Dubai
Subiectul anterior · Subiectul urmator
kali
Scris: Monday, February 26, 2018 11:34 AM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 5/27/2006
E super child-friendly; nu as avea nicio retinere sa merg cu copiii!
Perioada optima e nov. - martie, dupa parerea mea; sa nu fie extrem de cald, zic.
bereea
Scris: Friday, May 27, 2022 7:22 PM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
kali wrote:
Mai mici decat m-am asteptat. Transportul in comun e fffff. ieftin, la fel si taxiurile ( mai ieftin ca in RO ). Mancarea depinde de locatie si ce comanzi, insa nu face gaura in buget; ideea e ca-ti poti face bugetul cum iti doresti, de la unul ffff. decent pana la... fara numar, fara numar.AngelNot
Calculul e simplu 1 aed = 1, 15 lei, cam asa, insa intotdeauna am considerat un pret de 1 la 1, sa-mi fie mai simplu.
Daca nu visezi la chestii exclusiviste, Dubaiul e pentru toata lumea.

Ca idee:

- bilet pt. Burj Khalifa at the top: 220 aed / pers. la orele de varf.; se poate si mai ieftin. Noi am vrut sa prindem asfintitul. Fantanile sunt free.
- acces la Marea Moschee din Adu Dhabi: gratis. Transportul pana acolo, cu autocar ( scaune din piele, aer conditonat, spatiu la picioare ): 40 aed / pers. dus-intors aprox. 150 km./drum. Desigur, daca iei excursie prin agentie te costa triplu, daca nu mai mult. Acolo, musai de luat taxiul, nu au metrou iar autobuzul te face la nervi; au statii din 200 in 200 de metri ( exagerez dau nu f. mult ); faci o vesnicie pana la destinatie, insa biletul e 2,5 lei / calatoria.
- Miracle Garden: 45 aed / pers.
- Global Village: 5 aed / pers. alcool
- iaht sharing cu masa si bauturi soft: 360 aed / pers. pt. 3 ore. Vezi Atlantisul, plajele, Burj al Arab. Daca doresti iaht doar pt. tine, in jur de 2000 aed 1,5 ore, sper sa fi retinut corect. Noi am optat pt. iaht sharing, a fost mult mai fun! Super grup am fost, 8 pers. E ok de inchiriat iaht doar pt. tine daca calatoresti in grup insa doar pt. 2 pers. mi se pare destul de plictisitor.
- Desert Safari, 110 aed/pers. Pickup de la hotel, dune bashingfirstprize, plimbare cu camila - 1 min.alcool pt. mai mult platesti dar ffff. putin... mie nu mi-a placut... mi s-a parut ciudata senzatia - spectacol, masa tip bufet. Mancare super buna! Daca doresti, platesti 50 aed./pers. pt. zona VIP, unde esti servit - adicatelea nu stai la rand cu restul poporului pt. mancare - si primesti si sisha.
- au si bus hop-on hop off ( Big Bus ), preturile incep de la 274 aed /zi / pers. si se ieftinesc pe masura ce achizitionezi pt. mai multe zile... Au si ceva reduceri, insa pe noi nu ne-a interesat - acum - nimic din ce ofereau ei la discount, mai putin o croaziera pe Creek, de 1 ora. Ar fi ok pt. salvat energie - distantele sunt fffff. mari, totul trebuie calculat la ordinul zecilor de km. - ptc. acopera aproape toate zonele de interes si nu-ti mai bati capul cu taxi sau metrou... depinde de organizarea fiecaruia. Noi am luat numai pt. 1 zi, suntem mai activi din fire si am vrut sa simtim vibe-ul orasului.
- z-line ( un fel de tiroliana, iti da drumul de la et. 45 in Dubai Marina ): 650 aed / pers. ; 1000 aed. pt. 2 pers. care merg impreuna.
- apa am primit-o de la hotel in fiecare zi si e gratis si pe Big Bus.
- bazarul de aur si condimente: gratis, bineinteles... plimbare cu abra - ambarcatiunile lor traditionale -: 1 aed / pers.
- preturile prin mall-uri, pt. shopping, cam ca la noi; la mancare, ceva mai mari.
- sezlong cu tot cu prosop, insa pe plaja cea mai plaja, 100 aed / pers.; hotelul ni le oferea la 20 aed / pers., in schimb noi nu am avut timp si stare pt. plaja. Exista si plaja publica, desigur, insa mergi cu prosopul din dotare si stai direct pe nisip.
- de asemenea, hotelul punea la dispozitie bus gratuit pana la plaja ( cea mai populara ), mall si metrou.

Am intalnit ffffff. putini romani - culmea! - insa o moldoveanca ce lucra la un lounge pe plaja mi-a spus ca e singurul loc de pe planeta unde suntem f. bine vazuti prin prisma faptului ca suntem europeni. Si asa e, am simtit-o si eu...

Ah, nu au istorie, cred ca stii asta... e o altfel de vacanta, diferita de tot ce ai putea experimenta in Europa.

Cred ca ti-ai facut o idee. Nu e de speriat.

In sfarsit, mi-am luat bilete pentru Dubai. Stiu ca e intr-o luna foarte calda, dar atunci e ziua fiica-mii si aceasta calatoria si-a dorit-o cadou.( iar noi stam la Roma, suntem obisnuits cu caldura)

Nu stiu daca mai intri pe aici Kali, dar m-ar interesa un hotel recomandat.
De asemenea, as dori informatii despre cum trebuie sa ne imbracam

Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.