Nivel: Avansat
Inregistrat: 11/18/2006 Mesaje: 3674
| Leo wrote: Vreau sa mai adaug fatul ca pana la urma cea mai buna cale de preventie este testarea.
Nu sunt de acord. Am "testat" si eu cateva tigari in tinerete si am ajuns sa fumez 1 pachet si jumatate de tigari pe zi. M-am lasat de fumat foarte greu, cand cineva drag a murit de cancer la plamani si am avut ocazia de a vedea prin spital ce inseamna asta.
In privinta teoriei conspiratiei, care mai mult ca sigur ca are ceva adevar in ea: las' sa faca burta mare toti mafiotii de pe lumea asta, ca se imbogatesc nu pt drogurile sunt ilegale si scumpe, ci pt ca sunt destul de multi prosti sa le cumpere. (Acelasi lucru se intampla in industria tutunului: se fac bani cu gramada, doar ca se platesc si impozite, impozite care oricum nu acopera cheltuielile medicale uriase care se fac pentru a remedia ravagiile consumului de tutun.) E o vorba "toti venim pe lume in pielea goala si plecam cu o carpa pe noi". Ma lasa rece averile lui x si y.
Iar tu, Leo, daca tii mortis sa te desfeti cu droguri legale, du-te in Olanda, cum zicea si Zaza. Iti recomand sincer sa faci mai intai o vizita printr-un centru de dezintoxicare si sa stai de vorba cu tineri de varsta ta care se lupta cu drogurile. Poate cu ei vei fi pe aceeasi lungime de unda si, cine stie, poate vei avea o noua perspectiva asupra lucrurilor.
PS: Cand vad ce scrii pe aici, ma gandesc la mama ta. Cred ca nici nu iti dai seama cat ar fi de distrusa daca tie ti s-ar intampla ceva grav, daca ai ajunge dependent sau grav bolnav. Cu siguranta ca te gandesti ca esti mare acum, ca ai viata ta si poti face ce vrei cu ea si ca stii tu mai bine ce faci... dar sa stii sufletul parintilor sunt copiii. Daca tie ti se intampla ceva, le sfarami sufletul. |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| zaza_ wrote:Insa gandeste-te ca suntem in Romania, tara in care nu am invatat sa ne spalam pe dinti de minim doua ori pe zi sau sa aruncam hartia de la covrigul cumparat de la colt la cosul de gunoi aflat la 5 metri de noi. Tu vrei sa fie legalizat consumul de iarba.... Adevarat, subscriu ... recunosc ca la asta nu m-am gandit. Dar de obicei cei care consuma, cei mai multi dintre consumatori au un alt fel de gandire si provin din alt mediu, fata de cei care consuma alcool de parca ar fi sac fara fund ... cred ... sper ...
@S.ELENA subscriu si cu tine
@Miru Oarecum subscriu si cu tine ...
Ca veni vb de tutun si alcool Miru wrote:Acelasi lucru se intampla in industria tutunului: se fac bani cu gramada, doar ca se platesc si impozite, impozite care oricum nu acopera cheltuielile medicale uriase care se fac pentru a remedia ravagiile consumului de tutun. Evaziunile fiscale din domeniul acesta de activitate sînt enorme, ajungand la 1 mlrd de euro, iar in industria alcoolului doar 100 milioane euro. Nu stiu cat de exacte sunt datele astea, dar pot doar sa imi inchipui ca sunt pe aproape de adevar.
Si pana la urma a inteles cineva ceva din ce am vrut sa zic si unde am vrut sa bat?
Pe mine ma afecteaza putin spre de loc daca interzic sau nu, legalizeaza sau nu, pt ca nu ma gandeasc neaparat la avantajul de a fuma/bea/mesteca iarba fara frica si fara atacuri de panica ca ma urmaresc toti gaborii din lume (cred ca de aici si starile de anxietate si atacuri de panica), ci ma gndesc la consecintele care le-ar putea avea consumul de plante crescute de oameni inculti, neavizati, fara constiinta sau mustrari de constiinta ca pot face rau altcuiva, si fara minimul de cunostinte in chimie.
Eu nu sunt nici doctor si nici chimist, dar oarecum nu sînt paralel cu stiinta, mai ales ca acum am la dispozitie google si youtube (ce bine era daca le aveam cand aveam cel mai mult nevoie) DAR! stiu ca exista riscuri mult mai mari decat sa iti iei atacuri de panica sau tripuri de la iarba, din cauza consumarii unor plante crescute intr-un sol contaminat. Nu am stat sa aprofundez situatia si eventual sa ma si specializez in domeniu, pentru ca nu este ceva la care sa ma gandesc minut de minut, am destul de multe altele la care sa ma gandesc in fiecare minut din fiecare zi, mult mai urgente. Dar, stiu ca in cazul consumarii de ierburi (probabil ca si alimentele de zi cu zi) crescute in soluri contaminate cu Cadmiu consecintele pot fi, daca nu dramatice, cel putin dezastruoase.
Si iata ce am gasit dand un search rapid: http://www.chimiamediului.ro/2009/06/18/cadmiu-toxicitate/
Probabil ca de aici si cazurile de cancer pulmonar cauzate de tutun.
Stiu cel putin 2 persoane cu varste destul de inaintate care continua si in ziua de azi sa fumeze, un batranel si o batranica :). Ei bine ... "tatae" cred ca a prins atat al 2-lea razboi mondial, cat si primul razboi. L-am cunoscut prin 2003~2004, parea destul de in varsta si totusi se tinea bine. Nu il vad destul de des, pentru ca nu cred ca sta in bloc cu mine si probabil ca nu sta nici in blocul vecin, dar isi face simtita prezenta cand vine in vizita la rude, pentru ca mai iese pe balcon sa mai traga de un plugaru. Zic ca isi face simtita prezenta deoarece tigarile alea au o aroma de parca ar fi trabucuri. Sau ... mai bine zis "tigari cu iz de trabuc". Cred ca numai d'alea fumeaza de cand sa apucat de fumat.
Acuma ... sa nu ma intelegeti gresit cum ca as sustine fumatul (de tutun sau altceva) si bautul si as recomanda si la altii sa faca treaba asta, fiecare face ce vrea daca vrea, atata timp cat nu face rau celui din jur. Dar ar trebui sa o faca mai responsabil si mai cu constiinta.
Eu oricum am zis ... Daca o fi vreodata sa ajung in ziua in care sa vreau sa am un copil (as prefera sa fie planificat si nu la plezneala) primul lucru pe care l-as face inainte, ar fi sa ma mut cel putin 1 an in antarctica la cura extrema si intensiva de dezintoxicare. |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/8/2007 Mesaje: 14165
| Pentru cei ce au nevoie de ajutor: http://www.dependenta.ro/droguri.htm |
|
| situatia drogurilor in romania e foarte sumbra... chiar... macabra... :) cum sa legalizezi niste substantze , extracte din salvie din ce draci or fi... ( sper ca v-atzi dat seama ca vorbesc despre problema etnobotanicelor) ... sa le permiti sa le vanda cam orice shmekerutz care are de investit o suma nu prea mare si sa faca un ban gramada in timp scurt, ca ingrasamant pentru plante sau produse aromoterapeutice ...binentzeles alaturi de foitze de tzigari , bonguri , pipe , truse... adica :-?? rulezi un spliff si-l bagi in ceasca de ceai ? sau ce cauta foitzele alea acolo ? ... mi se pare cea mai strigatoare la cer chestie. Problema cea mai mare este ca autoritatile sunt total indiferente; oare de ce... ce om politic "afacerist" este in spatele magazinelor de vise spulberate d-astea... de ce nimeni nu face nimic ? Sunt copii care sunt mai tentati sa aprinda un joint decat sa se plimbe cu bicicleta sau cu un skateboard sau cu rolele... doar pentru ca aud niste cuvinte,poate chiar de la parintzi, ca... "tu mai esti de role ?" esti baiat mare :) ... asta ce sa-nsemne... ca la 16-17-21 d ani trebuie sa uite de activitatzi cu adevarat intaritoare de caracter si stimulentzi ai perseverentzi si dorintza de a castiga... doar pentru a nu parea ... lake... copiii nu sunt educatzi nici la scoala nici acasa :)... un parinte ar trebui sa-si dea seama ca orice cuvant spus copilului lui are un impact colosal... chiar daca pe moment pare ca nu-l ia in seama , o sa-l framante in vreun fel sau altul cuvantul ala ... wow... deviez... fac chestia asta acum :) la 5 dimineatza pentru ca unora li s'a parut interesant sa toarne prafuri de la magazin intr-o sticla de bere... nestiind ...am baut ;)) pan acum vreo 2 ore a fost cea mai buna bere bauta vreodata :P... da a mai trecut ceva timp si mirajele alea au disparut subit. Acum ma doare inima :) ... am luat un xanax...nustu cat de bine am facut ...da era insuportabila durerea... acum ca am scris asta aici ma simpt mult mai bine. Nici nu stiu cum am dat de forumul asta... si m-a surprins faptul ca...suntetzi unele mame care chiar iau in serios situatzia asta :) chiar daca copii d'voastra au consumat vreodata ceva... fitzi intzelegatoare dar nu prea indulgente :) ... automat cand copilul e suspectat sau prins cu asa cva :) ii trebuiesc taiate din "fonduri" ... nici innebunit pe tema asta... pentru ca ar faceo doar sa simta ca el e la "butoanele de comanda" ... Imi doresc sincer sa nu avetzi parte de cazuri dramatice... celor care a-tzi trecut prin experientze d-astea... nu disperatzi... incercati sa vedetzi substantza aia ca pe ultimul gunoi plin de viermi ! :) o sa fie bine... :) dupa ce mori nu te asteapta nimeni in paduri verzi sau cu cazane cu pucioasa... :) lucrurile astea le ai pe pamant... sunt senzatzii mult mai satisfacatoare decat cele provocate de o substantza fabricata de mana omului :) Incercatzi sa fitzi mai mult oameni decat simple animale care pot sa vorbeasca si sa-l ajutatzi si pe pustiu care trage prenadez in gara :) nu doar sa-i dati bani ptr. inca o doza. Oh... apropo :) Un Craciun fericit si sanatate maxima tuturor :* |
|
| Bunza ziua. Am urmarit cu deosebit interes firul discutiei, si va impartasesc ingrijorarea privitoare la adresa drogurilor, fie ele legale/ilegale. Am 21 de ani si am pus prima data jointul in gura cam acum 2 ani. Timp de aproape un an de atunci am fumat de foarte rare ori. Ca sa evidentiez ce mecanism pervers au aceste substante, povestea mea incepe de abia din toamna lui 2009 cand s-a intamplat ca pe parcursul unei luni sa patesc numai chestii nasoale care mi-au indus o adanca stare depresiva. Tin minte si acum cand mi s-a oferit special gold ( sarea de baie ). Dupa mult timp eram iarasi fericit ! Am ajuns sa fumez marijuana mai des, aspiram prafuri aducatoare de fericire, incepusem sa prizez si sa imi injectez ketamina ( intramuscular ). Club = extazy si tot asa. Dupa ce au fost retrase de pe piata magic si special gold, am tot cautat alte droguri care sa imi aduca fericire dar am gasit doar substante care mi au distrus corpul si sanatatea mintala, inducandu-mi stari de paranoia dupa consum. Profilul meu era cam asa: slabisem aproape 15 kg ( de la 75 la 62 sau 62 ), eram palid la faza, incercanat, aveam depresii, nu aveam chef de nimic, imi imparteam viata intre munca si droguri. Mai grav e ca desi parintii mei aflasera de adictia mea, nu am facut nimic in a ma opri. Totul a culminat intr-o noapte de vara cand am combinat alcool cu marijuana ketamina si prafuri. Era sa mor ! De atunci m-am lasat de tot ce este drog sintetic si recunosc ca in prezent ma limitez doar la a fuma. Stiu ca nu e bine dar sa speram ca voi abandona si acest ultim viciu. Si mie imi e frica de clipa cand voi deveni parinte si Doamne Fereste imi va veni acasa cu ochii cat cepele, tremurand sau panicat. Cat despre cei care sustin legalizarea lor, sunt niste cretini ! S-auzim de bine :)
|
|
Inregistrat: 3/25/2008 Mesaje: 2187
| Credeti ca este cineva care vrea sa interzica drogurile? Eu nu am auzit de etnobotanice decat la tv, la stiri. Tot un fel de reclama este,nu? Omul trebuie sa incerce ceva ce nu e voie! Da, au interzis magazinele de etnobotanice ... pe langa scoli, gradinite, etc... Da nu de tot! O porcarie!
Felicitari celor care au reusit sa se lase! |
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| N-aqm sa inteleg niciodata ce-i face pe unii sa incerce drogurile?Cred ca toata lumea stie ca nu fac rau, atunci de unde dorinta asta de a le proba? Felicitari celor care nu le folosesc niciodata |
|
Inregistrat: 11/18/2006 Mesaje: 3674
| nimenialtu wrote:Bunza ziua. Am urmarit cu deosebit interes firul discutiei, si va impartasesc ingrijorarea privitoare la adresa drogurilor, fie ele legale/ilegale. Am 21 de ani si am pus prima data jointul in gura cam acum 2 ani. Timp de aproape un an de atunci am fumat de foarte rare ori. Ca sa evidentiez ce mecanism pervers au aceste substante, povestea mea incepe de abia din toamna lui 2009 cand s-a intamplat ca pe parcursul unei luni sa patesc numai chestii nasoale care mi-au indus o adanca stare depresiva. Tin minte si acum cand mi s-a oferit special gold ( sarea de baie ). Dupa mult timp eram iarasi fericit ! Am ajuns sa fumez marijuana mai des, aspiram prafuri aducatoare de fericire, incepusem sa prizez si sa imi injectez ketamina ( intramuscular ). Club = extazy si tot asa. Dupa ce au fost retrase de pe piata magic si special gold, am tot cautat alte droguri care sa imi aduca fericire dar am gasit doar substante care mi au distrus corpul si sanatatea mintala, inducandu-mi stari de paranoia dupa consum. Profilul meu era cam asa: slabisem aproape 15 kg ( de la 75 la 62 sau 62 ), eram palid la faza, incercanat, aveam depresii, nu aveam chef de nimic, imi imparteam viata intre munca si droguri. Mai grav e ca desi parintii mei aflasera de adictia mea, nu am facut nimic in a ma opri. Totul a culminat intr-o noapte de vara cand am combinat alcool cu marijuana ketamina si prafuri. Era sa mor ! De atunci m-am lasat de tot ce este drog sintetic si recunosc ca in prezent ma limitez doar la a fuma. Stiu ca nu e bine dar sa speram ca voi abandona si acest ultim viciu. Si mie imi e frica de clipa cand voi deveni parinte si Doamne Fereste imi va veni acasa cu ochii cat cepele, tremurand sau panicat. Cat despre cei care sustin legalizarea lor, sunt niste cretini ! S-auzim de bine :)
Sper sa reusesti sa te lasi de tot! E bine ca ai povestit experienta ta! |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 5519
| bereea wrote:N-aqm sa inteleg niciodata ce-i face pe unii sa incerce drogurile?Cred ca toata lumea stie ca fac rau, atunci de unde dorinta asta de a le proba? Felicitari celor care nu le folosesc niciodata Bereea, aceeasi dilema o am si eu. Daca se stie ca au atatea efecte negative, dau dependenta, duc la distrugerea persoanei care le foloseste de unde vine dorinta de a le proba? de a mai incerca sia doua oara? ...trist ca sunt tineri cei care le "consuma" ... |
|
| Vad ca e destul de vechi postul dar in fine,am sa imi zic si eu parerea,1.Iarba nu creaza dependenta,nu poti sa mori de la iarba,de la iarba NU treci la droguri mai tari doar daca esti un retardat care vrea sa se autodistruga,2.consum iarba de la 15 ani acum am 17(sunt la un liceu destul de bun si sunt elev mediocru pt ca n-am chef sa invat sau imi este lene,nu pt ca nu pot,ca sa nu ziceti ca deveniti mai prosti daca fumati), nu am murit,nu vreau sa trec la droguri mai puternice,nu nu le-am spus parintilor pt ca sunt la fel ca uni dintre voi,incapatanati sa nu zic incuiati si nu inteleg ca nu mori, nu ai cum sa mori, poti sa fumez 1kg intr-o zi si sa nu ai nimic,ma refer ca nu iti afecteaza fizicul,psihic esti copt..asta e.3.S-au legalizat drogurile,dar din pacate in loc sa se legalizeze marijuana care e sanatoasa,s-au legalizat etnobotanicele(pe plic scrie interzis consumului uman:)) ) si na ma rog mai crapa lumea cand consuma ingrasaminte.4.Hai sa va intreb eu ceva.Ai prefera sa BEI,apoi sa te urci in masina si sa dai in copac si sa mai iei si cateva vieti cu tine sau preferi sa fumezi iarba,te urci in masina si nu depasesti limita de viteza din cauza paranoiei? si mai sunt multe alte exemple care pot sa vi le dau gen Iarba>>>Alcool sau Iarba>>>Tutun etc.Sper ca am lamurit ceva lume,apropo nu vreau reply cu texte gen:Esti un drogat si ai o problema!Nu,nu sunt fumez doar cand ma plictisesc sau am chef si daca fumez,fumez o data,de doua ori pe saptamana.Nu sunt in ora de romana nu imi pasa daca am gresit cand am scris.Daca nu cunosti nu vorbi aiurea aviz parintilor prea protectivi de mai sus,nu va mai cacati pe voi atat oricum la un moment dat va pune gura pe joint,ii va placea,daca mai vrea consuma daca nu nu,e atat de simplu.PACE! |
|
Nivel: Maestru
Inregistrat: 3/17/2008 Mesaje: 9649
| a aparut un nou drog.. http://stirileprotv.ro/stiri/international/drogul-de-2-euro-doza-care-macina-trupurile-ultima-mare-amenintare-a-europei-imagini-socante.html |
|
Inregistrat: 8/11/2010 Mesaje: 2334
| Bl3s7em wrote:Vad ca e destul de vechi postul dar in fine,am sa imi zic si eu parerea,1.Iarba nu creaza dependenta,nu poti sa mori de la iarba,de la iarba NU treci la droguri mai tari doar daca esti un retardat care vrea sa se autodistruga,2.consum iarba de la 15 ani acum am 17(sunt la un liceu destul de bun si sunt elev mediocru pt ca n-am chef sa invat sau imi este lene,nu pt ca nu pot,ca sa nu ziceti ca deveniti mai prosti daca fumati), nu am murit,nu vreau sa trec la droguri mai puternice,nu nu le-am spus parintilor pt ca sunt la fel ca uni dintre voi,incapatanati sa nu zic incuiati si nu inteleg ca nu mori, nu ai cum sa mori, poti sa fumez 1kg intr-o zi si sa nu ai nimic,ma refer ca nu iti afecteaza fizicul,psihic esti copt..asta e.3.S-au legalizat drogurile,dar din pacate in loc sa se legalizeze marijuana care e sanatoasa,s-au legalizat etnobotanicele(pe plic scrie interzis consumului uman:)) ) si na ma rog mai crapa lumea cand consuma ingrasaminte.4.Hai sa va intreb eu ceva.Ai prefera sa BEI,apoi sa te urci in masina si sa dai in copac si sa mai iei si cateva vieti cu tine sau preferi sa fumezi iarba,te urci in masina si nu depasesti limita de viteza din cauza paranoiei? si mai sunt multe alte exemple care pot sa vi le dau gen Iarba>>>Alcool sau Iarba>>>Tutun etc.Sper ca am lamurit ceva lume,apropo nu vreau reply cu texte gen:Esti un drogat si ai o problema!Nu,nu sunt fumez doar cand ma plictisesc sau am chef si daca fumez,fumez o data,de doua ori pe saptamana.Nu sunt in ora de romana nu imi pasa daca am gresit cand am scris.Daca nu cunosti nu vorbi aiurea aviz parintilor prea protectivi de mai sus,nu va mai cacati pe voi atat oricum la un moment dat va pune gura pe joint,ii va placea,daca mai vrea consuma daca nu nu,e atat de simplu.PACE!
In primul rand ai nevoie de o palma peste capatzana sa vedem si noi cat de copt si descuiat e psihicul ala si cat fac parintii pe ei cand se ingrijoreaza pentru copii si in al doilea rand Domnule Matur, citeste regulamentul !! Cred ca ai gresit locul si persoanele care au nevoie de lamuriri, esti in denial !!
|
|
Inregistrat: 3/22/2010 Mesaje: 3091
| Baiete, iti trebuie o scaltoafa dupa cap ca sa te dezmeticesti din fumul "ierburilor".La varsta ta tot ce zboara se mananca.Peste vreo cativa ani iti vei bate cuie in cap pe la dezintoxicare.Asta cu putin noroc
Buli,am citit si eu ce scrie acolo.Imaginile sunt ingrozitoare |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 3/2/2011 Mesaje: 5536
| Bl3s7em wrote:.Sper ca am lamurit ceva lume,apropo nu vreau reply cu texte gen:Esti un drogat si ai o problema!Nu,nu sunt fumez doar cand ma plictisesc sau am chef si daca fumez,fumez o data,de doua ori pe saptamana.Nu sunt in ora de romana nu imi pasa daca am gresit cand am scris.Daca nu cunosti nu vorbi aiurea aviz parintilor prea protectivi de mai sus,nu va mai cacati pe voi atat oricum la un moment dat va pune gura pe joint,ii va placea,daca mai vrea consuma daca nu nu,e atat de simplu.PACE! Stii ce mi se pare trist? Faptul ca te crezi in siguranta in timp ce te joci cu bricheta in benzinarie! Faptul ca nu ti s-a intamplat nimic rau pana acum nu inseamna ca este ok sa fumezi iarba. Din punctul meu de vedere cei care apeleaza la substante d'astea sunt incapabili sa petreaca un timp de calitate care sa fie satisfacator si apeleaza la aceasta masturbare a creierului, iertata fie-mi expresia. esti inca prea necopt ca sa emiti teorii, te mai asteptam peste 10-15 ani cand vei fi, poate, in stare sa faci o evaluare obiectiva. |
|
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/4/2008 Mesaje: 17381
| Pace si tie, Blestem! Ai un ton razboinic, dar astepti ca lumea sa te inteleaga si sa te sustina, eventual. ... Ma scuzi, dar exemplul tau, iarba vs. bautura m-a ametit complet pentru ca nu vad ideea. Eu zic ca cel mai indicat si legal e sa nu consumi nimic cand te urci la volan! Si spui ca mai poti da exemple iarba vs. tutun. Astept cu maxim interes! Aaaa, si marihuana e sanatoasa? Adica cum? Eu recunosc, sunt mai incuiata. Vino cu niste argumente solide cand afirmi ceva ... |
|
|