Mai mici decat m-am asteptat. Transportul in comun e fffff. ieftin, la fel si taxiurile ( mai ieftin ca in RO ). Mancarea depinde de locatie si ce comanzi, insa nu face gaura in buget; ideea e ca-ti poti face bugetul cum iti doresti, de la unul ffff. decent pana la... fara numar, fara numar.
Calculul e simplu 1 aed = 1, 15 lei, cam asa, insa intotdeauna am considerat un pret de 1 la 1, sa-mi fie mai simplu.
Daca nu visezi la chestii exclusiviste, Dubaiul e pentru toata lumea.
Ca idee:
- bilet pt. Burj Khalifa at the top: 220 aed / pers. la orele de varf.; se poate si mai ieftin. Noi am vrut sa prindem asfintitul. Fantanile sunt free.
- acces la Marea Moschee din Adu Dhabi: gratis. Transportul pana acolo, cu autocar ( scaune din piele, aer conditonat, spatiu la picioare ): 40 aed / pers. dus-intors aprox. 150 km./drum. Desigur, daca iei excursie prin agentie te costa triplu, daca nu mai mult. Acolo, musai de luat taxiul, nu au metrou iar autobuzul te face la nervi; au statii din 200 in 200 de metri ( exagerez dau nu f. mult ); faci o vesnicie pana la destinatie, insa biletul e 2,5 lei / calatoria.
- Miracle Garden: 45 aed / pers.
- Global Village: 5 aed / pers.
- iaht sharing cu masa si bauturi soft: 360 aed / pers. pt. 3 ore. Vezi Atlantisul, plajele, Burj al Arab. Daca doresti iaht doar pt. tine, in jur de 2000 aed 1,5 ore, sper sa fi retinut corect. Noi am optat pt. iaht sharing, a fost mult mai fun! Super grup am fost, 8 pers. E ok de inchiriat iaht doar pt. tine daca calatoresti in grup insa doar pt. 2 pers. mi se pare destul de plictisitor.
- Desert Safari, 110 aed/pers. Pickup de la hotel, dune bashing
, plimbare cu camila - 1 min.
pt. mai mult platesti dar ffff. putin... mie nu mi-a placut... mi s-a parut ciudata senzatia - spectacol, masa tip bufet. Mancare super buna! Daca doresti, platesti 50 aed./pers. pt. zona VIP, unde esti servit - adicatelea nu stai la rand cu restul poporului pt. mancare - si primesti si sisha.
- au si bus hop-on hop off ( Big Bus ), preturile incep de la 274 aed /zi / pers. si se ieftinesc pe masura ce achizitionezi pt. mai multe zile... Au si ceva reduceri, insa pe noi nu ne-a interesat - acum - nimic din ce ofereau ei la discount, mai putin o croaziera pe Creek, de 1 ora. Ar fi ok pt. salvat energie - distantele sunt fffff. mari, totul trebuie calculat la ordinul zecilor de km. - ptc. acopera aproape toate zonele de interes si nu-ti mai bati capul cu taxi sau metrou... depinde de organizarea fiecaruia. Noi am luat numai pt. 1 zi, suntem mai activi din fire si am vrut sa simtim vibe-ul orasului.
- z-line ( un fel de tiroliana, iti da drumul de la et. 45 in Dubai Marina ): 650 aed / pers. ; 1000 aed. pt. 2 pers. care merg impreuna.
- apa am primit-o de la hotel in fiecare zi si e gratis si pe Big Bus.
- bazarul de aur si condimente: gratis, bineinteles... plimbare cu abra - ambarcatiunile lor traditionale -: 1 aed / pers.
- preturile prin mall-uri, pt. shopping, cam ca la noi; la mancare, ceva mai mari.
- sezlong cu tot cu prosop, insa pe plaja cea mai plaja, 100 aed / pers.; hotelul ni le oferea la 20 aed / pers., in schimb noi nu am avut timp si stare pt. plaja. Exista si plaja publica, desigur, insa mergi cu prosopul din dotare si stai direct pe nisip.
- de asemenea, hotelul punea la dispozitie bus gratuit pana la plaja ( cea mai populara ), mall si metrou.
Am intalnit ffffff. putini romani - culmea! - insa o moldoveanca ce lucra la un lounge pe plaja mi-a spus ca e singurul loc de pe planeta unde suntem f. bine vazuti prin prisma faptului ca suntem europeni. Si asa e, am simtit-o si eu...
Ah, nu au istorie, cred ca stii asta... e o altfel de vacanta, diferita de tot ce ai putea experimenta in Europa.
Cred ca ti-ai facut o idee. Nu e de speriat.