar daca iti place)
180 gr piersici
1/2 lingurita de zaharina fluida

se baga toate in mixer si se face o spuma care se baga la congelator..in caz ca nu ai masina de inghetata ;P
se scoate din ora in ora (poti si mai des, daca ai chef) si se amesteca bine, ca sa nu se formeze cristale de gheata

POFTA BUNA

si spor la slabit

ps: piersicile mai pot fi inlocuite si cu alte fructe parfumate, gen zmeura, afine, mango..
Laura&Alfonso
Scris: Sunday, June 1, 2008 10:17 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 4/4/2006
Mesaje: 1856
Stefania asemanator cu inghetata ta eu fac serbete de fructe , cu ghiata , lamaie , zaharina si capsuni(portocale, piersici, pepene galben, fructe de padure etc)pun tot la Thermomix triturez bine si gataras se serveste pe moment sau se poate pastra in gongelator si inainte cu o ora de a le servi se scoate
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.