Drepturile nefumatorului
Subiectul anterior · Subiectul urmator
bereea
Scris: Thursday, August 20, 2009 12:21 PM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Tot timpul aud de drepturile fumatorului ...dar drepturile mele, ale nefumatorului, unde sunt?
Am avut neplacuta surpriza sa intru la Iulius Moll in Suceava si sa simt cum incep sa ma usture nasul si gatul.Semn sigur ca se fumeaza.Intr-un centru comercial unde intra zilnic sute de copii si bebelusi cum este posibil sa se fumeze.Toate barurile sunt in loc deschis si cei mai multi dintre clienti cu tigarile in mana.Ba chiar si la cofetarie se fuma.Ca deh, nu merge cafeaua fara tigara.banghead Ba unele "doamne" ce tineau cu dezinvoltura tigara intre degete aveau copii mici langa elel.Viitori fumatori.Cum e posibil ca intr-un spatiu inchis sa se fumeze?
Unde sunt drepturile mele , ale nefumatorului, de a nu fi intoxicata cu fum de tigara? Unde sunt drepturile copilului meu de a creste sanatos?
ingerash
Scris: Thursday, August 20, 2009 12:45 PM
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 1/17/2008
Chiar asa,ar trebui sa se faca ceva.Aici si pe strada vad doamne cu tigara in manaalcool merg pe langa ele si imi tin respiratiauff uff uff
bereea
Scris: Thursday, August 20, 2009 12:46 PM
Nivel

mda, si in Italia se intampla se le vezi pe strada...dar in interior in nici un caz.
ingerash
Scris: Thursday, August 20, 2009 12:48 PM
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 1/17/2008
bereea wrote:
mda, si in Italia se intampla se le vezi pe strada...dar in interior in nici un caz.

Asa si aicithumright
cristinaflorina
Scris: Thursday, August 20, 2009 12:53 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 1/12/2008
Asa este nici eu nu sunt deacord cu fumatul in locurile publice si mai rau mi se face scirba cind vad o femeie ca fumeaza pe strada si mai rau sa aibe si copil de mina sau linga ea, pentru mine acea femeie este ......puker puker
bereea
Scris: Thursday, August 20, 2009 1:00 PM
Nivel

Eu inteleg ca fumatul este boala grea.Dar viciul unuia nu trebuie sa dauneze nimanui altcuiva decat celui care il practica cu buna stiinta.E alegerea fiecaruia.Dar cand sufera persoane nevinovate si mai ales copiii , imi pare rau dar ar trebui sa se ia masuri.
In Italia daca fumezi in preajma unui copil pana in 12 ani sau a unei femei vizibil insarcinate , amenda este de 1000 de euro.De ce in tara nu ar trebui sa fie la fel?
In casa mea , eu nu permit fumatul absolut nimanui.Si cand merg la fratele meu - fumator inrait - stie ca daca simt macar ca a fumat in casa ma intorc si plec acasa.Fara suparare.
KRYS85
Scris: Thursday, August 20, 2009 1:41 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 9/23/2008
Da este adrevarat ,eu fumoatoare inraita odata,acum nu as mai pune tigara in gura pentru nimic in lume.M-am lasat de fumat cand am ramas insarcinata prima data ,dupa care m-am apucat iar dar nu ca inainte,ocazional,dupa ce am ramas insarcinata a doua oara nu m-am mai apucat nici in ziua de astazi si nici nu vreau sa ma mai apuc,mi-am dat seama ca sunt niste bani ''arsi''+dauneaza totusi sanatatii mele si a celor din jur!Eu i inteleg pe cei care fumeaza dar totusi intr-o cofetarie mai ales nu as permite,si cine nu potate sa-si bea cafeaua fara tigara sa mearga la un bar sau in alta incapere nu unde sunt cofetarii amenajate mai ales si cu spatiu de joaca pentru copii!!Dar unii nu au bunele maniere din pacate si chiar nui intereseaza ca sunt copii mici in preajma!!Si la mine acasa fumam cu totii dar niciodata in casa,!!!Rar,dar rar cand venea cineva mai strain si ,si atunci fuma dar doar in bucatarie!!!Si sotul meu fumeaza la servici iar acasa foarte rar cand vine cineva la noi,pentru ca nu suport fumul de tigara,nu il mai suport!!!
bereea
Scris: Thursday, August 20, 2009 1:44 PM
Nivel

cristina85 wrote:
Dar unii nu au bunele maniere din pacate si chiar nui intereseaza ca sunt copii mici in preajma!!

nesimtire si lipsa de civilizatie , as numi-o
vanina
Scris: Thursday, August 20, 2009 1:52 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 12/19/2008
Pe mine ma deranjeaza cel mai tare cand soferul de taxi nu-si stinge tigara dupa ce ma urc in masina lui, si continua sa fumeze toata calatoria (sau pana cand indraznesc sa ii cer sa nu mai fumeze). Dupa ce ca am rau de masina, doar fumul de tigara (care imi provoaca greata) imi mai lipsestepale .
Ii inteleg pe fumatori, pentru ca am foarte multi in jurul meu, dar mie chiar mi-e greata de fum!!!sorry
Totusi, in putinele zile pe care mi le petrec cu prietenele mele fumatoare, nu consider ca imi risc sanatateasorry1
t-mihaela
Scris: Thursday, August 20, 2009 4:02 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 6/20/2008
Trebuie lege in acest sens si amenzi aspre altfel pe baza bunului simt nu se face nimic pentru ca omul pur si simplu nu-si da seama ca tigara lor imi ia mie aerul.Mi-am adus aminte cu ocazia asta ,mi-a zis cineva cand vin in Ro s anu comentez prea mult , sa-mi fac treaba si sa zbor inapoi cat de repede pot . La noi e lege pentru drepturile fumatorilor ,am vazut ca fumatorii ies la pauza si stau in locul de fumat unde au scrumiere instalate.Afara poti fuma in voie, nu te incurca nimeni .

Vanina, nu e acceptabil ce zici tu,dupa ce ca platesti taxiul...pai spune-i sa stinga tigara altfel iei alt taxi.Asta e obraznicie sa fumezi in masina.
bulibuli
Scris: Thursday, August 20, 2009 6:53 PM
Nivel: Maestru

Inregistrat: 3/17/2008
Eu chiar in Mall nu am patit-o, mi se pare inaccetabil. nici in taxi.. eventual ne-a cerut soferul permisiunea sa-si aprinda o tigara, si daca noi i-am spus ca suntem nefumatori nu si-a aprins omul..
Azi insa m-a deranjat enorm ca in vestiarul nostru de la serviciu fumau 2 colegi de nu mai vedeai nimic de fum.. si asa e mic vestiarul ala si ticsit de haine, si niciun geam sa se aeriseasca nu are, mai fumeaza si ei.. nu am zis nimic dar... nu-s singura deranjata ca se imbraca cu hainele care miros de parca ai stat 3 zile in bar, si desi e intens discutata problema tot se mai gaseste cate un destept sa fumeze acolo.... banghead banghead
Lilly of the valley
Scris: Thursday, August 20, 2009 7:18 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 3/23/2007
bulibuli wrote:
Eu chiar in Mall nu am patit-o, mi se pare inaccetabil. nici in taxi.. eventual ne-a cerut soferul permisiunea sa-si aprinda o tigara, si daca noi i-am spus ca suntem nefumatori nu si-a aprins omul..
Azi insa m-a deranjat enorm ca in vestiarul nostru de la serviciu fumau 2 colegi de nu mai vedeai nimic de fum.. si asa e mic vestiarul ala si ticsit de haine, si niciun geam sa se aeriseasca nu are, mai fumeaza si ei.. nu am zis nimic dar... nu-s singura deranjata ca se imbraca cu hainele care miros de parca ai stat 3 zile in bar, si desi e intens discutata problema tot se mai gaseste cate un destept sa fumeze acolo.... banghead banghead

In Iulius se fumeaza cu un etaj mai jos de food court, sunt cafenele open space si oricum fumul se imprastiebox2 tot in acest mall am avut surpriza sa gasim scaunel pt. copii intr-un loc unde se fuma, iar cele unde nu se fuma nu aveau in dotare
bulibuli
Scris: Thursday, August 20, 2009 7:51 PM
Nivel: Maestru

Inregistrat: 3/17/2008
mariuta wrote:

In Iulius se fumeaza cu un etaj mai jos de food court, sunt cafenele open space si oricum fumul se imprastiebox2 tot in acest mall am avut surpriza sa gasim scaunel pt. copii intr-un loc unde se fuma, iar cele unde nu se fuma nu aveau in dotare

Inseamna ca nu am mai fost eu de mult, nu-mi amintesc sa ma fi deranjat fumul de tigara. Se fumeaza si al cafenelele din interior, nu doar pe terase? fool
mommy
Scris: Thursday, August 20, 2009 10:08 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 11/18/2006
bereea wrote:
...In Italia daca fumezi in preajma unui copil pana in 12 ani sau a unei femei vizibil insarcinate , amenda este de 1000 de euro...

Daca s-ar aplica asa o amenda si la noi, sa vezi ce ne-am "civiliza" si noi instantaneu, pentru ca pana la urma masurile coercitive sunt cele care dau rezultate.
Fumatul in locuri publice inchise este interzis si la noi, dar cred ca inca nu i-a reclamat nimeni pe cei din Mall.
Si eu sunt o fosta fumatoare inraita, care acum nu mai suporta fumul de tigara. Din pacate, din ce in ce mai multi romani fumeaza, iar nefumatorii sunt in minoritate. Imi aduc aminte cum imi torturam si eu colegele de camera nefumatoare in facultate, dormeam cu scrumiera sub pat, astfel ca prima tigara dimineata sa o pot servi fara a ma da jos din pat...fool Acum mi se pare inacceptabil ce faceam atunci si mi-e rusine cand imi amintesc, dar, deh, da-i Doamne omului mintea cea de pe urma.
lizisor
Scris: Friday, August 21, 2009 10:35 AM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 8/19/2009
am intrat intr-un club intr-o dupa-masa... srpriza!!! un bebe de vreo 6 luni statea in bratele barmanei in timp ce mama fuma cu picioarele pe masa newclap ... la aceeasi masa unde mai fumau inca 6 persoane!!!
ce mama eroina!!! boxing
cum sa le pese strainilor de copiii nostri, daca noi insusi ca mame suntem neglijente??? sa ma scuze mamele de pe forum, nu fac aluzie la niciuna...
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.