Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Hmmmm... inca nu era topic despre Dubai?!
Deci, recomandari de cazare aveti? In febr. avem si noi bilete luate, deci revin cu impresii daca nu intervine nimeni pe parcurs... |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| kali wrote:Hmmmm... inca nu era topic despre Dubai?!
Deci, recomandari de cazare aveti? In febr. avem si noi bilete luate, deci revin cu impresii daca nu intervine nimeni pe parcurs...
De data asta chiar te invidiez si imi vine sa va bat .Dubai este singurul loc din lume care mi-l doresc sa-l vizitez si nu poooooot!Ma atrage totul arhitectura,oamenii,locurile ...tot!!Ce misto de voi!Daca vrei mai multe indicatii vb cu Alina(Antique din Radauti)ea a vizitat si-ti va povesti ce si unde sa vizitati!Astept totul ,poze macar sa vizitez prin voi!! |
|

| Stiiiu ca tu nu poti... imi pare rau... Sper sa ma intorc entuziasmata ptc. - sincer - nu e o destinatie care sa ma atraga sau sa-mi spuna foarte multe . Sunt super sceptica. Nu cred ca as fi facut pasul daca nu as fi prins o oferta de nerefuzat si nu m-ar fi incantat ideea de caldura... in febr. Deja am luat si cazarea - daca nu ma razgandesc ... deci... cum mai e pana atunci... incerc sa nu ma mai gandesc.( cred ca v-am mai zis de frica mea de zbor, da? ). Sigur ca voi face si poze! |
|

Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Kali, abia astept noutati la subiect ! ceva up dates pentru pregatiri, bagaj, traseu preatabilit ? |
|

| Da, am totul stabilit dar mi-e lene sa detaliez. Mai bine astept sa ma intorc si fac recomandari in cunostinta de cauza. |
|

Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| |
|

| Gata, dus - venit, me: happy!:026:
Ar fi foarte multe de povestit, insa, mami de M&M, sunt aici pt. detalii.
Pe scurt, ne-am intors super-incantati, am depasit si niste prejudecati... totul la superlativ, super safe. Recomand cazare in zona Marina sau JBR; distantele sunt ffff. mari nu merita sa stai decat in zona 0 pt. impact maxim. Sunt povesti alea cum ca nu ai voie sa mergi de mana cu iubitu' sau ca tre' sa stai imbrobodita.
In rest, sunt super organizati si au grija ca orice experienta sa o transforme intr-una la superlativ. Ei sunt super amabili, draguti, respectuosi si saritori.
NU ne-au ajuns 7 nopti... e una dintre putinele destinatii in care ne dorim sa revenim. |
|

Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| Super! Cum sunt preturile? |
|

| Mai mici decat m-am asteptat. Transportul in comun e fffff. ieftin, la fel si taxiurile ( mai ieftin ca in RO ). Mancarea depinde de locatie si ce comanzi, insa nu face gaura in buget; ideea e ca-ti poti face bugetul cum iti doresti, de la unul ffff. decent pana la... fara numar, fara numar. Calculul e simplu 1 aed = 1, 15 lei, cam asa, insa intotdeauna am considerat un pret de 1 la 1, sa-mi fie mai simplu. Daca nu visezi la chestii exclusiviste, Dubaiul e pentru toata lumea.
Ca idee:
- bilet pt. Burj Khalifa at the top: 220 aed / pers. la orele de varf.; se poate si mai ieftin. Noi am vrut sa prindem asfintitul. Fantanile sunt free. - acces la Marea Moschee din Adu Dhabi: gratis. Transportul pana acolo, cu autocar ( scaune din piele, aer conditonat, spatiu la picioare ): 40 aed / pers. dus-intors aprox. 150 km./drum. Desigur, daca iei excursie prin agentie te costa triplu, daca nu mai mult. Acolo, musai de luat taxiul, nu au metrou iar autobuzul te face la nervi; au statii din 200 in 200 de metri ( exagerez dau nu f. mult ); faci o vesnicie pana la destinatie, insa biletul e 2,5 lei / calatoria. - Miracle Garden: 45 aed / pers. - Global Village: 5 aed / pers. - iaht sharing cu masa si bauturi soft: 360 aed / pers. pt. 3 ore. Vezi Atlantisul, plajele, Burj al Arab. Daca doresti iaht doar pt. tine, in jur de 2000 aed 1,5 ore, sper sa fi retinut corect. Noi am optat pt. iaht sharing, a fost mult mai fun! Super grup am fost, 8 pers. E ok de inchiriat iaht doar pt. tine daca calatoresti in grup insa doar pt. 2 pers. mi se pare destul de plictisitor. - Desert Safari, 110 aed/pers. Pickup de la hotel, dune bashing , plimbare cu camila - 1 min. pt. mai mult platesti dar ffff. putin... mie nu mi-a placut... mi s-a parut ciudata senzatia - spectacol, masa tip bufet. Mancare super buna! Daca doresti, platesti 50 aed./pers. pt. zona VIP, unde esti servit - adicatelea nu stai la rand cu restul poporului pt. mancare - si primesti si sisha. - au si bus hop-on hop off ( Big Bus ), preturile incep de la 274 aed /zi / pers. si se ieftinesc pe masura ce achizitionezi pt. mai multe zile... Au si ceva reduceri, insa pe noi nu ne-a interesat - acum - nimic din ce ofereau ei la discount, mai putin o croaziera pe Creek, de 1 ora. Ar fi ok pt. salvat energie - distantele sunt fffff. mari, totul trebuie calculat la ordinul zecilor de km. - ptc. acopera aproape toate zonele de interes si nu-ti mai bati capul cu taxi sau metrou... depinde de organizarea fiecaruia. Noi am luat numai pt. 1 zi, suntem mai activi din fire si am vrut sa simtim vibe-ul orasului. - z-line ( un fel de tiroliana, iti da drumul de la et. 45 in Dubai Marina ): 650 aed / pers. ; 1000 aed. pt. 2 pers. care merg impreuna. - apa am primit-o de la hotel in fiecare zi si e gratis si pe Big Bus. - bazarul de aur si condimente: gratis, bineinteles... plimbare cu abra - ambarcatiunile lor traditionale -: 1 aed / pers. - preturile prin mall-uri, pt. shopping, cam ca la noi; la mancare, ceva mai mari. - sezlong cu tot cu prosop, insa pe plaja cea mai plaja, 100 aed / pers.; hotelul ni le oferea la 20 aed / pers., in schimb noi nu am avut timp si stare pt. plaja. Exista si plaja publica, desigur, insa mergi cu prosopul din dotare si stai direct pe nisip. - de asemenea, hotelul punea la dispozitie bus gratuit pana la plaja ( cea mai populara ), mall si metrou.
Am intalnit ffffff. putini romani - culmea! - insa o moldoveanca ce lucra la un lounge pe plaja mi-a spus ca e singurul loc de pe planeta unde suntem f. bine vazuti prin prisma faptului ca suntem europeni. Si asa e, am simtit-o si eu...
Ah, nu au istorie, cred ca stii asta... e o altfel de vacanta, diferita de tot ce ai putea experimenta in Europa.
Cred ca ti-ai facut o idee. Nu e de speriat.
|
|

Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| Multumesc de informatii.Mi se pare foarte interesant, cred ca o iau in calcul pentru viitor. |
|

Inregistrat: 8/10/2007 Mesaje: 13449
| Foarte tari informatiile tale.Multumesc.....iar pozele sunt de vis.Voi,magnifici |
|

| Bereea, Mari, |
|

Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| Descrierea mi se pare asemanatoare cu ce c-am este pe la noi.Pe mine ma termina arhitectura lor a cladirilor si ale locurilor..asta m-a atrage cel mai tare .Camila este o nimica toata nici mie nu imi place deloc ..niciodata nu ma tentat plimbarea.Acuma dupa descrierea ta cred ca imi iau cu totul adio de la Dubai..cred ca merg sa vizitez Marocul mai degraba.???? |
|

| Eu tot sustin ca nu sunt 2 locuri la fel pe pamant deci nu se poate compara nimic cu nimic. Daca ai vazut Parisul nu inseamna ca stii cum e Franta iar daca traiesti in Romania nu inseamna ca stii cum e in Europa. Din punctul meu de vedere merita, in viata asta, de vazut TOT ce ma atrage si ma bucur de specificul si autenticitatea fiecarei destinatii. Am observat ca e un timp pentru toate si ca fiecare vacanta ma " cheama " la momentul potrivit.
|
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 2/28/2017 Mesaje: 5846
| Multumim de detalii kali! Si eu am in plan sa mergem anul asta sau viitor in Dubai, deci imi prinde bine ce am citit. Sa vedem cum prindem o perioada ok cu bebe |
|
|